עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי שלום לכולם יש לי HD של WD במחשב שמחולק לשני פרטישנים ומערכת הפעלה XP! הכל היה נפלא עד שיום אחד (אתמול) החליט פרטישן D להיות לא תקין. וכשאני רוצה לפתוח אותו דרך המחשב שלי הוא שואל אותי אם אני רוצה לפרמט את הכונן? חחה(שזה לא מצחיק). מה לא נסיתי בשביל לתקן את הכונן כי יש לי הרבה חומר חשוב שם!! ניסיתי לתת לו פקודה לסריקת דיסק דרך הוינדוס! ניסיתי לתת לו את אותה פקודה דרך דיסק חיצוני! ניסיתי דרך מערכת הפעלה שמותקנת לא על אותו דיסק! בפרטישן מגיק הוא רושם לי שגיעה על כל הדיסק! בתוכנת דיגנוזה של WD אין שם שום אופציה תיקון! המוזר הוא שבניהול דיסקים של וינדוס הוא רושם שהפרטישן תקין ומצוין גם כמה מקום פנוי ותפוס נשאר בטוח יש דרך לסדר את הפרטישן הזה גם עם לא כל החומר י…

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  2. כלומר - הלך כונן

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. טוב בערך בשנה האחרונה ההארדיסק שלי עושה בעיות, הווינדווס כל בערך חודש-חודשיים עושה שגיאה שחסר קבצים לווינדווס והוא לא עולה. עכשיו אני כמעט בטוח שהבעיה בהארדיסק כי אני לא רואה שהבעיה יכולה לבוא ממשהו אחר. עשיתי בנצ'מארק עם התוכנה HD TUNE וכל פעם הוא עשה שגיאה בנקודה הזאת: אפשר לראות גם שיש הבדל ענק בין המקסימום למינימום, והגרף "משתולל" בין המהירויות. אפשר לדעת בוודאות אם יש בעיה בהארדיסק לפי התוכנה? אני כבר מתכנן לקנות כונן חדש בגלל הבעיות שהוא עושה. תודה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. ברשותי Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA .... נאמר לי בזמנו שזה צורב מצויין שישמש אותי כל חיי המחשב. לאחרונה קניתי חבילה של dvd-r וכשהכנסתי את הדיסק נשמע רעש מטורף מהצורב, לחצתי על הכפתור וכשהמדף של הצורב יצא הקיסד הסתובב עליו ונשרט כולו, ממש למצב בלתי קריא. מה שמוזר הוא זה שזה קורה רק עם סוגים מסויים של דיסקים. נגיד ה 16x DVD 4.7 של סילבר-ליין (בצבע כחול) פועלים מצויין, לאומת זאת איזשהו DVDR אחר של סילבר-ליין (לא זוכר כי נתתי אותם, יכול להיות 18X) דופק סיבובים כיאילו אין מחר... חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום... עכשיו נגמרה לי האחריות עליו אז אוליי זה יהפוך לדיון על המלצות לצורב חדש, תקציב 200 ש"ח. בכל מקרה אוליי זה רק בעיה קטנה שאני יכול לתקן בעצמי או אם בכלל מישהו …

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  5. Started by Ramboli,

שלום, התקנתי לינוקס (סתם כדי לראות איך זה) הפצת אובנטו. הכל טוב ויפה, יש לי אפשרות בחירה בין הלינוקס לWINDOWS. הדיסק שלי מחולק ל4 מחיצות ראשיות, 3 NTFS, הרביעית EXT3. הבעיה שגרם הלינוקס היא שיש כונן אחד מהNTFS שלא ניתן לקרוא עם הWINDOWS. כשאני מנסה להכנס לכונן מתקבל שגיאה: ‏‏המיקום אינו זמין ‏‏אין גישה אל ‎E:\‏. ‏‏הפרמטר שגוי. [אישור] (ראו גם קובץ מצורף) הWINDOWS מזהה את E כRAW בניהול הדיסקים. דרך הלינוקס אני כן יכול לגשת לכונן כרגיל,הלינוקס מזהה את הכונן כNTFS. עוד דבר מוזר, בCMD של הWINDOWS, נסיתי לכתוב את הפקודה הידועה לפירמוט: format e: (אני לא מעוניין לפרמט, סתם רציתי לראות מה הוא ירשום) זה מה שהוא כותב: C:\Windows\system32>format e: The type of the file system i…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. קניתי 2 דיסקים חדשים של סמסונג של 1 TB כהכנה ל-RAID1 והתחלתי לפרמט אותם דרך חלונות בDISC MANAGEMENT. הכל טוב ויפה, אבל הדיסקים מזוהים (כל אחד בתורו) כ-7.87GB בביוס הדיסקים מזוהים כ-33MB (כן, זה לא טעות). בפרמוט מהיר מופיע ההודעה the drive cannot be formatted. אני לא בסדר או הדיסקים?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אני מחפש DOK מהיר מאוד, להעברת קבצים בין מחשבים. יש אפשרות להזמין מחו"ל, במידה ויהיה עדיף

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום יש לי צורב של LG עם המיפרט הבא e8400 p5ql-e 4gb ram 500gb aaks nzxt tempest corsiar 550wtt אחשיו תיראו ליפעמים פעם ב שבוע שבועיים קורה שאני מדליק את המחשב ופיתאום במחשב שלי הכונן לא מופיע,ממש נעלם! ורק אחרי ריסטארט הוא חוזר ניסיתי ליפתוח את המארז והכל מהודק איפול הוצאתי את החיבור והכנסתי שוב,וזה לא וירוס,כי גם אחרי פירמוט זה המשיך זה לדעתי קורה שפשוט שמדליקים את המחשב המחשב מדלג עליו ולא מזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. הכונן הגיע מפורמט ב FAT32. לא ראיתי סיבה לשנות את שיטת הקבצים עד שעכשיו כשאני מנסה להעביר קבצי HD לכונן, מופיעה הודעה שהקובץ גדול מדי בשביל מערכת הקבצים. האם לפרמט את הכונן לNTFS. קיימים אולי פתרונות אחרים כמו יצירת מחיצה של NTFS או דרך אחרת להעביר את הסרטים לכונן?

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  10. Started by tamos,

כותרת ^^ מה האפשרויות שנתונות בפני?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by blackflag,

אחרי אכזבה מרה מCORSAIR VOYAGER GT 16GB (שנשלח בחזרה למוכר), אני מחפש DOK מהיר ואמין בנפח הנ"ל, עכשיו אני כבר מוכן להתפשר על הגודל הפיזי ולשקול את הקרוזר של סאנדיסק. האם יש הבדל משמעותי במהירויות בין גרסת ה16GB לבין גרסת ה8GB? אני מעדיף יותר נפח אבל אם זה אומר מהירויות נמוכות כמו בVOYAGER אז אני אוותר (מה שגם ה8GB יותר זול). אם יש עוד דגם מומלץ אני אשמח לשמוע.

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  12. אהלן איך אפשר לדעת אם המחשב איטי בגלל חיבורי כבלים (SATA, IDE ועוד...)של הארד דיסק וכונן סידי-רום המחשב כלומר...יש מצבים מסויימים שהארד דיסק וכונן סידי-רום מחוברים באופן מסויים עלהכבלים האחה שיכולים להאט את המחשב? מקווה ששאלתי ברורה תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. ההארד דיסק בן 3 וחצי שנים והחליט אתמול להפסיק לעבוד. הדלקתי את המחשב וראיתי סיסטם פיילור... (זה הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והביוס כן מזהה אותו). קניתי היום הארד דיסק חדש והתקנתי עליו וינדוס. ברגע שחיברתי את ההארד דיסק התקול (לא בתור ההארד דיסק הראשי כמובן) אז הוינדוס לא עלה (נעצר בשלב שיש את הסמל של וינדוס והפס של XP רץ מתחת) זה קרה גם במחשב המקורי שממנו יצא ההארד דיסק הזה וגם בעוד מחשב, כשבשניהם הביוס מזהה את ההארד דיסק... יש לי גם מתאם SATA TO USB אבל אני חושש קצת לנסות אותו כי ההארד דיסק הזה היה מחולק ל 2 מחיצות ואני מפחד שזה יעשה בלאגן אם אני אחבר את ההארד דיסק דרך המתאם... (יש לי ממה לחשוש או לא? פשוט אין לי נסיון עם חיבור הארד דיסק מחולק עם מתאם כזה) ההארד…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by shlompis,

שלום, ברשותי כונן WD 320G שהתמלא דיי מהר ואני כבר חושב על הרחבת האיחסון במחשב, קראתי בעיון את הסיקורים במדור והחלטתי לרכוש כונן 1G Samsung HD103UJ Spinpoint F1 או SeagateBarracuda 7200.11 . המחשבה היא לחלק את הכונן בנפח 320G ל-2 מחיצות, הראשונה עבור מערכת הפעלה, השניה עבור מסמכים אך בעיקר עבור ומשחקים. הכונן החדש בנפח 1G לא יחולק למחיצות וישמש עבור סרטים, מוזיקה, תמונות, שיתוף קבצים וכו' השאלה היא, חשבתי לרכוש עוד כונן WD 320G עבור Raid 0 אשר ישפר ביצועי מערכת ההפעלה ובעיקר המשחקים שיותקנו כל המחיצה השניה של הכונן. יועיל, לא יועיל ? אשמח לשמוע את דעתכם ובעיקר מנסיונכם, האם השיפור ניכר או שעדיף להשאיר את המרשרשים בכיסי אגב, האם שיפור הביצועים הצפוי שווה את הסיכו…

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  15. Started by OmerNeu,

שלום לכולם וצהריים טובים. יש לי HD ישן שעובד WD800 עם 80GB ואני רוצה להפוך אותו לחיצוני. אחד השאלות היא איכות המארז החיצוני חשובה? (או פשוט לקנות משהו פשוט מKSP?) מה יהיה ההבדל בין איכות המארזים? ואם איכות המארז חשובה אשמח לקבל המלצה למארז לא יקר שיעשה את העבודה. תודה רבה, עומר

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  16. Started by snirf,

ראשית-כונן קשיח חיצוני ודיסק נייד זה אותו הדבר,לא? אני צריך המלצה לכונן קשיח חיצוני לשימוש תדיר(כי נגמר לי המקום במחשב...),נפח בסביבות ה200-500 GB,שיהיה במחיר לא יקר ממש (נגיד 200-300 ש"ח). קיים כונן כזה שהוא טוב אבל לא יקר כפי שציינתי? זו לא בעיה להתקין אותו,נכון? זה ע"י חיבור USB? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  17. Started by fc_bunker,

אני מרכיב מחשב חדש שהדגש העיקרי בו שיהיה סופר שקט. מחפש הארדיסק מתאים למשימה הזאת - כמה שיותר שקט יותר טוב. עד כמה שידוע לי, סמסונג נחשבים הכי שקטים, אני טועה? יש איזה דגם ספיצפי שקט במיוחד? (באמת שלא משנה לי מאיזו חברה, העיקר שיהיה שקט ככל שניתן) נפח 500GB תודה מראש (:

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  18. כמו כן, אני נתקל בבעיה (שאני לא יודע אם זה הפורום הנכון לכך- אנא תקנו אותי אם אני טועה) בצריבה עם תוכנת NERO 8.0.3.0 כאשר יש לי תיקיה בתוך תיקיה בתוך תיקיה, עם שמות ארוכים, התוכנה מסרסת לי את שם התיקיה, והדבר גורם לבעיות רבות שכן נמחק רוב רובו של השם. האם יש הגדרה שתתן את האפשרות לצרוב עם שם במלואו ? מה גם, שלעתים העומק של התיקיות גורם לכך שבמצתבר נוצר מסלול ארוך למדי, ולכן התוכנה בתחילת הצריבה, מזהירה על הדבר. השאלה כפולה בעניין, האם ישנם הגדרות בגרסא הזו שתאפשר צריבה עם שמות מלאים או האם יש גרסאות מתקדמות יותר, אשר איתם הבעיה נפתרת בקלות יותר (יש לי אפשרות להתקין גרסאות מתקדמות יותר). בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכם =] להלן השאלות: 1. האם ניתן לחבר דיסק קשיח SATA 2 ללוח אם שתומך SATA 1? וההיפך? 2. יש לי דיסק של WD. באתר החברה ניתן להוריד כלי (Diagnostic tool), שאותו ניתן להריץ בBOOT וניתן לבצע כל מני פעולות ובדיקות דיסק. אחת מהאופציות היא Earse disk (מחיקה מלאה של כל הדיסק כאילו שיצא מהמפעל). אני מעוניין לבצע את הפעולה הזאת על הדיסק שלי, ולהתחיל מחדש. השאלה שלי אם הפרמוט הזה הורס את הדיסק? האם זה Low Level Format? הידוע כפירמוט הרסני.. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  20. עריכה: תודה על הייעוץ, החלטתי ללכת על כ1TB למדיה ועוד 160GB למערכת הפעלה. מישהו יכול להמליץ לי על צמד (קראתי על הסמסונג המומלץ ל1TB ואיני מעוניין להסתבך עם סיגייט) האם רצוי ששני הכוננים יהיו של אותו יצרן? תקציב עד 1000~ ש"ח לשני הכוננים. תודה שלום, אני עומל על הכנת מפרט מחשב חדש. שמעתי שמומלץ להתקין את מערכת ההפעלה על כונן קטן נפרד ואת שאר המידע לאכסן על דיסק נוסף ( אני מעוניין ב-1TB) (שימושים - אכסון מוליטימדיה בעיקר) האם מיותר? מה היתרונות? מה לגבי 2 כוננים קטנים למ. הפעלה בRAID 0? (ומה זה בכלל ...) תודה

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  21. שלום לכם. אני מחפש דיסק קשיח חיצוני שישמש לגיבוי. אני אנסה לפרט כמה שיותר על מה אני צריך למעשה: - הדיסק ישמש לגיבוי, יחסית מעט מידע לכן מהירות העברת הקבצים אינה קריטית. (אני מאמין שכמה מאות מגה ביום יום, לפעמים גם קבצים גדולים יותר) - אני מעדיף דיסק שלא דורש מקור חשמל חיצוני. - אחריות של מספר שנים. - שרידות גבוהה. *חשוב* - עדיף שקט. - נפח דרוש: 320GB ומעלה. לגבי התקציב, התקציב למעשה לא ממש מוגבל, מה שחשוב מבחינתי זה האיכות. אני מוכן להשקיע בין 300-500 ואם זה באמת באמת שווה את זה, גם 800 אפילו יבוא בחשבון. אשמח לקבל כמה הצעות. אני מתכנן לקנות מזיגזג (לינק לעמוד הכוננים הקשיחים) או מoffice depot (לינק לעמוד הכוננים הקשיחים) כנראה. חשבתי על זה: http://www.z…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Konst1988,

שלום לכולם. יש לי הארדיסק של סמסונג HD160JJ ולאחרונה בדקתי את הטמפרטורות שלו, והם נראו לי די גבוהות. במנוחה, אחרי שהמחשב דלוק כשעה, יש לו 48. במאמץ, למשל DEFRAG מגיע ל 52. אני זוכר שבימים עברו, ואני חושב שאפילו בקיץ הטמפרטורה הייתה פחות מ 40. ניקיתי אבק במארז ושאר המאווררים, וזה הוריד את הטמפרטורה ל 48, מקודם זה היה 50. שאר הפרמטרים שתוכנות דיאגנוסטיקה רושמות על הארדיסק הם מעולים. האם ההארדיסק תקין? ממה נובעת עליה זו בטמפ? אני יודע שאפשר להוסיף מאוורר בקידמת המארז, וזה כנראה מה שאעשה, אבל למה זה קרה? בלאי?

• 7 תגובות
    • 754 צפיות
  23. שלום לכולם. אני צריך לקנות הרדיסק לידידה שלא מבינה ממש, וגם בתור מתנה עם קבלה והכל לכן ארצה שהחנות תהיה מאזור הקריות(KSP,IVORY) גם טוב מבחינתי ומבחינתה אם יהיו בעיות. אלא אם כן יש לכם מחירים טובים וזמינים גם מחנויות אחרות אין לי בעיה. , ולא להזמין באינטרנט מאיפשהו.. דרישה: 500GB, כונן נייד, עד3,5... באזור ה400 (היא לא צריכה יותר, בעיקר גיבוי תמונות ) נ.ב יש בקיאספי ST305004FDA1E1-RK של סיגייט. 500GB, ב350 שקל. ובאייבורי ST905004EXA101-RK 500GB סיגייט - גם ב350 שקל. ST305004FDD2E1-RK 500GB סיגייט - 375 ש"ח. אשמח שתאירו את עיניי לדגמים גם שיהיו טובים .. (ושווים להוסיף עליהם כסף מבחינת המחיר) - לאחרונה מחירי WD MY BOOK, עלו סתם, אני קניתי 500גיגה ב360 שקל, עכשיו הם עולים 430…

• 14 תגובות
    • 957 צפיות
  24. חשוב שיהיה שקט ולא מורגש תודה.

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  25. Started by Lior4543,

שלום, בזמן האחרון הצורב שלי נהיה ממש ממש איטי, מדובר בצורב LG DVD, אני יסביר יותר מדוייק, ברגע שאני צורב דיסק DVD הצורב יצרוב אותו, אבל בהרבה זמן, התוכנת נרו אומרת לי 40 דקות וזה באמת מה שקורה, הדיסק נצרב טוב אחרי 40 דקות, זה לא היה ככה וזה התחיל לפני כמה שבועות, מה אני אמור לעשות? אני חייב לציין שהאיכות של הדיסקים שנצרבים אחרי זמן ארוך כל כך היא בסדר והדיסקים עובדים חלק.. אין בעיה בקריאה של דיסקים רק בצריבה של דיסקי DVD , ברגילים אין שום בעיה. תודה מראש על עזרתכם, ליאור.

• 1 תגובה
    • 689 צפיות

דיונים חדשים בפורומים