עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. האם ישנם דיסקים לצריבת DVD של מעל 4.7 ג'יגה? אניצריך לצרוב קובץ מאוד גדול... והדיסקים הרגילים של 4.7 קטנים מידי...

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חדש( של 0.5TB SEAGATE מודל ST3500418AS)למחשב שלי :פנטיום 4 ינטל 1.70Ghz ,ראמ384 השאלה שלי היא :האם אני צריך לקנות מעבד חדש או להוסיף זכרון ראמ כידי להפעיל את הדיסק הקשיח החדש כראוי? ועוד:קניתי את המחשב הזה לפני 9 שנים האם הדיסק הקשיח החדש יפעל ?

• 8 תגובות
    • 761 צפיות
  3. לפי מה שראיתי, בזמן בחירת אופן עבודה בבקרי הדיסקים על לוח האם ניתן לבחור בן IDE,AHCI ו RAID אך לא ניתן לשלב בן AHCI ו RAID. האם ה AHCI מותקן אוטומטית בזמן התקנת RAID? אם לא, האם כדאי להתקין אותו?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. האם צריך כבל מיוחד ל SATA3 6GB/S או שהכבל הרגיל (הקודם) SATA2 3GB/S מתאים ? הטכנאי אמר לי שלא, אני לא ממש בטוח...

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. Started by DeaglinG,

שלום, מישהוא יודע אם הכבלים העגולים Thermaltake Round Cable 60cm IDE ATA133 מתאימים גם ל- Sata? ואם לא אז איפה אפשר לקנות כאלה שכן מתאימים?

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  6. Started by jambo222,

אני קורא מדריכים ובפורום ומתרשם שיש הרבה בעיות לכונני ssd וצריך לעשות כל מיני הגדרות כדי שהדבר יעבוד כמו שציריך. כונן ssd 250gd עולה מעל 400 שקלים ואני שואל האם עדיף לוותר על קצת מהירות ולהרויח ראש שקט.

7. Started by wolly,

רציתי לדעת דעתכם על דיסק במהירות 10000 במקום 7200 להלן קישור באתר שאחד המשובקים בארץ : https://www.lamir.co.il/home.htm#50130 להלן הקישור באתר היצרן: http://www.wdc.com/fr/products/WD360GD.asp?Language=en השאלות הם : 1. האם הוא באמת כל כך מהיר שכדאי לשלם על 40 גיגה 800 ש"ח כאשר אפשר לקנות במחיר זה 120 גיגה במהירות 7200 2. אם אני אתקין את וינדאוס והתוכנות בדיסק זה אבל כל שאר הקבצים יהו על דיסק 7200 עדיין אוכל להרגיש במהירות טובה. 3. יש לי חשש על דברים חדשים - אולי יש מישהו שכבר קנה ?

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  8. Started by NI4NI,

שלום WINDOWS מכילה אפשרות מובנית לדחוס את המידע על כל כונן כדי להרוויח עוד מקום. כיום לא מקובל להשתמש בזה כי נפחי הכוננים ענקיים ממילא ומחירם זול (אני לא מתייחס לעליה הזמנית במחירים בגלל השטפונות). אני זקן מספיק כדי לזכור איך כשהיו דיסקים של 850MB ואפילו פחות, הייני משתמשים באופציה הזאת כדי להשיג עוד קצת מקום. עכשיו קניתי כונן SSD קטן למדי (64GB) ותהיתי אם לא כדאי לי להפעיל את הדחיסה עליו. ככה אני משיג יותר מקום והמחיר נראה העמסה קלה על המעבד שיצטרך כל פעם לפתוח את הקבצים - אבל זה לא נראה לי משימה קשה למעבד בימינו. האם זה כדאי ? האם מישהו ניסה את זה ? האם זה גורם לבעיות ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום חברי הפורום יש לי חבר שבחופשה בתאילנד (בנקוק) הוא הסתנוור שם מכל חנויות(יותר נכון קניונים) של אלקטרוניקה והתחיל לקנות חיקויים. אני במקרה צריך כונן חיצוני האם אפשר לסמוך על המוצרים שם? האם המוצרים האיכותיים זולים משמעותית מהארץ או שאין הבדל גדול (ועדיף אחריות)? הבנתי שיש שם כמה מפעלים גדולים של כוננים ושהיה עליית מחירים בגלל ההצפות שהיו שם. מה שמעניין אותי זה מהאמינות, המהירות והמחיר פחות מהניידות. איזה מכשיר יותר מומלץ? לא צריך יותר מ 2 טרה. מה כדאי לבדוק? והאם מישהו מכיר חנות/מקום מומלץ? תודה מראש והמשך יום טוב.

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  10. שלום לכולם בעקבות הדיון כאן על הקניה הקבוצתית אני מתלבט האם כדאי להוסיף SSD למערכת שלי על מנת לקבל שיפור ביצועים. אני עובד עם מעבד E5200, לוח אם GA-73PVM-S2H, וארבע גיגה של RAM לצורך עבודות משרדיות (אופיס וגלישה) ומסופק מכוח העיבוד אך הייתי שמח למעט יותר מהירות תגובה. האם כדאי לי להוסיף SSD עבור מערכת ההפעלה (כרגע יש לי כונן אחד של חצי טרה שמחולק לשלוש מחיצות, אחת מהן מוקדשת למערכת ההפעלה ולתוכנות שונות). ובמידה וכן איזה כונן עשוי להתאים תודה

• 28 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. Started by ron-d,

שלום לכולם. קניתי טאבלט Teclast X4 - מערכת הפעלה win10- מעבד אינטל N4100 - יש בו SSD של 256GB של יצרן הטבלט (teclast) - Teclast 256GB NS550-2242 בחיבור מסוג - M.2 SATA התוצאות שלו בתוכנת CrystalDiskMark 7 - מופיעות בתמונה הראשונה שצירפתי. בתמונה השניה שצירפתי - אלו התוצאות של Crucial MX500 שפועל במחשב הנייח שלי - זאת התמונה עם התוצאות היותר טובות . שני ה- ssd הם בחיבור SATA6. השאלה היא - האם כדאי להחליף את ה- ssd של הטבלט ל- ssd אחר כמו Crucial MX500. כלומר האם ההחלפה תגרום לשינוי שניתן יהיה להבחין בו מבחינת המהירות ? או שזה יהיה זניח ? תודה מראש לעונים .

12. האם כדאי להחליף את ה LG 4120 שלי ב NEC 3500?

• 10 תגובות
    • 876 צפיות
  13. יש לי שני חיצוניים של 1TB כל אחד אחד של WD MY BOOK ועוד אחד של SEAGATE FREEAGENT DESK משו כמו 2-3 שנים שני הכוננים משמשים לאכסון מידע והם מלאים ושאלה אחת שלי אם כדאי לקנות כונן חדש ולהעביר את המידע אליו או שלא אמורה להיות בעיה עם זה שהם בני כמה שנים כבר ואני צריך גם עזרה בבחירה של הארדיסק חיצוני חדש כי הם כבר מלאים חשבתי לכיוון של 2TB והייתי רוצה המלצות בנושא תקציב סביבות 500 600

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יש לי הארדיסק די גדול(750) עם סקטורים פגומים. יש לו גם בעיה בSMART של:250 Current pendig sectors. מיותר לציין שהוא כבר לא באחריות, אני לא יכול להחליף אותו. האם כדאי להמשיך להשתמש בו או שהוא מדרך להתפגרות סופית? אין לי בעיה שיהיו סקטורים פגומים שיקטינו קצת את גודל הדיסק.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  15. מתכנן פורמט בקרוב וזכור לי שקראתי ש-ahci עדיף ל-ssd. האם הדבר נכון גם לכוננים קשיחים רגילים?

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  16. Started by Oprapc,

יש לי הארדיסק בודד MAXTOR 80GB S-ATA 7200RPM 8MB עכשיו הוא לא מכוון ל-RAID וכדי לכוון אותו צריך להתחיל להגדיר הגדרות בביוס, בהתקנה קטנה של XP וכו'.(אל תיעצו לי על זה אני כבר יודע בדיוק מה נדרש)עכשיו השאלה שלי האם זה שווה את זה? עד כמה RAID עם הINTEL APPLICATION ACCELLERATOR בהארדיסק אחד משפר? תודה לכל העוזרים! ;D

• 8 תגובות
    • 990 צפיות
  17. זה שומר עליהם יותר או שאין שינוי ?

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  18. שלום רב אני שם לב שכמעט כל כונני ה 500GB מגיעים עם 16MB BUFFER הכוננים שמגיעים עם 32 נדירים יותר ועולים יותר. השאלה היא האם יש הצדקה להשקיע ב 32? לכאורה זה אמור להכפיל את מהירות הכונן, נכון? אנא תקנו אותי אם אני טועה: כשמעבירים קובץ גדול ממחיצה למחיצה באותו כונן, גודל ה buffer הוא הדבר שהכי ישפיע על מהירות ההעתקה.

• 9 תגובות
    • 966 צפיות
  19. המחיר אותו מחיר, 8TB ~ 250$ Seagate ironwolf vs HGST - WD שימוש בייתי (עריכת וידאו) מה אתם חושבים ? ח.

20. Started by lipa,

אם ה-HD הוא S-ATA אז שני חיבורי ה-IDE בלוח-אם פנויים האם אז כדאי להתקין כונן CD וצורב בנפרד ?

• 3 תגובות
    • 731 צפיות
  21. Started by oryam363,

היי חברים , האם כדאי לחכות לירידת מחירי ההארדיסקים או שאין טעם?

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  22. Started by sharon500,

אהלן, לפני שנה קניתי את הצורב הזה: http://www.pioneer.es/eur/products/archive/DVR-111DBK/index.html שהוא סבבה בסך הכל. אני צורב איתו סרטים, משחקים לאקס בוקס 360, שירים וכל מיני. עכשיו בכלל העובדה שהוא עובד עם מחבר PATA חשבתי על להחליף אותו לצורב הזה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DRW-2014L1T בגלל המחיר המצחיק שאני יכול להשיג אותו (144 ש"ח) עכשיו השאלה שלי היא כזאתי, האם זה כדאי? או שעדיף לחכות עוד קצת זמן וכבר להחליף לצורב HD-DVD/Blu-Ray? האם הצורב הזה יותר טוב ממה שיש לי כרגע? האם מבחינת צריבה של דיסקים DL הוא יהיה יותר יעיל? (משחקי xbox 360) מבחינת שיגאות וכל מיני כאלה איך הוא? תודה מראש, שרון.

• 8 תגובות
    • 862 צפיות
  23. WD 80 GB 7200 8 MB http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=272_79&products_id=1865 ב- 800 ¤ ? ??? ??? ??? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. הדגם הוא: Hitachi deskstar 7k3000 2tb יש לי שתי שאלות: 1. האם הכונן הזה נחשב עמיד לאורך זמן רב, לפחות 4-5 שנים? 2. האם אני יכול לסמוך על האחריות שלו במקרה שהוא יתברר כתקול? יש לי כמה סיבות לפקפק באחריות שלו: א. Hitachi נרכשה על ידי WD, כלומר שהיא כבר לא עצמאית, מה שאולי יביא לזלזול והתנערות באחריות שלה (אולי אני טועה).. ב. Hitachi היא יצרנית שולית יחסית ולא בולטת כל כך. ג. הכונן הזה הוא יחסית ישן וכמעט בכל החנויות הוא כבר לא קיים, ואני חושש שבמקרה שהוא יתברר כתקול, המוכר יגיד לי שהוא אזל ליבואן ואני אקבל במקום זה כונן נחות בהרבה, ולא את אותו הדגם. ד. החנויות האחרונות שמופיעות בזאפ - שמוכרות את הכונן הזה, הן KSP ואייבורי, שלפי מה שהבנתי הן לא הכי אמינות (שוב, או…

25. Started by benor,

שלום יש לי 2 כוננים (מחיצות) 1 C 5 ג'יגה 2 גיגה פנויים כונן 2 D 26 ג'יגה 14 פנוי האם כדאי לי להגדיל את C כי נראה לי שהוא קטן מדי למשהוא כמו 8-10 ג'יגה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים