עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dor396,

אהלן, הכונן הפנימי שלי בלפטופ מתקתק לקראת קריסה ואני מעוניין להשתדרג ולהזמין לי כונן ssd חדש. אני מתלבט בין 250 או 500 גיגה - ה250 נשמע לי קצת גבולי, מאיזה קיבולת הכונן מתחיל להיות איטי מהרגיל(זה יעזור לי בבחירה)? ראיתי כאן המלצות לסדרות הבאות ואשמח להסבר מה ההבדל ביניהן (הדיון הראשי לא כל כך מעודכן): Crucial BX100 Samsung 850 EVO לגבי סדרת Samsung 850 PRO - ההבדל בינה לבין הEVO הוא משמעותי (שווה את ההפרש)? לגבי הקנייה - אני לא לחוץ על הכונן כי הכונן הישן עדיין מתפקד, מכירים אתר משתלם יותר עם עדיפות לאחריות על הכונן? תודה רבה, דור

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. בחיפושיי בפורום וברחבי האינטרנט, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. האם HDD עם חיבור sata3 באמת מסוגל לנצל את מלוא גודל תעבורת החיבור, או שזה סתם גימיק שיווקי שמקפיץ את המחיר? עד כמה שכן הצלחתי להבין, כונני HDD בכלל לא מסוגלים לנצל את מהירות החיבור של sata2 עד סופה כך שאין באמת הבדל מעשי בין אם יתחברו בחיבור sata2 או sata3. אקח לדוגמא את ה-WD 1tb Black Caviar עם חיבור sata3, לעומת ה-Samsung F3 עם חיבור sata2, יהיה הבדל ביניהם? או ש-WD סתם יצרו את אותו עם חיבור מוגזם שעולה פי כמה על יכולות הכונן? ושאלה אחרונה, האם כונני SSD הגיעו לגבול של ה-sata2 ואיתם באמת יחול שיפור בחיבור sata3?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. מהם אמצעי האיכסון המאפשרים שמירה של הרבה מידע? סוגים שונים של ווידאו בעיקר. נניח ואני זקוק למשהו לפחות של 300MB/S, אבל ממוצע לא קצב מקסימלי. הSSD שלי הוא אמור להיות 400MB/S אבל האם יש אמצעי איכסון אחרים שיותר עדיפים על פני SSD בשביל לשמור הרבה דקות בקצב של 300MB/S? לא מצאתי בחיפוש משהו שמדבר על שמירת ווידאו, למרות שיש פה מפרטים של מחשבים עם עריכת ווידאו.

4. ברשותי מארז coolermaster sniper כיצד אני יכול לחבר ולעגן את הכונן בצורה ראויה ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. כרגע אני בודק את אחוז המדרגים שנותן לדיסק 1 מ-5 באתרים עם ביקורות משתמשים רבות כגון newegg ואמזון, אבל אשמח לשמוע על דרכים יעילות/מדוייקות יותר. ובאותה הזדמנות, האם יש דיסק SATA 2TB שמצטיין באמינות ובשקט? מהירות פחות קריטית לי.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by ShayP84,

שלום, חג שמח. יש לי מחשב DELL Inspiron 15R SE 7520 i7 כרגע עם כונן 1TB במהירות 5400... הכונן מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית (פעם ראשונה שאני עובד עם כונני 5400 בעוד שאני רגיל ל7200 שהיה לי במחשב השולחני..).. בין אם זה עד שמעתיקים קבצים/מעלים תוכנות כבדות ותוכנות הורדות (לUTORRENT לוקח המון זמן לעלות כי הוא מאמת את ההורדות).. מינימום מקום אחסון: 250GB יש לי תקציב באזור ה1000 ש"ח (גמיש..), אבל אני לא מבין גדול בSSD...לפי הפירסומים והתכנים השיווקיים (ומאמרים/סיקורים פה ושם) ראיתי שה840 EVO של סמסונג לא רע מבחינת ביצועים-מחיר...אבל שוב, אני לא מבין גדול, זה רק לפי מאמרים...לכן אני שם פה את הפוסט... השאלה בגדול היא, כמובן, על איזה אתם ממליצים...ועוד שאלות כמו; האם זה מתאים למח…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Ghtm,

היי - מספר שאלות: - אחרי שקראתי את דיון המומלצים פה החלטתי לקנות את הצורב הנ"ל. כשאני צורב בעזרתו (משתמש ב-IMGburn), בהרבה מהמקרים הצריבה פשוט נעצרת באמצע - הפס של ה-Device Buffer יורד ל-0, המנורה שעל הכונן מפסיקה להבהב וקצב הצריבה יורד ל-0. נכון לעכשיו הבעיה מתרחשת עם כל סוג מדיה שניסיתי - DVD+R, DVD+R DL ו-CD-R. אחרי שהצריבה נעצרת הכונן לא נפתח עד שאני עושה ריסטרט למחשב, ולפעמים המחשב נתקע. לא קופצת שום הודעת שגיאה. התקלה לא מתרחשת כל הזמן, אבל היא מתרחשת באחוז גבוה מהפעמים ונמאס לי לשרוף דיסקים. כשאני מנסה לצרוב את אותו דבר פעם נוספת אם הצריבה נפסקת שוב היא בד"כ נפסקת באותו אחוז כמו הצריבה הזהה שנפסקה לפניה. לקחתי את הכונן לחנות והחליפו אותו אבל אותה בעיה מתרחשת גם עם…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם! ברצוני לדבר על הדיסק הקשיח מסוג RAPTOR. קודם כל חובה לציין ש-RAPTOR עובד במהירות 10K כלומר 10000 RPM (סיבובים לדקה). RAPTOR מחולק לשני קטגוריות: 1. 8 MB CACHE 2. 16 MB CACHE הנפח של RAPTOR הוא: 36GB או 74GB או 150GB World's fastest SATA drive: 10,000 RPM, 4.5 ms seek, 8 MB cache With a next-generation SATA interface, 1.5 Gb/s data transfer rate, native command queuing NCQ המחיר נע בין 126$ ל- 280$ כל המעוניין להגיב ולפרט מוזמן, במיוחד עם הוא כבר משתמש באחד כזה. חשוב גם שהאחרים ידעו האם שווה להשקיע סכום כזה כדי לשפר ביצועי מערכת הפעלה והתוכנות

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Iron Man,

מצאתי בזיגזג צורב של סמסונג 10*24*40 עם 8 MB באפר ב385 שח. מה דעתכם על הצורבים של סמסונג איך הם?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. מקווה שהכותרת לא מעורפלת - אני אנסה להסביר פה למה התכוונתי. אז ככה , עקבתי אחרי הסטיקי והפעלתי AHCI כפי שמוסבר (שינוי ערכים ברג'יסטרי ואז שינוי ההגדרות בביוס - עד כאן אין בעיות). כרגע הכל עובד כשורה אבל אני רוצה למנוע ניתוק של הכוננים הפנימיים (אלה שהם HOT PLUGGED ) ושרק הכונן החיצוני יופיע לי בSafetly Remove Hardware ולמעשה להעלים את האייקון כשהוא לא מחובר - עברתי על כל הסטיקי ולא מצאתי את הדרך "להעלים" אותו - אם פיספסתי משהו אני אשמח להכוונה או לחילופין תשובה לפתרון הסוגייה. תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום אני רוצה לקנות את המארז Antec MX-1 טלפנתי לכמה חניות בארץ ואין להם אותו במלאי וגם אין אפשרות להזמין מישהו מכיר חנות בארץ שיש אותו במלאי או חנות בחו"ל שמבצעת משלוחים לישראל שיש להם את המארז ? תודה לעוזרים !!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני רוצה לפרמט את ה-DOK שלי ל-NTFS כדי לחבר אותו ישירות ל-DVD שלי ולנגן סרטים ב-HD (קבצים מעל 4GB). האם קיים DVD שיודע לקרוא NTFS ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by BendaMan,

שלום לכולם! זה הפוסט הראשון שלי בפורום מקווה להמשיך ללמוד ולשתף פה מידע. יש לי בעיה קיבלתי דיסק און קי של קינגסטון הוא ניקרא DT310 או data traveler 310 הוא בגודל של 256 GB. ידעתי מראש שתיהיה בעיה למערכות הפעלה להתמודד עם הגודל הזה אבל השאלה שלי אם יש איזו דרך מוכרת לפתור את הבעיה שלי. הבעיה היא כזאת, כשאני מכניס אותו בפעם הראשונה ל WIN XP הוא מפרמט אותו למערכת קבצים מסוג FAT עד כאן הכל בסדר אבל כשאני מכניס אותו ל WIN 7 הוא משנה לי את מערכת הקבצים (בלי לפרמט) ל EXFAT ואז הוא לא מזהה אותו יותר ב WIN XP. השאלה היא האם יש אפשרות לבטל את זה ש WIN 7 יהפוך אותו אוטומטית ל EXFAT? לא להציע לי להפוך אותו ל NTFS כי אז שום דבר אחר לא יקרא לי אותו. (באוטו, DVD וכו') תודה מראש! מתן.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by oronluko,

שלום, אני מתלבט כרגע להוסיף SSD כדי לשפר את הביצועים של המחשב עד שאני אחליט לשדרג גם אותו. רציתי לדעת האם חוץ מהגבלה שלי על 300MB/s בגלל SATA2 במקום SATA3 בלוח אם, האם ה-SSD יעבוד או שיש מגבלה כלשהיא? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. 400 גיגה עולה 1500 שקל בערך ן 2 של 200 עולים 1200 שקל בערך

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by nitsanroz,

יש כזה דבר? אני מצאתי משהו חדש של IOMEGO משהו EGO PRO בנפחים של 320 או 500 אבל לא מצאתי אותו באתרי קניה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by GrayFox,

מה המצב אנשים? אני רוצה לקנות לי HD חיצוני שיהיה לי לגיבוי בלבד ומידי פעם גם לנשיאה ממקום למקום עכשיו אני מחפש משהו בסביבות ה1.5T-2.0T השאלה שלי היא ככה האם כדי לי פשוט לקנות מארז וHD בנפרד על מנת להוזיל לי את הקנייה? יש הבדל בין קנייה של HD חיצוני שלם (עם מארז וכו') או קנייה בנפרד?? תודה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by noambaum,

אז ככה -חשוב שיהיה מהיר מאוד,לגבי U3 אני ממש לא מתלהב מזה,אם אפשר שיהיה של SD. תודה לכולכם,מצטער שאני מפיל שאלה כללית כזו אני פשוט לא מבין כלום ב-DOK. אה כן ויהיה נחמד אם הוא יהיה READY BOOST.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום. מה ההבדל למעשה בין כונן 3.5 ל 2.5 מלבד המחיר וחיבור לחשמל?(חיצוני) אמינות?ביצועים? אודה לכם אם תפרטו לי כי אני ממש לא מבין את הקטע .

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. יש לי לוח אם gigabyte ga-965p-ds3 XP SP3 קראתי את הלינק שבסטיקי, הורדתי את התוכנה HDD Capacity Restore Tool וזה לא עזר קראתי את השרשורים הקשורים http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=406430.msg3493185#msg3493185 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=412432.msg3541912#msg3541912 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=388976.msg3342472#msg3342472 ולא מצאתי פתרון... אשמח לעזרה.. תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by GHOST,

איזה קונן מבין שתי אלה עדיף מבחינת ביצועים ואמינות? ???

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. ניסתי לחבר אותו לחיבור אחר והוא לא נדלק. יש לי שם הרבה חומר חשוב בשבילי האם ניתן להציל את מה שיש עליו ? יש לכם המלצה אולי למקום שעושה דברים כאלה ? וכמה דבר כזה עולה ? כמו כן חקרתי קצת את הנושא הבנתי שאם זה הPCB של ההרד דיסק אפשר לשים PCB חדש ורק להחליף בין הצ'יפים של הביוס כדי לתקן את ההרד דיסק האם זה באמת נכון ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום. אני רואה סרטי 720p brrip ב-XBOX שלי דרך דיסקים שאני צורב מהמחשב, והם עובדים מעולה בלי תקיעות או משהו.. ואני עכשיו קולט שזה ביזבוז כל הזמן ליצרוב דיסקים אז חשבתי פשוט לקנות דיסק קשיח חיצוני. רציתי לדעת כמה דברים.. קצת ההעברה של דיסק קשיח חיצוני (דרך USB) הוא יותר איטי מקצב העברה מדיסק DVD? כי פשוט אני רואה סרטי 720p brrip, והם סרטים ממש כבדים ואני לא רוצה לגלות שהסרט עובד עם תקיעות בגלל שהוא עובר דרך דיסק קשיח חיצוני במקום מה שהיה עד עכשיו דיסק DVD רגיל. במידה ולא אמורות להיות בעיות חשבתי על אלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324&products_id=24627 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324&products_id=28599 אם אפשר ל…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אז ככה, הדרישות: נפח: 500GB שימוש: גיבוי והרצת סרטי HD (מה שאומר ש USB2 וגודל של 3.5 אינץ' יספיק) בגלל אילוצי מקום יש עדיפות לכונן שיעמוד, כמו ה WD למיניהם, אבל עדיף שזה לא יבוא על חשבון אחריות/הפרש גדול מידי במחיר הצעות?

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. לאחרונה התקנתי SSD ופירמטתי את המחשב אך אני לא מרגיש שהמחשב "טס"... המפרט שלי מבוסס Q9550 ו-4GB זכרון. אציין שעברתי על השלבים של החלק השלישי (טיפים ו-Tweaks שיש לבצע על דיסקים קשיחים מסוג SSD) במדריך הבא. במה אני צריך להרגיש את ההבדל בצורה הכי בולטת?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים