עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, חזרתי אתמול לארץ והבאתי איתי את הכונן הקשיח שלי כדי להעתיק ממנו דברים, מדובר בכונן של סיגייט Barracuda 7200.12 Serial ATA. על הכונן מותקנת מערכת ההפעלה של המחשב השני שלי וכו'. קצת פרטים על המחשב שלי: Gigabyte P45 DS3R, WINDOWS VISTA ההארד דיסק הזה מגיע ללא ג'אמפר וכשנכנסתי לאתר של סיגייט מצאתי את הפסקה הבאה במדריך למשתמש: The Serial ATA interface connects each disc drive in a point-to-point configuration with the Serial ATA host adapter. There is no master/slave relationship with Serial ATA devices like there is with parallel ATA. If two drives are attached on one Serial ATA host adapter, the host operating system views the two devices as if they were both “mast…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. יש חברות כמו MOZY שמספקות גיבוי דרך אינטרנט לדיסק שנמצא בארץ אחרת. הבעיה - יקר ומדי פעם הם משנים את התנאים וחוקי המשחק. האם יש פתרון פרטי אפשרי? כונן שיהיה לו IP עצמאי שאתקין במיקום בטוח ואוכל לגבות אליו? אם למשל אתקין אותו בבית מחובר לרשת ואוכל לגבות אליו קבצים מהמשרד באמצעות תוכנת גיבוי מסודרת. האם יש כזה בנפח 1 טרה? תודות, חגי

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by rivki10,

אני מנסה לפתוח את הכונן חיצוני שלי וכולו הפך לקיצורי דרך והוא לא נותן לפתוח שום תקיה למרות שבדקתי במאפינים והוא מלא אולי יש למשו פתרון [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. האם יש אפשרות להנמיך את הרעשים שעושה הכונן שלי? Deskstar 7K2000 הכונן הקודם (1GB) לא היה עושה קולות בוואליום כזה. לא נראה שמדובר בקולות של כונן תקול... תודה,

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  5. Started by galr52,

שלום אני מחפש כונן קשיח חיצוני. הכונן יכיל בתוכו כמה עשרות גיגות בודדות כך שאני לא צריך משהו גדול במיוחד. מה שחשוב לי זה שהכונן יהיה אמין ולא ימות לי חודש אחרי שנגמרת האחריות, ושיהיה לו רק חיבור USB (בלי חיבור לחשמל). בקשר למחיר אני מוכן להשקיע 300 שקל אבל אם לא צריך לא חייבים בתודה מראש, גל

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Sickp,

אני צריך כונן איכותי שלא ימות לי תוך שנתיים ואפילו לא תוך 5 שנים! נראה לי עדיף של WD היו לי עד היום כמה כוננים של WD שעבדו גם 6 שנים חופשי. אבל נגיד MAXTOR עשה בעיות אחרי 3 שנים. אבל שיהיו ביצועים סבירים. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by matan007,

יש לי שתי מחיצות D ו- E. שתי מחיצות אלו שייכות לאותו כונן קשיח פיזי. ז"א הוא חולק לשתי מחיצות בנפח זהה. מחיצות אלו פורמטו והן ריקות (הווינדוס על כונן אחר ), איך אני מחבר אותן חזרה והופך את אותו כונן קשיח למחיצה אחת גדולה. כאילו במקום D ו- E נגיד רק D שהיא בנפח של שתייהן. אני שוב אומר אין בעיה של איבוד מידע! הן ריקות. שאלתי שאלה זו בעבר והופנתי לסטיקי או למדריך אך אין שם תשובה למצב זה!! בבקשה עזרו בהדרכה ובתוכנות אם צריך.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by fhrcis,

שלום לכולם, יש לאחותי בעיה במחשב ,ולפני שאנחנו מפרמטים לה אותו ,רצינו לגבות כמה דברים שיש לה במחשב אבל אי אפשר להפעיל תמחשב (הוא נדלק ונכבה ..) אז חשבתי לקחת לה תכונן הקשיח ,לחבר אותו למחשב שלי ואז לגבות הכל .. אבל איך אני עושה את זה ? האם אני צריך להוציא תכונן הקשיח שלי ורק אז להכניס ולחבר את שלה ? או שאפשר להשאיר את שלי ולחבר בנוסף את שלה ? מותקנת אצלה מערכת ווינדוס כבר.. בנוסף , איך אני עושה זאת ? כי אני יודע שיש איזה ג'מפר שצריך לעשות וכו' .. והאם אני מחבר את 2 הכבלים ? כבר האפור -הרחב , וגם הדק (אצלי הוא אדום) ? תודה

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  9. השאלה בכותרת. תודה רבה מאוד מראש על התשובה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. לאחרונה נהרס לי HD 80Gb והחלטתי לפתוח אותו ולהעביר את הפלטה שלו (יחידה אחת) לHD ישן שהיה לי 20Gb רק מה שקורה יש בישן 2 פלטות...

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. חשבתי על ה - Samsung 2000GB HD204UI ביחד עם מארז חיצוני, רק שאני לא סגור על מארזים חיצוניים. רוב הנפח יורכב מסרטים בגודל מינימלי של 8GB שמילאו לי כבר את רוב הטרה שיש לי כיום. אני מניח שכדי שיהיה eSata על מנת שאני אוכל להעביר את הסרטים מהר, גם כל פעם שאני מוריד סרט חדש ולא לחכות יותר מדי. בנוסף אני חייב חיבור USB כי אני אחבר את הכונן ישירות ל - LG LE5500 שלי, על מנת לצפות בסרטים ישירות מהכונן, ואלי בגלל זה כדי שהכונן יהיה 7200RPM ולא 5400RPM, או שזה לא יפריע? ניידות פחות חשובה לי, אני סה"כ מעתיק מהמחשב ואז לוקח את הכונן שני מטר הצידה ל - TV (למה לא לחבר ישירות ל - TV כי אני צריך מקום בכל מקרה, ובמארז שלי כבר יש 3 HD, אז לא בא לי לנסות לדחוף לשם עוד HD ואז לקנות כרטיס מסך ש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. מותקן לי כונן פנימי 2TB של WD הסדרה הירוקה בסטרימר. ניסיתי לעלות קבצים לכונן והוא טוען שהכונן מלא, בדקתי על המחשב את גדול המידע בכונן (דרך מאפיינים) ונכתב שיש עליו 1.15TB! איך יכול להיות שהכונן מלא עם לפי החישוב שלי אמור להיות לי עוד בערך לפחות חצי טרה פנוי או לא יותר? הכונן עובד תקין ובמידה ואני מוחק ממנו מידע ניתן לעלות עוד עד שנגמר המקום שוב. אולי יש מידע תקוע איפה שהוא בכונן שצריך לנקות? מה לעשות? על כל עזרה או הערה בנושא הודה.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by d.k.,

רציתי לעשות בדיקות תקינות לדיסק toshiba mk5065gsx, אבל מסתבר שבניגוד לחברות האחרות לtoshiba אין שום כלי אבחון. במה אתם ממליצים להשתמש? הפעלתי hd tune, האם יש עוד רעיונות?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם,עשיתי בדיקה לארד דיסק והעלתי תתוצאת של הבדיקה אשמח לדעת האם התוצאות של הבדיקה בסדר,כי נראה לי שהם לא.. המחשב שאליו מחובר הארד דיסק זה מחשב מצלמות אשר 7\24 עובד ומקליט ומוחק סרטונים ומידע,ככה שהרד דיסק עובד קשה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  15. שלום, אני מחפש כונן קשיח חיצוני בעיקר לחיבור לLCD (דרך USB) לסרטי HD בגדול של 500GB-1TB בטווח של200-250 ש''ח. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  16. Started by AtR,

שבת שלום לכולם! חבר שלי מעוניין לקנות כונן חיצוני בנפח של 1TB, מהו לדעתכם הכונן הכי משתלם מבחינת ביצועים/מחיר? תודה מראש לעונים!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by boris86,

קניתי את הNAS והמהירות שלו נמוכה ממה שכתוב בכל הביקורות באינטרנט או אצל היצרן. אם יש למישהו ומוכן לעזור לי להבין למה זה קורה. אשמח מאוד תודה מראש בוריס

18. אני מתכנן בקרוב לקנות הארד דיסק חיצוני... כרגע יש ברשותי מחשב נייד dell n5010 עם I5 M460, בעל יציאת E-SATA... השאלה שלי היא איך אני יודע אם המחשב שלי תומך USB3 או לא... יש לי גם מחשב נייח עם לוח אם gigabyte ga-g31m-s2c... בעקרון השימוש של הכונן יהיה לשמירת קבצים כבדים ואוליי אפילו הפקת מוזיקה ככה שאני צריך את המהירות... בכוננים שיש ESATA יש גם USB? איזה כונן אתם ממליצים לי לקנות בנפח טרה בייט ומעלה?

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  19. Started by iz,

שאני מכניס את ה DOK אין לי אופציה של מחיקה גם שאני נמסה להעתיק קבצים אליו זה רושם לי שאני צריך לבטל את ההגנה איזה הגנה ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by matan007,

יש לי כונן קשיח של 160G. כונן זה מחולק לשתי מחיצות D ו-E. האם יש אפשרות לאחד שתי מחיצות אלו לכונן אחד גדול (ז"א לבטל את המחיצות על הדיסק הקשיח)? אני משתמש בוונדוס 7 64 ביט. בנוסף אין בעיית פרמוט, שתי המחיצות מפורמטות וריקות.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני חדש גודל רק 2.5 נפח 1TB העיקר 3.0 USB אני מתלבט לקנות Iomega ‎eGo BlackBelt Portable 1TB 2.5'' Hard Drive USB 3.0 או ‎ Samsung S2 Portable 1TB 2.5'' External Hard Drive USB 3דגם HXMT010EA חדש או ‎My Passport Essential SE 1TB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 / 3.0 דגם ‎WDBACX0010BBK או Verbatim ‎Store n Go 1TB 2.5'' External Portable HDD USB 3.0 תקציב עד 650 שקל תודה

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  22. ידוע שזה הרדיסק אחד המהירים שיש כיום בשוק. אך רציתי לדעת במידה וההרדיסקים האחרים שלי איטיים ממנו, האם זה מונע ממני לממש את מלוא פוטנציאל המהירות שלו בהעברה\קיבולת? יש ברשותי 500GB AAKS של WD 640GB AAKS של WD ועכשיו מוסיף Samsung SP F3 1TB ועוד שאלה קטנה, בגלל שהוא המהיר ביותר מבין הדיסקים שלי, על איזה הרדיסק לשים את המערכת הפעלה ועל איזה הרדיסק להתקין את כל המשחקים בכדי לקבל את מלוא הפוטנציאל. תודה רבה! ;D

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. שלום לכולם! יש לי בעיה חמור עם הכונן החיצוני שלי! הוא מעביר מידע במהירות של (נכון לרגע שכתבתי את זה) 20KBPS כאשר אמור להעביר קבצים במהירות 5MBPS + ככל הנראה משהו בו לא תקין... כן, יש עליו ביטוח וכמובן שאני אלך להחליף הבעיה היא שיש לי 440 גיג'ה של מידע עליו וכרגע אני מנסה להעביר לפחות חלק ממנו על המחשב שלי מישהו יודע על איזושהיא דרך שאפשר לטפל בתקלה בו?(אם בכלל אפשר) נ.ב ניסיתי כבר את error checking של windows הגעתי ל 50000 אלף קבצים(כ10% מהתהליך הסתיים) ...אחרי 24 שעות...

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם דיסק קשיח 120 גיגה עליו החילוק הוא: d: 6 גיגה c: כל השאר ... רציתי להתקין מערכת הפעלה נוספת על אותו הדיסק הבעיה שאני לא יכול להתקין ווינדווס 7 על כונן d כי יש בו רק 6 גיגה... האם ניתן לקחת חלק מכונן c (ולהשאירו פעיל כולל מערכת הפעלה עובדת) שלא בשימוש (יש בו 40 גיגה פנויים)? אם הדבר אפשרי, כיצד?

25. Started by Burkey,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1DJ0D5E4F1 מצא חן בעיני שזה USB 3, רק דבר אחד לא הבנתי. אם אני מחבר אותו ליציאת USB 2, האם זה יעבוד לאט או לא יעבוד כלל ? (בכוננים אחרים שראיתי כתוב במפורש שיעבוד לאט, פה לא כתוב). דבר שני שרציתי לשאול. כתוב שזה מגיע עם כרטיס PCIE, זה נראה לי מוזר, זה לא אמור להיות כרטיס PCI רגיל ? יש לי בלוח רק יציאה אחת של PCIE וכרטיס המסך יושב עליה. אז לא אוכל לחבר את הכרטיס ? תודה...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים