עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום ברשתוי כונן 160GB של W.D הוא היה מחולק 50 גיגה למחיצה של ווינדוס 7 100 גיגה למחיצה של XP לאחר חודש שראיתי שהכל עובד כראוי, רציתי לצמצם את תיקיית ה-XP למינימום (6 גיגה) ואת כל השאר להעביר לווינדוס 7. מכיוון שה-UNALLOCATED SPACE היה משמאל לתיקיית הווינדוס 7 נאלתי לבצע זאת באמצעות תוכנה חיצונית ולא דרך ווינדוס (שאינו מאפשר זאת). ביצעתי את הצמצום וההרחבה בעזרת תוכנת Easeus Partition Manager עליה קיבלתי המלצות. הכל עבר כראוי וכיום יש לי תיקיה של 150 גיגה לווינדוס 7 ותיקייה קטנה ל-XP. הבעיה - ההארד דיסק כל הזמן עובד, כל הזמן שומעים אותו "טוחן". עברו מאז כמה ימים, ביצעתי דיפרגמנטציה עם AUSLOGICS וגם ביטלתי את שירות האינדקס, אך הבעיה נשארת... אשמח מאד לעזרתכם, אביעד

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by malior,

יש לי צורב LITE-ON DVDRW SOHW-16935 עכשיו בזמן האחרון שמתי לב שהוא התחיל לצרוב ממש לאט.. אז הסתכלתי בהגדרות בנרו ויש רק אפשרות אחת במהירות צריבה-4X ופעם היה מלא 16X,32X.. איפה אפשר לשנות את זה? BOOT? וזה ככה גם בכל התוכנות..

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  3. Started by boogie,

העלתי את המחשב ע"י LINUX BACK TRACK שבמקרה היה לי בבית איזו תוכנה אני יכול להשתמש בשביל לשחזר קבצים מהארד דיסק שנמחק סתם ככה בטעות דרך לינוקס ? והאם יש דרך יותר טובה ונוחה לשחזר קבצים לא דווקא דרך לינוקס

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  4. Western Digital brings Advanced Format to Caviar Green For quite some time now, mechanical hard drives have stored data in 512-byte chunks called sectors. That sector size worked for lower capacity points, but as areal densities rise, it's become increasingly inappropriate for new drives. As a result, the industry has decided to transition to a 4KB sector size dubbed Advanced Format. So-called legacy formatting schemes sandwich each 512-byte sector between Sync/DAM and ECC blocks that handle data address marking and error correction, respectively—and also take up space. You still need those blocks with Advanced Format, but only every 4KB rather than every 512 byt…

• 1 תגובה
    • 955 צפיות
  5. Started by balagan777,

יש לי התלבטות קשה... מאז שאני זוכר את עצמי יש לי רק דיסקים של WD ומעולם לא התאכזבתי מהם... אני עכשיו רוצה לקנות דיסק חיצוני 500gb ורציתי רק של WD אבל אז התחלתי לשמוע הרבה דברים על Seagate, ההפרש במחיר, של 50 שקל, הוא לא מה שיגרום לי לקנות אותו אבל הם כן מגיעים עם אחריות של 5 שנים במקום 2. מה לעשות ? להמשיך עם WD או להחליף ל Seagate ?

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  6. שלום, בדיוק קניתי את ה HDD הנייד הנ"ל, כשאני מנסה להעביר קבצים גדולים מ 4 גיגה, הוינדוס 7 אומר לי שהקובץ שאני מנסה להעביר הוא גדול מדי ועל כן מתבטל. איך אני מסדר את זה? נשמע לי ממש לא הגיוני ש HDD של 320GB לא נותן להעביר קבצים מעבר ל 4 גיגה - אולי זה מוגדר כ FAT32 ובגלל זה לא ניתן? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  7. שלום, לאחר קריאת ההמלצה ללכת על Seagate ולא על WD. התחלתי לבדוק, אבל ראיתי שבארץ מוכרים את הדגם ST305004FDD2E1-RK - http://www.skypc.co.il/pl_product~ST305004FDD2E1~7~0.htm בעוד שבאתר של סיגייט הדגם הוא ST305004FDA2E1-RK מישהו יודע מה ההבדל ביניהם ? עכשיו, ראיתי שיש סדרה נוספת של דיסקים חיצוניים של סיגייט, זה הדגם ST305004EXD101-RK - http://www.skypc.co.il/pl_product~ST305004EXD101~7~0.htm מה עדיף ? ה freeagent או השני?

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  8. הי, בדביק מומלץ דיסק של SAMSUNG מדגם HD502HJ. אני לא מצליח למצוא אותו ובמקומו יש דגמים דומים עם סיומת שונה - HI, LJ, IJ . איזה דגם שקיים היום מומלץ? מה בכלל ההבדלים? תודה

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  9. שלום רב, קראתי היטב באתר כאן בסטיקי את ההמלצות לגבי כוננים בנפח 1TB והמלצתם על 2 סוגים: הסמסונג או WD. אבל, להפתעתי הרבה כאשר פתחתי את מדור מפרטי מחשב המומלצים אצלכם, ראיתי שכל המפרטים בעלי כונן קשיח בנפח 1TB היו בהמלצה לSEAGATE. אז בלבלתם אותי.... : :s05: איזה אתם ממליצים ?

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  10. Started by RayZ,

היי, הייתי אמור להזמין את הדגם המומלץ כל כך של סמסונג (ה-F3) בנפח של 1 טרה בית, אבל בפרק זמן הלוחץ כל כך הזה אני יכול ללכת רק על אלטרנטיבות שונות שהן הגרסה הישנה יותר של הסמסונג הזה, ה-F1 מדגם HE103UJ, או ה-WD Caviar Black או המקביל של סיגייט. מה האלטרנטיבה הטובה ביותר? האם ה-F1 הוא אופציה גרועה בהכרח? חשוב לי לציין שממש חשוב לי כונן שקט, לכן גם ה-WD לא ממש קורץ לי פה. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  11. Started by dirk1,

שלום בשעה טובה קניתי מחשב חדש ואני בשלבי ההרכבה שלו. אני בשאיפה לעשות מערך RAID למערכת ההפעלה ול-DATA יש לי שני דיסקים של WD 640GB אחד Black Caviar ואחד green האם תהיה לי בעיה בגלל שהם לא זהים לחלוטין? תודה

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  12. Started by חנוך111,

2 כונני Optiarc שונים לא מצליחים לקרוא את המדיה, למרות שהיא נצרבה ע"י אחד מהם. לעומת זאת כונן Matshita כן מצליח לקרוא את המדיה. אני מעוניין לקנות צורב של Matshita ל- PC, אבל לא מצליח למצוא. מישהו יכול להמליץ על צורב DVD שיכבה כפולה מתוצרת אמינה? תודה.

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  13. Started by Revolver,

הי, האם למישהו יש נסיון עם תחנות עגינה לדיסק? דוגמת http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4032 ? (יש גם של THERMALTAKE אבל ב 100 ש"ח יותר יקרה). תודה

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  14. Started by gif,

שלום. היום החלפתי כונן דיסקים במחשב שלי. רציתי לצרוב קובץ ISO וכשהוא מגיע לאחוז 1 מופיעה לי הודעה שהצריבה נכשלה "power calibration error" ניסיתי לנקות את העינית של הכונן וגם את מה שכתבו פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3178722#msg3178722 ועדיין הבעיה לא נפתרה. נ.ב הכונן יכול לקרא דיסקים וכל מדיה אחרת הבעיה היא רק בצריבה. אשמח לפתרון,תודה.

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  15. Started by thebenjamin,

עשיתי בדיקה לדיסק גם בחנות וגם בבית והכל תקין אבל אני שומע אותו יותר מידי לטעמי.. למשל כשאני מוריד משהו אז אני שומע אותו די חזק.. עכשיו הבנתי שזה אמור להיות דיסק די שקט.. א. אני יודע שאני רגיש לרעשים מה שיכול להעצים את הבעיה. ב. הדיסק בקידמתו של מארז ATNEC 300 - מה שמפריד בין הדיסק לחלל החדר זה רשת לסינון אבק.. יכול להיות שזה מה שגורם לכך שאני אשמע את הרעש? (אני רגיל למארזים שסגורים מקדימה).. התקנת מאווררים בחזית המארז יכולים להפחית מהרעשים של הדיסק? (גם המאוררים מרעישים אבל את זה אני יכול לסבול.. זה רעש רציף) תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום הדיסק שמחובר אצלי ללוח דרך בקר SATA הפסיק להיות מזוהה אחרי התקנה מחודשת של XP איך אפשר לסדר דבר כזה ? יש לי לוח אסוס ועליו 3 חיבורי SATA ועוד 2 חיבורים של SATA שכתוב עליהם raid (לצערי אם אני מחבר את הדיסק לשם זה לא עובד) + בקר SATA תודה

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  17. Started by x-boy_24,

שלום . קניתי היום DOK של סאנדיסק של 8GB . עכשיו אני מנסה להעביר סרט ששוקל 4.7 GB וזה רושם לי שאין לי מספיק מקום בדיסק . למרות שהDOK ריק ועדיין יש שם 7.4 GB פנוי . וניסיתי להעביר סרט ששוקל 1.7 GB וזה מעביר לי אותו . איך אני יכול להעביר את הסרט ? ד"א זה הDOK שקניתי . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7953&perur=2&t=14&c=212 תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לפני יומיים שידרגתי מXP ל7 הכל עבר חלק משום מה הווינדוס 7 חוסם לי את הגישה להרדיסק הנייד שלי (WD MY BOOK PRO 500GB) בדיסק מנג'מנט רואים את ההרדיסק והוא מופיע בכחול וכתוב שהוא בריא ופועל, אבל כשאני מנסה להיכנס אליו הוא רושם לי ACCESS IS denied ניסיתי כבר הרבה דברים שום דבר לא עזר... אני אשמח לקבל עזרה תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ShOw-Time,

קניתי היום הארדיסק חדש של seagate,500GB וקניתי גם כרטיס PCI עם חיבוריי SATA כי החיבורים על הלוח שלי כולם תפוסים אז התקנתי את הכרטיס PCI והמחשב מזהה אותו והכל בסדר,אבל כשאני מחבר אליו את ההארדסיקק כלום לא קורה! כמובן שההארדיסק מחובר כמו שצריך,גם במתח, אפילו בביוס הוא לא מזוהה,מה הבעיה פה?

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  20. Started by ggg123,

יש ברשותי דיסק קשיח 250 GB של WD שהתמלא כולו. אני רוצה להוסיף עוד טרה. אז דבר ראשון אני צריך המלצה לדיסק קשיח בגודל טרה, איכותי, מהיר, אמין. ודבר שני אני מעוניין בהסבר כיצד מוסיפים דיסק קשיח. האם צריכים לפרמט ולחלק מחדש? או שהדיסק החדש יתווסף ככונן נוסף במחשב של טרה?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. יש לי דיסק קשיח של סיגייט מהסדרה הפגומה ויש לי את הדיסק מעל לחצי שנה ואין לי שום פגם, אני הולך לקנות עוד קשיח של סיגייט ולעשות RAID עם הקשיח הנוכחי שלי, מישהו יודע למה אין לי שום בעיות והאם יהיו לי בעיות שאני יעשה את הRAID עם הקשיח החדש?

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  22. כתבה מגלובס: ייצוגית נגד אייבורי ו-KSP: מכרו כוננים פגומים של Seagate בתביעה בסך 160 מיליון שקל, שהוגשה גם נגד סי.אר.ג'י. אלקטרוניקס, יבואנית מוצרי Seagate, נטען כי במשך כשנה וחצי מכרו הנתבעות כונן קשיח ממותג זה - למרות שידעו כי הוא פגום נועם שרביט 7/12/2009 לבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסך 160 מיליון שקל נגד רשתות המחשבים אייבורי ו-KSP ונגד סי.אר.ג'י. אלקטרוניקס, יבואנית מוצרי Seagate, בטענה כי במשך כשנה וחצי מכרו כונן קשיח ממותג זה למרות שידעו כי הוא פגום. התובעים, עו"ד ארז יוסף ומאיר בן-שבת, טוענים באמצעות עוה"ד אלונה כביר ויצחק לוין, כי באמצע ינואר 2009 הודיעה היצרנית Seagate כי בסדרה מספר 7200.11 של כוננים קשיחים שייצרה נפל פגם בייצור, הגורם…

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  23. מתקשר לטכנאי, מדווח על HD תקול. הוא אומר שיחליף HD, אני שואל אם הוא גם הולך לעשות התקנה מלאה של Windows והוא עונה "לא אני אשפוך Image" כשאני שואל "WTF" הוא מצחקק (מבין שהוא דיבר עם לקוח במושגים) ועונה שהוא יבצע פעולה של העתקה בין HD ל HD . לא שמעתי על זה אף פעם למרות שמאז היכרותי עם הZONE גם קראתי די הרבה חומר ונדמה לי שמעולם לא נחשפתי למושג הזה. חשבתי שזה בטח ביטווי שאול מאנגלית אבל "spill image" "pour image " "throw image" לא העלו תוצאה רלוונטית. מעניין אותי איך זה קורה בפועל (חיבור שני ה HD ללוח ואז העתקה כלשהי דרך הדוס/ביוס) או העתקה של המקור לגורם שלישי ואז לHD החלופי? מעבר לזה, האם יֹאבד כל החומר שלא נמצא על כונן C ? לילה טוב.

• 4 תגובות
    • 8.8k צפיות
  24. הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הכונן החיצוני הזה: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=730 הוא במחיר ממש טוב ... יש למישהו אותו או רשמים עליו? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by roeesnir,

למה הם כ"כ זולים (יחסית)?

• 4 תגובות
    • 988 צפיות

דיונים חדשים בפורומים