אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח אם של ג'יגהבייט ga-945p s3 הבעיה היא שלאחרונה היציאות USB שלי בהעתקת קבצים עובדים לאט מאוד (גם הUSB1 וגם הUSB2) * חשוב לציין שהעכבר והמקלדת שלי מחוברים אלחוטית דרך מתאם שמחובר לUSB וזה עובד תקין (הDOK בסדר כי במחשב אחר הוא עובד תקין) מה יכולה להיות הבעיה לאיטיות? מה עושים?
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
-
-
אחד הדיסקים הקשיחים שלי (לא הראשי אמנם אבל הגדול יותר מבין השניים) התחיל לעשות בעיות, הבנתי שיש בעייה כשהעתקתי משהו אליו וניסתי להעתיק את אותו קובץ למקום אחר ולא הצלחתי. כבר אז חשדתי בסקטורים פגומים. בתור התחלה פניתי מקום, הרצתי בדיקת דיסק המחשב נתקע בשלב 4 כשהוא מצא איזשהו סקטור פגום. הרצתי defrag וניסיתי להריץ שנית בדיקת דיסק אלא שלהפעתי (אחרי איתחול) גיליתי שהדיסק לא קיים יותר ברשימת הכוננים. נכנסתי ל computer managmet, disk managment וראיתי שהדיסק פתאום אינו פעיל. ניסיתי להפעיל את הדיסק וקיבלתי הודעת שגיעה שלא ניתן להפעיל את הדיסק ושאני אבדוק בלוג המערכת. אני לא רואה בלוג המערכת הודעה רלוונטית לאותה שעה אבל יש כל מיני הודעות שגיאה כגון: The device, \Device\Harddisk1\D…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי ACER נייד מסוג TRAVELMATE 290. הוא בן 6-7 אבל עובד מצויין. הבעייה היחידה היא שהדיסק רק 30 גיגה. אני רוצה להחליף אותו למשהו יותר גדול. 1. האם כל דיסק קשיח של נייד יתאים? 2. אם לא - איך אני יודע מה כן יתאים? 3. מחפש המלצה למקום זול לקנות בו את הדיסק. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי דיסק קשיח חיצוני ש 1GB של חברת MAXTOR. הוא מתחבר למחשב באמצעות כבל MINI USB --> USB. הלוח אם שלי תומך גם בחיבור ESATA והבנתי שקצב העברת הנתונים שלו מהיר יותר (בכמה? האם זה משמעותי? לא יודע...) בכל אופן רציתי לדעת האם יש מתאם/כבל שיכול לחבר את הדיסק לחיבור ESATA והאם באמת מתאם/כבל שכזה יגרום להעלאת קצב הנתונים או שבכלל הדיסק עצמו צריך לתמוך בחיבור כזה ואני מדבר שטויות? תודה מראש! עידן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה ההבדל בין SATA / SATA2 / SATA3? 2. איך אפשר לבדוק במה הלוח אם שלי תומך מבלי להשתמש בתוכנה צד ג' כמו סנדרה? 3. במידה ונניח והלוח אם שלי תומך ב-SATA2, האם אפשר לשדרג או שזו בעית חומרה שצריכה להשתדרג, כלומר להחליף לוח אם? 4. כמו שאלה 3 רק בהתייחס לתמיכה ב-USB. אודה לתשובה לכל שאלה בנפרד. תודה
-
- 7 תגובות
- 890 צפיות
-
-
את המחיצה חילקתי כשהתקנתי חלונות וויסטה,התקנתי חלונות 7 והוא לא נותן לי להכנס זה מה שהוא רושם(פרטים בתמונות) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אתם מכירים את זה שפתאום הכונן מסרב להפתח, לוחצים נשמעת נקישה אבל הכונן לא נפתח... יש אפילו אנשים שפותחים אותו ומנקים ביסודיות, אך זה לא עוזר... היה למישהו כונן שפתאום לא נפתח לו, בעיה שראיתי אצל כמה חברים בצורבים שונים, פתחתי לו אותו וגיליתי שבתוך הדיסקית העליונה שעשויה מפלסטיק בצבע לבן יש עוד דיסקית מתכת, והיא התמגנטה, אז בעצם כשהכונן סגור ללא דיסק, הדיסקית התחתונה עולה בחזרה ונמשכת על ידי הדיסקית העליונה שהתמגנטה, וואו!!! החלטתי לעשות ניסוי והחלפתי את דיסקית המתכת העליונה הפנימית שהתמגנטה בדיסקית אחרת מכונן תקין, ואיזה יופי! הוא נפתח מצויין ועובד מצויין! ;D אז למה ההתמגנטות קורה? אולי כי משאירים דיסק כל הזמן בכונן, ואולי זה קורה בגלל משהו אחר... לא יודע.... מ…
-
- 0 תגובות
- 778 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי הכונן הזה מהיר משמעותית מהארד דיסק סטנדרטי מה המהירות הממוצעת (קריאה\כתיבה) של כונן כזה ? אין איזו שהיא בעיה לגבי חיבור שלו למחשב שכבר קיים בו הארד דיסק סטנדרט ? מה העלויות שלו + - לנפח של 50GB+- (קישורים לדגמים במחירים סבירים יתקבלו בברכה) ושאלת השאלות ... האם זה הגיוני 2GB/S אחרי שהוא חיבר אותם ברייד ? כי אם כן זה טירוף נ.ב מה יותר מהיר SSD או כונן ראפטור
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
איזה צורב מומלץ יותר ? והאם יש צורב שמומלץ יותר מהשניים בטווח מחירים הזה ? 130 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 937 צפיות
-
-
מה עדיף? האם יש הבדלים משמעותיים? בגוגל ראיתי שיש קצת בעיות עם הסיגייט תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קניתי כ"מ לא מזמן וגליתי שהוא חוסם לי חיבור הIDE על הלוח בגלל הגודל שלא.. זאת אומרת שאי אפשר לחבר IDE ללוח.. אז קניתי מKSP ממיר IDE TO SATA .. חיברתי אותו לכונן וללוח ואת הכונן לחשמל וכשהדלקתי את המחשב הPOST היה מעט איתי אבל המחשב לא מזהה עדיין את הכונן.. הכונן עצמו נפתח ונראה שהחשמל בסדר.. מה עלי לעשות? תודה רבה ..
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , הוספתי hard disk למחשב קיים בחיבור sata , חיברתי לו חשמל וכבל sata , ועכשיו הוא לא מופיע בMy Computer , האם אני צריך להגדיר באיזשהו מקום שקיים הרדיסק חדש? (קראתי בFAQ על הגדרה של הרדיסק שצריך להתקין איזה משהו דרך דיסקט אבל האם זה רק להרדיסק ראשון?...) אשמח להסבר , פשוט פעם ראשונה שאני מוסיף זכרון למחשב..
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
האחד: Western Digital WDBAAA3200ABK השני: IOMEGA Ego 320GB אני יכול להשיג אותם באותו מחיר(הבדל של 10 שקלים). מי מבינהם עדיף? תודה!
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שדרוג גירסת הfimeware המחשב לא מזהה את הכונן החיצוני שלי לאחר חיפוש ממושך באינטרנט לא מצאתי פיתרון. המחשב אינו מזהה אותו כלומר שנכנס למנהל התקנים מופיע ב-סימן קריאה צהוב unknow device. המחשב מבקש להתקין דרייבר. ניסיתי להחליף את הכבל. ניסיתי להחליף לפורט USB עם יותר חשמל. ניסיתי על מחשבים שונים אפילו מק ולא עזר.(XP ו- VISTA) נכנסתי למנהל איחסון ולנסות להקצות את המקום מחדש או לשנות את האות של הכונן (הבעיה שהוא לא מופיע שמה). ניסיתי לחפש דרייברים בשביל התקן לא הצלחתי. המכשיר הינו http://support.wdc.com/product/download.asp?modelno=wdbabm7500asl&x=0&y=0 אני לא יודע מה לעשות כבר וברגע שיהיה לי דרייבר אין לי מושג שזה באמת יעבוד בגלל גרסת הfimeware. מקו…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר טיולון קטן למחסן נימצאו 2 מגירות HOT SWAP של קומפאק עם 2 הרדיסקים סקאזי 18 ג'יגה כל אחד ואיזה 100 מטר של כבל אופטי... הייתי רוצה להשמיש את ההרדיסקים האלה למחשב שלי האם זה אפשרי בלי הוצאות גדולות מדי?אולי איזה מתאם בין סקאסי לסאטה... או IDE... או שעדיף לקנות איזה בקר זול? תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי HTPC עם HD של טרה וחצי שהוא כבר חנוק (חוץ מעוד 500GB של המערכת עצמה) במקום להוסיף עוד דיסק חשבתי כבר על לקחת את זה כפרוייקט וכמו שצריך לבנות שרת איחסון ברשת, כשהמטרה שאני מכוון אליה הוא מארז המכיל 8 דיסקים. 1. אני צריך המלצה למארז כזה שיהיה גם שקט וגם מקורר כמו שצריך. 2. לגבי כרטיס RAID חשבתי על זה: 3Ware 9500S-8 3. האם יש אמת בטענה שדיסקים של 1TB אמינים יותר מאלו של ה1.5 ? 4. איזה MOBO צריך בשביל זה ? אם יש לכם עוד הערות\הארות דברים שאני צריך לקחת בחשבון, אנא שתפו. המון תודה לעוזרים, עמיר
-
- 38 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי לאחרונה אני משתעשע ברעיון לחבר דיסק קשיח נייד למערכת השמע אצלי ברכב. מבירורים שערכתי עולה שהמערכת עצמה לא תוכל לעמוד בדרישות הזרם של הדיסק אבל בעיה זו פתירה ע"י שימוש בעוד מקור מתח פרט לקונסולת הרדיו-דיסק (מצת) אם יש ספקות אז כמובן שלמערכת ישנו חיבור USB וממשק מאוד נוח לניווט בעץ התיקיות שמאפשר לי להגיע לכל אחד מ1800~ השירים שיש לי כרגע ב-DOK תוך שניות ספורות כך שכאן אין בעיה. הבעיה היא בכך שכוננים קשיחים רגישים מאוד לזעזועים ובמיוחד הדבר הנכון כאשר מתבצעת קריאה/כתיבה. מן הסתם הכונן הקשיח יצתרך לבצע פעולות קריאה בזמן שהמכונית בתנועה. מצאתי גם ברשת עדויות שאכן דיסקים קשיחים שהותקנו במכוניות סבלו מתקלות מצטברות. ואז מצאתי את הדיסק הזה: http://www.transcendusa.com/Produc…
-
- 28 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בארץ המחירים עדיין יקרים אבל בחו"ל ניתן לרכוש כונן בלוריי איכותי במחיר של 100-150 דולר . השאלה היא איזה? נתקלתי בכונן הזה בפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=26181 במחיר 460 ש"ח. נראה לי מאוד קורץ בגלל המחיר אבל אני לא מכיר אותו. ד"א איך החנות הזאת?
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
היי חברים. אני מעוניין לקנות דיסק-און-קי USB רגיל, אך בעל גישה(מוצפן) באמצעות וידוי ביומטרי (טביעת אצבע). הנפח פחות קריטי. בין 1GB או 2GB יהיו מעולים. ראיתי בזאפ שלושה כאלה, החברות לא ממש מוכרות. האם קיים מגוון רחב יותר בשוק? מה ההצעות? מה המחירים? מהיכן ניתן עוד להשיג? האם יש למישהו המלצות..? תודה מראש, רן.
-
- 1 תגובה
- 897 צפיות
-
-
שלום! התקנתי ווינדוס 7 על המחשב החדש היום, וכנראה פספסתי בהתקנה את האפשרות להפריד את הכונן (כל ה-1TB) למחיצות. נשארתי עם מחיצה אחת של 950 ג'יגה שעליה מותקן הווינדוס. בעקרון, אין לי בעיה מבחינת הנוחות אך יש לי כמה תהיות: האם חילוק למחיצות קטנות יותר ייתן שיפור כלשהוא בביצועים? האם יש דרך בטוחה לבצע את זה מתוך ווינדוס 7? תודה רבה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם התחדשתי בכונן : SAMSUNG F1 1TB HD103UJ על פי המלצתכם, בכל מקרה על מנת לחבר אותו אני צריך כבל sata , מה שלא הגיע עם הכונן , האם אני הייתי אמור לקבל אחד כזה , או שנהוג שקונים בנפרד? (באתר לא צוין שמגיעים כבלים לחיבור הכונן-מה שנראה לי מאוד טריוויאלי..)
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב חדש, שכמובן יש בו הארד דיסק שעליו התקנתי וינדוס 7 ובכונן אחר וינדוס XP, בנוסף יש לי את הדיסק הקשיח של המחשב הישן (שעליו מותקנת רק וינדוס XP) מה אני עושה כדי לשים את הדיסק קשיח הישן במחשב החדש יחד עם הדיסק קשיח הקיים? ולא תיווצר שום בעיה? עם זה שיהיו כיביכול 3 מערכות הפעלה? מה אני עושה?? והאם זה יצור לי כונן חדש (בנוסף ל C ו- D) תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ובונה חלקים לאט לאט, אני מחפש הארד דיסק עד 320 שקל, כמובן כמה שיותר נפח. תודה. :-*
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה אתם אומרים על הכונן של LG LG GH22LS40 ואני מדבר בעיקר על התמיכה שלו בטכנולוגית light scribe http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4073&CatCode=402 איפה אפשר לקנות כונן במחיר סביר שתומך בכונן light scribe בצפון הארץ-מישור החוף ? 2.אני רוצה לקנות דיסק קשיח טרה או חצי איך אני אדע אם הוא יתאים לי למחשב ?
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום רב יש ברשותי כונן קשיח ממחשב קודם שבו נמצאים רוב הדברים שאני צריך עכשיו יש לי בעיה עם החיבור שלו כי כבר מחובר למחשב החדש כונן קשיח פנימי [sATA] עכשיו אני צריך לדעת אם אפשר לחבר כונן קשיח נוסף למחשב ולא תהיה בעיה...חבר אמר לי שיש אפשרות לחבר את הכונן לUSB דרך מכשיר מיוחד אם יש פה מישהו שיודע,אשמח לעזרה!! תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-