עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by leonchik1976,

אני רוצה לקחת WD3200KS, האם הייתם ממליצים במקום לקחת דיסק עם NCQ? לפי מה שהבנתי מ-WD, רק דיסקים של 400 ו-500 תומכים בזה, זה נכון?

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  2. Started by galz,

לפי מה שהבנתי כן, אני רק רוצה להיות בטוח. תודה.

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  3. האם PARTITION MAGIC 8 מתאים לעבודה עם SSD ? האם יש המלצה לתוכנה אחרת אגב GHOST מתאים לעבודה עם SSD ?

• 31 תגובות
    • 3.6k צפיות
  4. אני מתלבט אם לקנות HD בנפח 160GB או 120GB.. ההבדל עד כמה שראיתי הוא 90 שקלים, שלדעתי זה לא הרבה בכלל בשביל 40GB (שזה גודל הHD הנוכחי שלי).. כרגע אני לא רואה את עצמי ממלא גם עוד 40 ג'יגה, אבל עוד 5 שנים אולי.. השאלה היא, האם מחסום ה137GB יפריע לי? אני משתמש ב WinXP SP1 שהבנתי שיש שם תמיכה ב 48bit addressing.. אני בכל אופן מתכוון לעשות partitioning ככה שלא תהיה אף מחיצה גדולה מ137GB, האם זה יפתור את הבעיה? אני מעתיק לכאן נתונים מAIDA32 במקרה שגרסת הBIOS או chipset משנה.. תודה רבה מראש... עריכה: שכחתי לציין שאני רוצה לקנות HD של WD, ורק עכשיו ראיתי במקרה באתר שלהם את זה: http://support.wdc.com/download/#dlgtools וה feature האחרון שרשום מטפל בבעיה הזאת.. מישה…

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  5. שלום לכולם האם PLEXTOR שווה את מחירו? מה זה נותן לי בסוף? ??? ואם לא, מה כדאי לקנות (צורב)? תודה, יהודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, הייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות RAID (למשל RAID0) עבור 2 הארדיסיקים למערכת ההפעלה ובנוסף עוד קבוצה של RAID ל2 כוננים אחרים? מדובר בלוח X38 של GIGABYTE כל הכוננים של WD. תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  7. קניתי מחשב חדש (E6400 + PQI 670) וRARים נפתחים לי בשליש מהירות מהמחשב הישן - P4 2.6 HT מה קורה פה? הסיבה היחידה שאני חושב עליה היא שעשיתי RAID 5 ל3 הרד-דיסקים של 320 G עם 16 מגה BUFFER - SATA 2

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by בזיק,

אני מתכוון זהים לגמרי במפרט, כולל נפח כאשר מותר שיהיו מיצרנים שונים? או שאולי צריך שגם מס' הדגם יהיה זהה?

• 8 תגובות
    • 771 צפיות
  9. Started by NI4NI,

לוח האם של המחשב החדש שלי מכיל בקר של ATA 100 בלבד (סיפור ארוך, אל תשאלו למה). וחשבתי להוסיף לו כרטיס בקר של ATA 133. אז הסתבר לי שבמחיר די זול אני יכול לשים כרטיס שגם נותן לי אפשרות ל RAID. מצד אחד, זה מחשב ביתי ולא שרת ואני לא ממש חייב RAID, אבל זה יהיה נחמד לדעת שאף פעם לא ממש יקרוס לי הדיסק (ויש לי דיסק ספייר לצורך העניין). השאלה שלי היא האם התקנת RAID תוריד את ביצועי הדיסקים (הרי צריך לכתוב כל דבר פעמיים, להחליט לאיזה דיסק לכתוב וכ"ו) בצורה כזאת שאני ירגיש את זה במשחקים ? למישהו פה יש ניסיון עם זה (לשחק משחקים על מחשב עם RAID) ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. זה בערך כל מה שיש לי לשאול, למה אני שואל את זה? - אני קונה עכשיו מחשב עם 2 HDD של 500 גיגה לרייד 0, בכל ההסברים על רייד מסבירים שאם מת אחד הדיסקים כל המידע שהיה ברייד הלך... ובשביל זה יש רייד 5 בשביל ה Parity , כל זה מובן לי השאלה היא - למה שההארד דיסק ימות ?, הפעם האחרונה שהארד דיסק שלי מת היה לפני 7-8 שנים כשהם היו בגודל של 1-2 גיגה... אז חשבתי לעצמי - אולי רייד גורם לתמותה מהירה יותר של דיסקים ? אם כן - אני אקנה 3 דיסקים ואעשה רייד 5, אם לא אז אני אקח את הסיכון מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  11. ניסיתי לחפש בפורום, אך לא מצאתי תשובה חד משמשעית... תודה מראש..

12. Started by Zeev86,

אהלן. יש את MZ-75E250BW ב550 שקל (Samsung 850 Evo 250GB) עם מהירות קריאה וכתיבה כמעט זהה (520-540). האם שווה לקנות את הכונן הזה במחיר של 550 שקל? (בZAP עולה 700). או שמדובר בעצם בדגם ישן ועדיף כבר למצוא משהו חדש יותר? ולשאלה כללית: יש לי מחשב עם ספק של seasonic 540W. מעבד i5 3570 3.4 GHz עם כרטיס מסך gtx970, הארד דיסקים: samsung ssd 840 250 gb, דיסק HDD של Seagate של 2 טרה, ודיסק נוסף של seagate של 3 טרה. האם דיסק SSD הנ"ל יעבוד במערכת הזאת עם הספק הנ"ל? תודה!

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by ward_k,

לאחרונה קניתי הארדיסק 160 GB 8 מיגה באפר ממשק SATA 2 כששאלתי את המוכר KSP אמר לי שאין בעיה וברגע הקנת ההארדיסק על גבי לוח שתומך ב SATA1 הוא ירד ל SATA 1 ויעבוד כרגיל הלוח שברשותי הוא KV 7 סוקט A .... ולצערי כשהתקנתי את ההארדיסק ששמנהל הSATA ועשה סקאנין הוא נתקע וכותב לא יודע מה HARDWARE INTINIAL FAULRE ...!!! יש מישהו ישיכול לעזור לי לצאת מהבוץ הזה. !~!! תודה מראש

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  14. האם הארד דיסק SATA I יכול לעבוד על לוח אם שתומך SATA II?

• 9 תגובות
    • 786 צפיות
  15. Started by צחי_אל,

אני מעוניין לקנות הארדיסק 1.5TB ומצאתי רק של החברה הזאת. http://ivory.co.il/product.asp?productid=2237&CatCode=399

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by b007,

האם SERIAL ATA מצדיק את עצמו? או שעדדיף לקנות HD בחיבור IDE ATA 133 ?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by BeBest,

שלום, כרגע יש לי שרת שמשמש לסטרימינג, וההארדיסקים בתצורת 2x1TB RAID 0 Software לא ממש עומדים בעומס הקריאה (כמעט ולא נעשית כתיבה לדיסקים). אני שוקל מעבר לכונני SSD (למרות העלויות היחסית מטורפות כרגע) אבל אמינותם מוטלת בספק (במיוחד כשמדובר במערך RAID 0 - שמספיק שאחד מהם כושל ובום הלך כל המידע, למרות שיש לי גיבוי למידע בשרת מרוחק). בנתיים, אני בתהליכי שדרוג לתצורת 4x1TB RAID 0 Software במטרה להוריד מעט את העומס ולחלק אותו בין 4 הארדיסקים - פתרון זול בהרבה ממעבר לSSD של 1TB בסך הכל. כרגע בשימוש בערך 850GB אבל כל יום נוספים עוד 20GB של מידע. האם כדאי לשקול ברצינות מעבר לSSD? האם RAID 0 חומרתי יתן שיפור משמעותי בביצועים? האם כונני SSD בכלל מסוגלים לעמוד בכל כך הרבה קריאות בלי ל…

• 6 תגובות
    • 959 צפיות
  18. Started by DrSuzuki,

שלום, מתנצל אם השאלה הזו כבר נשאלה מיליון פעם. אני רוצה לקנות כונן SSD ולא בטוח בסוג החיבור שלי. הכונן אמור להחליף את הכונן העיקרי שיש לי היום (עם מערכת ההפעלה). ניסיתי לחפש איזה חיבור יש לי בתוכנה PC Wizard אבל אני אפילו לא בטוח שאני מסתכל במקום הנכון כי מופיעים שני חיבורים ויש לי יותר (שניים בשימוש). לוח האם הוא: Gigabyte GA-MA78LMT-S2 <<< Drives >>> > Number of Disk Controller : 2 >> General Information Disk Controller : ATI Technologies SB700 SATA Controller [iDE mode] Disk Controller : ATI Technologies SB700 EIDE Controller >> Drive Controller Features #1 Mode : IDE AHCI…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by amirn,

יש לי מחשב בן 5. השימוש בו הוא אינטרנט, סקייפ, מייל ומעט OFFICE. בזמן האחרון הכל עולה לאט.... עליית הדפדפן, תוכנת המייל וכו' יש בו 2GB RAM וXP שהותקן לפני 5 שנים. האם החלפת הדיסק של מערכת ההפעלה ב SSD והתקנה של WIN7 במקום XP תגרום למחשב להרגיש מהיר בפעולות הנ"ל או שכדאי מחשב חדש? (אני לא חושב שראיתי את ה CPU מתאמץ יותר מדי לכן נראה לי ש I/O או אולי זכרון + התקנה ישנה של ה OS הם הבעייה) למחשב יש רק SATA2 דעתכם? תודה.

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  20. שלום, יש לי לוח אם ישן מסוג: EP43-DS3L Gigabyte האם אפשר לחבר אליו SSD? במידה וכן, על איזה SSD תוכלו להמליץ של 250GB עד 400 ש"ח? או שאולי במחיר הזה עדיף ללכת על 128GB בכלל?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by MACHINE-GUN,

היי! ראיתי בחנות המלצות על SSD128GB של SAN DISK אמרו לי שם שזה מהירות קריאה 450+ וגם הכתיבה זהה 450+ אני רוצה לקנות SSD ולא יודע מה לבחור ? אשמח לעזרה בנושא. תומר.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by omerz90,

שלום, ברצוני לקנות HDD חדש למחשב בגלל שהמקום שלי כבר נגמר. (יש לי כרגע 1160 GB) בגלל המחירים המופרזים בארץ אז אני חושב על הזמנה מEbay, גם יקר אבל חוסך לי 100 שקל. מה אתם אומרים שווה לי לקחת את הסיכון? המוכר נראה בסדר גמור ויש עליו אחלה פידבקים. http://www.ebay.com/itm/Seagate-Barracuda-1TB-7200rpm-64MB-Cache-SATA-3-3-5-Hard-Disk-Drive-ST1000DM003-/180843349204?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1b1a84d4#ht_4932wt_1397 ובאותה הזדמנות אני מעוניין לקנות בקר SATA 3(בגלל שאין לי חיבור SATA 3 בלוח אם) שתומך גם בRAID 0. ולעשות עם הST1000DM003 והHD103SJ שילוב של RAID 0 בעזרת הבקר, האם זה אפשרי והאם זה לא יאט בביצועים של הSATA 3 בגלל שהוא במערך עם SATA 2? http://www.ebay.com/itm…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  23. שלום. חיפשתי מארז להרדיסק שאני אוכל לחבר ב-LAN ונתקלתי במוצר הבא: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=422&products_id=5296 קראתי ביקורות ברחבי הרשת ובהן מצויין כי בחיבור LAN המארז תומך אך ורק במערכת קבצים FAT. האם זה אומר שלא אוכל לשים עליו קבצים מעל 4GB? האם מישהו נתקל במוצר או מכיר מוצר דומה ברמת מחיר דומה (עדיף נמוכה יותר...)?

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  24. האם usb disk on key נמחק עם המגנומטר בכניסה לקניונים ?

• 4 תגובות
    • 902 צפיות

דיונים חדשים בפורומים