אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
אני משתמש בכמה HHD לצורך גיבוי של מידע שמאוחסן על המחשב שלי. בזמן שאינם מחוברים למחשב, אני מעוניין לשים אותם במקום בטוח במגירה. האם יש דרך כלשהי לאחסן אותם בצורה שתשמור על תקינותם ואורך חייהם? האם יש נרתיק/חיפוי או משהו בסגנון שימנע זעזועים/מכות/שאר דפקטים...? תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כונן חיצוני בגודל 2.5 אינץ', בנפח שבין 500 ל-1000GB. (מכוון כרגע ל-640GB נניח) הדרישה שלי שהכונן יהיה בעל מהירות של כ-7200RPM. (יחבור באמצעות USB 2 רוב הזמן) ישמש להעברת קבצים/סרטים בין מחשבים, ולגיבוי המחשב שלי..... יש סלט לא כונן , המון כוננים בשוק, באתר של WD אי אפשר לראות כמה RPM יש לכל כונן חיצוני שכזה.... אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר, הלכתי לאיבוד גם ב-ebay וגם באינטרנט בכלל! תודה, תומר
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי ושוב קראתי וחפרתי ולא הצלחתי להבין או להגיע למסקנא חד משמעית בקטע הזה . אני רוצה לעשות כונן ssd רק למערכת הפעלה . זה יהיה מחשב גיימינג 64 bit והשאלה היא : איזה חברה ודגם מומלץ וכמה ג׳יגה צריך ? אין מגבלה של כסף - רוצה משהו טוב יציב ואמין . תודה לעוזרים !
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי קופסא חיצונית לHD ו CD הקופסא מתנתקת המון ועושה המון בעיות כתיבה/קריאה באמצע העברות... מישהו מכיר קופסא טובה שלא עושה בעיות?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צורב פנימי רב פעמי דגם: PHILIPS 4816 הצורב החדש והמהיר בעולם! צריבת דיסק בפחות מ-3 דקות. בעל מהירויות: קריאה X48, שכתוב X16, כתיבה X48. בעל חיבור פנימי IDE וזיכרון מטמון ליציבות מקסימלית. בטכנולוגיות צריבה חדישות: Seamless Link: לשליטה על זרימה רציפה של נתונים למניעת תקלות וטעויות בצריבה. Thermo Balanced Writing: לצריבה מדויקת, גם על גבי מדיות באיכות ירודה. התקנה פשוטה מתאים למחשבי P-2 500 עם מערכת הפעלה Windows 98 ומעלה, כולל XP מחיר כולל דמי משלוח: 448 ש"ח שווה לי לקנות?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי דיסק קשיח נייד 250 Seagate freeagent go ומרגע חיבורו למחשב (גם למחשב הנייד וגם לנייח), לוקח לוינדווס בערך 5 דקות לזהות אותו וכל ניסיון להיכנס לאחד התיקיות מצריך הרבה מאוד זמן חשיבה משהו בסדר גודל של בין 5 ל10 דקות לכל תיקיה, ועדיין אפשרי לעתיק אילו וממנו קבצים, אבל זה לוקח כמובן כמה דקות טובות מחיי. עברתי קצת על הסטיקי של פורום וניסיתי כל מיני תוכנות ניהול וניתור שהמלצתם לראות מה הבעיה. אז ככה :איחוי דיסק גם בתוכנת דיסק קיפר וגם בוינדוז לא ממש מתאפשר לי. בדקתי באתר של סיגייט אם אני צריך עדכון קשוחה דרך המספר הסריילי. והשתמשתי בתוכנת ניתור של סיגייט וביצעתי מספר בדיקות והכונן נכשל בבדיקה של short/long DST. אשמח אם תוכלו לעזור לי..
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את ה-Nec 2510a ששירת אותי נאמנה מה הכי כדאי לקנות היום? עברתי על הסטיקי אבל אין שם את הדגמים החדשים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Western Digital מאמינה כי מצאה את השיטה המתאימה להפיח חיים חדשים בעולם כונני האחסון המכאניים: MAMR לכתבה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לא ממש הצלחתי להבין את העניין עם USB3. הלוח אם שלי תומך USB2 (הוא דיי ישן). אם אני אקנה נגיד כונן איחסון חיצוני שתומך בUSB3, האם קצב ההעברה יהיה טוב יותר או לא ישתנה כי הלוח תומך רק בUSB2?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בו איזה 600 ג'יגה של קבצים ועכשיו אין לי גישה אליו. בחיבור למחשב אין זיהוי שלו רואים אומנם למטה במחשב שיש סימן של חומרה ואפשרות להוצאת חומרה בבטחה אבל בכונן F איפה שבעבר שמו צויין , כעת שם הקשיח לא רשום שם. והמחשב דורש אתחול מחדש שלו שזה אומר שכל הקבצים שלי ימחקו מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ידוע לי שיש תוכנת שיחזזור אבל אני צריכה לעשות המון פעולת שחזור העתקה למחשב ואז לדיסק קשיח חיצוני ומדובר ב600 ג'גה וגם נוסף לזאת למחשב יש רק 20 ג'יגה הדיסק קשיח שלי הוא transcend store jet25 m3 והוא הדגם השחור ירוק . לא יודעת איך עושים בו גיבוי קיבלתי דיסק מצורף ויש על הקשיח כפתור שניתן ללחוץ ובחיים לא לחצי כי לא ידוע לי למה נועד. בכל מקרה אם אני לוחצת עליו עכשיו לפ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם... יש לי מחשב נייד DELL בדגם lnspiron 5000 5547. הדיסק קשיח ישן 1TB יש בהרבה הרבה סקטורים פגומים. ולא עולה לי חלונות 8.1 HOME בגלל סקטורים פגומים. אני רוצה ליקנות דיסק קשיח חדש SSD 1TB, אני צריך דחוף ליקנות דיסק קשיח חדש אני ראיתי באתר חנות KSP כונן קשיח Samsung 860 Pro Series MZ-76P1T0B 1TB SSD SATA III כתובת האתר : https://ksp.co.il/?uin=47372&select=.1033..152..137..682..489..371..860.&txt_search= האם זה כונן קשיח יעבוד מהיר ויעלה לי חלונות 8.1 מהר מאוד וגם בזמן העבודה יעבוד מהר? האם זה מתאים למחשב נייד שלי? אני ראיתי מחיר בחנות KSP האם יורידו מחירים זולים בגלל בלאק פריידי, האם לחכות לזה או ל…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש ברשותי maxtor 1tr חיצוני אני רואה איתו סרטים PS3 הצלחתי לפרמט רק ל 500 gb בFAT32 אני רוצה לפרמט הכל לFAT32 אם יש אנשים שהצליחו או מכירים מדריכים תודה חג שמח
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מחפש כונן 3TB. נתקלתי בכונן הזה:WD 3TB Sata3 Red for NAS 24/7 הכונן מיועד למחשב ולא למערך NAS. יש איזשהי בעיה להשתמש בכונן לא כחלק מ RAID?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. החלפתי דיסק קשיח בנייד, ואת הדיסק הקשיח שבא עם הנייד הפכתי לדיסק חיצוני. לא פירמטתי אותו כי היו לי שם קבצים חשובים. כשהדיסק הקשיח היה בנייד, היתה עליו מערכת הפעלה Windows7, עם מחיצה בשם System Reserved. כעת, כשהדיסק משמש אותי לאחסון בלבד, ואני מחבר אותו לUSB למחשב כלשהו, מופיעות לי 2 partitions. איך אני מוחק את המחיצה של המערכת ששוקלת כמאה מגה? העניין לא היה מפריע לי כל כך אבל כשאני מחבר כל פעם את הדיסק הנייד הוא פותח לי אוטומטית את המחיצה של המערכת במקום את המחיצה של הגיבויים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
משחק ל-XBOX שהוא DVD9 מה זה אומר ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה, כבר יומיים שאני מנסה לצרוב משחקים ל Xbox 360 החדש שלי, והתוצאה היא ארבעה דיסקים שלא שווים את מחירים בכלל (נו היה רק באג) נהרסים ולא עובדים, לא שהם לא עובדים עם האקסבוקס, הם לא צורבים כמו שצריך! הצורב שלי הוא Samsung 1612bl, צורב שאני מאוד אוהב ועד היום עבד לי באופן מושלם עם כל סוג דיסק. סה"כ המחשב כבן שנתיים, אבל הדיסקים של Silver Line DVD + R DL 8x לא מראים את עצמם אפילו במחשב שלי, חשבתי ניחא, ניסיתי קודם עם CloneCD, שם כשניסיתי לצרוב הClone אמר לי שיש לי בדיסק רק נפח של DVD רגיל, כשאמרתי לו לנסות Overburn הוא סיים את הצריבה אבל הדיסק לא עבד. לאחר מכן ניסיתי שוב, ושוב לא עבד. הורדתי את התכנה החינמית ImgBurn, שם בצד שמאל זה הראה לי את הפרטים של הדיסק ונראה מצויי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה תמיד מופיע בכלי ניהול> מחיצות האפשרות להמיר דיסק ל'דינאמי' בנוסף לGPT/MBR. אז מזה דיסק דינאמי? על מה זה משפיע? אגב איך זה יכול להיות שיש לי כונן 4TB חיצוני שהוא MBR? בנוסף יש לי כונן 160GB עם וינדוס 7 וביצעתי לו 'מראה' לכונן 500GB אבל אני לא מצליח לעשות בוט מה500. בכונן 160 אין מחיצת 100MB כמו המחיצת בוט של 8/10 וביצעתי את המראה עם acronis, המערכת עולה מה160 בלי בעיה אבל מה500 לא עולה. מה פספסתי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח האם של המחשב החדש שלי מכיל בקר של ATA 100 בלבד (סיפור ארוך, אל תשאלו למה). וחשבתי להוסיף לו כרטיס בקר של ATA 133. אז הסתבר לי שבמחיר די זול אני יכול לשים כרטיס שגם נותן לי אפשרות ל RAID. מצד אחד, זה מחשב ביתי ולא שרת ואני לא ממש חייב RAID, אבל זה יהיה נחמד לדעת שאף פעם לא ממש יקרוס לי הדיסק (ויש לי דיסק ספייר לצורך העניין). השאלה שלי היא האם התקנת RAID תוריד את ביצועי הדיסקים (הרי צריך לכתוב כל דבר פעמיים, להחליט לאיזה דיסק לכתוב וכ"ו) בצורה כזאת שאני ירגיש את זה במשחקים ? למישהו פה יש ניסיון עם זה (לשחק משחקים על מחשב עם RAID) ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי DOK 8GB של חברת SanDidk שאותו רכשתי לפני יותר משנה. היום כאשר הכנסתי אותו למכשיר ה-DVD, לא היה ניתן לקרוא ממנו שום מידע. גם המחשב לא מזהה אותו, וניסיתי מספר מחשבים. השאלה, האם יש עוד משהו שניתן לעשות במצבים כאלה כדי להציל את ההתקן, או שמדובר במקרה אבוד? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש כונן של 2 טרה חיצוני, וכונן של טרה פנימי. הפנימי יוצר אצלי סוג של בעיה, בגלל שיש לי לאפטופ ואין מקום לעוד כונן, אז אני צריך להחליף בנוכחי שיש בו 250 ג'יגה, אבל בנוכחי יש לי מין חוצץ שיש בו את ההתקנה של הווינדוס.... יש למישהו טיפים מה אני יכול לעשות בנידון ואיך אני מעביר את החוצץ עם התוכן של אותו חוצץ? אני מחפש כונן חיצוני של 2 טרה... אני מעוניין להשקיע עד 400 שקל.. מצאתי מבצע בEBAY של WD... הייתם ממליצים לי לקנות מEBAY? או לקנות מחנות בארץ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 3 מחיצות בהארד דיסק: C: FAT32 D: FAT32 E: FAT32 עכשיו שמעתי שאומרים שעדיף שהמחיצה בה מותקנת המערכת(וינדווס לצערי ;D) עדיף שתהיה NTFS והשאר יהיה FAT32. זה נראה לכם כדאי ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, כאילו לא טחנו את הנושא מכל הכיוונים, אני מחזיר את השאלה (נקווה שבפעם האחרונה, וזה לא יעלם לעמוד 19 כל כך מהר). אני עומד בפני החלטה גורלית (אעלק): איזה הרדדסק יבחר להחליף את ההרדדיסק הנוכחי (40 ג'יגה של WD). בין המתמודדים: 1. Maxtor 80GB ב557 שקל 2. Maxtor 120GB ב643 שקל 3. WD 80GB ב 509 שקל 4. WD 120GB ב670 שקל כולם 8 מגה באפר, 3 שנים אחריות ולא SATA (כי לא השכלתי לקנות לוח שתומך רק לפני חצי שנה). מכוון שהם באים להחליף הרדדיסק קיים, רצוי שאיתם גם תגיע איזה תוכנה שתדע לשכפל את המידע מהדיסק הקודם לצורך הסרתו והעברתו לגרוטאה העתיקה. פרמטרים חשובים: שהרעש לא יהיה יותר ממה שהמאורר של המעבד עושה (וזה לא מעט), שהוא יהיה יותר מהיר (אבל זו לא חוכמה) ושאני לא ארגיש …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כשעה ההארד דיסק שלי נשרף הוא קיבל מנה של 7V והוא נשרף (אל תשאלו אותי איך) היו עליו דברים שמאוד חשובים לי פרקים של באפי, שירים, תוכנות, תמונות כל הדברים שאספתי ואהבתי אבל עכשיו הכל נעלם האם יש אפשרות להחזיר את כל זה? את ה HD אני יכול להחליף הוא עדיין תחת אחריות אבל כל מה שעליו אני לא יכול! בבקש עזרו לי בבקשה בשבי לי זה עניין של חיים או מוות!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי דיסקים של Verbatim , ויש ימים שאני צורב בכמות אם אני כבר צורב, ז''א 20-30 דיסקים רצוף ולפעמים יותר, ומדי פעם דיסק נותן שגיאה והולך לפח בעקבות זה הוא נותן שגיאה , לא יודע בידיוק בכמה אחוז... למה זה קורה ? אולי בגלל שבזמן הצריבה הנרו ממוזערת ואני גולש בדפדפן או משהו? כי רוב הדיסקים הוא צורב בסדר גמור, גם שזה ממוזער וכו' ויש כמובן להזכיר שאני צורב על מהירות 24X לא יותר. ברגעים אלה, בשעתיים האחרונות שאני צורב, נדפקו כבר 4 דיסקים בערך. ז''א כל 4-5 צריבות דיסק נדפק. יש לי צורב תוצרת פיונר דגם 212DBK 18X.. שהוא יחסית חדש, ולא עבר יותר מדי צריבות.. יש לי אותו משהו כמו חצי שנה + - .. וגם לפני שאני מכניס דיסק חדש לצורב אני בודק שהוא נקי לחלוטין בלי שריטה ולא כלום. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחת מהיצרניות המרכזיות שדוחפות קדימה את שבבי ה-NAND התלת מימדיים משיקה דגם חדש ועתיר ביצועים לכתבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-