אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
התחדשתי היום בקייס של Rosewill שמאוד מומלץ פה בפורום ביחד עם הרדיסק של סמסונג, גם הוא חביב הקהל - 103SJ של 1TB. זכור לי בעבר ששאלתי פה ונאמר לי שבהעברת נתונים עם eSATA בכוננים של 2.5" המהירות האופיינית היא 60-70 מגה לשניה, ואילו עבור 3.5" ניתן להגיע ל 80-120. ובכן, בהעברת נתונים רגילה בין המחשב, בו מותקן כונן 7200RPM שכמובן מחובר ב SATA לסמסונג שמחובר לכניסת ה ESATA אני נמצא אי-שם באיזור ה -55מ"ב לשנייה. מה שמוזר זה שלמרות שהעתקה אחת תסתכם ב-55מ"ב לשנייה, אם אעתיק במקביל מהרדיסק אחר אליו (לדוגמה אחד שמחובר ב USB2) אוכל לקבל שם 25~מ"ב לשנייה מבלי לפגום ב-55 של ההעתקה הראשונה. אם אני באמת מצליח לקבל מקסימום של 80מ"ב, מדוע איאפשר גם בהעתקה אחת..? האם זה נתון אופטימלי שעלי לה…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי כמה כוננים, HDD, ו - SSD. אני צריך למחוק מהם מידע מסווג, כך שלא יהיה ניתן לשחזר אותו. חשבתי לקנות דיסקים חדשים, ולהעביר את החומר הנצרך אליהם, ולהרוס פיזית את הכוננים, אבל זו הוצאה גדולה מידי. אני יודע שיש תוכנות שעושות Wipe לכוננים, אבל גם כאן תהיה לי עבודה רבה להתקין הכל מחדש.. האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לדרוס רק את האזורים הפנויים בדיסק, כדי שלא יהיה ניתן לשחזר נתונים? חשבתי פשוט להעתיק לשם חומר ולמלא את הכונן עד 0 מקום, ואז למחוק שוב, אבל אני לא יודע עד כמה זה יעיל.. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ה. חברה שלי מעוניינת בצורב די וי די. מהמומלצים כאן נשארתי עם הסמסונג והLG. לשני הצורבים החסרונות שלהם, אבל מה שבאמת חשוב לה זה אמינות. כלומר, שהצריבות יעברו חלק. הפונקציה היחידה שגם נראתה לי נחמדה היא הLightscribe שבסמסונג. אבל כמה עולה מדית LS? מעלעול בתוצאות החיפוש ראיתי שהמחיר בארץ יקר והמדיה הזאת נדירה. אבל כמה יקר וכמה היא נדירה?
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם abit kn8 ultra-9 ורציתי לדעת מאיפה אני יכול להוריד דרייברים ל-SATA כדי להעתיק אותם לדיסקט. קיבלתי עם הלוח אם דיסקט שנקרא NVRAID האם זה הדרייברים?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים לא מזמן רכשתי צורב חדש מסוג LG. לצורך צריבה אני עושה שימוש בתוכנות המקובלות כגון DVD SHRINK , DVDFAB וכו.. בהתחלה משך הצריבה(כל התהליך כולל ניתוח הדיסק ע"י התוכנות) לקח כ- 45 דקות. לאחרונה זמן הצריבה התארך ללא הכר ועומד על כ- 120+ דקות . המחשב נקי מוירוסים ורוגלות.יש שפע מקום פנוי בכונן C. עשיתי ניקוי ודחיסה לכונן C ע"י הכלי שמובנה ב- XP ועדין אין שיפור במצב. ברצוני לציין, שברגע שהצורב משמש ככונן להפעלת משחקים שונים הוא עובד מצויין. בנוסף אין שום בעיה איתו בזמן צפייה בסרטים. הבעיה היחידה היא משך זמן הצריבה שהתארך מאוד. אודה לכם על המלצות לפתרון הבעיה. יואב
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרגע יש לי 2 דיסקים קשיחים, אחד ישן בנפח של 14GB וחיבור IDE והשני חדש בנפח 80GB וחיבור SATA2. לצערי הרב, לא הצלחתי להתקין את מערכת ההפעלה Windows XP על הדיסק הקשיח החדש בכל דרך שניסיתי (אני כבר לא זוכר כמה פעמים עשיתי פורמט) ונאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הקשיח הישן. האם עצם העובדה שמערכת ההפעלה מותקנת על דיסק קשיח בעל נפח קטן, ישן ואיטי משפיעה על הביצועים? ואם כן, עד כמה? תודה, יום טוב.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבנתי שכרגע הSamsung 850 EVO הוא הדגם המומלץ והאופטימלי לרכישה, התקציב מאפשר את ה250GB, השאלה אם יש אחד אחר, שהוא קצת פחות מהיר ביחס לסאמסונג אבל עדיין באותו טווח מחיר ושהוא 500GB?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! לאחרונה ראיתי אצל חבר כונן קשיח (500 ג'יגה) בעל חיבור וממשק לטלוויזיה. הכונן מסוגל להתחבר לטלוויזיה, להציג תמונות וסרטים בכל פורמט כמעט ולקרוא כתוביות. רציתי לדעת אם מישהו מכיר כונן שכזה, ואם אפשר המלצות לאחד בתקציב של עד 600 ש"ח.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אתמול בלילה עשיתי קצת שטויות איכשהו בזמן שהתעסקתי בדיסק אחד, דיסק קשיח שני נמחק הדיסק היה מורכב מPARTITION אחד של NTFS מלא בקבצים הדיסק מופיע כרגע כGPT ורובו המוחלט של השטח UNALLOCATED צריך המלצה לתוכנה שתדע לשחזר את הכונן תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם. אני עדיין חושב שסקרים מהסוג הזה רלוונטיים קומסי קומסה לצרכן הביתי, אבל זו דעתי. בכל מקרה, הנה הסקירה, שכל אחד ישפוט בעצמו .... https://www.zdnet.com/google-amp/article/ssd-reliability-in-the-enterprise/
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
פיצלתי כונן C בדיסק קשיח בעזרת התוכנה EASEUS וכעת הכונן C מופיע לי כמו שצריך עם 100GB בלבד איך שרציתי אך נעלמו לי 400GB אחרים ! בדקתי ב DISK MANAGEMENT ונראה שם משהו מוזר : למעלה בפירוט מופיע כונן C עם 100GB אך למטה הוא מופיע כ-500GB. אני עובד עם WIN7 את עזרתכם בבקשה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי קניתי לפני כמה ימים ADATA SP900 1280 GB ססד פתאום הופיעה לי בעיה במנהל המשימות של marvell 91xx configata device ויש עליו צהוב אין לי מושג מה עושים עם זהניסתי לחפש דריבירים בכול חור אפשרי לא מוצא משהו שיעדכן את הססד
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאני מכניס את ה DOK אין לי אופציה של מחיקה גם שאני נמסה להעתיק קבצים אליו זה רושם לי שאני צריך לבטל את ההגנה איזה הגנה ? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברת Gigabyte מתחילה למכור את המוצר החדש במשפחת ה-Aorus שלה - כונן NVMe עם הארה צבעונית בתוך גוף הקירור שלו לכתבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מה יהיה עם החומר בפנים?? מצורפת תמונה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני שבוע הזמנתי עוד צורב פילפס 1628 לתדהמתי קיבלתי צורב SPD2400 שאלתי את המוכר - הוא אומר לי שזה הדגם החדש חקרתי יותר לעומק והתברר לי שזה שווה ערך ל צורב LITE-ON SHW-1635S אני יכול להחזיר אבל האם כדי ? איך הצורב הזה אולי הוא טוב ?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש כונן SSD שיהיה איכותי, אמין, ביצועיסט ובלי בעיות מפגרות של דריברים. אני מבין שה X-25M עונה על דרישות אלה ? אבל הבנתי שבקרוב אמור לצאת ליין חדש של אינטל ? איך התחרות מולו ? אם הייתם צריכים לקנות השבוע בארה"ב הארד דיסק SSD, איזה הייתם קונים ולמה ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים. לאחרונה אני חושב על לרכוש את מארז הכונן ZM VE-300. לצערי, ראיתי אותו רק במקום אחד בארץ: כאן. אני מעוניין בו היות והוא יודע לדמות כונן אופטי ומסוגל לטעון קבצי iso ולדמות את פעולת העבודה איתם. ממה שהבנתי, הוא מסוגל לעשות זאת גם בבוט טיים, כך שזה מעולה להתקנות של מערכות הפעלה ישנות שפחות תומכות בעבודה מכונני פלאש ועל מחשבים שאין להם כונן אופטי. בכל אופן, מישהו יודע איפה עוד אפשר להשיג כונן כזה? אני שואל כי קצת מבאס אותי לחשוב שאין תחרות על המחיר שלו ושאולי יכלתי להשיג אותו ביותר זול. ממה שראיתי באיביי, המחיר יחסית אטרקטיבי (מאיביי יכלתי להשיג אותו בערך ב- 40 שקל פחות ממוכר שהוא top rated, כולל המשלוח. אבל הייתי מפסיד את האחריות). אשמח לשמוע אם מישהו יודע היכן עוד…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ה HD שלי נמצא בסביבה קרה מאוד פלוס מאוורר שנמצא עליו, הכל נשמע טוב ונעים למעט שחשתי נפילה מועטת בביצועים שלו אבל כאשר הורדתי את המאוורר הביצועים שלו השתפרו אז האם ה HD פשוט הוקפא ולכן לא פעל כראוי?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום התקנתי את הssd ולאחר מכן החזרתי את הhdd הקודם (בנוסף) הhdd עובד ואני רואה אותו "במחשב שלי" אבל משהו מוזר לי: 1: הhdd הפך להיות סוג של התקן נשלף. כמו שמחברים התקן usb. בעצם הוא מופיע לי בשורת ההתחל למטה כמו כל התקן חיצוני אחר שמחובר. זה אמור להיות ככה? אף פעם לא היה לי יותר מhdd אחד אז אין לי מושג אם זה בסדר. 2: בביוס שמתי לב שהוא מזהה לי רק את הssd וכונן dvd אחד מתוך 2 והhdd לא מופיע גם הוא. חשוב לציין שחוץ מהעובדה שאין זיהוי הכל בסדר ועובד. אני ישמח לתגובות שלכם. נ.ב איך אפשר לדעת מה היא גירסת הקשוחה שלי בssd 330 של אינטל?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום, 1. ברצוני לרכוש כונן חיצוני 1TB לגיבוי סרטי משפחה מקור (ממצלמת וידאו) ותמונות. מהו הדיסק החיצוני המומלץ ביותר לשם כך? (500-600 ש"ח) 2. יש לי WIN7 עם כונן 1TB בודד (מחיצות C ו D). אני עורך סרטים קצרים (קליפים) משפחתיים בפרמייר. עד כמה שידרוג הכונן הקשיח ל SSD יגביר את ביצוע המחשב באופן משמעותי? (זמן טעינת המחשב, גלישה באינטרנט, אופיס, פרמייר וכו')? האם כדאי לשדרג (הביצועים הנוכחים לא מפריעים לי במיוחד, אבל אולי כדאי לשדרג..)
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לשדרג את הלפטופ שלי LENOVO G570 יש לי i5 (דור מעט ישן אבל עושה את העבודה) הזמנתי זכרונות לשדרג ל8GB במקום 4GB ועכשיו נשאר לבחור כונן SSD השימושים שלי הם: פוטושופ, צריך גם להפעיל עוד מערכת הפעלה וירטואלית (לומד QA). 1. הבנתי שיש 2 אפשרויות - כונן M2 שהאמינות שלהם מוטלת בספק (או שאני טועה?) 2. או כונן 2.5 שאוכל להתקין אותו במקום הרגיל. ואת הרגיל העביר למתאם יעודי במקום הכונן DVD (אני מוכן לוותר עליו) 3. אופציה אחרת??? מה מבין האפשרויות עדיף? אמין? הנפח הנדרש הוא מעל 200 ג'יגה תקציב באיזור ה 400-600 ש"ח אודה לעזרתכם, תומר תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, הלפטופ שלי כבר ישן מאוד ולכן מאוד איטי. הייתי רוצה לשדרג ל SSD ורוצה לבדוק האם ה SSD הזה יוכל לעבוד עם הלפטופ שלי? SSD- Samsung Evo 860 דגם לפטופ - G580 Laptop (Lenovo) - Type 2689 תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-