עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מחשב חדש, עבד טוב מס' ימים, עכשיו הויסטה מודיעה שמנהל ההתקן של הצורב לא תקין, ולא מוצאת אחר ברשת. הכונן הוא Lite On SGW-160P65 הוא לא מופיע במחשב שלי, אי אפשר לקרוא דיסקים. מופיע במנהל ההתקנים עם סימן קריאה. מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  2. כמו שאפשר לראות בתמונה: כל הציונים שלי הם גבוהים רק הציון של ההרד דיסק נמוך יחסית ואני לא יודע למה יש לי שניה דיסקים דשיחים במחשב 1. WD1600JS 2. WD2500KS הויסטה מותקנת על הכונן של ה160 (WD1600JS) והכונן מחולק ל 2 מחיצות אחת של 24.4 שעליה מותקנת המערכת והשניה של 124 שבה יש לי סתם קשקושים והדיסק השני (WD2500KS) לא מחולק בכלל 250 עצמאי מה יכולה להיות הסיבה לציון יחסית נמוך? תודה לעוזרים! נ.ב ניסיתי לחפש באתר של מייקרוסופט מידע על הנקודות ולא מצאתי אולי זה בגלל האנגלית שלי ואלי כי באמת אין שוב תודה!

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by The Grey Matter,

היום לאחר 11 שנים של שירות יעיל , התפגר לבסוף גיסק 10GB של WD (כנראה בעייה במנוע שמסובב את הפלטות) זה נקרא HD אמין! ;D

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by u1988,

הוכרז SSD Samsung 850 EVO, נקווה שבמחיר יהיה נמוך בישראל יחסית ל- 850 PRO (רכשתי לפני שבועיים+ את 850 PRO מאייבורי כי רק הם נתנו 5 שנים אחריות לעומת 3 שנים מחנויות אחרות.) http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd850evo/overview.html ביקורות: http://www.anandtech.com/show/8747/samsung-ssd-850-evo-review http://www.cnet.com/products/samsung-ssd-850-evo/ http://www.storagereview.com/samsung_ssd_850_evo_ssd_review http://www.guru3d.com/articles-pages/samsung-850-evo-ssd-review,1.html http://benchmarkreviews.com/23506/samsung-ssd-850-evo-solid-state-drive-review/ http://www.legitreviews.com/samsung-850-evo-series-ssd-review_1…

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. עם המחשב החדש שאני הולך לקנות, אני רוצה לעשות מערך RAID 1 לשמירה מירבית על הכונן. חשבתי לקחת שני 1TB IntelliPower, 32MB, SATA II- WD10EADS, איך ההארדיסק הזה? מה האינטל פאוואר מציין בדיוק? הולך להיות עומס על הכונן, עד 1% מקום פנוי רוב הזמן, + העתקות מחיקות והעברות כל הזמן בתדירות די גבוהה. 24/7 לעשות RAID 1 הבנתי שזה לא קשה, כמה הגדרות בביוס וחיבורם בסאטה ונגמר. (אני מניח שאפשר להגיד לחנות מחשבים שמרכיבה שתעשה לי כבר שם, גם אין ווינדוס או מוחקים אותו אח''כ) ז''א עכשיו ששתיהם יעבדו, וזה שאני אראה במחשב שלי(היחידי) ויתעסק איתו, הוא יעתיק אוטמטית את המידע להארדיסק שלא רואים? הזהה אליו. * כמו כן, הולך להיות עוד 500GB גם של WD מסדרת IntelliPower למערכת הפעלה, שכנראה, יחולק לשת…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. הסתכלתי על כל ה REVIEWS.. זה או זה או ה M4, אבל אני לא מעריץ גדול של MARVELL CHIPSET.. הבעיה היחידה.. איפה לקנות ?? פשוט אף אחד לא מחזיק אותם.. מצאתי רק פה : http://www.tdsd.co.il/htmls/VTX3MI_25SAT3_120G.aspx?c0=17172&bsp=17115 מישהו קנה מ TDSD פעם ? קצת מפחיד אותי שלא שמעתי עליהם..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. הכונן החדש מתת המותג של טושיבה מציע שבבי MLC במחיר תחרותי, בשוק עמוס TLC ומבנים תלת מימדיים לכתבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. קניתי ארדיסק חדש של 80G ויש בו תיקיית WINDOWS לא הבנתי למה עשו את זה כבר יש לי ווינדוס מותקן יש דרך למחוק את התיקייה ידנית או שחייבים פירמוט ?

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  9. Started by elad-k1,

שלום עשיתי מחיצה של 10 גיגה שעליה מותקן הוינדוס וזה קטן ויש לי עוד מחיצה שזה כונן F אני רוצה להעביר מF ל C או אפילו לחבר אותם ביחד! פעם עשיתי את זה אני פשוט לא זוכר איך ! הגעתי לאיזה שלב בפרטישן מג'יק תיראו אם מה שעשיתי זה בסדר(וזה לא ימחוק את הקבצים) תמונה מצורפת תודה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by nizansm,

שלום, קיבלתי מחשב חדש בו כבר יש הארדיסק עם SATA2 מותקן ופועל והכל.. למחשב הישן קניתי לפני כמה חודשים הארדיסק נוסף SATA2 אני רוצה לחבר את ההארדיסק הישן למחשב החדש שיפעל בנוסף לחדש.. בהארדיסק הישן שאני רוצה לחבר יש המון מידע שאני לא יכול למחוק! האם צריך לחבר את החיבורים הפיזיים של כבל הSATA וכבר הכוח להאדיסק בדרך כלשהי? או שכל חיבור יהיה בסדר? ואחרי החיבור הפיזי של הכונן עצמו.. איך אני מתקין אותו ומגדיר אותו שיפעל ביחד עם החדש בWINDOWS XP PRO SP2 ? תודה

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  11. Started by liran877,

היי , קניתי לא מזמן מחשב עם gigabyte z270 hd3p gtx 1070 g1 baracuda 1tb בלי SSD כי אז העדפתי לחסוך את ה ~400 שקל האלה, ועכשיו אני רוצה להוסיף. שתי שאלות 1) אני רוצה להוסיף crucial mx500 250gb לא אמורה להיות לי בעיה עם החיבורים הפנויים בלוח אם נכון? 2) בהנחה שאני משאיר את הווינדוז על הכונן מכני (שילוב של עצלנות ופחד להסתבך עם השכפול) ורק מתקין משחקים ותוכנות על SSD כמה זה פוגע בביצועים?

12. Started by yotamavi,

נכון לעכשיו יש לי דיסק קשיח 160 ג'יגה ומסתבר שזה לא מספיק כשכל תכני הHD היום מתחילים מג'יגה, אז רציתי להוסיף לתיקיית התכנים D עוד 80 ג'יגה, מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? צריך בקר כלשהו? יש חיבורים מהלוח אם לדיסק נוסף?

• 9 תגובות
    • 714 צפיות
  13. Started by nadav1379,

אני רוצה להוסיף R DISK ואני לא יודע איזה אני רוצה עוד 80GB אתם יכולים בבקשה לומר לי איזה חברה כדי לי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by tinkerball,

אני רוצה להוסיף עוד HD(יש לי כבר של WD 80G 8BF),איך עושים את זה בדיוק? האם אני יכול לבחור כמה ג'יגה אני רוצה להוסיף לכל כונן?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by antgold,

יש לי dell 8300 עם הרד דיסק מהיר מאוד - 10000 RPM ( לא scasii( אני חושב שהוא SATA (כבל נתונים דק ) המחירים של דיסקים כאלה עדיין מאוד גבוהים - מה גם שמה שחשוב לי שמערכת ההפעלה עם קובץ swap ישבו לי על ה דיסק המהיר ונתוני ארכיון ישבו על דיסק קצת יותר איטי וזול משמעותית . השאלה - אם אני מוסיף דיסק יותר איטי מבחינת מהירות הסיבוב (7500 במקום 10000 ) האם המערכת לא "תתישר" לפי הדיסק האיטי יותר ? וזה אומר שאני מחויב להוסיף דיסק במהירות זהה לדיסק המקורי ?

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  16. Started by idan_v,

כרגע יש לי את לוח האם MSI X58 Pro-E עם כונן קשיח WD 500GB הגרסה הירוקה. אז כעיקרון זה כבר ממש מגביל אותי ורציתי להוסיף כונן קשיח של 1TB, הכל בעיקר בשביל גיימינג. עם זה אין כל בעיה, אך האיטיות בעת הפעלת המחשב וכל הדברים שקשורים למערכת ההפעלה (Windows 8.1) כבר חוצת גבולות, ואני פשוט מעוניין בכונן SSD אך ורק בשביל מערכת ההפעלה. מכיוון ש 1.5TB יהיו לי בשביל גיימינג, אין לי כל צורך ב SSD עם מאות של GB אלא אחד פשוט אפילו של 30GB, העיקר שכל עניין שקשור למערכת ההפעלה "יטוס". חיפשתי קצת מידע בפורום אבל התבלבלתי לגמרי, כוננים דפוקים, איטיים, באגים וחברות גרועות שכבר אין לי מושג מה לרכוש. מישהו יכול להמליץ לי? (מהיר, עם קצת מקום, רק בשביל מערכת הפעלה)

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by alex241286,

היי כשקניתי את המחשב עקב חריגה מהתקציב לקחתי רק SSD אחד ש128G..הגיע הזמן ואני יכול להוסיף עוד SSD ואני רוצה להפוך את הSSD הישן להרדיסק לקאש אשמח לקבלי לינק למדריך לאיך הופכים הרדיסק SSD להרדיסק קאש ואין לי בעיה להתקין מחדש את המערכת הפעלה אם צריך ואם זה מקל המפרט של המחשב שלי מופיע בפרופיל תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by roncohe4,

היי רכשתי דיסק קשיח חדש מסוג SSD. הכל מחובר ועובד וכרגע מתקין עליו את הווינדוז מחדש. רציתי לשאול, איך אני מגדיר את ה-SSD כראשי ואת הישן שיש לי כמשני (slave). בנוסף, ראיתי שאין בדיסק הישן ג'אמפר בכלל. קראתי מה כתוב בהסבר וגם לא מצוין שם הגדרה ל-slave. האם אפשר להגדיר זאת מבלי להשתמש בג'אמפר? במידה ולא, הדיסק הישן בעל 8 פינים בג'אמפרים של WD. מישהו יכול להגיד לי איפה צריך לשים את הג'אמפר במצב כזה? (בתקווה שסיפקתי מספיק מידע). והכי חשוב.... אפשר לקנות ג'אמפר לבד? :-\ תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 984 צפיות
  19. Started by roee97,

בעקבות הדיון על הקניה המרוכזת- כנראה שאני אלך על ה-128, אם ירד לסביבות ה-600, אבל יש לי כמה שאלות: 1. יש לי מחשב שמותקן עליו windows 7 על הארדיסק 1 טרה, שמחולק לשתי מחיצות: מחיצה 1(158 מתוך 228 ג'יגה)- windows, program files ועוד כמה דברים שאני לא בטוח מה הם מחיצה 2(416 מתוך 703 ג'יגה)- משחקים, סרטים, תמונות. השאלה היא מה אני צריך להעביר לssd ואיך אני עושה את זה. 2. ראיתי בכמה מקומות שהיה כתוב שיש דגמים של ssd שבהם מהירות הכתיבה היא איטית מאוד, האם זה נכון גם לגבי הדגם הזה? 3. מה נדרש להתקנת הssd במחשב? ראיתי שצריך מתאם 2.5 ל3.5 איפה משיגים אחד כזה, והאם יש עוד משהו שנחוץ להתקנה. 4. שאלה אחרונה- מה הם השיפורים המרכזיים שיהיו כתוצאה מהתקנת הssd. השימושים העיקריים ש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by GalaRum,

שלום, רוצה לשדרג בזיכרון SSD נוסף מחשב וותיק וטוב, שנקנה ונבנה בעצת החכמים כאן בפורום לפני יותר מעשור. הצרכים: גיימינג של משחקים עתירי נפח ואחסון שוטף של קבצי ווידאו, חשבתי על 2T. למי שתוהה, שידרגתי לפני כמה שנים את כרטיס המסך וחי בשלום עם מסך 1080P, אני בעצמי גיימר מזדקן אז מבחינת שאר הבחינות המחשב עדיין מספק. ללוח אם שלו - גיגה בייט (GA-H77-D3H) יש 2 יציאות SATA 3 תפוסות, ויציאת SATA2 פנוייה, בנוסף יש mSata פנוי שלהבנתי הוא מבחינת קצב נתונים SATA2, בנוסף יש כניסות PCIeX4 ו PCIeX1 פנויות - כולן PCI Express 2.0 ה PCI Express 3.0 תפוס ע”י הכרטיס מסך. מה ניתן לקנות היום שייתן במחיר סביר ייתרון מהירות משמעותי מול החומרה הקיימת במחשב שלי? מה באופן כללי ההבדלים בין התקני SA…

21. Started by SagroN,

שלום לכולם, ברשותי המחשב הבא: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX GIGABYTE GA-P55A-UD3 G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D 4GBRH SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 ASUS DVDRW DRW-24B1ST - SATA LANCOOL PC-K60B SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS מערכת הפעלה Windows 7 64bit ברצוני להוסיף כונן SSD למחשב בכדי שהמחשב יעבוד יותר מהר, מכיוון שהגיע הבלאק פרידיי ואיתו המבצעים אני מעוניין לשפר את הביצועים של המחשב ובעיקר שהוא יעבוד יותר מהר. השימושים שלי הם בסיסיים בלבד, גלישה באינטרנט, מדי פעם משחקים וגם לא הכי כבדים, שימוש בתוכנות בסיסיות ולא תוכנות גרפיקה או דברים שמכבידים. מכיוון…

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  22. Started by hezki10,

שלום וברכה. אני רוצה להוסיף ssd לשני ניידים שיש לי, ראיתי באתרים שיש כונני ssd דקים שנכנסים ללוח אם בנוסף להרדיסק הרגיל, איך אני יודע אם יש חיבור כזה אצלי בנחשב בלי לפרק? זה דבר אוניברסלי? גוגל לא יודע לענות לי... תודה רבה למסייעים!

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by kovar2,

שלום, יש לי לוח אם מסוג GA-B75M-D3H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#sp כרגע יש לי כונן SSD Crucial M4 128GB שמחובר ל SATA 6Gb/s (היחיד שיש בלוח האם). אני מעוניין לקנות SSD נוסף, כנראה Samsung Evo 850 ולחבר אותו ל SATA 3Gb/s, השאלה שלי אם זה יהווה צוואר בקבוק משמעותי או שההשפעה תהיה זניחה. תודה.

24. Started by Amit Tz,

היי כולם, יש לי שאלה. אני רוצה להוסיף אחסון למחשב הנייד שלי אבל לא רוצה להחליף את הדיסק הקיים. (את הדיסק קשיח). האם קניית כונן דיסק חיצוני יעזור? (מטרת האחסון היא בעיקר משחקים ולא סרטונים/שירים). והאם הוא יכול לבוא כתחליף לSSD או שאלו דברים שונים לגמרי? אני ממש לא יודעת מה לעשות ולא מאד מבינה בעניין... אשמח לתשובות ולעזרה כללית.

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  25. ברשותי מחשב יחסית ישן פנטיום 4 פרסקוט 2.8 512mb Asus P4S800MX מבוסס ציפסט של SIS אשר משמש כשרת קבצים בבית. ללוח אם אין כניסות SATA בכלל ולכן הוספתי לו כרטיס SATA של ST-LAB אשר משתמש בשבב של SIL מסוג 3112. מדובר בשבב שהיה פופלרי במיוחד בימי ה Nforce2 כאשר הגשר הדרומי לא תמך ב SATA באופן טבעי ובכדי לתת ללוח מחברי SATA הוסיפו את השבב ישירות ללוח אם. כרגע אני עובד עם שני כונני WD250KS על הבקר והוא פועל מצויין (בלי RAID). ברצוני להוסיף עוד בקר זהה עם שני כוננים בכדי להגדיל את הנפח על המחשב ורציתי לדעת אם מישהו התנסה בחיבור שכזה? האם ישנם בעיות של התנגשות, למשל הנתגשות בביוסים של הכרטיסים בזמן עליית המחשב וכדומה? אשמח לתגובה או עצה, כמו כן אם ישנו בקר SATA זול עם 4 מחברים אשמח …

• 3 תגובות
    • 848 צפיות

דיונים חדשים בפורומים