עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, חשובה לי האמינות, ו WD נותנים 5 שנים אחריות לעומת 3 בסמסונג (אם כי הוא יקר בכ 100 ש"ח). תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by z999,

היי, בהמלצתכם הוספתי למחשב שלי samsung F3 של טרה. אני רוצה להעביר מחיצה שלמה (כמעט 300GB) ותיקייה של steam (שהיא 45GB בקבצים קטנים), מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? כרגע אני משתמש בteracopy אבל הוא מראה כל מיני דברים מוזרים כששואלים אותו כמה זמן זה ייקח. יש אלטרנטיבות יותר טובות? תודה, זיו ד.א. אני לא רוצה מירור, אני רוצה להעתיק תיקיות גדולות.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by shevah,

שלום לכולם, בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=483291.msg4135488#msg4135488 החלטתי לקנות את הכונן, ועכשיו קיבלתי אותו. לפני שאני מעמיס עליו כל טוב אני רוצה לבדוק שהכל תקין איתו. קראתי את הנעוצים והתוכנה של סמסונג עובדת רק מדיסקט, היות ואין לי כונן דיסקטים, ולא ראיתי אופציה לDOK אשמח לדעת כיצד הכי טוב ונכון לבדוק דיסק קשיח? ושאלה אחרונה, אין בעיה לחבר אותו למחשב כאשר המחשב עובד, נכון? שאלה מצחיקה, אבל כך כתוב לפי השלבים של סמסונג. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. נפח בין 500GB ל 1TB תודה.

• 1 תגובה
    • 987 צפיות
  5. Started by Ovid,

יש לי DOK של 8 ג'יגה, ולאחרונה כשהשתמשתי בו כדי להעביר קבצים גדולים (בערך 5 גיגה) הוא כתב לי שהקובץ גדול מדי . דברים יותר קטנים ,בערך 1 גי'גה הוא מעביר בלי בעיה, אבל קובץ 5 גיגה הוא לא מעביר =\ מישהו מכיר את הבעיה? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם , תמיד תהיתי לאן נעלם כל המקום ההארד דיסק ? למשל יש לי כונן חיצוני של טרה של WD אבל בפועל יש לי רק 930 ג'יגה .. לאיפה נעלמו להם 70 ג'יגה ? וקניתי אתמול דיסק און קי של סאנדיסק של 32 ג'יגה ובפועל יש בו רק 30 ג'יגה , אז איפה עוד 2 ג'יגה ? תודה .

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Avidtor,

שלום,אני עורך וידאו(AVID) ןברצוני להקים מערך רייד חיצוני - לאחר המלצות די חמות בסטיקי של הפורום לגבי הכונן הקשיח הנ"ל החלטתי לקנות אחד לשם גיבוי מידע פרטי(יושב במארז חיצוני ,לא רייד)ואני מאוד מרוצה ממנו עד כה ,עקב כך - רציתי לדעת האם ניתן לשלב כונן זה (2-4 כוננים)במערך רייד(0 במיקרה זה) או האם יש למישהו נסיון כבר עם הדגם הזה ברייד?(למרות שהכונןרק יצא לאחרונה אם אינני טועה,אני שואל כי מהירות הכונן היא 5400RPM מה שמסווג אותו יותר בקטגורית כונן אחסון/גיבוי מאשר כונן "ביצועים". הדגמים האחרים כגון של western digital cavier black 2TB מאוד יקר בהשוואה,לכן אם הF4 יכול לעמוד במשימה זה יחסוך לי לא מעט כסף. תודה לכול מי שיעזור.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by os87,

הכונן הוא מסוג SATA לא מזמן קניתי מחשב חדש וניתקתי את השני כוננים קשיחים מהישן, בהתחלה משניהם הצלחתי להעביר חלק מהמידע להארד דיסק במחשב החדש, אבל הייתי מקבל מסך כחול באיזשהו שלב. כרגע נוצר מצב שרק אחד מהם מזוהה על ידי מהערכת הפעלה והשני לא מגיב בכלל וגם באמצעות התקן USB אותו דבר, בעצם הוא מזהה אותו, אבל לא הוא מזהה את הטבלת מידע שתגיד לו כמה ג'יגה יש עליו וכל זה... ניסיתי לעבוד עם תוכנות Active File Recovery ו- ZAR וכלום לא עזר. גם שאני מחבר אותו באמצעות USB אפילו אי אפשר לעשות לו Initialize ב- disk managment זה אומר"device is not ready" למרות שזה לא משהו שהייתי רוצה לעשות כי זה בעצם יפרמט אותו. האם הכונן הקשיח מת? או שיש עוד משהו לעשות? יש שמה הרבה קבצים שלא הספקתי להעבי…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. יש לי דיסק קשיח רגיל, אשר חובר לקופסה חיצונית ומשמש כדיסק גיבוי חיצוני. הקופסה מתחברת למחשב בחיבור USB. עד כמה שידוע לי, מומלץ לנתק דיסק קשיח המחובר עם USB רק לאחר שבוצעה "הסרה בטוחה" (Safe Removal) בצורה ידנית. לא פעם קורה, שלא ניתן לעשות זאת עקב הודעה, שהדיסק נמצא במהלך פעולה מסוימת. הבעיה היא שלמראית עין אין שום תוכנה שעובדת ברקע או ישום שפתוח (אפילו לא תיקיה). תוכלו לתת לי דרך או רעיון לאתר את ההליך "שמפריע" לניתוק הדיסק?

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by Raiden,

הי, אני רוצה לפרמט את המחשב שלי ולהתקין וינדוס 7. יש לי 2 דיסיקם: 1. WD Caviar SE16 640GB WD6400AAKS 2. Samsung 1TB HD103SJ על איזה מהם כדאי לשים את המערכת הפעלה?

• 1 תגובה
    • 955 צפיות
  11. בקרוב אני אמור לקבל הרד-דיסק נוסף למחשב שלי ויהיו שני הרד-דיסקים עם חיבור SATA, השאלה שלי היא איך אני מגדיר מי מהם יהיה הMASTER ומי ה SALVE? והשאלה השניה: ההרד הנוכחי שלי עושה קצת בעיות (לפעמים נתקע כשמעלה ווינדוס), האם המצב שבתמונה (SCREEN SHOT של HD-TUNE) הוא סביר או שההרד-דיסק מת? Uploaded with ImageShack.us תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. דיסק קשיח 1000- 1500 SATA 2 או 3 , מהיר , שקט

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי, אני רוצה להוסיף עוד הארד דיסק למחשב שלי להורדות ומידע (בעיקר סרטים בHD ואוסף מוזיקה בFLAC אבל גם גיבוי של תמונות וכד'). בנוסף חשבתי שאם אני קונה הארד דיסק נוסף אולי כדאי להעביר את הpagefile ואת התיקיות של המשחקים (המחשב הוא מחשב גיימינג היי אנד של לפני שנתיים) לכונן החדש, זה ייתן לי שיפור בביצועים? כיום אני עובד עם מחיצת C לווינדווס+תוכנות ומחיצת D להורדות (כדי למנוע fragmentation על c, המידע על כונן d כל הזמן משתנה), האם העברה של המידע לsamsung 103sj תשפר את הביצועים? בנוסף, אני מוכן להשקיע עוד כסף אם זה ייתן לי עוד ביצועים, שווה לקנות על הF1 או WD black caviar? כיום אני משתמש ב WD 500AAKS. תודה, זיו

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  14. לאחר בדיקה באתר העולמי רשום אחריות עד 1.1.2011 מה עושים?

15. שלום כיוון שאני רוצה להרחיב את הידע בתחום דיסקים הקשיחים מסיבותי האישיים , הייתי רוצה לשמוע הסברים ,דעות על החברות הנ"ל ביחס ל דיסקים הקשיחים המוכרים יותר בשוק שהם WD,SEAGATE ו- SAMSUNG הידועים כטובים .מעניינת אותי עיקר ההתייסות לגבי- TREKSTOR איך החברה נחשבת כמותג , ביצועים ,אמינות , אחריות וכו לעומת המותגים המוכרים שהזכרתי . תודה מראש לעוזרים,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by TheHungryOne,

איזה RAID יותר כדאי מבחינת אמינות וביצועים RAID10 או RAID01 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)? איזה RAID יותר כדאי מבחינת ביצועים RAID1 או RAID0 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by mopld,

שלום לכולם, אני מחפש דיסק רשת (לחיבור לראוטר), 2T. פחות קריטי RAID, אבל יכול להיות מעניין אם יש. אפשר לקבל המלצה לדיסק כזה.

• 21 תגובות
    • 4.3k צפיות
  18. שלום, רציתי לדעת האם הכונן הקשיח שלי תקין, הוא מהסדרה הפגומה של סיגייט ללא עדכון תוכנה. (SD15) כשאני מנסה לעשות בדיקת מהירות כתיבה הוא אומר לי שאי אפשר ונותן שגיאה שאומרת שהאפשרות מבוטלת, מה עושים?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אני תמיד גדלתי על ה"מנטרה" שחיבור פרללי(מקבילי) הוא עדיף על חיבור סריאלי(טורי) כיוון שבחיבור פרללי יכולה לעבור כמות מידע גדולה יותר(byte לעומת bit). אבל SATA עדיף על PATA... למרות שSATA הוא סריאלי וPATA הוא פרללי... אני יודע שזו נשמע כמו שאלה מפגרת, אבל היא: איך? למה זה ככה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. היי, אשמח להמלצה על הרד דיסק חיצוני 3.5" 1TB 7200RPM עד 300 ש"ח בעיקר לגיבוי והרצה של סרטים דרכו. בנוסף לכך, רציתי לדעת מה ההבדל בין Seagate ST310005EXD101-RK לבין Seagate expansion 7200.1. מה את חושבים על Seagate expansion 7200.1? זה דיי דחוף. תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by Cynicoren,

שלום, הלך לי ההרד דיסק ואני בטראומה מאובדן המידע. הבנתי שעלי לרכוש כונן קטן (של 500MB) למערכת ההפעלה וההתקנות השונות, וכונן גדול (אני מעדיף 2TB) לשם גיבוי הנתונים ושמירת נתונים שאין בהם צורך מיידי. שאלתי לגבי כונן ה 2TB היא - האם לרכוש כונן פנימי או חיצוני ? מהם השיקולים החשובים ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. קיבלתי זיכוי בסך 240 ש'ל ואני רוצה לקנות איתו HD נייד בסכום הזה פלוס מינוס (אפשרל להגיד על 300 שקל מוכן להוסיף עוד אם זה שווה... ) צריך USB2.0.. אני מניח שאין כוננים עם ESATA בסביבות מחירים האלה אבל אם במקרה יש עם ESATA בערך במחיר הזה אני ישמח מאד בעיקרון ההתלבטות שלי היא אם לקחת 2.5' עם נפח נמוך יותר או 3.5' עם נפח גדול יותר (ואם יש עם ESATA אז אפילו יותר טוב!) אז בגלל שאני לא מבין בזה אני ישמח להמלצות מ2 הסוגים במחיר הזה ואז אני יחליט מה יותר חשוב לי (אם 2.5' של 320 עולה כמו 3.5' של טרה אז אני יעדיף את הטרה) בעיקרון ראיתי את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4409&CatCode=405 אבל זה זול בצורה חשודה... מה אתם אומרים עליו? ואיך בודקים אם הוא מהסדרה הדפוק…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. קניתי מצלמה דיגיטלית CANON SX30. המצלמה מקבלת סוגי כרטיסי זכרון - SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HCMMCplus אין לי מושג מה ההבדל ומה יותר טוב, ואיזה כרטיס זכרון יותר מהיר. והכי חשוב איזה פורמט הכי אמין. אשמח לדעת בהנחה שאני מחפש כרטיס זכרון בגודל 32GB איזה כרטיס כדאי לי לחפש מבחינת עלות מול מהירות כתיבה? ( המצלמה מצלמת גם וווידאו HD אז אני מחפש נפח גדול) האם יש חברה מסויימת מומלצת? האם יש כרטיסים ייעודים לנושא צילום ווידאו? מחפש כרטיס טוב, אמין, עם אחריות טובה ובעלות של עד 500 ש"ח. תודה על כל עזרה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, רכשתי היום WD 5000AAKS CAVIAR BLUE 500GB המוכר טען שזה 32 CACHE אבל גיליתי שאין כונן כזה ומדובר ב 16MB. 1. האם זה משמעותי ? 2. האם הכונן הזה טוב ? 3. האם תוכלו להמליץ לי על כונן 500GB CAHCE 32 (בהנחה וזה משמעותי) 7200 RPM ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. קניית דיסק קשיח חדש של 1000GB הבנתי שאתם ממליצים על HD103SJ או HD103SI. למרות שנאמר כי HD103SJ הוא כונן דיי שקט, ראיתי תגובות של אנשים שאומרים שהוא רועש. אשמח לקבל אישור ממישהו שקנה את ה-HD103SJ שהוא אכן שקט. בעיה בדיסק קשיח קיים אולם זו בעיה ישנה, אבל אף אחד לא נתן לי תשובה, אז אולי אתם תוכלו לעזור. יום קייצי אחד, אני סתם יושב במחשב, שומע שירים, פותח תיקייה, סוגר, גולש באינטרנט, מדבר במסן, פתאום השולחן עבודה עשה מין "רענון" ומחק לי גוש גדול של קבצים. כששאלתי אנשים, נאמר לי כי יש משהו בוינדוס 7 שמוחק פעם בשבוע קיצורי דרך ישנים מהשולחן עבודה, אך אלו לא היו קיצורי דרך. לאחר שנזכרתי בשמו של אחד מהקבצים (תמונה, לצורך העניין, למרות שנמחקו גם סרטונים) ועשיתי חיפוש, קיבלתי…

דיונים חדשים בפורומים