אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני בגודל 1TB. * המטרה של הדיסק הוא שמירת מידע כמו תמונות סרטים ומוזיקה. * אני לא כל כך יודע איך דיסקים כאלה עובדים? ז"א באיזה מהירות? אם נגיד אני מריץ סרט באיכות HD שנמצא על הכונן הקשיח הנייד, האם לא יהיו קפיצות או תקיעות בגלל שהמידע לא עובד מספיק מהר? *חשוב לציין שאני עובד הרבה עם מוזיקה, בתוכנות מסויימות שצריך זמן תגובה מהיר שהשיר ירוץ (תוכנות דיג'יי בסגנון TRAKTOR,SERATO למי שמכיר). ולכן אני רוצה לדעת אם כונן חיצוני יכול להריץ במהירות הזאת?. *יש לי מארז דיי ישן (בן כ4 שנים) (GYGABYTE TRITON) ואין לי חיבור של SATA במקום חיצוני (יש רק פנימי) אז אני כנראה צריך כונן קשיח שעובד על USB. אני מקווה שנתתי את כל הפרטים. אני רוצה המלצה לאי…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי HDD של WD טרה וחצי שעשה בעיות הרבה זמן ועכשיו עלה רמה מעתיק לאט עושה בעיות ב SMART מה עושים ? איך ממשים אחריות איך אני מעביר את החומר ממנו ? האם אפשר לבקש HDD נוסף להעביר את החומר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-
-
אז בזמן האחרון אני התחלתי לחשוב לשנות את האיחסון שלי במחשב , יש לי סתם כמות מטומטמת של כוננים קשיחים לא אמינים של SEAGATE , שגם ככה בזמן האחרון אני שומע אחד מהם מתקתק שלא ממש מעודד אותי .. התחלתי להסתכל על כמה אפשרויות , חשבתי לקחת בהתחלה 3 כוננים של WD Black 2tb' אבל אז הסבירו לי שאין ממש סיבה לקחת את הכוננים האלו שהם סתם מהירים ואם זה רק לאיחסון סרטים ומוזיקה בעיקר אז אפשר גם לקחת משהו פחות מהיר במיוחד אם אני הולך להכניס אותם למערך RAID5 אז יותר התחלתי לחשוב על WD Green 2TB או Samsung F4 2TB אז המחשבות הם לקנות 3 כאלו , ולהוסיף (שזה בעיקרון אחד הדברים שאני הכי לא סגור עליהם ) כונן למערכת הפעלה חשבתי בהתחלה משהו באיזור ה 500GB , אבל פשוט הבדלי המחירים בין …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות עכשיו זכרון מהיר אמרו לי שכדי לקנות את OCZ SSD RevoDrive 120GB 540/480 IOPS 75000 כמה שאלות בקשר לזה : * הכרטיס מתחבר לPCI-E ? איך זה אפשרי בכלל ? * העובדה שזה מתחבר לPCI-E תעשה בעיות ? * יכול להיוצר צוור בקבוק עם יש לי מעבד E6600 ? * והאם הוא עובד טוב ביחד עם דיסקים קשיחים אחרים ? תודה
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש זיכרון נייד למטרת אחסון סרטים.הביצועים חשובים לי ואני מוכן להשקיע עד 100 שח' מתלבט כמה נפח לקנות? ואיזה חברה?,דגם? וביצועים ביחס למחיר?
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אהלן חברים. אני זקוק למארז לכונן 3.5" SATA, שהוא גם USB 3.0 (: אני זקוק שהכונן יזדהה ע"י Paragon (מהBOOT) בKSP יש כמה דגמים Chieftec BlackBox Hard Disk Sata 3.5'' Enclosure External USB 3.0 Warranty 1 Year Model CEB-35S-U3 Connector USB 3.0 Plug & Play Dimension (DxWxH) 218mm x 130mm x 35mm Weight 1155 g Form factor 1x 3.5'' (SATA-HDD) Power AC adaptor 12V/2A 90V-250V (2.6A) Data transfer rate up to 5 GBit/s (USB 3.0 Super-Speed) Material Aluminum & plastic Special features one touch backup USB2Power cord, USB 3.0b data cable, driver & software CD-ROM,, Software manual, HDD-installation guide, exter…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
היי השתעשעשתי לאחרונה (ומנסיון -כשאני משתעשע אני גם קונה בסוף) ברעיון של כונן קשיח חיצוני 2TB (נוסף). עבור פנימי, יש מקום (מארז gigabyte 3d aurora הדגם הישן יותר עם 2 כונננים מותקנים כרגע, וערימות של חיבורי sata) (ואגב המפרט שלי במערכת לא מעודכן עקב עצלנות. כרגע אמורה ליהיות אפשרות לחבר דיסק פנימי נוסף מבחינת "מיץ" מהספק) ה-default שלי היה דגם של freeagent שאני לא רואה שהוא מופיע יותר באתר של פנדה, בגלל שהיו לו 5 שנות אחריות. אציין גם שכרגע אני עובד עם seagate freeagent extreme 1TB שאני מרוצה ממנו, חוץ מהחלק של ה-extreme ( הכוונה, שמה שמיוחד ויקר בדגם הזה הוא שיש בו firewire לא אמין וesata שלא עובד בכלל ) המלצות? (ובקשר לממשקים, firewire יש (כולל כבל), usb3 יש, esata יש …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני. חשבתי אל Samsung S1 Mini 120GB במחיר 220 ש"ח http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=721933 או Samsung S2 Portable 320GB במחיר 270 ש"ח http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=721932 הנפח של הדיסק לא כל כך חשוב לי, זה יכול להיות בין 120GB ל 500GB, אבל כן חשוב שהיה עד 300 ש"ח... אני נוטה לכיוון של Samsung S1 Mini, כי הוא בגודל 1.8 אינצ' (ולא 2.5) וגם הרבה יותר קל... הבעיה ששני הדיסקים הם רק USB 2, ואני רוצה למצוא דיסק גם אם USB 3 או eSata (לא חשוב מה מהשניים) מצאתי דיסק Western Digital 500GB אם USB 3 אבל הוא עולה 350 ש"ח (קצת יקר) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777195 האם יש למשהוא המלצה אל דיסק עד 300 ש"ח אם USB 3 או eSata ? ח…
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לפרמט את הדיסק הקשיח שיש לי, להעביר את כל התכולה שלו לדיסק חדש, ועליו להתקין ווינדוס מחדש, האם חוץ מסתם להעתיק את הקבצים כמו מסמכים וכו', יש אולי עוד משהו שלא חשבתי עליו שצריך לגבות, בצורה אחרת? למשל אולי יש איזשהו מידע שמובנה במערכת הפעלה (שכרגע אני לא מצליח לחשוב עליו), ככה שאם אני מוחק את המערכת הפעלה, המידע הזה יילך לאיבוד (כי אני הרי מתקין ווינדוס מחדש) אלא אם אני אגבה אותו בצורה מיוחדת יותר, מאשר סתם להעתיק קבצים? אין לי ממש דוגמא.. אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון אבל.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, החלטתי על רכישת כונן חיצוני של 1 TB לגיבוי של המחשב העיקרי ברשת הביתית שלי במחיר הנמוך ביותר האפשרי (קניה בארץ) לפי הדרישות. הפיתרון שחשבתי עליו הוא של מיקום הכונן רחוק מהמחשבים במקום נסתר ומאובטח, ע"מ להבטיח את שלא יגנב או ייפגע במידה וקורה משהו למחשב הראשי. אומנם הדיסק ישמש לגיבוי, אך אני מעדיף שיהיה לו ממשק מהיר באופן משמעותי מ-USB 2.0. הפועל היוצא של הנ"ל הוא שאני זקוק לפתרון של דיסק רשת (NAS) או דיסק בממשק USB 3.0. פתרון של ESATA מוגבל מדי מבחינת אורכו (עד 2 מטרים לכל היותר והכבל עצמו לא זול ולא זמין) כרגע המחשב שלי אינו תומך ב-USB 3.0 ולצורך חיבור כזה אצטרך להוסיף כרטיס מתאים וכבל ארוך מספיק. הראוטר שלי מאפשר תעבורה של 10/100 וכך גם חיבור הרשת של …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני חודשיים כונן WD IDE ב KSP. כעת, הכונן משמיע רעשים ולא מזוהה כלל: ניסיתי לחבר אותו גם כ secondary דרך USB, אבל כלל הוא לא עולה. ניגשתי ל KSP שאמרו שיבדקו את הכונן: אם הוא לא תקין - יביאו לי אחד חדש במקומו. הם לא מתקנים את הישן: עד כאן הכל בסדר. אמרתי להם שיש לי שם מידע חשוב (אך מגובה!), שאם הם לא מחזירים לי את הכונן - אני רוצה לוודא שהכונן הושמד ולא ניתן לאחזר את הנתונים. הם טוענים שאין כזה דבר: הכונן נשלח לאנשהו (והם לא יודעים להגיד לי לאן, לא יודעים להגיד לי איך יוצרים קשר אם ה לאנשהו הזה וכו') האם אני יכול לגשת עם הכונן ליבואן של WD (במקום ל KSP) ולוודא שהוא משמיד את תוכן המידע? מה נהוג במקרים כאלו? ב KSP מסרו לי שאם אני רוצה את הכונן - עלי פשוט לרכוש ע…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי WINDOWS 7 ויש לי קושי בחיבור שתי מחיצות לאחר. First thing's first. רציתי למחוק הכל על ה Partition כולל מערכת ההפעלה. היה לי רק PARTITION אחד, אז הוא לא נתן לי למחוק אותו בגלל שחלונות הייתה מותקנת שם. לכן חילקתי אותו לשניים, כשאחד מהם הוא רק 20GB ומיועד למערכת ההפעלה. מחקתי את הגדול (ארבעה מאות ומשהו GB) ועכשיו הוא נקי. העניין הוא שעכשיו אני רוצה לחבר את שני ה PARTITIONS האלה בחזרה, והוא לא נותן לי אפשרות. בקצרה, "בא לי לחבר את שני המחיצות שלי ואי אפשר". רצוי לציין כי כשאני מנסה לעשות "DELETE" לאחד המחיצות הנ"ל הוא כותב לי: "Windows cannot delete the active system partition on this disk", אבל העניין הוא ששתי המחיצות מוגדרות "ACTIVE" או "MAIN". תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ אתכם לגבי שדרוג חומרה באמצעות דיסק קשיח חדש. יש לי מחשב בן 4 עוד מעט. המפרט שלו הוא: מעבד: Core 2 Duo Conroe 6300 1.86GHZ זיכרון: 3GB DDR2 667MHZ דיסק קשיח: WD 160GB 8MB 7200RPH כרטיס מסך: ATI HD 4350 חשבתי על דרך לשדרג בעלות נמוכה את המחשב, כי מצד אחד הוא עובד עדיין נהדר ואין צורך להחליפו, מצד שני אני מתחיל להרגיש כבדות קלה מפאת הגיל. מה שחשבתי לעשות, זה להוסיף דיסק קשיח שני (שיהיה הדיסק הראשי עליו יושבת מערכת ההפעלה). חשבתי על דיסק פשוט במונחים של היום, משהו כמו WD 500GB 16MB. שאלותיי הן: 1. האם אני ארגיש הבדל בביצועים ? האם יהיה שיפור. 2. אם אני מחבר את הדיסק הקיים כדיסק נוסף, האם הספק יעמוד בזה ? יש לי ספק של 300W של HEC שבא יחד עם המארז, לא איזה ס…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום...ברצוני להדפיס דיסק בLIGHTSCRIBE עקבתי וביצעתי את כל ההוראות.. אך כשאני בא לעשות PRINT הוא מסיים את ההדפסה על הדיסק בשתי שניות אך כשאני מוציא את הדיסק, לא מודפס עליו שום דבר מה לעשות?? אני משתמש בתוכנת NERO ובצורב DVD תומך LIGHTSCRIBE. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני 320\500 ג'יגה שייתמוך גם ב- USB 3. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777195 מצאתי את זה, מה אתם אומרים עליו? יש הסגות על הפירמה? שווה 350 ש"ח? יש משהו חם בשוק ששווה במקומו בהתאם לצרכים שלי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
יש לי כונן של Seagate סידרת Momentus 5400.3 IDE של 160 גיגה דגם :ST9160821A firmware: 3.ALE שיושב בתוך קופסאת USB של VANTEC ומשמש אותי בתור כונן נייד עכשיו רציתי לעשות לכונן עדכון של firmware אז פירקתי אותו מהקופסא וחיברתי ישירות למחשב שלי עם מתאם של IDE למחשב נייח ואני בא להוריד עדכון אני לא מוצא בשום מקום מידע... חרשתי חצי גוגל....באתר הרשמי לא מתייחסים בכלל לכונן הישן הזה אם תוכלו לעזור לי אולי למצוא אתר שאני יכול למצוא כזה עדכון ?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך כונן שישמש בעיקר לגיבוי של חומר, אבל אולי גם לעיתים ממש אשתמש בו, נראה לי שאני אקנה את השילוב הנ"ל, קראתי ביקורות ב NEWEGG של הדיסק הקשיח, והבנתי שיחסית לדגמים אחרים הוא אמין לאורך זמן, שזה מה שהכי חשוב לי, ולגבי המארז החיצוני, הסתכלתי ב KSP וזה נראה לי אולי הפירמה המוכרת היחידה - טרמל טייק, גם הצלחתי למצוא עליו ביקורות בסדר... אין לו קירור, אבל הבנתי שכמעט באף מארז חיצוני אין, אז אני מניח שזה לא מאוד קריטי... אז מה דעתכם? ושאלה טכנית - מה אני עושה לאחר הקנייה? האם יש לפרמט תחילה את הכונן הקשיח? אם כן, אז פשוט להכניס אותו קודם למארז החיצוני, ואז לחבר אותו ב USB לכל מחשב שהוא, ואז לפרמט? לאיזו שיטה לפרמט? וכמה זמן זה לוקח? ומיד אחרי זה הכל מוכן ואפשר להתחיל לעבוד?…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
כשאני מעביר קבצים בין ההרדיסקים הפנימיים שלי מאחד לשני או מפנימי לחיצוני דרך חיבור USB המהירות ממש איטית. מקסימום שאני מקבל זה 35MB/s. חשבתי שבUSB מקבלים עד 480 ,לא?
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום רב, כיום יש לי ב PC (יחסית חדש - בן שנה, ספק 500W לא זוכר אם גנרי או לא) במארז מורכבים: HDD WD sata2 160GB - מערכת הפעלה (WIN7) והתקנות שונות HDD SAMSUNG F3 1TB - אחסון, בעיקר סרטים. אני מזרים את הסרטים ברשת דרך NFS (לא סמבה) לסטרימרים בבית (סטרימרים לא עובדים במקביל) מכיוון שה-1TB הולך ומתמלא - אני רוצה להוסיף HDD נוסף של 2TB. הPC עובד כל הזמן ולכן ירדתי מאופצית מחשב ישן שישמש כ NAS כי אין לי מקום פיזי בשביל למקם אותו (למרות כל היתרונות) השאלה היא מה עדיף - 2TB חיצוני בחיבור USB שעובד על ספק עצמאי או חיבור רגיל של HDD ישירות ב SATA ללוח? מבחינת ביצועים, מבחינת עומס על הספק. הניידות של הדיסק לא קריטית. הנטייה לשים פנימי כי זה זול יותר ומהיר יותר - אבל אני חושש מנוכח…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לפטופ HP מסדרת DV6000, קרה לי בדיוק מה שקרה למישהו אחר בפוסט הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=422562.30 כשאני עושה בדיקה דרך הביוס למצב הדיסק, הוא מחזיר הודעה: 10009 - Replace Hard Disk אז מחר אני הולך לנסות להוציא את ההארד דיסק מהלפטופ, ולחבר אותו עם כבל USB ולקוות שהנתונים עצמם בסדר. כשאני מנסה להעלות אותו ב SAFEMODE, הווינדוס ויסטה לא עולה (כמו במצב הרגיל) אלא יש לי את הפס טעינה הגרפי שלו, ואז אני מקבל מסך שחור כזה, אבל לפני זה, אני רואה שהמחשב טוען את הקבצים של הסייפמוד מתוך הכונן, הוא נותן לי רשימה כזאת של כל הקבצים שהוא טוען מספרייתה SYSTEM, האם זה סימן חיובי שההארד דיסק עצמו בסדר? אז מה בעצם הבעיה מבחינה טכנית? איך זה שמצד אחד הביוס אומר שהד…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם מדובר בדיסק או קיי רק בגודל של 100MB אבל בכל זאת הוא היה שימושי בשבילי. אני לא יודע מה קרה אבל פתאום הוא לא עובד. כאשר אני מנסה לגשת אליו אני מקבל את ההודעה אז ניסיתי לפרמט וקפצה ההודעה הבאה ומיד לאחר מכן יש מה לעשות?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחיפושים כאן בפורום ראיתי שהסמסונג G3 די מומלץ בתור כונן חיצוני ולאחר שרכשתי אותו(נפח 1TB) וניסיתי להעביר קובץ גדול קיבלתי הודעה שאין מספיק מקום פנוי בדיסק(וכתוב שיש 931GB פנויים..). הנפח הכי גדול של קובץ שהצלחתי להעביר הוא 4GB.. יש למישהו מושג מה הבעיה? תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן יש לי כונן נייד 500 גיגה שאני משתמש בו לצורכי עבודה, אני מנייד את הקבצים שלי על הכונן הנייד ועוד עליו גם כן בבית ובעבודה, הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול לסנכרן ולגבות אוטומטית כל מה שאני עושה . נגיד לכונן שיש לי במחשב, כונן 500 גיגה שכל איזה כמה זמן או אוטמטית או באמצעות תוכנה יבוצע גיבויי מהכונן הנייד לכונן הפנימי שבמחשב, ככה שבמידה ואחד הכוננים יתקלקל/יגנב וכ'ו יהיה לי תמיד גיבויי של כל הקבצים החשובים שלי . תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-