אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני זקוק לצורב פנימי איכותי מאוד. אני צורב דיי הרבה DVD וDVD-DL. פשוט הצורב שלי בשלבי גסיסה. מעדיף מ-KSP כי הם ממש קרובים.
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אז ככה, בעוד בדיוק כחודש אני יוצא לטייל לתקופה ארוכה מאוד. עכשיו, אני מתפרנס מהאינטרנט וככה למעשה אני מממן את המחיה שם. השאלה היא - מה הדרך הכי טובה לאבטח את כל הססמאות במחשב שלי, כך שבמידה וגונבים לי, הגנב לא יוכל לחדור אליהן? חשבתי לבטל שמירת ססמאות במחשב אוטומאטית, להתקין LASTPASS ולעשות LOGIN כל פעם שמדליקים את המחשב, או משהו כזה. יש למישהו פתרון יצירתי יותר/יעיל יותר/מסוכן פחות? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ביום ראשון אני רוצה ללכת לסניף תל אביב של rsm ולקנות כונן קשיח חדש כי הכונן הקשיח שלי הנוכחי גרוע ביותר. היה לי פעם את הכונן Samsung 80GB HD080HJ, הוא נהרס לפני כמה חודשים ובינתיים אני תקוע עם כונן דפוק שיש לו רק 40GB. עכשיו, הנה הכונן ה-samsung 80GB שהיה לי: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=375805 הבנתי שהחיבור שלו הוא eSATA. עכשיו רציתי לקנות כונן קשיח חדש שהוא SATA2 באתר הזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1324 סמסונג F3 500GB HD502HJ. אני לא יודע אבל אם הוא יתאים ללוח אם שלי, ואני לא יכול לקחת את כל המחשב לחנות כי החנות היא בתל אביב ואני גר בפתח תקווה ואין למשפחה שלי מכונית..ובאוטובוס אני לא אסחב איתי מחשב. בקיצור, אין לי מושג אם הכונן יתאים, …
-
- 36 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
האם יש הבדל במהירות בין דיסק קשיח sata II לדיסק קשיח sata III ?? ואם אין הבדל אז למה זה כן טוב?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה עוד אחת מהשאלות הללו שהוותיקים בפורום יגיבו בערך כך בכל אופן, עם לוח האם שלי מסופקים שני כבלי SATA כאשר בצד אחד הכבל ישר, ובצדו האחר הכבל בזווית של 90 מעלות. בחוברת לוח האם רשום שיש לחבר את הצד עם הזווית להתקן האחסון, ואת הצד הישר ללוח האם. עכשיו אני שואל: האם זאת המלצה, או חיוב? האם יש הבדל באמת בדרך בה אני בוחר לחבר את הכבל? תודה
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום, כשאני מעביר קבצים לדיסק און קי הם עוברים בקצב של בערך 2 מגה לשנייה. זה איטי כמו שאני חושב או שזה אמור להיות ככה? אם זה עוזר יש לי ווינדואז 7, וניסיתי להעביר לכמה דיסק און קי ובכולם זה עבר באותה מהירות... תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
במחשב שלי הלך הצורב כבר ממזמן. היום הלך הצורב גם במחשב השני. השאלה היא האם לא שווה כבר לקנות צורב DVD חיצוני ולחבר אותו מתי שצריך. השימוש בכוננים הוא רק לצריבה, וגם זה במקרים נדירים. מהניסיון שלכם, צורב חיצוני הוא עמיד ומתאים למשימה? יש משהו מומלץ? נגיד באיזור 150 ש"ח? 200 ש"ח? (חיבור USB 2.0 כמובן) עוד שאלה חשובה על הדרך- האם אפשר לעשות Boot מצורב חיצוני? תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי דיסק חיצוני G2 של סמסונג. הכל היה בסדר, אבל אז ראיתי שמערכת הקבצים שלו היא FAT32, אז פירמטתי לNTFS, בשביל קבצים גדולים. מאז הפירמוט, צצה בעיה מוזרה: אני לא מצליח לעשות לו "safe remove" מסרגל הכלים של ווינדוס. משום מה מופיעה הודעת שגיעה של unable to remove... חיפשתי בגוגל, ורוב האזכורים לעניין מתייחסים לrecycle bin, אבל גם אחרי שטיפלתי בנושא, הבעיה לא נעלמה. המוזר הוא, שלפעמים זה כן עובד, ואני לא מצליח להבין למה(מה בעצם ההבדל בין המצבים שבהם זה עובד, לבין המצבים בהם זה לא עובד..) האם יש לכם מושג למה זה קורה, ומה אפשר לעשות? זה לא שיש לי בעיה לכבות את המחשב ואז לנתק אותו, אבל אני חושש שאם השגיעה הזאת קיימת, אז ייתכן שווינדוס לא מבצעת כיבוי "מסודר" של הדיסק, גם כאשר אנ…
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אשמח לדעת.
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי רוצה חוות דעת על ביצועי הדיסק של Seagate ST2000L003 שהוא SATA III עם 64MB BUFFER האם הוא רועש? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן שינוי של מערך הכוננים במחשב וזקוק לייעוצכם. אני מעוניין לרכוש באמזון כונן גדול בנפח 2-3 טרה. הוא בעקרון מיועד לאחסון אולם נשאלת השאלה היא האם כדאי יהיה להריץ ממנו גם את ה-OS? כיום מערך הכוננים שלי הוא כמופיע בתמונה, ולדעתי רק כונן #2 הוא SATA2 ב-7200 RPM. האם יהיה כדאי להתקין עליו OS ולהשתמש בכונן הגדול לאחסון בלבד? או כאמור להשתמש בכונן הגדול בלבד וממנו לתפעל הכל, מבלי להשאיר אף אחד מהכוננים הקיימים? שתי שאלות נוספות הן: 1. איזה כונן מומלץ מההיצע של אמזון? בבקשה מתוצרת WD ולא יצרן אחר. 2. בראייה לטווח הרחוק, האם SATA 3 ייתמך גם בחיבור SATA 2? התקציב אגב הוא גמיש ונע סביב ה-600 ש"ח. תודה חבר'ה [attachment deleted by admin]
-
- 27 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
לכל מי שלא בטוח אם כדאי או לא כדאי לעבור לSSD , העלתי סרטון ליוטיוב פתיחת ברידג' CS5 , פתיחת פוטושופ CS5 , טעינת קובץ Tiff של 35מגה והגדלה ב800% ליצור קובץ של 2.22GB! ... צילמתי והעלתי - עכשיו תבדקו בבית איך זה אצלכם ותעשו את החשבון כדאיות בהצלחה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מה שחשוב לי זו המהירות קריאה הכתיבה פחות חשובה, אני מתלבט האם לקנות דיסק SSD יחיד של 120GB או לקנות 2 של 64GB ולחבר ברייד 0 ע"י הבקר של הלוח אם הלוח הוא ASUA P8P67 הדיסקים המדוברים הם של קרושל (מיקרון M4) כלומר C400 השאלה העיקרית היא אם אני יחבר 2 דיסקים כאלה ברייד 0 האם זה יכפיל לי את מהירות הקריאה כלומר במקום באזור ה 300MS לאיזור ה 600MS וכמו כן את מהירות הכתיבה. תודה מראש לכל העונים.
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם Asus P5KPL-CM G31 והוא תומך ב תקן sata-2 . ברצוני להוסיף כונן שהממשק שלו sata-3 מסוג: Western Digital Caviar Blue 1000GB WD10EALX האם יעבוד? והאם לא יצור בעייה בעבודה ביחד עם כונן קיים שבתקן sata-2 ? הכונן הנל יותר זול מכונן אחר שלהם שבתקן sata-2 Western Digital RE3 1000GB WD1002FBYS אני יודע שלא יהיו הבדלים בביצועים, רק השאלה אם הוא זול יותר למה לא לקנות אם זה יעבוד.
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
רוצה לקנות כונן חיצוני אבל מבולבל קצת. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. * הכונן אינו מיועד לגיבוי * אני צריך אותו כדי להעביר וידאו וקבצים גדולים (iso/img) בין מחשב למחשב בקשר לממשק החיבור, אם הבנתי נכון, USB3 הוא המהיר וגם בעל תמיכה לאחור. אוכל לחבר אותו ללוחות-אם ישנים וזה יעבוד בלי בעיה? הגודל הרצוי זה 500-1000GB, מה שיותר משתלם. שיהיה שקט (כמה שאפשר) תקציב: 600~
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה מוכרים בארץ nas 8 bay שתומך ב-2tb ל bay אחד? בלי הרדיסקים...ושיתמוך במערכת הפעלה / קבצים של mac os x מישהו יכול לתת לי המלצות אולי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי כונן נייד של seagate בן חצי שנה, 500 מ"ב. הכונן עבד בסדר מצויין עד שלאחרונה הוא התחיל לעבוד ממש לאט עד שכמעט תמיד הוא נתקע. פיצלתי אותו לשני כוננים אחד מהם עדיין עובד בערך כמו שתריך השני כמעט תמיד נתקע. לדעתי הבעיה נעוצה בקצה העברת נתונים נמוך מאוד (פחות ממגה לדקה) האם יכול להיות שקצב העברת נתונים ישתנה? מה אפשר לעשות? האם פירמוט יעזור?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
טוב אז קיבלתי SSD עכשיו אני צריך לדעת כמה דברים: 1. חיברתי את ה SSD למחשב המחשב קרא אותו ומצא , עכשיו ישלי עוד HDD והוא בעל 2 מחיצות [C AND D ] עכשיו אני לא רוצה להפוך את ה SSD לכונן מכיוון שאני רוצה שהוא יהיה C ובו יהיה מותקן הווינדווס וב HDD אני יסיר את המחיצות והוא יהיה D. עכשיו השאלה היא אם אני חייב להגדיר את ה SSD דרך ה WIN או שגם בתהליך הפירמוט אני יכול להגדיר אותו?ואם כן תנו הסבר קצר צר איך אני עושה את זה. עוד שאלה היא באיזה הגדרה להגדיר אותו [ SSD ] ב NTFS? ואיך אני לזה שהווינדווס יותקן על ה SSD?עם אפשר עם הסבר.. תודה רבה לכל הסובלנים שיעזרו לי =]
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי כונן קשיח חיצוני של סמסונג, טרה וחצי - G3, הסדרה הירוקה. לפני כמה ימים פרמטתי הכל כדי להעביר לNTFS מ FAT32, ואז העתקתי את כל מה שהיה בו חזרה פנימה. מאז הוא עושה בעיות וכל פעם שאני באה להעתיק משהו ]נימה עולה הודעת השגיאה: error 0x80070037 . כל נסיון לעזרה שמצאתי בגוגל הפנה אותי לתוכנת סריקת מחשב כזו או אחרת שבסופו של דבר צריך לשלם עליה. (ואני אפילו לא יודעת אם היא באמת תפתור את הבעיה) אם מישהו מכיר דרך חינמית לטפל בזה אני ממש אשמח לדעת. תודה רבה גלית
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אני מקבל שגיאה בצריבת קובץ DATA לאחר כמספר שניות מתחילת הצריבה מדובר בצורב LG בחיבור IDE ותוכנת NERO 6.6.1.4 ניסתי לצרוב 3 פעמים עם דיסקים שונים (אותה חברה/חבילה). בצריבת קבצי מוזיקה על דיסק CDR לא נתקלתי בתופעה הייתכן שהדיסקים פגומים? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , ברשותי DOK של סנדיסק 8 גיגה מחובר למחשב usb 2.0 המהירות שאני מקבל היא 4.5-6 מגה מצורף תמונה .. Uploaded with ImageShack.us מה יכולה להיות הבעיה?זה לא אמור להיות יותר מהיר? תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתמול לאחר שעה וחצי של עבודה רציפה פתאום הפסיק לזהות דיסקים של מוסיקה, כולל בהעברה למחשב אחר, חוץ מקולות, שריקה, ורעש של המנוע שכאילו מאבד כוח, אין כלום. למזלי במחשב הישן היה לי את הפיוניר 111 המצויין, אומנם בין כשלוש שנים ונאלצתי לנסות אותו, אבל עדיין עושה את העבודה מצויין ומהר, נכון לעכשיו אני איתו, השאלה היא כמה זמן עוד יחזיק מעמד... אומנם הצורב של סמסונג באחריות, ויחליפו אותו, אבל השאלה האם ללכת על צורב אחר?
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
קניתי כונן קשיח חדש (103SJ) לפי המלצת הסטיקי אגב, במהלך התקנת עותק חדש של ווינדוס פיצלתי את הכונן ל2 מחיצות אחת 300GB ועוד אחת 600GB. לאחר סיום התקנת הווינדוס המחיצה של ה600GB לא מופיעה במחשב שלי אלא רק המחיצה של ה300GB עליה מותקן הווינדוס. יש דרך להחזיר חזרה את המחיצה מבלי לפרמט שוב את הכונן? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כשנה קניתי כונן קשיח חיצוני של seagate בנפח 1.5 טרה FreeAgent Desk מאייבורי (כן אני יודע טעות של מתחילים) בכל אופן מהיום הראשון שהגיע הכונן עושה רעשי קרקוש וחריקה בעת חשיבה ויציאה מIdle ופעמים רבות הוא גם נתקע עם הרעש הזה כאשר הוא לא מצליח לחזור לפעולה (לעיתים נדירות). בנוסף כאשר אני מפעיל ישירות ממנו סרטים לפעמים הוא עוצר את הסרט באמצע... כאילו נתקע לכמה שניות עושה קצת רעשים וחוזר לפעולה רצופה שוב, מאוד מציק. האם יש בעיה עם הכונן? מישהו נתקל בזה? כדאי לפנות לseagate? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
חשבתי חשבתי על דרכים לשדרג ביצועים - ועומדת בפניי ההחלטה להשקיע בבקר RAID או בSSD. ברור שאם אין שיקול כלכלי צריך לקחת RAID של SSD - רק חבל שיש שיקול כלכלי. בכל אופן - הומלץ לי פה בעבר לרכוש את DELL PERC 5/I - השאלה , האם עדיף DELL PERC 6/I ? (אותו מחיר בEBAY) אולי יש בקר מומלץ אחר לביצועים גבוהים ובמחיר שפוי ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-