עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום כולם, קניתי קורא כרטיסים זול של Silverline, כשניסיתי לבדוק מהירות עם HDTune, נתן IO ERROR אחרי שניה... שמתי לב שהכרטיס התנתק והתחבר באותו רגע, ניסיתי עוד פעם ואחרי כמה שניות נתן אותו דבר. פעם שלישית חטפתי מסך כחול. אחרי שהדלקתי את המחשב, ניסיתי כניסת USB אחרת, אותו דבר (קורא כרטיסים ישן שלי עובד מעולה והכל מתפקד למזלי). התחלתי להבין שמשהו דפוק פה אז ניסיתי במחשב אחר (ישן), ואותו אפקט (לא הגעתי למצב של מסך כחול). נראה לי שהוא מקצר בזמן קריאה/כתיבה... יש דעות?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  2. Started by 125Live,

שלום לכולם, קניתי הארדיסק 2TB וכל מה שנותר לי לעשות זה לקנות מארז חיצוני. אשמח לקבל המלצה לכונן בממשק USB. יש לי במחשב eSATA אבל אני לוקח בחשבון שאם אני ארצה לנייד אותו אז הסיכוי למצוא חיבור כזה במחשב אחר, לא גבוה במיוחד. לכן אם קיים מארז טוב שמשלב את שני החיבורים - USB ו- eSATA אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה וחג שמח.

• 7 תגובות
    • 919 צפיות
  3. Started by DaTHE,

שלום, אני צריך DOK לצורך אחיסון מידע יומי, הDOK יהיה בשימוש הרבה במהלך כל יום ויום ולכן דרוש מהיריות כתיבה וקריאה. רצוי נפח של 16GB מחיר עד 150 ש"ח. לפי כמה שהוא זמן, היה אשכול שהמלצתם על PATRIOT, האם זה עדיין תקף? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yonit,

יש לי דיסק און קי SanDisk. כאשר אני מחברת אותו למחשב האור שבו נדלק לכמה שניות ולאחר מכן האור שבו נכבה והוא לא מזוהה ע"י המחשב. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם ניתן באיזו שהיא דרך להציל את הנתונים שבו?

• 9 תגובות
    • 11.8k צפיות
  5. שלום, אני צלם במקצועי ולא מזמן רכשתי מחשב חדש ( מפרט שהוכן בעזרת אנשים טובים מהפורום שעוסק במפרטים ). בתור כונני אחסון פנימיים לקחתי בתור התחלה שני כוננים של 1 טרה ( HD103SJ ) והשקעתי בלוח-אם עם יציאות USB 3.0 וכמו כן במארז עם יציאת eSata עכשיו אני מחפש דרך ליצור לעצמי גיבויים בשוטף באופן הטוב ביותר. חשבתי בתור התחלה לקנות עוד כונן כמו הפנימי שלי, לחבר אותו ברייד ע"מ ליצור עותק שני של הכונן שעליו אני מאחסן את הנתונים הרגישים שלי ולקנות כונן חיצוני באחד משני החיבורים המהירים ולחבר אחת לשבוע ע"מ לסנכרנן מול הפנימי הרלוונטי... עכשיו כמה שאלות שנותרו לי פתוחות ואשמח לעצה מכם בנוגע אליהן : 1. האם זאת הדרך הטובה ביותר לגבות את החומר שלי? האם יש לכם המלצות אחרות? 2. איזה הארד די…

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. שלום חברים, לאחרונה נהרס הדיסק הקשיח החיצוני שלי שהיה מחובר עם ספק. הגעתי להחלטה שאני קונה שניים, אחד פנימי למחשב ואחד חיצוני שלא יהיה מחובר קבוע אלא רק בעת גיבוי. האם אפשר המלצה לשני דיסקים קשיחים חיצוני ופנימי בנפח טרה בית כל אחד? האם יש מניעה מחברות כמו סגייט וסמסונג? לקנות רק ווסטרן? בדיסק קשיח חיצוני מה ההבדל העקרוני בין דיסק קשיח עם ספק וללא ספק? מה יותר מומלץ?.. תודה מראש למגיבים וחג שמח

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by RGod,

כרגע יש לי WD 320 G והוא כבר ישן ורועש יחסית מחפש משהו שישמש ככונן ראשי שיהיה שקט יחסית וביצועים טובים הבנתי שה SJ של סמסונג מומלץ ?עד כמה דגם ה SI שקט יותר ממנו ?ועד כמה הוא איטי ממנו ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אז קודם כל, זה הכונן שאני משתמש בו: ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ חשבתי להוסיף עוד מקום אכסון במחשב, אני צריך הרבה מקום...משהו כמו 2TB נוספים. אז מה עדיף? לקנות 2 כוננים של טרהבייט או אחד של 2? איך החברה Hitachi? אמינה? ההתלבטות שלי נובעת מזה שכונן 2 טרהבייט שלהם עולה 550 ש"ח וזה SATA3 לעומת 770 ש"ח של החברה המוכרת (גם בחולם וגם בשורוק) יותר WD. אז ממה נובע ההפרש במחיר? אולי הכונן של Hitachi פחות איכותי? שורה תחתונה אני לא רוצה לשלם בזול ולצאת ביוקר.... :-\ ושאלה קטנה אחרת... הכונן שלי מקבל ציון של 5.9 ב Windows experience index. לא יודע אם לפיצ'ר הזה של WIN7 יש משמעות של ממש, אבל אני כן מרגיש שהכונן קצת איטי ביחס למפרט שלו. קצב העברת הנתוני…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dimanit,

שלום הצורב שלי פתאום לא מצליח לקרוא דיסקים שפעם היה יכול לקרוא אותם הוא רושם לי שהם ריקים או כשהוא מצליח הוא נתקע והוא מגיב לאט. הוא גם לא צורב לי הוא מראה לי בתוכנת NERO שהם מלאים או דיסק לא נכון. יש לי צורב DVD DUAL LAYER +16 נ.ב. מחקתי את הנירו והתקנתי חדש וגם לא עזר ואם מישהו יכול שיביא לי נירו שכן עובד תודה מראש לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. השאלה היחידה היא זו שבכותרת ישמח לבבי ממענה! ברכות.

• 6 תגובות
    • 8.6k צפיות
  11. Started by shlompis,

"הערה חשובה: מהירות הסיבוב (5400/7200) לא מהווה שיקול בקניית כונן קשיח חיצוני בחיבור USB 2.0 !" אני צפוי לרכוש כונן 2T ירוק שעובד במהירות 5400 (על פי המלצת הסטיקי סמסונג או WD), המחשב שברשותי עם לוח USB3.0. האם אוכל להנות מהעברת קבצים מהירה של תקן USB3.0 לכונן הנייד שברשותי שגם תומך במהירות של תקן USB 3.0 מכונן שעובד במהירות 5400 ? (כנראה ארכוש WD HD Caviar Green 2TB WD20EARS או SAMSUNG 2TB-Spinpoint F4EG, הדיסק הנייד שיהיה ברשותי בקרוב היינו מסוג Iomega ‎eGo BlackBelt Portable 1TB USB 3.0 ) האם אוכל להגיע למהירות העברת קבצים אשר גבוהה מ 30-32MB לשניה ? תודה

• 2 תגובות
    • 944 צפיות
  12. שלום לכולם אני לא יודע אם זה קשור לכאן או לפורס כוננים קשחים יש לי בעיה בלוח ASUS MAXIMUS IV EXTEME בביוס אני רואה את שניי הכוננים אבל כאשר אני מעלה את הוונדוס מופיע לי רק ארד דיסק אחד אני חושב שאולי זה החיבור או אפילו הגדרות בביוס שאני אמור לעשות אבל אין לי מושג איפה לשנות את זה. HELP

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by killer107,

האם הדיסק הקשיח הוא זיכרון ROM?

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  14. טוב, כנראה שהבעיה היא במחשב בהמשך לשרשור הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=480213.0 קניתי היום צורב חדש של SONY מסקיי פיסי. הרכבתי אותו והבעיה עדין קיימת: ניסיתי עם צורב IDE ואין לי את הבעיות הנ"ל, רק שאני לא יכול להשתמש בצורב ה IDE הזה כי הוא איטי וישן ואין באפשרותי לקנות או לרכוש צורב IDE. ניסיתי חוטי SATA חדשים, דיסקים אחרים, תוכנות אחרות וכלום לא עוזר. דגם הלוח שלי הוא Abit NF7-SL משנת 2004 ואני משתמש בוינדוס 7. בבקשה עזרה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. יש לי מארז עם כניסה מקדימה לדיסק קשיח חיצוני 3.5" SATA מה כיום נחשב לטוב? אני לא מחפש משהוא יקר, עד 350 ש"ח 500GB מינימום נ.ב כשאני אומר כניסה אני מתכוון לממש פתח כזה שניכנס לשם הכונן הקשיח ובפנים יש חיבור.

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  16. קודם כל מצטער על הבורות, מעולם לא השתמשתי בדיסק בחיצוני. 1) יש לי מחשב ישן עם חיבור USB2.0. האם הארדיסק בחיבור שכזה יאפשר לי להריץ ממנו קבצי סרטים ללא שום דיליי ובעיות? זאת אומרת, האם מהירות העברת הנתונים(בפועל) מספיק מהירה כדי לאפשר למחשב לנגן את הסרט באופן חלק? אני לא מדבר על סרטים באיכות מפלצתית, אלא איכות סטנדרטית פחות או יותר, של 8 מגה לכל דקה.(סרט של שעה וחצי יהיה 720 מגה, לשם המחשה). 2) האם ניתן להניח את הדיסקים על הרצפה, או שהם אמורים לשבת על משטח "רך" יותר, כמו שולחן מחשב? אני רוצה להניח אותו על הרצפה, כדי להימנע מהוויברציות. 3) אשמח לקבל המלצה להארדיסק חיצוני 500 ג'יגה USB2.0. לא אכפת לי אם הוא מצריך חיבור נוסף לחשמל או לא, העיקר שהמנוע שלו יהיה שקט כמה שיותר וש…

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  17. Started by XCG120,

ברצוני לקנות דיסק קשיח חיצוני בנפח של 2TB חשוב לי שיהיה אמין,מהיר,איכותי ומחברת WD אבל לא חייב? ובנוסף מה עלי לדעת לפני שאני קונה דיסק קשיח חיצוני דיסק כזה או אחר ? ומה חשוב שיהיה בו? בתודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. אני נוהג להחזיק SYSTEM די גדול של כ55GB ולכן מעדיף נפח של 80GB וצפונה, ראיתי שיש בסביבת ה1000 ש"ח (שזה המקסימום של התקציב) לא מעט אופציות. מה מהן העדיפה? מדובר כמובן בכונן למערכת שבחתימה שלי. אין חשיבות לFORM FACTOR, כלומר אם זה 2.5" או 3.5". חשבתי על כונן של OCZ שנמצאים בטווח המחיר. אני רואה גם כונני 40GB שאני מבין שמהירות הכתיבה שלהם איטית מהותית, אבל שניים כאלו נכנסים בתקציב. (אין כוונה לRAID) חשבתי יותר בכיוון של WINDOWS על אחד ו PROGRAM FILES על השני.

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  19. Started by mosh_p,

אני רוצה לקנות דיסק און קי 16 ג'יגה מומלץ שיהיה מהיר ובתקציה עד 100 ש"ח ואולי קצת יותר.. שיוכל להתחבר לטלויזיה להפעיל ממנה סרטים באיכות HD (קובצי mkv) . אם תוכלו בבקשה להמליץ לי על דיסק און קי שיוכל לעשות את העבודה ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. נפל לי הלפטופ והלך ההארד דיסק, אני לא בטוח שאני זקוק ליותר מ40 ג'יגה SSD, לכן חשבתי לקנות את הX25-V של אינטל. א. האם אני ארגיש שיפור בביצועים ו/או בזמן הסוללה ביחס ל320GB 7200RPM הקודם, ועד כמה? ב. האם הבקר Intel® ICH9M-E/M SATAAHCI Controller יהווה מגבלה? ג. מצאתי Western Digital SiliconEdge Blue 64GB SATA II 2.5in SSD יד שניה במחיר דומה. מה עדיף לי? (אם יש דגם אחר שבכלל עדיף על שניהם, אשמח לשמוע) תודה רבה, רגב.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. יש לי 2 אופציות כרגע אופציה 1 : מארז חיצוני. מצאתי במחיר סביר בממשק USB את ה- Sedna SE-EH-38-U מחיר : 150 ₪ הארד דיסק 2TB פנימי SATA - אותו אחד שממליצים פה : Samsung 2000GB HD204UI מחיר : 440 ₪ סה"כ : 590 ₪ אופציה 2 : הארד דיסק חיצוני 2TB בממשק USB גודל 3.5" Western Digital Element 2TB WDBAAU0020HBK מחיר : 508 ₪ השאלה מה עדיף, האם יש הצעה לשיפור או הוזלה של מה שרשמתי. ובאופן כללי אשמח לשמוע דעה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by KillerOfReligion,

היי אז ככה ישלי בעיה בהארדיסק של הלפטופ , שאני מנסה דרך ההתקנה של הוינדוס וזה והוא כל הזמן רושם UNLOCATED אושמו כזה ולא נותן להתקיןעליו , עכשיו גם אםאני מנסה להתקין XP זה לא מסתדר וגם כשאני מנסה להתקין WIN7 זה ככה >< מה אניעושה ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אהלן, אני מתכנן להתקין שני משחקים מאוד מאוד כבדים שמשקל אחד 100 ג'יגה והשני 250 ג'יגה. רציתי לרכוש כונן חיצוני על מנת להתקין את המשחקים בו ולא להיות מוגבל מבחינת מקום- כלומר 1T או יותר. אני לא בדיוק מבין באילו מרכיבים להתייחס (גודל/מהירויות/חיבורים שונים מלבד USB2) והאם לקנות בארץ או בארה"ב. אשמח לקבל הסבר קצר ותמציתי לגביי האפשרויות האולטימטיביות ומה הייתם ממליצים לי לרכוש. אציין כי אין משקל לאסתטיות בשיקול שלי- נטו שיהיה סוס עבודה. תודה רבה ויום טוב!

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  24. זה הקשיח:http://img651.imageshack.us/i/1604111847.jpg/ זה החיבור: http://img225.imageshack.us/i/1604111849.jpg/ http://img97.imageshack.us/i/1604111850.jpg/ מהו החיבור ואיך אני יוכל להעביר את המידע למחשב שלי שיש בו SATA וIDE?

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  25. Started by MaMuKeN,

אהלן, ביום שני קניתי מחשב חדש מKSP ב7.5K אבל הבעיה היא שהדיסק קשיח מאוד רועש (הדיסק: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=9832) האם הוא אמור להיות כ"כ רועש? הרעשים שלו הם סוג של תקתוקים (של קריאה כמו במחשבים של פעם) Western Digital Caviar Black 2TB - WD2001FASS - Drive Sounds ב0:18 יש דוגמה לרעשי תקתוקים האלה (שימו לב, הרעש בסרטון מאוד מוגבר אבל הרעש של הדיסק שלי מבחינת התיקתוקים בערך משתווה לרעש הזה) האם כדאי להחליף את הדיסק לCaviar Blue? מה לעשות??

• 2 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.