אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
שלום אני קונה מחשב סוף סוף בשעה טובה... ועד עכשיו הייתי סגור על WD לא חשבתי אפילו על maxtor אבל יש סקר שעכשיו פורסם באתר שעשה השוואה בין כוננים של 250gb ו maxtor יצא זוכה כמעט בכל הקטגוריות(אפילו שחבל שכונן של wd לא השתתף) וגם קראתי ביקורות על maxtor שהוא יותר שקט ומהיר ואיכותי... ורק בעיה אחת מפריעה לי...קראתי כאן על כל מיני בעיות שקוראות ב maxtor שאני לא מעוניין בלשון המעטה שיקרה לי... למשל: שהpartition נמחק או משהו כזה... או שה hd לא נדלק בכלל וכל מיני בעיות כאלה... האם תעזרו לי לבחור בין 2 הדגמים האלו "ותאירו את עיניי" עידו
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
הרכבתי RAID5 משלושה SSD (M2) של חצי טרה כדיסק העליה של המחשב, שני דיסקים בני 3 שנים ואחד חדש לגמרי. אני חייב לאמר שאני מרוצה מהביצועים… בזמנו כשבדקתי את ביצועי הדיסקים הישנים עם ה crystaldiskmark אז בדיקת הטמפרטורה שלהם באמצעות crystaldiskinfo גילתה שהטמפרטורה שלהם היא יותר מ 70 בזמן הבדיקה, הוספתי גופי קירור אקטיביים ל M2 והטמפרטורה שלהם ירדה ל 50 מעלות תחת עומס. היום, כשהם מורכבים בלוח אם MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie עם קירור פסיבי בלבד אני קורא 40 מעלות תחת עומס. זה לא נשמע לי הגיוני, מה אני מפספס?
-
- 6 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי צורב של BENQ - 32X10X40. רציתי לעדכן לו את הדריבר, אבל כשנכנסתי לאתר ראיתי שהדרייברים מחולקים לדגמים ע"י מספור (ושם דגם ספציפי). על הצורב לא מופיע לי שום דבר חוץ מהמהירות שלו (אין שום כיתוב אחר). בהגדרות של הצורב במחשב שלי לא מופיע הדגם. האם יש דרך לגלות מאיזה דגם הצורב? (מבלי להוציא אותו החוצה...). בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה!!! המיפרט שלי בחתימה. שני הקוויאר בלאק היו עד עכשיו ברייד 0 על הבקר של מארוול (SATA 3) הבעייה היא שהפעלתי את המחשב מחדש ואז הווינדוס עשה צ'ק דיסק ומצא בעיה בפייל סיסטם יש לציין שזו פעם שלישית שזה קורה. בכל הפעמים עשיתי בדיקת MHDD לשני הדיסקים ולא היו בעיות אני חושד שיש בעיית תאימות של הבקר עם הדיסקים שאלותי הם: 1.האם מישהו מכיר את התופעה? 2.האם כדאי לעשות רייד מחדש על הבקר של אינטל? כלומר האם אני אקבל שיפור משמעותי לעומת התקנה ללא רייד בכלל? 3.אם אני עושה רייד על הבקר של אינטל האם אוכל ללחבר דיסק קשיח נוסף שאינו חלק ממערך הרייד לאותו בקר? בתודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, קראתי את הת'רד המושקע של NIKE בנושא כוננים חיצוניים והגעתי למסקנה שאני צריך כונן 1TB חיצוני, 3.5 כמובן, חיבור סטנדרטי (לא מעוניין ב ESATA), לגיבוי ביתי רגיל של תמונות וכו'. כמו כן אינני מעוניין להתעסק עם הרכבה כלשהיא של כונן ומארז, אלא מחפש מוצר מוכן. אז על איזה דגם הייתם ממליצים? (מוכן להשקיע עד סביבות 600-700 ש"ח) והאם הדגמים הבאים שמצאתי הם בסדר מנסיונכם? http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=19345 http://www.cstc.co.il/Product.asp?productid=542 תודה על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, מת לי ה NEC והמחליף שלו (OPTIARC) הלך לאיבוד בדואר בדרך לתיקון בחנות - צריך אחד חדש! ולא NEC! חשוב שיהיה אמין ושישרוד הרבה זמן כי נמאס לי כבר מהצורבי DVD הזבל האלה, ושיחובר בתקן SATA כי החיבור PATA שעל הלוח רחוק מדי מהכונן. תודה! :-*
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני משתמש עם כונן SSD של 256GB. ישנה אופציה שנקראת "דחוס כונן זה כדי לחסוך בשטח דיסק" שעושה את כל הקבצים דחוסים ושוקלים פחות, האם זה יעיל? או שמא זה גורם למשהו אחר לעבוד שלא כשורה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב ישן עם שקעים של usb1. אם אני מחבר אליו dok שמתאים לusb2 אני מקבל את ההודעה הבאה "the hubs shown in bold type have free ports that " can support the hi speed usb device אח"כ יש כזה עץ שמתחיל ב: sis pci to usb enhanced host controller ואחרי זה סימון של שישה פורטים מה זה אומר? יש אפשרות לusb2 במחשב הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין להוסיף SSD בנוסף ל HDD בנייד שאמור להגיע (Lenovo Flex 2 14, בהנחה שיתאפשר). מהו ה-SSD M.2 המשתלם ביותר? (בטווח 128-256GB) יש דברים שצריך לדעת? (אורכים, סוגי סלוט וכדומה)
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי.. יש לי בעייה שנעלם לי מקום, ואני לא מבין לאן.. כשאני עושה מאפיינים של הכונן כתוב לי 86 ג'יגה בשימוש, אבל כשאני נכנס פנימה ובוחר הכל ומאפיינים כתוב לי 38 גיגה. איך זה יכול להיות שככ הרבה פשוט נעלם? (ווינדוס 7, pavillion dv6, כונן מחולק למחיצות)
-
- 6 תגובות
- 835 צפיות
-
-
סתם שאלה אנשים זה אומר שב1000 GB דופקים אותנו ב-70 ג'יגה ?... אני בעד עצומה שיעגלו כלפי מעלההה זה ממש זנות!!!
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
יש לי שני HD שהם על ULTRA DMA 2 ושני DVD-ROM (אחד קורא אחד צורב ) שהם על ULTRA DMA 5 . כשצרבתי משחק לXBOX הוא אמר לי שאי אפשר על 16X אפשר רק על 8X כי המקור איטי מידי עשיתי בדיקה אחד יצא כך : השני יצא כך: הסיסטם יצא כך (SATA): רציתי לדעת אם יש פה משהוא לא בסדר משהוא שאני יכל לתקן? נ.ב. עשיתי את זה מהHD של ה120
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש פה, ויש לי שאלה למומחים שביניכם: יש לי ראוטר netgear dgn1000 של בזק, יש לו כניסת יואסבי. אני רוצה לרכוש HD חיצוני ולחברו באמצעות היואסבי לראוטר. השאלה שלי היא כזו, האם יש HD מסויים שעדיף לי לקנות והאם לראוטר יש איזהשהיא הגבלה לכמות הנפח שאפשר לחבר לו. נ.ב דיברתי עם התמיכה של בזק, הם לא ידעו לענות לי על זה... אודה לכם מראש על העזרה!
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אחרי כמה התלבטויות אני רוצה לדעת האם לרכוש את הWD עם ה 32 או את הסמסונג עם ה 16 (בתקווה שלא תיהיה לא קושחה דפוקה) חשוב לציין שזה הולך להיות כונן למערכת הפעלה ולא לאיחסון.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך המלצה לקניית צורב DVD לאחר שה LG שלי, שדרך אגב היה מעולה כל עוד עבד, הלך לעולמו. מחפש משהו בטווח המחירים של 300-350 ש"ח . תודה
-
- 6 תגובות
- 688 צפיות
-
-
או שצריך להגי שלום למה שיש לי על הכונן ויהיה לי רק 80? תודה
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי שרת שמשמש לסטרימינג, וההארדיסקים בתצורת 2x1TB RAID 0 Software לא ממש עומדים בעומס הקריאה (כמעט ולא נעשית כתיבה לדיסקים). אני שוקל מעבר לכונני SSD (למרות העלויות היחסית מטורפות כרגע) אבל אמינותם מוטלת בספק (במיוחד כשמדובר במערך RAID 0 - שמספיק שאחד מהם כושל ובום הלך כל המידע, למרות שיש לי גיבוי למידע בשרת מרוחק). בנתיים, אני בתהליכי שדרוג לתצורת 4x1TB RAID 0 Software במטרה להוריד מעט את העומס ולחלק אותו בין 4 הארדיסקים - פתרון זול בהרבה ממעבר לSSD של 1TB בסך הכל. כרגע בשימוש בערך 850GB אבל כל יום נוספים עוד 20GB של מידע. האם כדאי לשקול ברצינות מעבר לSSD? האם RAID 0 חומרתי יתן שיפור משמעותי בביצועים? האם כונני SSD בכלל מסוגלים לעמוד בכל כך הרבה קריאות בלי ל…
-
- 6 תגובות
- 990 צפיות
-
-
http://www.plextor.be/English/products/pxw401240u.html חיצוני מדהים הוא נמכר בארץ ב1350 ש"ח. חבל שלא כל הדיסקים תומכים במהירות צריבה X40..... תגידו איפה אפשר לקנות בארץ דיסקים שתומכים במהירות צריבה הכי גבוה שיש (בארץ)?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין בקניית HDD פנימי 2TB. הכונן הינו לאחסון סרטים ולהרצת סרטי HD. חשבתי על שני דגמים:WD Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX Samsung2TB Spinpoint F4EG 32MB SATA II HD204UI איזה כונן עדיף? בהנחה שהוא צריך להריץ סרטי HD ? איזה יותר שקט? האם יש המלצות אחרות? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כונן ה-SSD החדש של אינטל משלב ממשק PCI-Express ואת תקן ה-NVMe החדש על מנת להציע יכולות כמותן טרם פגשתם במחשבים ביתיים - ובמחיר שעוד עשוי להפתיע אתכם לטובה לכתבה: http://hwzone.co.il/intel-ssd-750-%d7%a4%d7%99%d7%a1%d7%92%d7%aa-%d7%94%d7%91%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%94%d7%90%d7%97%d7%a1%d7%95%d7%9f-%d7%94/
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אם יש לי שתי צורבים במחשב אני יכול לצרוב שתי דיסקים בו זמנית?
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. יש לי לפטופ ששווק חיים. יש לו דיסק קשיח 120GB, אני מעוניין להשתמש בו עם מארז חיצוני שאני אקנה, עם USB2 ו ESATA. אלה שני המארזים שאני מתלבט בינהם, למרות שכרגע רק את ה SCYTHE יש במלאי: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9253 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9963 עכשיו, עד כמה שהבנתי עד היום, במארז 2.5" אין צורך בחיבור לחשמל כי הם מקבלים את המתח מהחיבור USB של הנתונים. אבל לפי המפרטים, אני רואה שיש חיבור למתח שמתחבר באמצעות כבל USB בנוסף לחיבור ה ESATA וה USB להעברת הנתונים. האם החיבור למתח הכרחי רק במידה ואני מתחבר דרך ESATA?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן לכולם, טוב אז רדפתי זמן מה אחרי כבל eSATA ועכשיו כשיש לי אותו אני מחבר אותו והמחשב לא מזהה אותו, לפחות לא אוטומטית. אין לי מושג לאן לגשת אפילו. הכונן עובד עם ה USB ללא בעיות. כמו כן אני ממש לא יודע איך לזהות את יציאת ה ESATA ב device manager בכל מקרה צריך עזרה כאן!! כמו כן, ניסיתי לאתחל ועדיין לא מזהה! אודה על כל סוג של עצה.
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היי, בעקבות הבעיה (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=477043.0) שרשמתי עליה לא מזמן, החלטתי להריץ בדיקה של הדיסקים הקשיחים ב-HD Tune. ביצעתי בדיקת שגיאות ובאחד הכוננים (samsung sp2504c) התגלה בלוק פגום, בנצ'מרק לא הצלחתי לבצע (read error). כנראה זה מה שגרם לבעיה, אחד מהמחיצות הבעייתיות נמצאות על הכונן הזה. מה המשמעות של זה?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רכשתי עד לא מזמן Seagate Backup Plus 4TB מאמזון בדיל טוב. הכונן הקודם שהיה לי WD Elements 500GB ובגלל שהנפח היה די מעיק החלטתי להביא נפח גדול משמעותית וגם קשיח חדש, הקודם לפעמים גם לא עבד... העניין הוא שעושה רושם שהוא איטי, ההעתקה אליו איטית, וגם בהתקנות הוא נורא איטי... אני חושב שאפילו הקודם היה מהיר יותר... אני אמנם אולי לא עושה בו שימוש נכון (מכניס אליו גם כמה משחקים לפעמים) אבל בכל זאת... אמנם אין לי USB3 במחשב, אך עד כמה גישה לדבר כזה ישפר את הביצועים? יש בקר או מפצל שיאפשר USB3? או שהגיע הזמן למחשב חדש?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-