עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. הכונן WD2500YS, כתוב שהוא RAID שלא כמו הWD2500KS ולכן חשבתי לקנות דווקא אותו אבל אם ארצה להפעיל אותו ככונן יחיד זו לא תהיה בעיה? כי ככונן יחיד הוא מוגדר כIDE?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום נניח שאני צורב DVD DUAL LAYER עם הצורב שלי שתומך בפורמט הזה. האם כדי לקרוא את הדיסק הצרוב אני צריך גם קורא מיוחד או שכל כונן DVD ידע לקרוא את זה ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. ראיתי קצת מידע על טכנולוגיית ה-SAS וזה נראה מאוד מעניין. האם זה אמור להחליף בעתיד לחלוטין את ה-SCSI הרגיל?

4. Started by ofek4490,

אני מעוניין לקנות דיסק קשיח נוסף למחשב ורצתי לדעת האם זה אפשרי תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  5. אני משתמשת בשביל מערכת ההפעלה בכונן SSD, באותו כונן אני גם עורכת סרטונים קצרים. אבל אחרי שאני מסיימת לערוך אותם, אני שומרת את המוצר המוגמר בכונן HDD 3.5 אינצ' באותו מחשב. הכונן ה HDD עובר איתי ממחשב למחשב במחשבה שהוא זה שיאריך ימים יותר מה SSD. אבל לאחרונה קראתי איפשהו שהכונני SSD של היום זה לא כמו שהיה לפני כמה שנים ולא רק שהם מהירים יותר מ HDD אלא גם מחזיקים יותר זמן מעמד מ HDD. זה נכון? אם כן, אז אני אשקול לעבור ל SSD 2.5 אינצ' פנימי שיעבור איתי בין מחשבים במקום ה HDD 3.5. ההבדל במחיר הוא לא כזה גדול. עריכה: אני בכל מקרה מגבה את התכנים גם בכונן חיצוני נוסף וגם בענן על בסיס יומי

6. לעת עתה מתברר שלא כ"כ ... https://www.backblaze.com/blog/are-ssds-really-more-reliable-than-hard-drives/ בקיצור, יש מקום לשיפור בפרמטר הזה ....

7. אני לפני קניית מחשב יוקרתי ורציתי לשאול מה יתן לי יכולת סטארטאפ מהיר יותר של מערכת ההפעלה: מעבד I5 760 עם שני כונני OCZ SSD מהירים בRAID0 או שעדיף לקנות רק כונן SSD אחד ללא RAID ולהעביר לI7 ( אבל עדיין עם SOCKET 1156) אשמח לשמוע דעתכם גם אם התשובה היא איננה אחת משני התצורות שרשמתי (כמו כונן היבדרידי או מעבד עוד יותר חזק) מחכה לתגובה ותודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. הסמסונג evo 970 plus אמור להגיע למהירות של 3,500 בקריאה ו-3,200 בכתיבה. מבדיקה באתר הנ"ל נראה כי הוא לא מתקרב למהירויות המוצהרות: https://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/700020/Samsung-SSD-970-EVO-Plus-500GB וכי לא קיים הבדל מהותי בינו לבין Evo 970 למרות שאמור להיות הבדל די גדול ביניהם

9. Started by mrraz,

אני לא מצליח להבין היכן הבעיה כונני ה-SSD שלי מתים אחד אחרי השני מדובר על שני מחשבים שמותקנים בהם ספקי כח איכותיים של אנרמקס ראשון מת כונן OCZ בהמשך מת כונן crucial ואתמול בערב מת כונן micron מה קורה כאן ?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום אני מתלבט אם לקנות כונן SSD ובמסגרת השיטוטים שלי קראתי גם כל מיני ביקורות גולשים באתרים כמו NEWEGG ו- AMAZON. מהביקורות עולה חשש שיש בעיית אמינות עם כונני SSD בכלל. אני לא מדבר על העניין של מספר מחזורי הכתיבה שהוא ידוע ונלקח בחשבון אלא על כ- 15-20 אחוז מהמגיבים שם שמתלוננים מאז התקנת ה-SSD על תקיעות מדי פעם, מסכים כחולים, חוסר יכולת להשלים את התקנת מערכת ההפעלה ועוד שאר רעות חולות. ולא מדובר על דגם ספציפי אלא על כמה דגמים של כמה יצרנים שונים. בחלק מהמקרים זה נפתר ע"י עדכון FIRMWARE או שינוי הגדרות בביוס ובחלק מהמקרים גם זה לא עזר. האם מישהו פה נתקל בבעיות כאלו ? האם אני מסתכן אם אני אקנה SSD ? תודה

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  11. קראתי שהכוננים מסדרת ה-RED של WD מיועדים למערכות NAS, והשאלה שלי היא אם הם מתאימים גם למחשב האישי ללא בעיות כלשהן? בהתחלה רציתי לקנות כונן GREEN למחשב, אבל לאחר מכן חשבתי לקנות במקום זה כונן RED, משום שהבנתי שהכוננים האדומים אמורים להיות עמידים לאורך זמן רב יותר, מה שחשוב לי מאוד, משום שהגודל הרצוי הוא 2TB, שזה די ענק, אבל שוב, השאלה היא אם הם מתאימים במאה אחוז למחשב מבלי לעשות בעיות כלשהן.. תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אני מתכוון לקנות צורב חדש, כמובן של לייטאון (אלא אם הפייבוריט התחלף?), ואני רואה שההבדל בין צורב 52x32x52 לקומבו במהירות דומה הוא בסביבות ה-70 ש"ח (לפי המחירון של למיר שגם נותנים שנתיים אחריות ולכן כנראה שאקנה מהם). אין לי צורך אמיתי ב-DVD... זה יכול להיות נחמד ולא אכפת לי להוסיף 70 ש"ח בשביל פיצ'ר כזה (לא הייתי קונה כונן כזה במיוחד), אבל אני לא רוצה שאיכות הצריבה שלי תיפגע או שהכונן יקרא פחות טוב דיסקים בעייתיים... מישהו יכול להאיר את עיני? לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות לשאלה הזאת בחיפוש בפורום או באינטרנט... :-\

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  13. האם מהירות כונן אופטי המחובר כMASTER משפיעה על מהירות כונן אופטי נוסף המחובר אליו כ SLAVE ? המהירות המתקבלת בפועל היא של הכונן האיטי יותר או שאין כל קשר ותעבורת הנתונים מושפעת מצוואר הבקבוק של לוח האם ?

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  14. שלום רב, ברשותי מספר כוננים חיצוניים עם ספק כוח, ואין שום בעיה לחבר אותם לרכזת USB כנ"ל לגבי DOK לעומת זאת, יש לי כונן חיצוני 250GB FUJITSU , ללא ספק כוח, שמחייב חיבור ישיר למחשב, בכדי שאוכל להשתמש בו. השאלה היא, האם זהו המצב בהתקנים מהסוג הזה, או שמדובר במוצר לא תקין? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  15. שלום, באחד השרתים שלנו בטכניון, התקלקל אחד הכוננים במערך הרייד (הכולל חמישה כוננים אם איני טועה ומטעה). הכונן הוא מסוג UltraStar ddys-t36950 של IBM בממשק SCSI במהירות 10000RPM. (בנפח של 36GB) חברת החומרה שהמעבדה שלנו עובדת איתה הודיעה שהיא לא מסוגלת לספק כונן דומה אלא רק כונן מתקדם יותר במהירות של 15000RPM. האם תהיה בעיה לחבר כונן מהיר יותר למערך הרייד?

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  16. בדקתי הפרשי מחירים של כוננים קשיחים פנימיים בנפח 1-2TB וראיתי הפרש של עשרות שקלים לפעמים בין טושיבה לשאר היצרנים, האם הם מומלצים לעומת המתחרים?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. (שנים לא כתבתי כאן!!! ) השאלה בכותרת. ספציפית, היה לי מאוורר שעשה רעש של טרקטור כשהפעלתי את המחשב, ונהיה שקט יותר אחרי כמה זמן (אחרי שמערכת ההפעלה סיימה את הטעינה). יש במארז מאוורר גדול שנושף לכיוון המעבד, וכמובן מאוורר על המעבד. המחשב מאוד "קליל" - פנטיום E2160 ומשמש לעבודה משרדית. השאלה היא האם הניתוק של המאוורר שמופנה להרד דיסק עלול לגרום לו נזק בטווח הארוך? כרגע המחשב עובד בסדר גמור, שקט ולא מראה בעיות מיוחדות. תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. האם כידי לעשות רייד 0 לדיסק ssd אם דיסק רגיל בעיקר אני עובד אם וידאו חותך וממיר

19. לאחרונה רווחת הדעה (מפי מומחים דוקא), שלפיה אין טעם לעשות פרטישן ולחלק את הדיסק למספר חלקים, אלא עדיף לעבוד על דיסק שלם, ללא פרטישן. לפי דעה זו, הסיבה המקורית שבגללה נאלצנו בעבר לחלק את הדיסק למספר חלקים, היתה בשל מגבלות חלונות 98, שלא היתה מסוגלת לזהות דיסקים גדולים. עתה ב-XP אין בעיה כזו, ויש שטוענים שחלוקה של הדיסק למספר חלקים רק פוגעת בביצועים ובמהירות קריאת הקבצים. האם אכן כך הדבר ? האם עדיף היום לעבוד על דיסק שלם, ללא פרטישן למספר חלקים ? הייתי שמח לשמוע מה דעתכם בענין.

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  20. Started by Yaron-Cohen,

זה משנה איזה DOK אני קונה אם אני רוצה שהוא יהיה BOOTABLE...ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה??.. אגב...XP PRO כמה תופס אחרי התקנה??

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  21. ואם לא אז איזה כן?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. הכוונה לדיסקים SATA כמובן. אני פשוט מבולבל בגלל סדרת ה RAID של WESTERN DIGITAL. מה ההבדל בין הדיסקים האלה לכל השאר?

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  23. שלום יש לי מצלמה שצריכה כרטיס SD, ורציתי לשאול אם כל כרטיס SD יתאים או שיש סיכוי שהיא תתמוך רק בסוגים מסויימים. תודה, Zzzz

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  24. קראתי קצת בפורום וראיתי שיש אנשים שטוענים שלוח עם צ'יפסט NFORCE ULTRA לא תומך ב NCQ? זה נכון? ואם כן, מה ההיגיון בכך? תודה! עריכה: קראתי שלדיסקחים קשיחים של MAXTOR מסוג SATA-II ישנה בעיית תאימות עם צ'יפסטים של NFORCE 4, ובתור הבעלים של A8N-E חדש אשר מחפש דיסק קשיח של חברת MAXTOR, אני חייב תשובה לגבי זה. תודה!

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  25. Started by Yaron-Cohen,

כאילו SATA-II...עם NCQ...

• 0 תגובות
    • 612 צפיות

דיונים חדשים בפורומים