עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by #ELad#,

שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח למחשב בנפח גדול. הכיוון שלי הוא 1.5TB. הביצועים לא כל-כך מעניינים אותי מכיוון שהוא אמור לשמש לאיחסון בלבד (לא לתוכנות, משחקים..) חשוב לי שיהיה אמין. חיפשתי קצת ומצאתי את זה WD15EADS מישהו מכיר את הדגם הזה? מומלץ/לא מומלץ? יש המלצות לדיסק אחר? תודה רבה, אלעד.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by INFERNO,

היי אנשים בגלל שהוספה לי מערכת קולנוע בייתית למחשבי ... אני גם רוצה לקנות כונן DVD איזה הכי טובה ? אני שמעתי שפיוניר ובנק אם למישהו יש הצעות ... ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, ביקשו ממני לעזור בבחירת כוננים חיצוניים לגיבוי מידע במעבדה מחקרית, ואשמח לעזרתכם. כרגע מדובר על 4 כוננים של 2T כ"א, אך ייתכן שהכמות תעלה. מדובר בגיבוי של מידע מניסויים שהושקע בהם מאמץ רב, והם חשובים הן עבור המעבדה והן עבור הסטודנטים לתואר שני ושלישי במעבדה שצכירים להתבסס על תוצאות הניסויים בתיזות שלהם. לכן, אמינות הכונן כאמצעי גיבוי חשובה מאד. בנוסף, מדובר במכשירים שיהיו בשימוש לטווח ארוך, ולכן יש יתרון לתקופת אחריות ארוכה. דרושה תמיכה ב- USB2, מכיוון שחלק מהמחשבים קצת ישנים. העדפה לחנות מאזור חיפה, אך אם יש סיבה מספיק טובה, ניתן לשקול חנויות מכל חלקי הארץ, כל עוד הן נותנות שירות "עד הבית". אשמח להמלצות. בברור ראשוני מול פנדה מחשבים הוצע הדגם הזה: http://www.pandas.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by oren,

שלום, במחשבי יש 4 סלוטים ל-IDE כאשר בכל אחד אני יכול לחבר 2 התקנים, חישוב פשוט = 8 התקני IDE 2 IDE יש על הלוח מובנים ועוד 2 IDE יש לי על כרטיס PCI שקניתי בכ-200 ש"ח. כך זה מחובר אצלי: IDE0 הארדיסק IBM 60 ג'יגה הארדיסק WD 13 ג'יגה IDE1 צורב ו-DVD עכשיו ב-IDE של הכרטיס, אני משתמש רק ב-IDE0 שעליו יש 2 הארדיסקים. עכשיו הגעתי לעיקר... אני קונה בקרוב הארדיסק 80 ג'יגה של WD עם ה-8 מגה באפר. רציתי לדעת איפה כדאי לחבר אותו? על ה-IDE1 שפנוי לגמרי בכרטיס PCI שקניתי, או ליד ההארדיסק של ה-IBM ב-IDE0 של הלוח-אם ואת ה-WD של ה-13 ג'יגה שנמצא שם עכשיו, להעביר לכרטיס PCI? איפה ההארדיסק החדש יפעל יותר ביעילות ויפגין יותר ביצועים? תודה רבה על הקריאה ומקווה שתוכלו לעזור, אורן.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי USB‏ SanDisk Cruzer Micro U3 8GB וכשאני בא לשים קובץ שהוא יותר מ4ג'יגה המחשב אומר לי שאין לי מספיק מקום עליוו וכמובן שהוא עצמו ריק. יש פיתרון לזה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by imac,

ביררתי בחנות ליד הבית שלי על כונן קשיח 160 GB 8MB CACHE, והם אמרו לי שיש במלאי רק Samsung וה WD נגמר... לפי מה שהבנתי ממנו אין הבדל בביצועים, וגם ב SAMSUNG יש 3 שנות אחריות.. האם ההבדל הוא קריטי? כי ממש אין לי כוח לחכות, אני רוצה לקנות כבר היום..

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, רציתי לקבות את הCrucial M4 128 ג'יגה אבל הבנתי שהוא לא מגיע עם מתאם לגודל של דיסק קשיח רגיל 3.5 אינצ' וזה בעייתי בשבילי מיכוון שיש לי מחשב DELL עם מגירה מיוחדת לדיסקים הקשיחים ואני חייב אותם בגודל הרגיל, מה אפשר לעשות בנידון? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by rtirti,

שלום, אני קונה מחשב חדש ורציתי להיעזר בכם, איזה כונן קשיח הכי טוב שיש ל-500 ג'יגה?? (אמור לעלות בערך 250-300) ואיזה צורב הכי טוב עד ל-150 ש"ח??

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by LiorZi,

אתמול התקנתי אותו כדיסק מערכת. כל הדרייברים מעודכנים (AMD SATA ו-FIRMWARE), בנוסף Write Caching פועל. שימו לב שה-4K נמוך, אמור להיות בסביבות ה-80 בכתיבה ו-30 בקריאה. יש אולי משהו ששכחתי לעשות? תודה מראש לעוזרים. AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508 ------------------------------ Name: M4-CT064 M4SSD2 SATA Disk Device Firmware: 0009 Controller: amd_sata Offset: 1024 K - OK Size: 59.62 GB Date: 11/1/2011 4:53:17 AM ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 456.71 MB/s Write: 104.16 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 12.31 MB/s Write: 21.60 MB/s ------------------------------ 4K-64Threads: ----------…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Tzion,

אני מתכוון לסדרה של מקסטור עם הATA133, השם המדוייק של הסדרה הזאת הוא D740X, נכון??? והאם הדיסקים האלה ממש מהירים? קראתי פה שהם מהירים כמעט כמו הWD 8MB Cache. זה נכון?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by KrustyTheKlown,

והם ניתן לבדוק לפני שצורבים על המדיה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by DL,

אני מחפש כונן קשיח 2TB ורציתי לקנות את ה 203WI אבל אמרו לי בחנות שכבר אין אותו כי יצא לו מחליף ה 204UI באותו מחיר. מישהו יודע אם הכונן הזה מומלץ כמו קודמו? או שכדאי לחפש את ה203WI במקום אחר?[br]פורסם בתאריך: 6.10.2010 בשעה 19:49:36 טוב, אני יענה על השאלה של עצמי בשביל כולם, ב silentpcreview מבסוטים ממנו יותר מהקודם בעיקר מבחינת רעש:http://www.silentpcreview.com/article1076-page5.html CONCLUSIONS Samsung EcoGreen F4 2TB The newest EcoGreen is a huge improvement noise-wise over the disappointing F3. Measuring only 13 dBA and 15 dBA at one meter when idle and seeking, respectively, the acoustics of the 2TB F4 at last brings EcoGreen parity with Caviar Green. When it comes t…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by kdani,

אלו חלופות כדאי לשקול על מנת לייצר שטח אחסון מהיר ואמין - שישרת בין 10-15 משתמשים ? חשבתי על כמה אפשרויות - אשמח לשמוע חוות דעת: שרת לינוקס מבוסס על מחשב רגיל עם שני דיסקים SSD ב-RAID 1 (מראה) וקנפוג SAMBA על בסיס DC של מיקרוסופט. (נקבל בערך 450 ג'יגה) אמצעי אחסון חיצוני (יחידת STORAGE) - משהו מכיר מוצר אמין שיודע להשתלב ב-Active Directory ? (פחות מכיר אילו מוצרים יש בשוק) שרת Windows עם Raid 5 של דיסקים רגילים. (יכול להיות גם לינוקס לצורך העניין) - אפשר להגיע לנפחים גדולים יותר כנראה, אבל 450 ג'יגה יספיקו כרגע. מה נראה לכם יתן יותר value for money ? מה נכון יותר ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. שלום פעם בכמה זמן, אני משתמש ב-Ghost כדי ליצור Image של כונן C. אני עושה את זה ע"י שימוש ב-Bootable CD, ואחרי שהדיסק עולה, אני בוחר את האפשרויות הרלוונטיות, ואז נותן לו להתחיל לעבוד. הייתי רוצה משהו שעושה את כל זה אוטומטי, בלי הצורך לבחור בתפריטים והכל... המטרה היא שאוכל להכניס את ה-CD, או DOK, ומשם הוא אוטומטית ייצר Image של כונן C, לתוך קובץ חדש בכונן D, בלי שאני אצטרך לבחור שום דבר בשום תפריט.... מה מומלץ לשם כך? (והאם יש תוכנה נוספת שכדאי לבדוק חוץ מ-Ghost שאני משתמש בה שנים כבר?) תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. יש לי שתי הארדיסקים, אחד של IBM 30 גיגה והשני Seagate 40 גיגה על שניהם יש בד סקטורים :-\ הIBM פחות מ3 שנים אצלי כך שאמורה להיות עליו אחריות, ויש עליו משהו כמו 2 מגה בד סקטורים שלמזלי הם נרגעו והפסיקו להתפשט (יכול להיות בגלל הקירור). הSeagate בן שנה בערך (אולי פחות) וגם נקנה עם אחריות ל3 שנים, ויותר מ2 מגה בד סקטורים. מחיפוש שעשיתי ראיתי שיש אחריות על בד סקטורים (לא יודע למה אח שלי אמר שאין) האם היבואן של שתי הכוננים הנ"ל אמור להחליף אותם בלי בעיה בחדשים? מותר לו "למחוק" (לא פיזית) את הסקטורים הפגומים ולהחזיר לי תכונן "המחודש"? ובכלל אני אמור לפנות ליבואן או לחנות שקניתי ממנה? (קניתי מהחברה שמנסים לחזור עכשיו חזרה לעסקים :) אם למישהו יש טלפונים של היבואנים או לפח…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by parker8,

סליחה על הבורות... אבל שמעתי את המושג הרבה ועניין אותי מה זה? תודה לעוזרים ואני מקווה שזה מתאים לפורום הזה...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Wiz01,

שלום, אני רוכש את הנייד הזה השבוע והייתי מעוניין לשדרג אותו בכונן SSD. מן הסתם חשוב שיהיה אמין ומינימום 200GB, התקציב שלי הוא גג 1,000 ש"ח. עוד שאלה ששאלתי בפורום ניידים אבל אולי גם אתם תוכלו לענות לי עליה, האם ניתן להוסיף לנייד הנ"ל את הכונן או שאצטרך להחליף עם הקשיח? תודה מראש, אלון.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yirmio,

שלום לכולם! אני רוצה לקנות כונן SSD 120 GB למחשב נייד מדגם asus 1215b. עם 8 GB זיכרון ו win7 64 bit כרגע יש לי כונן רגיל של 500 GB ואני רוצה להחליף אותו. יש לי שתי שאלות: [list type=decimal] [*]עד כמה החלפת הכונן תשפר מהירות המחשב? אני משתמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה עם מסמכי אופיס והרבה visual studio לצורך לימודים. [*]מערכת ההפעלה מגיעה בתוך המחשב, להבנתי על הכונן הקשיח, איך אני מעביר אותה לכונן החדש? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. השאלה בכותרת, משהו בסגנון http://www.seagate.com/www/en-us/products/consumer_electronics/ee25_series/EE25_Series_5400.2/ נפח לא ממש משנה, 40 גיגה זה די והותר, התקציב גם לא הכי משנה, אבל עדיף שיהיה ריאלי, לצערי להזמין מחו"ל לא מהווה אפשרות, תודה... עריכה: שחכתי לציין שחייב להיות PATA (הלפטופ תומך רק בתקן ATA-6)....

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by omertgm,

ברשותי לוח אם P8H67M-LE של אסוס עם USB3 נטיבי (במפרט רשום Built-in Controller) וכונן 750G USB3 של טראנסקארד. הכונן ממנו מעתיקים הוא WD 3200AAKS 320GB ומחובר ב SATA2/3 הדרייבר שמותקן הוא Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller בגרסה 2.0.4.0 שהוא הכי מעודכן ע"פ אסוס אני מגיע לקצב העברה של 47-45 MB\S אחרי התייצבות בהעברת קבצים של מספר ג'יגה. נדמה לי שזה קצב נמוך שלא ממצה את היכולת. חיפשתי דרייבירים יותר עדכניים ומה שמצאתי זה Renesas Electronic USB 3.0 driver version 2.1.28.1 for Intel® Desktop Boards http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=19880〈=eng&wapkw=(USB3_allOS_2.1.19.0_PV.exe) שהוא ככתוב עבור לוחות אינטל האם אי אפשר לצפות…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם. יש לי קלטות וידאו (הישנות, של מכשיר וידאו), אני רוצה להעביר אותם למחשב ולאחר מכן להמירן לפורמט AVI. תודה מראש למי שיעזור לי אורי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם! יש לי מחשב חדש יחסית: דיסק קשיח - 500GB של WD חדש נקנה לפני כמה ימים. לוח אם P6TD Deluxe של Asus. עכשיו בגלל שקניתי דיסק קשיח חדש פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 הכל עבד מעולה. אחרי כמה זמן החלפתי את האנטי וירוס מ- Avast ל- NOD32 ומאז אחרי הריסטרט של המחשב, המערכת הפעלה לא עולה. מה שכתוב לי זה: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key עכשיו ניסיתי להיכנס לביוס ולהגדיר שהדיסק קשיח יעלה ראשון אבל הוא לא הופיע שם בכלל. אז נכנסתי לדף הראשי של הביוס בשביל לראות אם הדיסק בכלל מחובר, אבל הביוס לא מזהה את הדיסק. אז ניסיתי לחבר את הדיסק למחשב אחר וגם שם הביוס לא מצליח לזהות את הדיסק. מה אפשר לעשות ? תודה ר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. סיכום שנת 2017 הפומבי של יצרנית השבבים חושף מוצר חדש ומבטיח שיהפוך לזמין בשנה הקרובה לכתבה

24. יש לי הארד אחד 30 GB ועוד אחד נוסף 120 GB שהוא יותר חדש, שניהם מחוברים על אותה צמה וההארד של ה 30 עליו מותקן הוינדואוס. יש גם צורב DVD וCD רגיל שמחוברים על אותה הצמה איך הכי נכון לחבר את הכוננים ועל איזה מהן נכון להתקין את הוינדואוס ? תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום. אני מנסה לצרוב אימג' והנרו רוצה ממני פתאום DVD-R, מה פתאום הוא רוצה את זה? עד עכשיו צרבתי אימג'ים בלי בעיה על DVD+R יש אפשרות לעשות משהו בנוגע לזה? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים