אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש כונן קשיח חיצוני 1T או 1.5T, גודל 3.5 לגיבוי המחשב שיישב ליד המחשב. חשוב לי שיהיה אמין ככל האפשר, גם חשוב לי שתהיה תוכנת גיבוי, ועדיף שתהיה אפשרות לגיבוי אוטומטי (אני לא יודע האם אפשר להשיג את זה באמצעות תוכנה חינמית) יש לי התלבטות בין 4 דגמים: 1. רציתי בהתחלה את Western Digital My Book Essential Edition 1000GB WDBAAF0010HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741952 וכשבאתי לקנות אותו, המוכר אמר לי שהוא חוזר אליו הרבה עם בעיות שהחיבור של כבל ה-USB זז ומתנתק, אתם יודעים על זה משהו? 2. והוא הציע את Samsung 1000GB HXDU010EB 1000GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731757 וטען ש-WD עושים בעיות ו-Samsung יותר טובים ואיכותיים. 3. והציעו לי גם את Seagate Free…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD (לא באחריות), פתאום ביום מעונן אחד, אין גישה לכונן, הוא לא מופיע ברשימת הכוננים. (למרות שהוא נדלק, מאיר ומרעיש כרגיל). חיברתי אותו למחשב אחר, הוא זוהה אוטומטית כדיסק קשיח חיצוני של WD, נמצא אוטומטית דרייבר והופיעה הודעה שהוא מוכן לשימוש, אך הוא אינו מופיע ברשימת הדיסקים הקשיחים. נכנסתי למנהל הדיסקים, ומייד קפצה לי ההודעה שבתמונה המצורפת, שמחתי, לחצתי OK, אבל קיבלתי את הודעת השגיאה המופיעה בתחתית התמונה. (גם עבור האופציה השניה). מישהו יודע מה ניתן לעשות, וכיצד ניתן להגיע בכל זאת לחומר שעל הדיסק הקשיח ? (כלומר, לא לפרמט (למרות שגם זה נראה כרגע בלתי אפשרי) - אלא להגיע לחומר) האם יש פתרון, או שהדיסק נהרס משום מה פיזית ? תודה רבה ! [attachment del…
-
- 28 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אז ככה הspinpoint f3 היה קצת רחוק מהבית שלי ולא היה לי כוח להגיע עד אליו... בקיצור אז קניתי בסוף את הseagate baracuda השאלה שלי.. אם ההבדל ביניהם הוא ממש רציני? או שאני לא ארגיש?..
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
המלצה להארד דיסק 500 גיגה עד 300 שקלים חושב שיהיה שקט ומהיר זה קצת דחוף כי הארד שלי גוסס .תודה רבה לכם מראש
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
רכשתי Caviar Black של WD מודל FAEX לא הייתי מודע לנושא של advance format זו כנראה הסיבה שלא הצלחתי לעשות לו שיכפול עם אף תוכנה גם מסתבר שהדיסק לא נתמך על ידי תכונת AHCI של הביוס ונאלצתי לבטל. בסוף התעצבנתי ופירמטתי אותו באופן מלא ואחר כך התקנתי הכל מחדש. התוצאה הסופית די טובה הדיסק הרבה יותר מהיר מה Caviar Black 640 שגם מחובר למערכת. מומלץ אבל לא במחיר הזה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב, לפני שבוע הזמנתי כונן סמסונג 500G hd502hi וקיבלתי במקומו hd503hi . האם הוא טוב באותה מידה או שמא כדאי לי להחזיר אותו?
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
יש לי מערכת הפעלה win 7 לאחרונה קיבלתי הודעה מהמערכת :יש בעיה עם הדיסק ושיש חריגה במערכת s.m.a.r.t. בדקתי עם תוכנה שבודקת את ה-s.m.a.r.t והיא כתבה שבאחד האופציות של Reallocated Sectors Count יש חריגה. המחשב הוא של gigabyte והיבואן הוא מור לוי ... האם יש לי סיבה להחליף את הדיסק (הוא אצלי כשנה וחצי) והאם הוא יחליף אותו כי נראה לי שזו תקלה שאי אפשר לתקן...
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי חיבור בטלוויזיה מובנה של USB ואין לי אליו גישה. הקיר השמאלי מפריע לי ואני לא יכול להכניס את הכרטיס זיכרון לתוך הטלוויזיה כתוצאה מכך. יש דרך אולי לחבר דרך כבל שעובר מהטלוויזיה ועד המחשב? פשוט את הכרטיס זיכרון במקום לחבר לחיבור של הטלוויזיה שהגישה אליו בעייתית, אלא לחבר את זה לכבל שפשוט מגשר בין שניהם. חייב להיות, אני פשוט לא יודע מה לקנות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ביומיים האחרונים אחרי שעשיתי להרד דיסק שלי DEFRAGMENT בוינדוס הוא התחיל להשמיע רעשי גריסה כאלו בזמן שהוא עובד. הוינדוס התחיל להיות איטי בפעולות פשוטות כמו להכנס למחשב שלי לוקח למשחק דקה שתיים רק להפעיל את זה ובנורית של ההרד דיסק באותה עת דולקת קבוע כמעט כאילו היא עובדת פול טיים. האם ההרד דיסק שלי בדרך לגסיסה ? מדובר בהרד דיסק של SEAGATE 500GB על איזה תוכנה אתם ממליצים לי לעשות בדיקת הרד דיסק כדי לבדוק את התקינות שלה ?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מגבה בעיקר קובצי אופיס. לפני כמה שבועות החלו קבצים להשתנות, למשל קובץ אקסל ששקל 500 קילו הפך ל1.7 גיגה!! שמו של הקובץ שונה וכמובן א"א לפתוח אותו קניתי DOK חדש והבעיה עודנה. כמובן שבדקתי וירוסים וכו'. חבר טען שזו בעיה מוכרת והיא מתרחשת בעקבות שינויי מתח בספק או בלוח אם. אשמח לשמוע מכם, תודה.
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום, היום בבוקר הדלקתי את המחשב כמנהגי ושמעתי רעשים מוזרים של נקישות, הרעשים באו מהארד דיסק ובהפרשי זמן קבועים. הווידוס כמובן לא עלה ובמסך הופיעה ההודעה ששולחת אותי לעשות בוט מהדיסק. כשניתקתי את הארד דיסק מהחשמל הרעשים של הנקישות הפסיקו וכך הגעתי למסקנה שזה 100 אחוז בא מהארד הדיסק. מישהו יודע מה זה אומר ? האם איבדתי את כל המידע שהיה לי על הארד הדיסק ?
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום יש לי 3 כוננים, 2 של טרה ואחד 250 ג'יג'ה , את שני הכוננים של הטרה הגדרת בביוס (DFI X48 TRES) והתקנתי מערכת הפעלה ויסטה 64 על ה250, משהו קרה והייתי חייב לפרמט את כונן מערכת ההפעלה ואחרי שהכל הותקן, אני שוב מסמן מערך רייד בביוס אבל המחשב מיד אחריי תחילת טעינת מערכת ההפעלה זורק מסך כחול ועושה ריסט, שאני נכנס לביוס נראה כאילו הוא לא מזהה שום כונן, לאחר שאני מבטל את המערך, המחשב עולה מצויין אבל הוא מזהה רק כונן אחד ואומר שאני צריך לפרמט אותו יש לי המון המון מסמכים ודברים שם איך אני יכול לפתור את הבעייה? תודה
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
ככה, יש לי כבר מפרט מוכן והכל, רק מתלבט בקשר לכונן הקשיח. דיברתי עם חנות אצלי בעיר, והבנתי מהם ש SeaGate ו Samsung חוזרים אליהם לא מעט פעמים לתיקונים...ולעומתם Western Digital עמידים בהרבה בפני תקלות. הדגמים המדוברים שאני רוצה הם: WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 האם זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
לפי האתר של החברה ניתן להגדיר את הכרטיס על כול סוגי המ"ה אך אני לא מצליח לגדיר על מערכות מיקרוסופטיות רק על ךינוקס,VMWARE מה ניתן לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
קניתי השבוע DOK הנ"ל ואני רוצה לבצע בדיקה האם הוא מקורי או מזוייף... אני חושד לזיוף כי המחיר זול, וכי אני לא מצליח לפרמט אותו לNTFS וכי מהירות העברה היא 3.13 מגה לשניה שזה קצת נמוך וזה USB 1.0 אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה..
-
- 3 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן כרגע בניית מחשב לצורכי עבודה. מדובר על מחשב אחד ולא מערך של מחשבים ברשת מקומית. אני צריך לגבות את חומר העבודה היום-יומי שלי, מסמכים מנהלתיים ואת כל חומר הנהלת החשבונות שמרוכז בבסיס נתונים אחד. אלו חומרים שניתן להגדירם כחיוניים ואיבוד מידע יכול להיות מאוד בעייתי. כיום החומר מרוכז בכונן אחד ומתבצע גיבוי יומי ושבועי לכונן נוסף (כך שיש לי שני עותקים מכל קובץ - מקור וגיבוי). אני בעקרון מעוניין בשרידות המידע הגדולה ביותר שאוכל להשיג באמצעות כוננים קשיחים (אין לי כרגע את האפשרות לרכוש טייפ גיבוי). גודל המידע הנוכחי הוא בערך 30GB וכל שבוע גדל בממוצע ב-20-50 MB בממוצע. חשבתי על מערכי הגיבוי הבאים: 1) מערכת בת 2 כוננים. אחד למערכת ההפעלה ולחומר עצמו והשני לגיבויים ה…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנוכחי (160) התחיל לעשות לי צרות אחרי כמעט 4.5 שנים ואני חייב חדש. אני לא צריך הרבה מקום ואם יש דיסק אחד אמין 250 ג'יגה אפילו הוא יהיה טוב מאוד. תודה רבה לכם מקרב לב
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
איזה כונן קשיח מהבאים יותר טוב? ולמה? WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS או Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
איזה כונן כדאי לקנות? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2688&products_id=27622 אתר יצרן: http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/blackarmor/blackarmor_ws_110/ או הסמסונג: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2813&products_id=28172 אתר יצרן: http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=93&subtype=97&model_cd=501
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי. בעבר פתחתי כאן דיון בנושא שימוש בדיסק קשיח כמקור עבור קבצי MP3 באוטו. בסופו של דבר מצאתי את המוצר הבא: כונן SSD בחיבור USB ונפח 64GB שנותן גם מספיק נפח, גם ככל הנראה לא יצתרך תוספת זרם בשום צורה, גם די חסין לזעזועים, אמור ליהיות די מהיר, והמחיר מתקבל על הדעת. http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3570 רק מה, המוצר לא נמצא במלאי לא אצל החנויות, ולא אצל היבואן, והיבואן גם לא מתכוון להביא אותו לארץ בקרוב. אז אני מחפש משהו דומה. אשמח אם מישהו מכיר. תודה! (דיסק און קיי 64GB במחירים של יותר מ800 ש"ח לא כ"כ באים בחשבון)
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש דיסק קשיח חיצוני בגודל של 320GB, בתקציב המצויין בכותרת. אולי למשהו מכם יש מנסיון אישי המלצה או סתם המלצה, אני יודה לכם מאוד. תודה.
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם! הסיפור הוא כזה, יש לי הארד דיסק 500GB שהיה מחולק לשתי מחיצות (PARTITION), עוד HD של 1TB וHD של 160GB שעליו יושבת המערכת הפעלה חלונות 7. הורדתי תוכנה שנקראת PARTITION WIZARD ורציתי לאחד את שתי המחיצות. הגדרתי הכל כמו שצריך והתוכנה התחילה לעבוד. על ההתחלה היא אמרה שמכיוון שיש תוכנות שמשתמשות בקבצים על הHD (מוזיקה) היא רוצה לאתחל ולסיים את העבודה לפני עלייה של חלונות. כשהשתמשתי בתוכנה על מנת להגדיר אות למחיצה אחרת התוכנה עשתה את אותו הדבר, כלומר איתחלה את המחשב וסיימה את העבודה ללא תקלות. הפעם, לעומת זאת, אחרי האיתחול התוכנה התחילה לעבוד אבל המחשב משום מה נכבה אחריכמה דקות בזמן הפעולה. עכשיו מה שאני רואה ה את המחיצה עם המידע עם אות אבל הFILE SYSTEM שלה מוגדר…
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
נתקלתי עכשיו בדיסק קשיח חיצוני מתוצרת IOMEGA, עכשיו בגלל הרגישות שבדיסקים חיצוניים בגלל שבסופו של דבר הם מגבים מידע חשוב - מישהו יכול לומר לי על האמינות של ההרדיסקים של החברה הזאת והיה וכן קורה משהו איך השירות שלהם? (כן, תפס אותי המחיר הזול להחריד של ה IOMEGA SELECT 1TB 3.5) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי זיכוי ברשת באג וחשבתי להשתמש בו על מנת לקנות כונן קשיח חיצוני. הכוננים המוצעים שם הם של WD ושל iOmega. מה ההבדלים בין החברות? בעבר כשביררתי חבר המליץ לי לא לקחת כונן חיצוני של WD מאחר והם מאוד רגישים לפגיעות. אפשר המלצות? תודה מראש לעונים, אמיר!
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
מעוניין בכונני SSD להקלטת סיגנל וידאו. הסיבה לSSD הינה עמידות לרעידות. מעוניין ביכולת כתיבה של 20 מגה לשנייה, ולצורך זה מעוניין במערך Raid0. למשל 5 כוננים, משום שלהבנתי בניגוד למהירות קריאה, מהירות הכתיבה של כונני SSD אינה גבוהה במיוחד. סך כל הנפח הדרוש הינו מינימום 500G, ועדיף יותר (בהתאם למחיר). א. אשמח להמלצה לדגם SSD מתאים לדרישות. ב. האם יש צורך בבקר Raid מיוחד ? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 928 צפיות
-