עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Inter,

שלום רב, רציתי לשאול אם יש אפשרות לחבר דיסק קשיח שמיוחד לSATA 2 למחשב שיש בו SATA 1, ההבדל יהיה רק במהירות ? זה אפשרי בכלל ? אני רצפוי לראות בעיות בעתיד ?

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  2. אני הייתי עם מערכת P45 לוח של DFI עם E8500. ללוח היה רייד, ועשיתי איתו רייד 0. המהירות קריאה שלי בHDTUNE הייתה בממוצע 220MB לשניה ברייד עם 3 כונני Samsung שתיים ה103SJ ואחד 103UJ כל אחד 1TB. אבל עכשיו עברתי למערכת Core I7 הלוח אם הוא Asus P55P7D-E Pro עם CORE I7 860. מאוד מאוד מוזר לי שעכשיו אני גם ברייד 0 (וזה אחרי שמחקתי את המערל הקודם כמובן ועשיתי חדש), המהירות קריאה היא בממוצע 124 בעוד שהממוצע של הדיסק כשהוא לא ברייד הוא 115~. מה יכולה להיות לדעתכם הסיבה? יש מצב שזה איזה שהיא הגדרה שאני לא מודע לה? *עריכה: עדכנתי את הביוס לגירסא הכי אחרונה, ועדיין זה לא עזר, יש מצב שאני אצטרך לעשות מערך חדש בגלל שעדכנתי ביוס בשביל שזה יסתדר? אגב הייתי מחובר עם כבל של SATA 3 ו…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by kovar,

שלום אני מחפש דיסק קשיח נייד חיצוני 500 ג'יגה 2.5 אינץ' עכשיו אני לא מבין בזה כלום אז אני מבקש מכם עזרה. שמעתי ש WD טובים אבל המליצו לי גם על סיגייט. אם מישהו יכול פשוט לתת לי דגם ממולץ זה יהיה נחמד דרך אגב לא משנה לי אם הדיסק יעלה 350 או 500 העיקר שיהיה טוב.

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  4. Started by oded6188,

אני רוצה לקנות כונן חיצוני, 500 GB... ל Western Digital יש את הסידרת Passport שנראית לי נחמדה... אבל הסידרה הזאת מחולקת ל 3 חלקים: Essential Elite Studio מה בבדל בין כל הגירסאות? האם כדאי להשקיע כסף בסידרה Elite (שנשחבת הכי יקרה), או שהכל בולשיט ועדיף לקנות את הכי פשוט?

• 8 תגובות
    • 937 צפיות
  5. אם מישהו יכול להסביר לי על זה קצת תודה

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  6. הרצתי היום בדיקה קצרה בין כונן WD Green 500GB SATA (שאמור להיות 5400RPM) והשוותי אותו לMaxtor Diamondmax 120GB וגם מול WD 120 8MB (שניהם IDE ו7200RPM) וגם מול WD 80GB SATA והייתי לגמרי מופתע מהתוצאות: Average Read(WD Green): 82.6MB Average Read(WD 80GB Sata): 51.8MB Average read(maxtor): 48.8MB Average Read(WD 120GB): 45.5MB גם הBurst Speed היה כפול בGreen, באמת שיפרו את הביצועים בצורה כה ניכרת בכוננים החדשים או שאולי אני מפספס משהו?

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  7. יש לי כונן אחד של 500GB של WD הוא ממש טוב אני אוהב אותו הוא מהיר, הרצתי HDTUNE והוא הראה לי תוצאות די טובות. אז חשבתי אולי לקנות 2 כוננים מהירים (שיהיו מאותה סידרה) ולעשות להם RAID 0 תאורתית המהירות מוכפלת והביצועים אני מקווה שגם ופה בעצם השאלה שלי, עד כמה אני ארגיש את השיפור הזה, בתור גיימר ומשהו שעובד בPH וMAYA מידי פעם? וכל זה ביחס לSSD? תודה.

• 7 תגובות
    • 942 צפיות
  8. Started by guy2607,

הנתונים נראים אותו הדבר...שמעתי שהבבלו יותר שקט? זה אומר שפחות בביצועים??

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. BURST RITE - 250 בערך לאינטלSSD ו360 BURST RITE לרייד0 של שני 500 גיגה של סיגייט. האם הSSD תקול?

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  10. לילה טוב לכל חברי הפורום.. נתקלתי בבעיה מאד מוזרה וקשה ואני חייב את עזרתכם!.... יש ברשותי דיסק קשיח שמחולק לשתי מחיצות. על הדיסק היה מותקן מערכת הפעלה SERVER 2003 ועל החלק השני המון חומר חשווווב! הפרטישן הראשון פורמט בעוד שבחלק השני נשמר החומר ללא פגע. עכשיו הבעיה היא שהחומר לא ניתן לקריאה ולא להעתקה (כניראה בגלל ההגנה של המערכת הקודמת) איך לעזאזל אני שולף אותו? יש ברשותי מספר מחשבים כך שאין לי בעיה לחבר ולהעתיק או של חוסר מקום! נסיתי כמה תוכנות אבל לא ממש הצלחתי.. שמעתי וקראתי על תוכנה אחת שעוקפת את כל ההגנות אבל היא עולה כסף! http://www.ufsexplorer.com/download.php אנה ממכם עזרו לי אני ממש לא יודע מה לעשות? :facepalm: לאחד ממכם קרא דבר דומה? או שמע על דרך כל…

• 44 תגובות
    • 4.6k צפיות
  11. Started by benor,

פרטים על המערכת: WIN7 32BIT WDC WD6400AAKS-07A7B0 (596 GB Gigabyte GA-MA78GM-US2H כשאני מעתיק קובץ מסוים, מספריה מסויימת למקום אחר באותו הכונן אני מקבל קצב העתקה מאוד איטי. וקצב העתקה איטי עוד יותר שאני מעביר מכונן C ל- D. צרפתי קובץ שממחיש את מהירות ההעתקה, וקובץ נוסף מ- HD TUNE. ההרדיסק עבד תחילה במצב IDE/ATA, לאחר מכן העברתי אותו למצב AHCI מכיוון שחשבתי שזה מה שיפתור את הבעיה. ההרדיסק מזוהה כ- SATA II ב- Device Manager , ובנוסף לכך מותקן הדרייבר הכי עדכני של בקר ה- SATA מהאתר של ATI. הגדרות פנימיות - Better perfomance ו - Enable write caching מסומנות... דיסק קשיח מחולק ל-2 מחיצות C ו- D. #1 (Active) NTFS C: 0 MB 39997 MB #2 NTFS D: 39997 MB 570471 MB [attachment dele…

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  12. יש לי כרטיס SDHC 16GB של קינגסטון class4 שאני משתמש בו בתור כרטיס הרחבה לD2+ שלי ויש לו בעיה מוזרה... כל פעם שאני מעתיק אליו שירים או קבצים אחרי שאני מוציא את הכרטיס מהמחשב ומחבר אותו שוב התיקיות עם הקבצים שהעתקתי פשוט ריקות לפעמים הוא עושה לי בעיות בהעתקה קבצים מסוימים הוא כן קורא וחלק נעלמים אחרי שמנתקים את הנגן מהמחשב האם אפשר לשכוח ממנו ולקנות חדש? או שיש פיתרון לבעיה המתוארת? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by assaf990,

הוא רושם לי writre protected אבל מדובר בדיסק ג'נרי ואין לו שום מתג פיזי כדי לכוון אותו ממוגן ללא מוגן כיצד ניתן לפרמט בכל זאת?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. היי חבר'ה, יש לי שרת SBS2003 ושלושה דיסקים חיצוניים שהוקצו לי לטובת הגיבוי שלו, של 300GB כל אחד. אנחנו עובדים עם תוכנה קצת ישנה (Veritas version 9) אבל זה מה שיש כרגע. גודל המידה שמצריך גיבוי הוא בערך 250GB. התחלתי לתכנן את הגיבוי מחדש לשרת הזה ואני נתקל בבעיה, אולי תוכלו לעזור לי. אני רוצה שיהיה גיבוי יומי מסויים, כך שבמקרה שקובץ אבד/נפגם/נעלם אני יכול להשיג אותו מהימים שלפני. כעקרון, הייתי משתמש בשיטה נפוצה שהולכת כך: גיבוי מלא ראשוני על דיסק A -> גיבוי אינקרמנטי יומי על דיסק B ו-A לחילופין -> פעם בשבוע גיבוי מלא על דיסק C אבל אז התקילו אותי: אני לא יכול לגשת לדיסקים של הגיבוי בצורה יומית (הם נשמרים בכספת). אני יכול לגשת אליהם רק פעם בשבוע. האופציה הראשונה ש…

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  15. Started by abc2007,

שלום יש לי לפטופ HP מדגם 1340 שיש לו חיבור SATA אם אני רוצה לחבר הארד דיסק מהמחשב הנייח(זה הארד דיסק פנימי כמובן)לחיבור החיצוני של הלפטופ כדי להעביר מידע אני פשוט מחבר ללפטופ עם אותו כבל שיש בנייח?או שאמור להיות גם חיבור של המתח?ואם כן אז איך? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by assaf990,

הוא רושם לי writre protected אבל מדובר בדיסק ג'נרי ואין לו שום מתג פיזי כדי לכוון אותו ממוגן ללא מוגן כיצד ניתן לפרמט בכל זאת?

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  17. Started by Access Denied,

אני מעוניין לשפר את מהירות העבודה במחשב הנייד שלי. נראה לי הגיוני שהשיפור הכי גדול יגיע על ידי שדרוג הדיסק קשיח עליו פועל מ"ה. כרגע יש לי כונן 640gb sata3 של WD (כמו לרוב העולם) הבעיה היא שכונן SSD יקר להחריד והרבה מעבר לתקציב שלי. הנחה שלי - שכונן 16gb יספיק לאכסון מ"ה בנייד לאולי למשהו קטן נוסף (תקנו אותי אם אני טועה פה) ולכן חפשתי וראיתי שקיים כונן פלאש - AData 16GB 533X בעל מהירויות קריאת וכתיבה של 80MB/sec ו-50MB/sec (בהתאמה) במחיר של פחות מ- 55 דולר! האם זהו פתרון טוב? שימו לב, שאני לא מעוניין להחליף את הכונן במחשב הנייד! (זה כונן נוסף) נ.ב. יש גם גרסת 32gb ב-93 דולר http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=5546846&SRCCODE=GOOG…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. במערכת העריכה הראשית כבר אין מקום בפנים להארידסקים (כרגע יש שם 9), אני עבר עובד עם 2 חיצוניים עם מארז E_SATA. אני רוצה לקנות עוד אחד של טרה, עדיף WD. עד עכשיו קניתי תמיד את ה AAKS, עכשיו אני רואה שיש דברים שאני לא מכיר- EADS / EARS / FALS. מה ההבדל ? יש לי כבר 2 מארזים כאלה- http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9893 כבר חשמל +E_SATA מחוברים קבוע, ובשביל להחליף הארד דיסק- רק להוציא ממארז אחד ולחבר לשני- החלפה מהירה ונוחה- אחלה שיטה. אני יצטרך לקנות עוד מארז דומה כדי להישאר "באותו קו". חשבתי אולי באותו מחיר של מארז חדש (או טיפה יותר) לקנות את ה"מארז עגינה" (שרק דוחפים אליו הארדיסק וזהו). כמו זה או אחר- http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UCABL004900〈=heb&amp…

• 25 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. הי אני הופכת את המחשב הישן שלי לHTPC יש בו כרגע שני HD ישנים אחד ממש ממש ממש ישן ,Maxtor 34098H4, IDE 40GB, 5400 RPM 20.4GB/platters 2mb buffer Seak time 9.5ms השני קצת פחות ישן Seagate Barracuda 7200.7 ST3120827AS 120GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 1.5Gb/s 3.5" חשבתי לשים את מערכת ההפעלה על הדיסק של ה40 ואת ה120 שיהיה כולו לסרטים וכך אני לא צריכה Partions בכלל הענין הוא שאני די סגורה שמערכת ההפעלה צריכה הארד דיסק יותר מהיר מההארד דיסק הקטן אני צודקת? זה ממש משפיע בHTPC? אין לי כוונה לקנות משהו אחר כרגע אז אני צריכה החלטה בין השניים תודה

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  20. Started by KL-xXx,

שלום לכולם עשיתי בפעם ראשונה RAID 0 לשני HD של 250GB כל אחד והשארתי אותם ככונן אחד ©. א. כשהתקנתי WINDOWS 7, אז בתחילת ההתקנה (כשבוחרים על איזה כונן להתקין) נאמר לי ש-WINDOWS לוקחת 100GB לקיבצי מערכת ועושה מזה כונן. לא הבנתי למה ואיפה הוא, כשב-WINDOWS אני לא רואה אותו? ב. דבר המוזר עוד יותר, שאותו הכונן עם RAID 0 ב-WINDOWS אני רואה בעל קיבולת של 500GB ולא של 250GB כפי שציפיתי. למה? תודה

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  21. עם חיבור USB 2.0 או Firewire למחשב. חשבתי בכיוון המארז הבא: http://www.1buy.co.il/Product.asp?Pid=enclose35&Cat2Cat1ID=5030&Cat2ID=4855 מה דעתכם על הדגם/חנות? יש המלצות למשהו יותר טוב עד 150 ש"ח?

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  22. שלום, אני מעוניין בדיסק קשיח חיצוני 2.5" לגיבויים ולצפיה בסרטים עם חיבור USB ישיר לטלויזיה. האם מישהו מכיר דיסק קשיח חיצוני נייד "2.5 בנפח 500GB מסדרת Toshiba Store Art? המחיר הוא בסביבות 300 ש"ח. האם יש למישהו המלצה על דיסק אחר באותו סדר גודל של מחיר? תודה מראש. רונן.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ArZi17,

אחרי שהבנתי את ההבדל בין דיסק 2.5" ל3.5" אני מחפש המלצה לדיסק קשיח חיצוני שלא דורש חיבור לספק כוח חיצוני, הדיסק צריך להיות בנפח 320Giga, ובמחיר זול יחסית, אך עם זאת הוא צריך להיות מחברה מוכרת בשוק ולא איזה חברה לא ידועה. אהבתי את ה Western Digital My Passport Essential ושמעתי עליו תגובות יפות, אך הוא נראה לי קצת יקר יחסית, מה אתם אומרים? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  24. שלום לחברי הפורום. אני מחפש מארז דיסק "3.5 אמין ושקט ואם אפשר אז שיהיה גם אסתטי. חשוב לי שיתאים לדיסק SATA ויהיו לו יציאות USB 2.0 ו eSATA ויתאים ל - windows 7 ויתמוך בדיסקים לפחות עד 2TB **אני מתכוון שהדיסק ישמש אותי לגיבוי המחשב (כ-200GB) ולהשתמש בו להתקנת משחקים שירוצו ממנו-והאם יש דרישות מיוחדות לכך?? נתקלתי במספר מארזים ובמחירים שניראים לי טובים (אשמח לדעת אם יש טובים יותר): SNT - UB-102-SU2 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UB-102-SU2&cart=126580242819308559〈=heb Thermaltake Max4 3.5'' Combo Enclosure USB 2.0 + e-SATA http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=N0003USU&Cat2Cat1ID=62&Cat2ID=0&aff=Kama〈=he מארז אלומיניום חיצוני לדיסק קשיח …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים