עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אדגיש מראש - אני לא מבין בעניין, ויעול להיות שכל הנאמר כאן הוא שטויות במיץ.נניח ויש לי מערך 5+0. אם אחד מהדיסקים קורס, מערך ה0 העליון לא אמור לראות בכלל את התקלה, וניתן לעשות rebuild ל5 הפנימי בו כלול הדיסק שקרס מתוך היתירות שבו. תקנו אותי אם אני טועה עד כאן. עתה, נניח שהמערך בנוי הפוך, כלומר 0+5 (זה אפשרי בכלל?). אם אחד הדיסקים קורס, המערך החיצוני היתיר בפני עצמו אמור להמשיך לעבוד, אבל איך ניתן לעשות rebuild? הרי המערך הפנימי הוא raid 0, כלומר, גם אם ה5 החיצוני מספק את כל המידע הדרוש לכך, איך הבקר יודע איך לחלק את המידע הפנימי בין הדיסקים? או שפשוט מפרמטים את התת-מערך כולו ונותנים למערך החיצוני לשחזר את תת-המערך כדיסק יחיד "נקי"? ובכלל, עד כמה מורגש הבדל המהירות בתצורה ה…

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  2. טוב המקום במחשב נגמר ואיתם הסרטים רק מצטרפים לספריית המדייה הגדלה.. אז הגיע הזמן לרכוש כונן חדש... בנתיים מתלבט בין כונן פנימי לכונן חיצוני... ראיתי שהרבה פה סולדים בצורה כזאת או אחרת מכוננים חיצוניים - אפשר לדעת למה? האם יש לזה סיבה מיוחדת? בעקרון התקציב הוא עד סביבות ה400שקלים - לנפח של 1-2TB (תלוי אם זה יהיה חיצוני או פנימי) כרגע יש לי 2 כוננים פנימיים - אחד של WB ואחד שאתם פה המלצתם לי מזמן (הF3) שאני מרוצה ממנו עד הגג אז חזרתי לפה להתייעצות נוספת אם מדובר בפנימי אז אני מתבלט בין: 2TB Spinpoint F4EG 32MB SATA II HD204UI 1.5TB EcoGreen F2 32MB SATA II HD154UI Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002F…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Chura,

שלום, אני משדרג את המחשב בסלון שלי למשהו קצת יותר חזק מבוסס Sandy Bridge נשארו 2 התלבטויות, קירור (נפתח) וקשיח. אני מתלבט האם ללכת על הכוננים הירוקים (WD Green/Samsung Ecogreen) או על הרגילים ? ראיתי שיש לרכוש כונני גרין בSATA3 שמאוד קורצים לי (למרות שזה רק בKSP). האם לדעתכם במערכת שצריכה בעיקר כוח עיבוד וכו' (סרטי BR 3D ) יש חשיבות מכרעת למהירות הקשיח ? שכן הירוקים חסכוניים יותר ושקטים יותר אני מאמין. הכונן יהיה 1TB ויהווה גם מחיצה למערכת ההפעלה וגם מחיצה לאחסון. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי שרת שמריץ "FRRNAS" ביתירות "RAID5" , אני רוצה להתחבר לשרת דרך האינטרנט מישהו יכול להסביר לי איך?? גירסת FREENAS שלי היא " 0.7.2 Sabanda (revision 5462)", ואני משתמש בפרוטוקול "SMB", גרסת הראוטר שלי היא "WR1043N v1 00000000" של "TP-LINK". ניסיתי הכל.. הגדרת את ה-"DMZ" בראוטר על הכתובת של השרת שהיא "192.168.1.250" והגדרתי גם "Webserver"ב-FREENAS על פורט 8085 ופתחתי את הפורט בשרת, כשאני מקליד "192.168.1.250:8085" בדפדפן במחשב שלי זה נכנס לי לשרת, אך כשאני רושם את הIP החיצוני שלי בדפדפן בכל סוגי הוריציות(גם אם ה- IP שלי:8085) זה לא נותן לי כלום.. יש משהוא שמבין ב-FREENAS או בחיבור שרת ביתי לאינטרנט שיכול לעזור לי??

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  5. Started by Clint Eastwood,

שלום לכולם, רציתי לדעת מה ההבדל בין הסדרה S2 לבין G2 של סמסונג? ואם ניתן לומר איזה מהסדרות יותר מוצלחת. למיטב הבנתי G2 זה USB 2 ו- S2 זה USB3 תודה

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  6. Started by guyguy12,

שלום קניתי השבוע מחשב חדש והדיסק הקשיח מרעיש כמעט בכל פעולה שאני עושה רעש של גררר כזה מאוד מעצבן לא שומעים מאוורים וכל המחשב חוץ מזה שקט המחשב הוא I5 לוח P8H67 כ. מסך GTX460 דיסק הקשיח הוא של היטאצ'י 7200 32M 1TERA בחנות החליפו לי כבר לדיסק קשיח אחר (היה לי בהתחלה של WD) ושניהם עשו את אותו רעש.. בחנות טוענים שזה רעש נורמלי אבל זה לא רעש נורמלי מה אני יכול לעשות? מה יכולה להיות הבעיה ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by aaawwe1,

שלום רב, כנראה מישהו נגע לי בכונן 1טרה בית שלי החיצוני, ואתחל אותו או משהו, ועכשיו הוא מציג אותו, אבל מראה כאילו יש בו 0 מקום, ואי אפשר לפתוח אותו. הוא ישר אומר שצריך לאתחל אותו, וניסיתי לאתחל, אבל הוא אומר שוינדוס לא מצליח לסיים את האתחול. ד"א יש לי וינדוס 7. מה עושים?

• 7 תגובות
    • 947 צפיות
  8. הכונן נקנה בסביבות 2000-2001, ולפי HD TUNE עובד(ללא בעיות) כבר 46776 שעות כלומר כמעט 5 וחצי שנים. עד כמה זה חריג?

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  9. Started by Ashand,

שלום האם דיסק SATA 3 יכול לעבוד על מחשב ישן? הבקר יזהה אותו כ-SATA 2 ? האם בכלל שווה לקנות הרדיסק בנפח כזה? אני רוצה להשתמש בו בתור דיסק איחסון לסרטים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום. את המפרט שלי תוכלו לראות מימין. לוח האם שלי הוא ASUS M4N68T-M V2 http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4N68TM_V2/ יש לי כונן SSD (SATA3 השאלה: האם אפשר לאפשר AHCI ? לא מצאתי אפשרות כזאת בביוס. לכן, מדד הביצועים נחות ביחס למחשב דומה, שבו AHCI פעיל תודה!

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  11. Started by someonewhy,

אהלן אני מעוניין לקנות SSD 60GB והתקציב הוא 600 ש"ח ואני לא יודע איזה SSD לקחת כלכך מלא בחירות.. אשמח מאוד אם תגידו לי איזה SSD הכי טוב אני יכול לקבל בסכום הזה. תודה ויום טוב.

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  12. Started by jclarkk,

הצלחתי לגרום לC300 שלי להגיע למהירויות IOPS שמביישות גם את הדור החדש של הכוננים

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. קניתי לפני כחודש וחצי אינטל 510 120GB, עשיתי לו הרגע בדיקה בתוכנה AS SSD והתוצאה הכללית יצאה מאוד נמוכה יחסית לדיסקים אחרים, או שזה אמור להיות ככה? Uploaded with ImageShack.us ואגב מזה כל הקריאות שבאות אחרי ה SEQ? ה 4K וה 4K-64THRD? ואם זה באמת תוצאה נמוכה מה עשיתי לא נכון? הגדרתי מהתחלה ACHI והטרים פועל מההתחלה, מה הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by usernet,

בוקר טוב, ביום ראשון הזמנתי דרך האתר של ivory את ה-F60 ואתמול שבאתי לבטל את ההזמנה נאמר לי שהחבילה כבר נשלחה. מה אתם אומרים? להחזיר את הכונן ברגע שאני מקבל אותו או להשתמש בו? אני ממש מפחד בעניין האמינות שלו.. נכנסתי לפורום תמיכה של החברה וכל ההודעות של מדברות על בעיות עם הכוננים האלה. לחלק המחשב קופא, לחלק נמחק כל הדיסק, בעיות ביצועים, בעיות שידרוג קשוחה ועוד המון המון בעיות נוספות. מה לעשות? יש כונן אחר אמין במחיר סביר כמו ה-F60? תודה!

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  15. Started by Mark F,

שלום חברה ראשית כל אחלה פורום מאוד עוזר אז ככה אני מעוניין להעביר חומר מהארדיסק ישן אם חיבור ide להארדיסק חדש חיבור sata כשאני מחבר כל אחד מהם לחוד המחשב מזהה אותם כשאני מחבר את שתיהם בו זמנית המחשב עושה ריסטארט כל הזמן אני רוצה להגיע למצב בו אני יראה את כל הכוננים של שתי הארדיסקים ב my computer כדי להעתיק את הקבצים תודה רבה על העזרה ומצטער אם היה נושא כזה פעם לא מצאתי ספציפית לבעיה זו

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  16. Started by Proww,

אהלן. רציתי לדעת האם הדיסק און קי הנ"ל הינו טוב? (או בכללי האם יש אותו למישהו כאן..) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7125&CatCode=407 תודה ואשמח לתשובה מהירה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by jara14,

אהלן יש לי HD חיצוני שהכל היה בסדר איתו עד אתמול. פתאום כשאני מנסה להיכנס לHD אני מקבל הודעת שגיאה. חשבתי שהוא הלך, אבל מסתבר שהוא עובד חלק על המחשב השני. ניסיתי כמובן להחליף לחיבורי USB אחרים במחשב הסורר אך ללא הועיל. ההארד דיסק מופיע ב- DEVICE MANAGER וגם ב- MY COMPUTER (אבל ללא האייקון הקבוע). לפני שאני עושה פורמט אשמח לקבל כל הצעה. אגב, יש לי XP במחשב הבעייתי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Proww,

אהלן. אני מעוניין לרכוש דיסק או קי. חשבתי שאולי תעזרו לי למצוא את מה שאני מחפש. אני מחפש דיסק-און-קי בעל נפח של 8GB, שיהיה קטן (mini), עד 45 שח. תודה.

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  19. Started by ksn1981,

שלום לכולם, מחשב חדש [i5-2500 / 2X4GB / Win7_Pro_x64] עם צורב AD-7260S.. בהשוואה למחשב הקודם (נייד חלש), עושה הרושם שהצורב נכנס לסוג של SLEEP.. הגיוני? איך מבטלים? עזרתכם בבקשה..

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  20. Started by hen1235,

יש ברשותי דיסק קשיח SATA של WD כמעט 5 שנים. נראה שבשנה האחרונה הוא התחיל לזייף מעט (אין תלונות) ולצבור כמות מפגרת של סקטורים פגומים. בבדיקה שעשיתי לכונן, גיליתי כ-500 סקטורים פגומים. נכון לעכשיו, הצלחתי לבצע מיפוי של הסקטורים ונראה שמערכת ההפעלה מתפקדת בצורה לא רעה. בכל מקרה, אני מעוניין לגבות את כל המערכת, לקנות דיסק קשיח חדש ולהעביר הכל אליו. רציתי לדעת אם יש קשר כלשהו בין גיבוי לבין הסקטורים הפגומים על הכונן? האם הגיבוי יכול להיפגע מהסקטורים הפגומים?

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  21. אני צריך לחבר הארדיסקים ללא מארז יש באפשרותי לחבר הארדיסק דרך תחנת עגינה בחיבור USB 3 או בעזרת סוג של מגירה כמו בלינק המצורף בחיבור SATA איזה חיבור יעבוד טוב ומהר יותר (מדובר באותו הארדיסק) 1. מגירת ה SATA 2. תחנת עגינה ב USB 3 http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjA2OQ==

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  22. מותקן כרגע ווינדאוס XP, אבל נראה לי שהבעיה החלה אחרי התקנת ומחיקת לינוקס אבונטו. גודל הכונן הוא 160GB, אבל גם אם אני מתחיל התקנה חדשה של XP, מוחק את כל המחיצות הקיימות במהלכה, עדיין הכונן מחולק ל-4 "מחיצות" שונות ואי אפשר לאחד את כולם לאחת! אני תקוע עם מחיצה אחת מקסימלית בגודל 19GB, שנייה בגודל 1GB, ושלישית ורביעית בגודל 65 GB כל אחת פחות או יותר. מצידי, אני אתקין עכשיו את כל הווינדאוס מחדש, רק איך מאחדים את כל האזורים האלה למחיצה אחת? אין לי סידירום אגב, אז כל פתרון חייב להיות אפשרי גם דרך DOK (כך התקנתי את XP מחדש).

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  23. יש לי דיסק קשיח שעושה לי קליקים פה ושם ,ניסיתי לנקות מבחינה חיצונית ,ולא כל פעם הוא עושה את זה ,אבל כשהוא עושה את זה הוא מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית ,יש דרך מסוימת לתקן (חוץ מהחלפת הלוח חשמל שלו או קניה מחדש של רכיבים ?) !

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  24. Started by outburst,

אני מחפש תוכנה שתאפשר לי ליצור אימג' משלושה מחיצות לקובץ אחד ושיהיה ניתן לפתוח את הקובץ ולשחזר ממנו בדיוק שלושה מחיצות חזרה עם כל המידע בדיוק , יש חיה כזאת?

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  25. Started by NTK1,

אני כרגע מעדכן את כל ספריית הסרטים שלי ( 300+ ) לגירסת בלו ריי ( 20-50GB כל סרט ) אני מתכוון לקנות 4 כוננים של 2TB בשביל להכניס לתוכם את כל הסרטים, הם יהיו מחוברים למחשב דרך 2 תחנות עגינה שהתחברו ב-USB3 לכל תחנת עגינה יש שקע לחשמל ככה שצריכת החשמל ממש לא משנה לי, אני מתלבט בין שלושה כוננים WD20EARS - מחיר - 400 ST32000641AS - מחיר - 420 HD204UI - מחיר - 430 הסמסונג הכי יקר והמהירות שלו היא 5400 וזיכרון 32MB, ה-WD20EARS הכי זול, וה-Barracuda במהירות של 7200 אומנם זה ישמש לאיכסון אבל הסרטים גדולים ואני לא רוצה ש"יגמגמו" לי באמצע, מה הכי מומלץ ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים