עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by rango12,

ה dok שקניתי מוגן מכתיבה אי אפשר לשים בו קבצים לא למחוק לא להעתיק לא לכלום מה עושים ? תודה רבה כתוב שהוא מוגן מהכתיבה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש ברשותי כונן קשיח היטאצי 2TB אשר הומלץ בפורום. הכונן מרעיש כאשר המחשב נמצא במנוחה (כלומר - אני לא עובד עליו). אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתוח את הבעיה או לפחות להבין מאיפה היא נובעת. לפני כן היה לי כונן 500BG של WD ולא הרעיש בכלל (באותו מארז/מחשב). תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by blade2,

מה אורך חיים ממוצע של הרדיסק? (אם זה משתנה לפי דורות או טכנולוגיות, אשמח לפירוט). יש לי על מחשב ישן הרדיסק 60 Gb, של WD או של Seagate, אני כבר לא זוכר, מלפני כמה שנים, ואני חושש שהוא ימות לי פתאום והמידע ילך לעזאזל, שווה להחליפו בהרדיסק אחר לדעתכם? אם כן, אז אחרי כמה שנים שהרדיסק קיים אתם מחליפים אותו מבחינה 'מניעתית'? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by oshoman,

מישהו שמע על הדיסקים שלהם? שווה משהו? לא מצאתי מי מוכר בארץ, הכוונה לחנויות תודה מראש

5. שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב עם כונן קשיח אחד של HDD וכונן אחד של SSD השאלה שלי היא כשאני מתקין את הווינדוס בפעם הראשונה, איזה הגדרות בדיוק אני צריך לעשות בביוס בשביל להתקין אותו על כונן הSSD באופן הכי אידיאלי? ולאחר שאני מתקין את הווינדוס, האם ווינדוס יזהה באופן אוטומטי את הכונן HDD? בקיצור איך כל העסק הזה עובד? תודה רבה מראש לכל מי שעור..

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by OmerD13,

שלום לכולם קרתה לי איזו בעיה במחשב ואני צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. אין לי דרך להגיע לסייפמוד ולגבות את הדברים שני רוצה. ראיתי שאני יכול להעביר את הHDd ממחשב אחד למחשב אחר ולהגדיר אותו בתור סלייב. סוג הכונן שברשותי הוא hitachi stardesk 7k160 721616pla380 sata 160 Gb ובגדול הבנתי איך לנתק אותו ולחבר אותו. הבעיה שלי היא שקראתי שצריך להגדיר אותו כסלייב ע״י הג׳אמפרים שנמצאים על הכונן עצמו, אך אני פשוט לא מוצא אותם בשום מקום. אם אני אחבר אותו למחשב השני שבו מותקנת מערכת ההפעלה על כונן אחר, אני אוכל לגבות מהכונן השני את הנתונים? אולי אפשר להגדיר אותו בביוס כסלייב? מה אני צריך לעשות? תודה ושנה טובה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by netanel38121,

שלום. רציתי לדעת לגבי גיבוי , השאלה היא כזאת. יש לי כונן ssd שעליו מותקנת המערכת הפעלה win 8.1 ותוכנות, בנוסף יש לי עוד כונן רגיל 2TB שעליו מותקנים הדברים הכבדים. משחקים ותוכנות שבחרתי להתקין עליו. לצורך העניין אני מגבה באמצעות התוכנה acronic 2015 את הכונן ssd זה שעליו יושבת המערכת הפעלה כולו בנפרד. ואת הכונן השני בנפרד. האם זאת דרך תקינה או שגויה? בנוסף התוכנה acronic תמיד ממליצה לי לגבות כונן נוסף שלא קשור כשאני מסמן את הכונן של מערכת ההפעלה לגיבוי. אשמח קצת לקבל מידע איך לגבות בצורה נכונה . בדיוק אתמול רכשתי כונן חיצוני 4tb לגיבוי שיהיה לי.. תודה מראש. נתנאל.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by I7210I,

שלום יש לי זיכרון נייד של WD 750GB והוא הועבר מFAT לNTFS. רציתי להחזיר אותו לFAT אז ניסיתי להשתמש בתוכנה בשם Aomei NTFS to FAT32 Converterהתוכנה עשתה לי מכל ה750GB עכשיו רק 7.59GB איך אני מחזיר את זה למצב שהיה קודם?או אפילו לFAT אבל באותו הנפח?תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Judas Iscariot,

אז המחירים של כולם פחות או יותר זהים - מה שאני מתלבט לגביו זה עניין ה"הצפנה פנימית" ששמתי לב שצץ לגבי כל מיני כוננים(w.d בעיקר) שאני *לא* מעוניין בו. הכונן ישמש לגיבוי יום יומי של פחות או יותר 200GB בשבוע ובערך GB15 ביום. (ישמור בכל רגע נתון 2 גיבויים מלאים) - מדובר ברשת משרדתית קטנה. אני ארכוש ב אייבורי, KSP או TMS - אופציות רכישה מכל החנויות יתקבלו בברכה. התקציב הוא באזור ה-400 ש"ח.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by rodnik,

אני שוקל לקנות את ה-HDD הכ"כ מומלץ של סמסונג, כשנכנסים לעמוד המוצר באתר שמים לב שהקיבולת של הכונן היא 750GB בלבד (תחת הספקס) http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=507 כתוב למטה את ההסבר הבא: Actual accessible capacity may vary from advertised capacity due to formatting and partitioning of the hard drive, as well as due to your computer's operating system אני מבין שלא מקבלים את מה שמפורסם, אבל בד"כ עושקים אותך בכמה עשרות גיגהבייטים ולא בכמה מאות...מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? מישהו יודע מה הקיבולת האמיתית של ה-WD השחור? תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by sagigi21,

שלום. ברשותי הארד דיסק של LACIE עם יציאת ESATA בנפח 1TB היום הוא התחיל לעשות בעיות בכך שהמחשב לא מזהה אותו ע"ג "המחשב שלי" הוא מזוהה במנהל ההתקנים.מזוהה באופציה להוצאת החומרה כשאני מחבר אותו.אבל לא משנה מה עשיתי הוא לא מזוהה ע"י המחשב.(זו לא בעיה בהארד דיסק עצמו כי שמתי אותו על לפטופ עם ESATA והוא כן עבד וזוהה) אני כבר נואש.מישהו יכול לעזור לי? :s05:

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by was950,

שלום רציתי לשאול אותכם אם מישהו יכול לעזור לי אני רוצה לקנות כמויות אם מישהו יש לו מחיר טוב בשבילי נא להציע זו דוגמא למה שאני רוצה לקנות http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=84&cat=128

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. אז ככה מסתבר שדווקא אני עם המזל שלי הייתי יכול לבחור את השילוב הכי לא נכון של לוח-אם + הארד דיסק... יש לי לוח אם של VIA (מתקופת הפנטיום 3) והארד דיסק של WD 20ג'יגה... מסתבר שהשילוב הזה יחד עם WindowsXP פשוט חוסם את הגישה ל ATA66 (ככה קוריאם לזה?) והארד דיסק עובד באיטיות מחרידה... עכשיו מה כדאי לי להחליף רק את הלוח אם או את ההארד דיסק (ואני יודע שצריך להחליף את כל המחשב אבל למי יש כסף?)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by BiG Kahuna,

ערב טוב! התחדשתי לי ב-HD103UJ. לאחר ההתקנה שמתי לב שהוא מייצר לסירוגין ויברציות ממש חזקות, עד שכל המארז רועד ורועש כתוצאה מכך אין לי גומיות למניעת רעידות במארז (צ'יפטק דרגון), אך לא נראה לי סביר לקנות מארז חדש או כל מיני התקנים להשקטה מאחר והבעיה לא היתה קיימת עם הכונן הקשיח הקודם האם עוד מישהו נתקל בכך? יש לציין שהכונן עצמו לא רועש אך המארז רועש מעוצמת הרעידות. בנוסף על כך הסמסונג, שכעת הוא הכונן הקשיח היחיד במחשב, לא תמיד מזוהה בעליית המחשב, והאתחול נתקע בשלב זיהוי הכוננים (Detecting IDE drives...) כשזה קורה, רק לאחר RESTART או מספר RESTART-ים הוא מזוהה והמחשב עולה באופן כללי גם נראה לי שהמחשב עולה לאט יותר מבעבר (הסמסונג החליף WD1600 בן 4 שהיה הכונן הראשי במחשב עד כה).…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Rockstatement10,

כרגע יש לי WD Elements 500GB שהנפח שלו כבר לא מספיק לי, וגם הקשיח הזה די איטי לטעמי, האם הוא באמת נחשב לאחד איטי? כמה יעלה לפחות אחד עם 1TB מהיר בהרבה? בנוסף, יש לי SSD מדגם 840 EVO בנפח 120GB, זה כמובן שמגביל אותי, אבל הססדים יקרים ולכן אני פחות רואה החלפת ססד לנפח גדול יותר כאופציה, אלא את הכונן החיצוני.

16. קניתי של LG אבל אני יכול להחזיר, על איזו חברה אתם ממליצים (צורב במהירות 52X24X52 או 52X36X52 - אני לא בטוח אם ה 36 הוא באמת 36. אני זוכר שיש מהירות בסביבות ה 30 +) ותגידו לי כמה הם עולים ואיפה כדאי לקנות אותם אני רוצה צורב רגיל (רגיל = כונן וצורב- נראה לי שכל הצורבים משמשים גם ככונן רגיל אבל לא איכפת לי לקנות אחד שלא, אם יש) צריך עזרה, פליז...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by ElPelado,

שלום לכם יש לי שאלה: אם אני קונה מארז לדיסק קשיח, כדי להפוך דיסק קשיח IDE פנימי לחיצוני, ויש לי בנוסף צורב די וי די פנימי, אני יכול לחבר אם אותו מארז את הצורב? אני מבין שמבחינה פיזית הצורב לא יכנס למארז, אבל מבחינת החיבורים, זה יעבוד? תודה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Aviv C,

החלטתי לערוך סקר על השימוש בדיסקטים כיום.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הורדתי את easy revovery professional אבל נראה לי שזה מלטף את ההארד דיסק במקום לשחזר ממנו מידע. כזכור, אני הקלטתי את הקורס טכנאים שעברתי וגיביתי אותו על אחד מהכוננים של ה- 500GB IDE שיש לי במחשב של ג'ון ברייס אחרי שפירמטתי אותו כ- extended partition (במחשב הישן), אבל מאחר וה- 120GB IDE לא זיהה את הכונן בווינדוס לאחר שפירמטתי אותו ע"מ להתקין עליו xp ולהפוך אותו ל- primary master (הוא היה בהתחלה primary slave), נאלצתי לפרמט את ה- 500GB IDE שוב דרך ה- 80GB ובדרך ה- chkdsk אמר שיש כמה סגמנטים שלא נקראים (כנראה שאלה הם ההקלטות), והפעם כ- primary partition ע"מ שלא משנה איזה הארד דיסק אני אשים כ- primary master, הוא יזהה בווינדוס את ה- 500GB כ- primary slave. אחרי שעשיתי את זה, (…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by MalGano,

שלום לכולם בזמן האחרון הרהרתי לי לגבי DoK כי הדיסקטים האלה כבר משגעים אותי. חשבתי שזה יהיה די בזבוז לקנות סתם דיסק און קי רגיל וחשבתי ללכת על אחד שמנגן mp3 (ז"א יש חיבור לאוזניות וממשק של נגן ממוצע) ובנוסף לכך יהיה לו פין USB (לא כבל). יש חיה כזו? מספיק משהו בינוני 1GB אפשרי אולי גם משהו שתומך ב-U3 עם אפשרות התקנה מחדש והסרה... תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני בן אדם שצריך נפח אכסון, וה80 של הנייד לא הכי מספקים. הדגם+מפרט בצד, האם יש HD כמו בכותרת?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני לפני קנייה של כונן חיצוני 2.5", וחסרים לי השוואת ביצועים בין הכוננים השונים. צרפתי תמונה של ביצועי הכונן הנוכחי שלי (TRANSCEND) , שנמדדו ע"י התוכנה החינמית HDTUNE. ישנם הרבה כוננים בשוק כגון VERBATIM,TOSHIBA, IOMEGA,WD,SAMSUNG, וכרגע מי שמעוניין לקנות כונן לא יכול להשוות בין הביצועים. אשמח אם מישהו שיש לו כונן 2.5", של 320GB-500GB, יעלה את התוצאות שלו עם התוכנה לכאן. בהצלחה לכל הכוננים! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by headg,

איך Hitachi/IBM 2000GB HDS723020BLA642 ? האם Hitachi/IBM אמינים? האם למרות החסרונות של הירוקים הקשיח הזה עדיף?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם. ברשותי צורב הDVD הבא: NEC ND-3550, שאיתו אני נתקל בבעייה חמורה. כאשר אני מכניס מדית DVD שיש עליה מידע, צורב הDVD מזהה אותה כמדית DVD ריקה. בעייה זו קורה גם כאשר אני מכניס מדית DVD שהחומר נצרב עליה באותו צורב. חשבתי על אפשרות לבצע עדכון קושחה, אך אין לי מושג איזה עדכון קושחה להוריד.. עזרה? אגב- עד היום לא ניסינו להכניס מדית DVD , ככה שאינני יודע אם זה פעל לפני או לא. בתודה, אודי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. זה בכתיבה, בקריאה הוא יותר טוב אך עדיין יותר איטי מSSD הכי זול של Corsair. עדכון קשחה לא פתר את הבעיה. Vertex Plus 60GB Corsair CSSD-F40GB2 Deskstar 7K3000 2TB בסביבות 142MB/s גם בקריאה וגם בכתיבה. האם זה נחשב נורמלי?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים