אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אז נראה לי שהבנתי במה מערכות הRAID עוזרות אבל אני לא בטוח- RAID1 זה בעצם לעבוד עם שני כוננים קשיחים שכל פעולת כתיבה מתבצעת על שניהם וכן אחד מגבה את השני. ו-RAID0 זה גם עם שני כוננים שהמידע מחולק ביניהם בשווה כדי לשפר ביצועים. אבל זה באמת נכון שRAID0 יעזור בביצועים? במה הוא באמת מועיל?(משחקים,יישומים,מהירות?) .. או שזה בעצם עוזר רק לשרתים ומערכות איחסון כאלה?? כי בנתיים לא שמעתי על אף אחד שעשה את זה אצלו
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם יש לי דוק שיש עליו מלא עבודות לאוניברסיטה היום בערב ניסיתי לפתוח את אחד הקבצים והוורד רושם לי שהקובץ פגום , ניסיתי להעבירו למחשב מהדוק והוא רושם לי שבגלל שגיאה מסוימת לא ניתן להעבירו. קבצים אחרים זה עושה אותו דבר או שאם הוא פותח אותם זה בג'יבריש, ניסיתי לתקן דרך הוורד וזה לא נותן כמו כן ניסיתי לבצע סריקת שגיאות דרך הווינדוס להתקן והוא רושם שאי אפשר לבצע. אודה לכם אם תעזרו לי כי זה מאוד חשוב לי כל הסמסטר שלי נמצא שם תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה על הרד דיסק חיצוני 3.5" 1TB 7200RPM עד 300 ש"ח בעיקר לגיבוי והרצה של סרטים דרכו. בנוסף לכך, רציתי לדעת מה ההבדל בין Seagate ST310005EXD101-RK לבין Seagate expansion 7200.1. מה את חושבים על Seagate expansion 7200.1? זה דיי דחוף. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח רגיל, אשר חובר לקופסה חיצונית ומשמש כדיסק גיבוי חיצוני. הקופסה מתחברת למחשב בחיבור USB. עד כמה שידוע לי, מומלץ לנתק דיסק קשיח המחובר עם USB רק לאחר שבוצעה "הסרה בטוחה" (Safe Removal) בצורה ידנית. לא פעם קורה, שלא ניתן לעשות זאת עקב הודעה, שהדיסק נמצא במהלך פעולה מסוימת. הבעיה היא שלמראית עין אין שום תוכנה שעובדת ברקע או ישום שפתוח (אפילו לא תיקיה). תוכלו לתת לי דרך או רעיון לאתר את ההליך "שמפריע" לניתוק הדיסק?
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ההארד דיסק הנוכחי מתחיל לעשות רעשים והמחשב גם לפעמים "טוען" יתר על המידה בדברים בסיסים ..יש לציין שהוא עבר פירמוט והותקנו עליו שתי מערכות הפעלה שונות ויש את אותן בעיות... בגלל שלא שווה להשקיע בו יותר מידי חשבתי לקנות SSD או הארד דיסק ממש זול...הכי זול שמצאתי זה SSD http://ksp.co.il/?uin=17001 (לא חשוב לי יותר מידי נפח).... האם זה שווה את המחיר? האם יש אלטרנטיבות יותר משתלמות?ולא חשוב לי מאיזה חנות העיקר שתיהיה בב"ש או בעפולה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות כונן SSD 500GB איכותי ולא במחיר מופקע, חשבתי להזמין מאמזון בלינק הזה - https://www.amazon.com/Crucial-MX300-525GB-Internal-Solid/dp/B01IAGSD68/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1493234720&sr=1-2&keywords=ssd+500gb&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011 יוצא באזור ה680 שקל + מיסים ומשלוח, מה דעתכם ? מומלץ ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך צורב DVD שצורב דיסקים עם שיכבה כפול באיכות טובה IDE, ראיתי את 2 בצורבים המומלצים ה 116D וה LG GH22NP20 והמחיר של ה 116D שם אפילו לא קרוב.. הכי קרוב זה ב KSP ב 135 שגם שם אין להם באף חנות את המוצר במלאי וגם לא יהיה, כך שהמחיר הכי זול שיש זה 160-170 קיצר מה עדיף לקנות את ה 116D ב 160-170 או להסתפק ב LG GH22NP20 שעולה איזה 120 שקל? שוב השימוש העיקרי הוא צריבת דיסקים עם שיכבה כפולה
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי יום הולדת בקרוב והדודים רוצים לקנות לי איזשהו חלק למחשב החדש. אז החלטנו על צורב dvd. הסתכלתי על טווח המחירים בksp וראיתי שהמחיר נע בין 400 - 1000 (צורבים פנימיים). ורציתי לשאול מה בדיוק נותן לי צורב dvd? והאם הוא גם קורא dvd? זאת אומרת האם אני יוכל לקחת סרט שיש לי על המחשב שהוא בפורמט avi (ולא משנה איך השגתי אותו), לצרוב אותו בצורב שקניתי ולראות אותו בdvd שלי? וכמובן איזה צורב לקנות... אם מישהו יוכל לענות כאן על חלק מהשאלות אני אשמח מאוד. אני רוצה לדעת מה נותן לי בדיוק צורב dvd. כי אם זה רק אומר שאני אוכל לצרוב על דיסקים ענקיים בשביל לאחסן כל מיני דברים - אי לא רוצה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש הרד דיסק חיצוני גדול 2 או 3 Tb ומהיר 7200 בלי לקרוע את הכיס. יש כזה דבר? ישמש בעיקר לאיחסון מדיה (אני כמעט כל יומיים אני מעביר תיקיות גדולות במיוחד 10-20 גיגה)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר'ה!, אני חייב עזרה! מחקתי בטעות את העבודה של הביודע שלי על ידי כך שהעתקתי את הקובץ של העבודה הישנה מדיסק למחשב והחלפתי את הקובץ המעודכן של העבודה שנמצא על המחשב. מקווה שהבנתם... יש דרך לשחזר את זה איכשהו ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש דרך לצרוב DVD-video בלי שהקובץ VOB יהיה בגודל 2 ג'יגה...? כי אני מוריד פרקים מסדרה בבערך 350 מגה, וכשאני הופך אותם ל-VOB אז זה נהיה ענקי... אי אפשר להשאיר אותם פחות או יותר באותו גודל...? לא בא לי לבזבז 12 דיסקים של DVD בשביל עונה אחת של סדרה =\
-
- 7 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, הדיסק הנייד שלי מראה סימני חיים (נורה דולקת) אבל לא מזוהה ע"י המערכת,גם לאחר ניסיון במחשב אחר. האם יש דרך לשלוף את המידע?
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, יש לי מחיר טוב ($90) על אחד משני הSSD הבאים: Intel SSD 545s Series Intel SSD 600p Series איזה מהם כדאי ? מה ההבדלים ? יתרונות וחסרונות ? תודה לכל מי שיכול לעזור.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הבנתי שבקר עולה בסביבות ה1000 ש"ח - שזו השקעה לא קטנה ! לכן אשמח לדעת אם יש בקר מומלץ שעונה על הדרישות הבאות: א.שיהיה PCIe x4 - ע"מ לנצל יותר מ1.5Gbit של Pcie x1 ב.שיתמוך בלפחות 4 כוננים מחוברים. ג.אני הייתי שמח לדעת שהוא יבצע את העבודה בRAID 5 עם 4 כוננים מחוברים והכוונה שהמהירות תהיה בסביבות ה250+ MB בשנייה או מנגד שיריץ 2 דיסקים על RAID 0 ב200 מגה + עוד שלושה דיסקים בRAID 5 גם כן ב200 מגה - והכי חשוב שיעבדו בו זמנית במהירות הזאת. או שהגזמתי ?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי. מחשב נייד, יש לי אותו כשנה. משמש בעיקר ללימודים (עבודה משרדית), ממש מעט משחקים, הרבה גלישה באינטרנט והרבה כ-media center (בחיבור לטלוויזיה). עובד מעט לאט לאחרונה (עשיתי ניקיון מאבק ופירמוט). (פתחתי דיון נפרד בפורום אחר, לבדוק אם אולי שידרוג הזיכרון יעשה את העבודה, במידה ואפשר בכלל....) חשבתי לשדרג את הדיסק הקשיח של המחשב לדיסק SSD. האם בכלל אפשר להוסיף למחשב דיסק קשיח שכזה מבלי להוציא את הישן? (כזה שרק מערכת ההפעלה תשב עליו). האם זה יעשה הבדל משמעותי? במידה וכן, אפשר לקבל המלצה לאחד שיתאים למחשב ומספיק רק בשביל מערכת ההפעלה והתוכנות? תקציב לא מוגבל, עדיף כמה שפחות כמובן... על הדרך... (לא יודע עד כמה קשור, אבל שווה לנסות) יש דרך לשדרג את יציאות ה-USB של המח…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בלחיצה כפולה על כונן התקליטונים , לאחר נסיונות של כמה שניות טובות, מתקבלת הודעה שמשהו לא זוהה... שגיאה וכו' יש בדיסקט קובץ חשוב. תודה
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שהטכנולוגיה עוד עדיין בחיתוליה, היום לא קיימים הרבה צורבים בארץ וגם בעולם- צורביי SATA שבאים עם טכנולוגית LIGHT-SCRIBE אפשר לספור על יד אחת את מספר הצורבים (SATA + LIGHT-SCRIBE) מבדיקה מקיפה שערכתי מצאתי את הצורבים הבאים שעונים לדרישה והם: LG GSA-H62LI Lite-ON LH-20A1L Samsung SH-S183L Asus DRW-1814BLT הצורבים היחידים שמצאתי מרשימה זו בחנויות בארץ הם: Samsung SH-S183L ו- Asus DRW-1814BLT אבל לא כדאי להתקרב אליהם. שני הצורבים האחרים: LG GSA-H62LI ו- Lite-ON LH-20A1L עדיין לא הגיעו לארץ, בנתיים הם נחטפים מהחנויות ברחביי העולם וזוכים לביקורות מעולות רוב האתרים הנחשבים בעולם דוג': cdfreaks ועוד... ממליצים על ה- LG ו- Lite-ON (דישדשתי לא מעט זמן בפורומים שם) מדוע הצ…
-
- 5 תגובות
- 804 צפיות
-
-
לוח שלי 8S648FX-RZ יש עליו ריבוע אדום שכתוב לידו SATA 0 SATA 1 אז איזה הארדיסק אני צריך? שיהיה כמה שיותר גדול , תקציב בערך 250 , תלוי בכדאיות... תודה!!
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
טוב אני רוצה לרכוש דיסק קשיח חדש כי כבר נגמר לי המקום ואני רוצה 500GB. ראיתי את ה Westren Digital WD5000AADS שאני די נעול עליו, אבל ראיתי גם את ה 500AAKS מי יותר טוב? מהם ההבדלים? ומי מהם יותר משתלם? שקט? מהיר? ומה אם ה Samsung EcoGreen F2 ED502HI האם הוא יותר טוב מה WD? ומה עם ה Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS הוא יותר טוב מה WD? ועוד שאלה קטנה מהו השם של החיבור חשמל לכונני SATA? [כמו שלכונני IDE יש חיבור חשמל MOLEX ] תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=c89ef141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&locale=en-US&reqPage=Model&modelReqTab=Features# ב- 300 שקל. איך הוא?
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
-
שמתי לב שכל הכוננים ניידים עובדים על מערכות קבצים של FAT ,, רציתי לדעת אם כדאי בכלל להעביר אותם ל NTFS....לפעמים אני רוצה להעביר קבצים גדולים מ 4GB אבל אי אפשר...רציתי לדעת אם אני יעביר את הכונן ל NTFS זה יהרוס משו????
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
היי יש לי במחשב שני הארדיסקים של SEAGATE אחד של 40 ג'יגה ואחד של 80 ג'יגה. הדגמים שלהם : ST340016A ו ST380021A אתמול המחשב שלי התחיל לעשות רעשים ממש ממש חזקים אחרי שנגעתי בו קצת עם הרגל (המחשב נמצא על הרצפה ונתתי לו בטעות מכה.. לא איזה משהו חזק) פעמיים הוא הרעיש אחרי שנגעתי בו עם הרגל .. כיביתי את המחשב, הדלקתי, והרעש נעלם. הרעש שהוא עושה ממש ממש חזק, והוא רצוף.. כלומר מרעיש כל הזמן עד בלי הפסקה עד שסוגרים את המחשב.. כשמפעילים מחדש הרעש נעלם.. לפני כ 10 דקות הרעש הזה התחיל שוב מעצמו בלי שנגעתי במחשב, כיביתי את המחשב, הדלקתי, ושוב אין רעש... פתחתי את המחשב כשהיה הרעש והוא לא בא לצערי מאף מאוורר אלא כנראה מההארד דיסק.... עד כמה שהצלחתי להבחין (שני ההארד דיסקים דיי קרובים) …
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלומות, בבעלותי WD 200GB SATA, נקרש מ KSP, כאמור כל הזמן הטמפ שלו הייתה מאוד גבוה.. הוא תמיד על 50 מעלות... שזה נראה לי גבוה מאוד להרדיסק.. עכשיו לא מזמן שמעתי שישנה תופעה שגילו ש KSP מוכרים הרדיסקים משופצים וכמדומני בהרדיסק שלי מתחת זה כזה הציפו מלוכלך ונראה כיאילו הוא קצת "נמס" כזה... שאלתי היא כזו האם ישנה דרך שאוכל לגלות אם ההרידסק שלי אכן ממוחזר \ משופץ ולא באמת חדש? במידה וכן מה אכול לעשות וכיצד אפנה ל KSP עם האחריות בכל מקרה אני מריח משהו מסריח עם הסחורה שלהם, ואני מקווה שאני לא הולך להריח בזמן הקרוב את הריח השרוף של ההרדיסק שלי ! בכל מקרה אשמח לעזרה אם יש איזה ברקוד מיוחד לממוחזרים או משהו שאוכל לגלות תודה וחג סוכות שמח
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אם מישהו יכול לייעץ לי בעניין הצורב שלי קניתי דיסקים רב שימושיים (rewritable) אני לא למה הצורב שלי לא צורב עליהם למרות שהוא מסיים את הצריבה בשלמות..... חיייייב עזרה דחוףףףףףףףףף 161725061- למי שיותר קל אפשר גם באיי סי
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-