עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by RoNi0,

שלום לכולם, כיום יש לי 2 הארד דיסקים במחשב(160GB של WD מדגם 1600AAJS, ו-1TB של Samsung מדגם HD103SJ). כבר כמה חודשים שהסמסונג עושה בעיות ולאחרונה אפילו WIN7 לא זיהתה אותו כמה פעמים. תוכנת Hard Disk Sentinel נותנת את ההודעה הבאה: Failure Predicted - Attribute: 1 Raw Read Error Rate, Errors occurred while reading raw data from a disk. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads. There are 895 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. Replace hard disk immediately. It is recommended to backup immediately to prevent data loss. הה.דיסק נקנה ב RSM לפני פחות משנה ועדיין באחריות. מכיוון שהכונן מלא במידע…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני בוחן כרגע את ההשתלמות של אפיק רכישת מחשב יד שניה, ואת העלויות הנלוות. האם לדעתכם ניתן לרכוש מחשב מיד2, נניח ב500 ש"ח, לחבר אותו לחשמל ולהתחיל לעבוד כרגיל, או שאני צריך להחליף את הדיסק הקשיח (ב 250 ש"ח נוספים)? למה עלי לצפות בעבודה כזאת(עם הכונן המשומש)? מה עלי לבדוק בדיסק בעת הקניה(/אחריה)? מה יכול להשתבש בתסריט הרכישה המדובר (מבחינת הדיסק הקשיח)? איזו עוד שאלה הייתי צריך לשאול אתכם ולא שאלתי? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. יש לי 2 כוננים של WD הראשון הוא 320GB SATA2 16MB 7200RPM והשני הוא 500GB SATA2 16MB 7200RPM אני בקרוב עומד לקנות מחשב, עכשיו אני רוצה לדעת אם שווה לקנות כונן חדש של SATA3 או להשאיר את הכוננים הקיימים הנ"ל? תודה חברים

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם, רכשתי לעצמי כונן קשיח חדש והתקנתי עליו win7 . את הכומן הישן שעליו מותקנת vista פשוט ניתקתי. עכשיו אחרי שראיתי שהכל בסדר בכונן החדש אני רוצה לחבר את הכונן הישן ולהעביר ממנו חומר.(הכונן הישן יעבור למחשב אחר). היות ולשניהם יש מערכת הפעלה ובגלל ששניהם כונני SATA ללא ג'ימפורים של primary /secondary האם תהיה היתנגשות בין שניהם? מה עושים? תודה,חיים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Motix,

3 כוננים קשיחים של סמסונג הלכו לעולמם. הם עובדים והכל אבל גורמים לאיטיות במחשב או שאין תאימות בין שלושתם או שלא יודע מה יש להם. ניסיתי לסדר אותם איכשהו אבל ללא הצלחה גרמו לאיטיות נוראית במחשב. כמעט כל תיקיה שפותחים נתקע האקספלורר ל10 שניות וגם סרטים לוקח זמן להפתח ומוזיקה. כרגע אני עם ssd 120 גיגה של crucial m4 מה שהמלצתם לי פה ועם 2tb western digital 7200rpm אני מחפש לבנתיים הארדיסק של 1tb x2 או אחד שהוא 2tb. מה אתם ממליצים לי לקנות? 1000rpm? יתאים בכלל לכרטיס מסך שלי? השימושים הם סרטים אינטרנט מוזיקה והכי חשוב זה אולפן הקלטות. כך שחייב מהירות. זה המפרט: Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD5 לוח אם G-skill DDR3 6144MB 2048MBx3 1600mhz cl-9-9-9 24 זכרון Gigabyte ATI RAD…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by berner,

חברים שלום רכשתי לפני כ 3 חודשים HD תוצרת MAXTOR 7200/133 כנראה נדפק לי שליש מהנפח . המקום שרכשתי כבר לא קיים איך אני ממש אצל היבואן בארץ אודה על המידע והנסיון שלכם בנושא בברכה ???

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם,המש אתמול, כנראה שקרס לי הדיסק המגנטי שמכיל את רוב המידע, אבל לא את מערכת ההפעלה והתוכנות (שיושבות על דיסק אחר). אני מחפש תחליף ראוי וכלכלי להחליף את הדיסק. לא מדובר במחשב חדש ו/או צורך בביצועים עילאיים ולכן אני יכול להסתפק בדיסק שיהיה זול ביחס לנפח/אמינות וכיו"ב. צרכים: לפחות 2TB סוג עבודה: אחסון קבצים, בעיקר מסמכים אופיס וגרפיקה, המון-המון (באופן רצוף) פעילות I/O לצורך גיבויים (הכונן מועסק בגיבוי רציף לדיסק חיצוני וגם לשירותי גיבוי ענן במקביל). זול יחסית SSD/HDD - עד עכשיו עבדתי עם דיסקים מגנטים כדיסקים משניים, לדעתי העובדה הזאת דפקה את הכונן הנוכחי (ראו מטה); אבל אני לא מומחה, אז יכול להיות שעדיף לקחת מכא…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by efee123,

כותרת, תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by HajB,

מה הולך אנשים? יש ברשותי מחשב עם MB יחסית ישן, ללא USB3 Header ולכן אני מעוניין לרכוש בקר שיאפשר לי לחבר את הUSB3 שבמארז. יש למישהו המלצה על משהו מסוים? האם בכלל זה מומלץ בכללית? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by benor,

שלום יש לי 2 כוננים (מחיצות) 1 C 5 ג'יגה 2 גיגה פנויים כונן 2 D 26 ג'יגה 14 פנוי האם כדאי לי להגדיל את C כי נראה לי שהוא קטן מדי למשהוא כמו 8-10 ג'יגה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אפשר לנקות דיסקים עם מגבונים שיש בהם אלכוהול?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by ariebel,

למישהו יש מושג? ניסית דרייברים שונים ללוח אם דברים פיזיים לא ניסיתי ולא ניסיתי Firmware כי לא מצאתי בשבילו משהו רשמי... את המפרט יש לכם פה בצד יש לי Windows XP pro SP1 הכי מעודכן בWINDOWS UPDATE דרייברים לכ. מסך CATALYST 3.6 דרייברים ללוח אם nForce 2.45 בלי שהיה לי שום דבר אחר לפני זה. יש לכם רעיון מה זה יכול להיות? זה קרה אחרי שהתקינו לי כבלים אבל אחרי שאני מכבה את הרשת ואת הFIREWALL זה עדיין קורה...עוד דבר חשוב זה שניסיתי 3 סוגים שונים של דיסקים ואצל כולם אותו דבר...אותה התופעה...יש רעיונות?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by junkam,

אני רוצה כזה. מקור: שווה קריאה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. יש לי דיסק קשיח 160 GB ובC יש לי 40 GB סך הכל ובD יש לי 114 GB סך הכל. הבעיה היא שעכשיו בC יש לי רק 4 GB פנויים. 4GB התוכנות תופסות בProgram Files. את התיקייה USERES תופסת 3GB והתיקייה WINDOWS תופסת 20GB. מה כדאי לעשות כדי שיהיה יותר מקום? אני לא רוצה למחוק את התיקייה WINDOWS.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by motogt,

בהמשך לתרד הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376053.0 קניתי קורא כרטיסים, הכנסתי את הכרטיס SDHC. ואין שום תגובה. הלכתי לחנות להחליף אולי מקולקל, בחנות המוכר ניסה, וזה עבד, על כרטיס משלהם. אמרתי אולי אחד דפוק, תנו לי אחד אחר. נתנו לי אחד אחר כביכול יותר טוב. אני מגיע לבית מכניס את הקורא, מחכה שהווינדוס יזהה את ההתקן,מכניס את הכרטיס... לא עובד. הכנסתי כרטיס mini SD שיש לי בפלאפון עם מתאם לSD שקיבלתי איתו לקורא, ועבד יפה מאוד. ביקשתי מחבר שיתן לי את הקורא שלו של סילברליין. בפעם הראשונה שחיברתי את הכרטיס "הרע" לא קרא, אבל מהפעם השניה קורא. חשבתי אולי המחשב שלי דפוק. עברתי למחשב אחר, ושוב הקורא לא מזהה את הכרטיס מהמצלמה, אבל מזהה את הכרטיס של הפלאפון. מדובר בכר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום. יש ברשותי כונן חדש WD 1TB קרה לי כבר כמה פעמים שבזמן צפיה בסרט הנגן פשוט מקפיא את התמונה. וכעבור דקה או שתים הנגן ממשיך לנגן כאילו לא קרה כלום שמתי לב גם שברגע שזה קורה בנגן , כל ההורדות לאותו כונן מאיטות כמעט ל0 כל הקבצים שבהורדה\בניגון נמצאים אל אותו כונן. למה זה קורה? יש פתרון?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. היי, אני יכול להביא אותו ישירות מארה"ב (ז"א בלי משלוח) http://www.amazon.com/SanDisk-Ultra-2-5-Inch-Height-SDSSDHII-960G-G25/dp/B00M8ABHVQ/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8 מה אתם אומרים על הSSD הזה ספציפית ועל המחיר? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. Started by NAND,

יש אולי יישומים שיכולים להקל על הכונן ssd מבחינת שטח האחסון שלא ייגמר מהר? למשל CCleaner יכול לנקות ממנו זבל. זה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. ערב טוב לכולם. בפורום אמצעי אחסון די מת ומהבוקר לא קיבלתי לא רק תשובה, אלא אף לא צפייה אחת . . . מדהים יחסית למה שקורה כאן :-) נקווה לטוב ============================ יש לי כמה שאלות מהותיות בהיררכיה של חשיבות: 1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להי…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by freshfisher212,

רכשתי דיסק קשיח חדש 750 GB של ווסטרן גרסא בלאק,ההארד דיסק הקודם ווסטרן 320 היה מחולק ל3 מחיצות C D וH,לאחר שקניתי את הדיסק הנוסף רציתי לחבר בין מחיצה H וD וביצעתי מחיקה של מחיצה H ללא מחיקה של המידע בתוכנה EASEUS PARTITION MANAGER,אך כרגע המקום בדיסק אינו מוגדר ואין באפשרותי לגשת למידע שכביכול לא נמחק,ניסית בנוסף לפתוח את אותה המחיצה H עוד פעם אך היא מזוהה כריקה,מה לעשות בבקשה יש שם מידע יקר ערך?! תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום, החלטתי לבצע פורמט למחשב הנייח, עשיתי כהרגלי גיבויים בD, נכנסתי לבוט של W7, וכחלק מההתקנה עשיתי פורמט לC. בסיום ההתקנה וכשהווינדוס עולה, אני שם לב שלא קיים כונן D. דיוויס מנג'ר אמנם מזהה שיש עוד דיסק קשיח, אך לפני שאני עושה משהו שיעלה לי בכמות המידע השמורה על הכונן, אני שואל מה אני צריך לעשות באמת נ.ב אלו הם שני כוננים נפרדים פיזית. לא נגעתי בכונן השני בהתקנה. שניהם היו ועדיין מחוברים בSATA תודה![br]פורסם בתאריך: 22.11.2010 בשעה 22:25:02 הבעיה נפתרה!היה צריך להגדיר אות לכונן בDISK MANAGEMENT. תודה בכל אופן (תשקלו להוסיף לFAQ, אני מאמין שזה קורה לאנשים מדי פעם)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי, אני מעוניין לקנות שרת NAS ביתי, תקציב של בערך 1,000 ש"ח. אני צלם חובב ואני מצלם די הרבה (סטילס וגם וידיאו) וכרגע אני שומר את הצילומים במחשב הראשי ומגבה לדיסק קשיח חיצוני, זאת פעולה לא הכי נוחה כל פעם לחבר את הכונן 3.5" לצורך הגיבויים והייתי מעדיף שרת NAS שישמש אותי לטובת הגיבויים. בנוסף, שאר המחשבים בדירה יוכלו לגשת לצילומים בקלות כי כרגע המחשב הראשי שמכיל את הצילומים משותף ברשת אבל זה אומר שעל מנת לגשת לתוכן שיש עליו אני צריך להחזיק אותו דלוק. אני צריך שהמכשיר יהיה שקט ובעל הספק נמוך (הוא הולך לעבוד 24/7). הייתי רוצה שאפשר יהיה לגשת לשרת NAS דרך האינטרנט ככה שאם אני לדוגמה נמצא אצל חברים אז שאני אוכל להראות להם את מה שיש לי על ה- NA…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי DELL M4800 שאני נהנה ממנו מאוד, יש לו מפרץ לדיסק אופטי שאני החלפתי במתאם כזה- https://www.aliexpress.com/item/32863110746.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4c2d1a17drxnvU&algo_pvid=7466a06a-3bf0-48a0-8072-87f654ae62e1&algo_expid=7466a06a-3bf0-48a0-8072-87f654ae62e1-0&btsid=0ab6d69515848312478584804e32c4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ כי אני לא אוהב שהדיסק האופטי עושה רעשים כשאני מדליק את המחשב. כרגע יש לי מפרץ של 2.5 ריק שיושב בלי שימוש. למחשב יש SSD של 1TB, מבחינתך אכסון אני לא צריך עוד שום מיקום אכסון. אופציה-1: חשבתי לשים שם מתאם לכרטיס זיכרון בשביל גיבויים קטנים, לעתים אני עובד על פרויקט שאנ…

24. שלום, אני מעוניין בהמלצה לדיסק און קי להתקנת מערכות הפעלה. אני לא כל כך בקיא בתחום, האם יש דיסק און קי מהיר מהרגיל? כמובן אני הולך על גירסאת ה-8GB.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by geniaXP,

מתלבט בין שני כונני SSD בגודל 500GB השימוש העיקרי הוא משחקים ה-750 עולה 679 ה-850 עולה 819 ה-850 מגיע עם 5 שנות אחריות לעומת ה-750 אבל קראתי פעם שזה לא נותן כלום ב-SSD, אם הוא לא מתקלקל ב-3 שנים הראשונות הוא גם לא יתקלקל בשניים אחרי. האם התוספת מהירות של ה-850 באמת שווה את זה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים