אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
אולי יש לי קארמה שלילית אבל חוץ מDOK אחד של סנדיסק שקניתי בזמנו (2 גיגה קרוזר מיקרו) כל שאר ה6-7 DOK שברשותי פשוט בלתי אמינים בעליל. חלקם של קינגסטון, חלקם ג'נריים שקיבלתי כמתנה אבל פשוט כולם סובלים מאותה תופעה. חלקם בכלל לא עובדים, חלקם פתאום נדפקים עם כל החומר שעליהם וחייבים לעבור אתחול, חלקם פתאום מייצרים קבצי "Something" בלתי מזוהים בעלי תו אחד ששוקלים 18 ג'יגה או משהו כזה בלתי הגיוני בעליל. יש דרך או איזה כלי שירות לבדיקת תקינות של DOK? אולי לפרמט אותם עם מערכת קבצים כלשהי שתיהיה יעילה יותר?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה ?? לפני יומיים הכונן הקשיח החיצוני שיש לי מת לצערי !! והאחריות שהיתה לו הסתיימה . אז אני חייב לקנות אחד חדש ויש לי שאלה : האם יש הבדל בין כוננים 2.5" ל 3.5" אני יודע שאחד בא עם כבל חשמל מיוחד והשני לא . האם יש יתרונות לאחד על השני ?? גם מבחינת סיכוי לתקלות בעתיד יש כונן שיש לו בדרך כלל יותר תקלות ?? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מקווה שזה לפה טוב אני רוצה לעשות מערך RAID0 אז רק דבר אחד אני לא יודע אני יצריך לפרמט את המחשב כי אם לא אז המידע שהיה נישאר רק כל כונן אחד.... קיצר אני צריך לפרמט או לא???
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני מהיר בנפח של 1TB ואני לא כל כך מבין בדיסקים קשיחים אז תוכלו בבקשה להמליץ לי? ולהגיד לי איך מבדילים בין אחד טוב לאחד גרוע? וראיתי שיש דיסקים קשיחים חיצוניים עם USB 3.0, אני צריך פורט כזה במחשב בשביל זה יעבוד?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קראתי את הסטיקי, אם כי קצת הסתבכתי: אני מחפש כונן קשיח לחיבור ל WII, בעל נפח של 1TB (אפשר גם יותר, אם יש משהו איכותי וכדאי). מה מומלץ? תודה!
-
- 13 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
האם יש דרך לחבל בדיסק קשיח כאשר יש לי גישה מלאה אליו, בלי שהיצרן יגלה שישנה חבלה במתכוון, כדי שהאחריות עדיין תישאר תקפה... תודה מראש לעונים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות דיסק חיצוני נייד בגודל 1T 3.5 יש של Western Digital- WDBAAF0010HBK שעולה 375 ויש שלSeagate ST310005EXD101-RK שעולה 275 ויש של SamsungHX-DU010EC שעולה 350 מה עדיף ולמה? המחיר לא משנה חשוב האיכות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! כאשר אני מחבר את כונן הWD החיצוני (USB3, NTFS) לDVD , הDVD לא מזהה את הכונן (דגם הDVD - Pioneer DV-320). מה הבעיה והאם יש דרך לסדר אותה? (חשוב לציין - הוא כן מזהה Disk on key של 8G). הבנתי שאפשר לחבר את הכונן ישירות לUSB של טלוויזיה, האם פתרון כזה יסדר את הבעיה? בתודה מראש! אורי
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. הכותרת ממצה את רוב הדרישות שלי...עוד כמה דברים שכדאי להוסיף: הדיסק הוא עבור המחשב הנוכחי הישן שלי (P4 2.4), אבל ישמש גם למחשב חדש שאקנה מתישהו.... כרגע יש לי דיסק 120GB בן כ 4 שנים של WD SATA2 . הדיסק ישמש גם לאיכסון וגם למערכת הפעלה, כך שהוא צריך להיות מהיר. כ"כ גם חשוב לי מאד שיהיה שקט. מערכת ההפעלה שלי כרגע היא XP ולכן חשוב שהדיסק יתמוך בו (בזאפ קראתי שיש דיסקים שעובדים רק עם ויסטה ומעלה). קראתי את הסטיקי, ויש רק שני כוננים של 1T שמומלצים, שניהם של סמסונג. על אחד מהם קראתי שהוא מרעיש,(למרות שיש לו רק שתי פלטות), והשני לא נראה לי שנמכר יותר. חשבתי על אחד מדגמי ה CAVIAR של WD. ה BLACK הוא יקר יותר אבל זה לא ממש מפריע לי. מה שכן, זה שקראתי שהוא די מרעיש. סידרת ה GRE…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני עם נפח מינימלי של 500GB בסביבות ה-300 ש"ח (אם אפשר בפחות, יותר טוב). לא משנה לי הניידות, כך שכנראה מדובר על כונן בגודל 3.5. כמו כן, אם יש הבדל משמעותי במחיר אפשר בהחלט להמליץ על כונן פנימי + מארז. מה שכן חשוב לי, מן הסתם, זה אמינות לאורך זמן. קרה כמה פעמים שקראתי ביקורות "מקצועיות" חיוביות, אבל כשחיפשתי חו"ד של אנשים שהחזיקו בכונן הסתבר שיש לו נטיה להתקלקל אחרי זמן מה. אז אם מישהו יכול להמליץ לי מניסיון אישי של שימוש לאורך זמן זה יהיה מצויין. תודה מראש, חבר'ה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי ארד דיסק של 80 גי'גה אני רוצה להוסיף עוד אחד כאשר אני מחבר אותו למחשב המחשב מתחיל לעבוד מגיע ללוגו של הדגם של הלוח אם ומשם לא ממשיך. מה עושים?
-
- 28 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה. הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO הכוננים: WD BLACK 1TB המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600 חלונות 7 פרופשיונל לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2 יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard Intel® Rapid Storage Technology Marvell® 9120 controller JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה. מה תחל'ס יה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים. פירמטתי את הכונן קשיח שלי שהיה עליו ויסטה. לפני זה גיביתי את כל מה שהיה לי, פרט לתיקייה אחת שבדיעבד שכחתי להעתיק אותה. על הכונן קשיח המפורמט התקנתי ווינדנוס 7, וחילקתי אותו בצורה אחרת מבחינת גודל, והעתקתי את כל מה שגביתי חזרה לכונן הקשיח המחודש. מה הסיכויים שלי לשחזר את מה שלא הצלחתי לגבות?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי DOK שלהם מKSP , יום אחד שבק חיים, איבדתי את הקבלה והם לא מוכנים להחליף לי קיוויתי שאולי היבואן יאפשר זאת מישהו יודע מי היבואן שלהם בארץ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שוקל לרכוש SSD כדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה וכל תוכנות הבסיס, במטרה להיפטר מצוואר הבקבוק בטעינה הראשונית. בערך של SSD בוויקיפדיה בעברית נכתב בין היתר: "קושי בשמירת נתונים במקרה של הפסקות חשמל. בניגוד לדיסקים, הפסקת חשמל או נפילת חשמל עלולה להביא למחיקת תוכן הכונן כולו. כוננים עשויים להכיל נתונים חשובים שאבדנם יגרום נזק משמעותי. פתרון אפשרי לבעיה זו היא הוספת סוללה המופעלת אוטומטית במקרה של תקלה במערכת החשמל." בערך האנגלי לא ראיתי כל אזכור לעניין הזה. האם מדובר בטענה שרלוונטית לכוננים המודרניים(בפרט כונני הדור הבא שעוד מעט אינטל יוציאו לשוק)? האם הפסקת חשמל באמת יכולה לגרום לאיבוד מידע?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הי, קניתי מחשב חדש והתקנתי XP 64bit במהלך ההתקנה ביקשתי לעשות מחיצה 250 ג'יגה וחשבתי לתומי שעכשיו יהיו לי שתי מחיצות C ו D כ"א בערך 250 גיגה. כרגע מה שקורה זה שיש לי רק כונן C עם 250 גיגה, כאשר הדיסק הוא 500. מה אני יכול לעשות?!! תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, דיסק קשיח בנטבוק (שהגיע עם Win_7_Basic) היה מחולק שלא לטעמי.. בעזרת כונן אופטי חיצוני (USB) עשיתי Ghost_Image ל- C, פירמטתי, חילקתי מחדש ופתחתי את ה- Image ל- C החדש. האיתחול מהדיסק הקשיח נקבע למקום הראשון ב- BIOS. --> המערכת לא עולה (בין אם הכונן האופטי החיצוני מחובר או לא). --> המערכת כן עולה אם אני בוחר (ידנית) לאתחל מהכונן האופטי ואז משם (תפריטי דיסק ספציפי שמוכנס לכונן החיצוני) אני בוחר "לוותר" ולאתחל מהדיסק הקשיח. --> כשהמערכת עולה, ב- Manage, ה- C מופיע כ- System, Boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition עזרתכם בבקשה! תודה מראש. הפיתרון: 1. יצירת דיסק REPAIR דרך ה- WINDOWS עצמה. 2. איתחול מדיסק זה. 3. לבחור CMD ולרשום…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
השימושים יהיו למערכת הפעלה VS2010, MySql. תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אנשי הפורום שלום, ברשותי מחשב נייד של asus מדגם F8VA-C1 בעל חיבור eSATA, עליו מותקנת חלונות ויסטה (32Bit). לאחרונה קניתי דיסק קשיח (2 טרה) ואיתו מארז חיצוני בעל חיבור eSATA. הרכבתי את שניהם, חיברתי ספק כוח חיצוני, חיברתי למחשב(דרך eSATA), מערכת ההפעלה זיהתה את "התרכובת" והתקינה בעצמה דריבר. פירמטתי את הדיסק ואני יכול לכתוב ולקרוא ממנו מידע. עד פה הכל טוב. הבנתי שעל מנת לבצע "ניתוק" מסודר אני אמור לראות בשורת המשימות אייקון הדומה לזה המופיע כאשר רכיב USB מחובר למערכת. אך האייקון הזה לא מופיע. עוד קצת מידע שאולי יכול לעזור: (Chipset: PM45, Southbridge:82801IM (ICH9-M הגשר הנ"ל אמור לתמוך ב- AHCI ולפי בדיקת ההגדרות הלא ממש חד-משמעיות שיש ב-BIOS נראה שפונק' אכן מופעלת. השאלו…
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לא הייתי פה זמן רב אבל המקצועיות כאן זכורה לי היטב.. אני מחפש כונן קשיח בנפח 1 TERA, חשוב שיהיה מהיר וכמה שיותר שקט. תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי, יש לי דיסק 3.5" של 750GB שאני משתמשת בו כדיסק חיצוני עם מארז עם חיבור USB. ניסיתי להשתמש בפעם הראשונה בתוכנת הגיבוי comodo ובחרתי לגבות image של partition c לדיסק החיצוני. נראה שה image של דיסק C דרס את כל מה שהיה שמור על הדיסק החיצוני, וכאשר אני מחברת את הדיסק החיצוני ב My computer הוא מופיע כ 90GB (זה הגודל של דיסק C שלי) במקום 750GB, והתוכן שלו נראה זהה לזה של דיסק C. ניסיתי לשחזר קבצים עם Recuva, אבל נראה שהתוכנה מחפשת קבצים רק ב 90GB ולא בכל ה 750GB, ולא מוצאת את הקבצים האבודים. האם יש סיכוי לשחזר משהו מהקבצים ? איך להגדיר מחדש את גודל הדיסק ל 750GB ? תודה רבה עדי
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר ביצוע הRAID שלי - זה סוחף אותי אז יש לי התעניינות קטנה בנושא ברצוני לבצע או RAID 0 עם שלושה כוננים ע"מ להגיע למהירות של 300MB/s ומעלה או RAID 5 במטרה להגיע ל200 מגה לשנייה בצורה מגובה. השאלה הנשאלת - בסביבות איזה מחיר יעלה לי בקר מתאים ?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
באמת שלא ידעתי איפה לשים את, זה אז שמתי פה זה נראה לי הכי הגיוני. קיצר לעניין. כונן C שלי מפוצץ עד הסוף, אבל כשאני בא למחוק משם דברים פשוט אין מה. לא התקנתי שם כלום וכאלה. יכול להיות שזה בגלל הראר?
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-