אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש HDD בנפח של 1TB, קראתי את ההמלצות והחלטתי לבדוק את דעתם של חברי הפורום. אני מעוניין בHDD שקט ואמין אני חשבתי יותר על Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS מאשר גירסת הבלאק אני חייב לציין שכל ההארדיסקים שלי עד היום הם WD. ראיתי שיש פה המלצה לסמסונג אבל בכל זאת אשמח לדעת מה היא דעתכם המחירים בין הגרין לסמסונג המומלץ לא מהותיים כלכך, בסביבות ה 420 בממוצע. תודה רבה לעזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, במחשב שלי הלך לי הדיסק קשיח, ואני חושב לשדרג לדיסק 1 SSD בגודל בערך 120 ג'יגה עליו תהיה מערכת ההפעלה ותוכנות כבדות, ודיסק 1 רגיל בגודל 1 או 2 טרה עליו אשמור את החומר שלי. השימוש שלי הוא הורדה וצפייה בסרטים, ופיתוח תוכנה. ואולי גם מעט משחקי מחשב (fifa ודומיו). 1. האם אתם ממליצים על ארכיטקטורה כזו? 2. אשמח להמלצות על דיסקים טובים במחירים סבירים תודה רבה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כונני ה-SSD המובילים הבאים של חברת הענק לשוק הביתי צצים לביקור באתר הרשמי - ואז נעלמים בשנית לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
לחבר שלי יש מחשב נישא של COMPAQ דגם EVO N610C מעבד פנטיום 4 1.8 ו256 RAM. משום מה המחשב כל הזמן שואל אותו (למטה בשורת המשימות) אם הוא רוצה להסיר בביטחה את הרכיב כלומר כונן הCD. ניסינו להסיר אותו וכמובן בהפעלה הראשונה של המחשב הוא זיהה אותו מחדש והתקין אותו אבל המצב לא השתנה המחשב עדיין שואל אם אנחנו רוצים להסיר אותו. הכונן רשום בDEVICE MANAGER כ-COMPAQ CD 224E ולא מופיע שום סימן של תקלה או משהו בסיגנון. איך פותרים את הבעיה???
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי עכשיו את הכונן Sychte kamazo 2 וחיברתי אליו כונן 2.5" (FAT32) שהיה בשימוש במחשב הנייד הישן שלי (לא פירמטתי אותו או משהו כזה לפני) עכשיו חיברתי למחשב , עושה רשום שהכל טוב (הנורה דולקת המחשב מקפיץ הודעה שחוברה חומרה) אבל אני לא רואה את הדיסק... מה עושים? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבנתי שחיבור mSATA משמש לחיבור SSD בתור זכרון מטמון של כונן קשיח, אבל האם יש הבדל במהירויות בין SATA 6Gb/s לבין mSATA?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי אותו כבר וזה. מי שלא מכיר אותו הוא אמור ליתמוך בצריבה של דיסקים רגילים במהירות 40X24X40 וגם בצריבה של דיוידי. קיצור היום רציתי ליצרוב משהו על דיסק רגיל (700 מגה) אז הוא נתן לי ליצרוב רק עד 8X הוא כניראה חושב שזה דיסק דיוידי . אז איך אני משנה את זה?? תודה לכולםם
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, הוספתי למחשב הנייד שלי של ASUS G750JW כונן SSD חדש Samsung 850 EVO 250GB לפני ה SSD היה לי כונן 1 של 750GB המחולק לשניים C ו D על כונן C אין כלום חוץ מאנטי וירוס, מערכת הפעלה וכמה תוכנות חשובות. ועל D כל הקבצים שלי התקנתי את הכונן SSD דרך התוכנה Samsung Magician ודרך Data Migration העברתי את הקבצים שעל C (הכונן הראשי שלי) הבעיה שאני לא יודע איך להגדיר את ה SSD שיהיה הכונן הראשי ואת C לאתחל ולהחזיר לכונן אחד ביחד עם D
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
עובד עם Raid 0 לביצועים כבר כמה שנים טובות אבל הנפילות הן מאד תכופות, חושב לעבור לSSD כונן יחיד למערכת הפעלה ומשחקים, האם הביצועים ישתפרו? מה לגבי יציבות/אורך חיים ? אשמח להמלצה על כונן SSD עד 800 שח. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני אשמח להמלצה על SSD שישמש רק עבור מערכת ההפעלה ואולי עבור משחק או שניים במחיר מינימלי וביצועים טובים עם חשיבות גבוהה בעיקר לאמינות. בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק און קי usb3, אני לא רוצה לקנות סתם, איך אני יודע שבוודאות יש לי? נכנסתי לdevice manager ורשום לי שם (intel®usb 3.0 extensible host controller - 0100 (microsoft וגם הסתכלתי מאחורי המחשב וראיתי שם חיבור usb בצבע כחול כזה, זה אומר שבוודאות יש לי usb3 ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. יש לי כ10 מחשבים שהולכים לאחסן פרויקטים חשובים , חלקם יותר חדשים וחלקם יותר ישנים. אני צריך בקרי רייד איכותיים ואמינים בשביל המחשבים האלה שיריצו RAID 1 על כונני SATA יחסית חדשים (צריך לזכור שלא כל לוחות האם תומכים SATA). המלצות?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! ביום קניתי כונן DVD ובאתי לחבר אותו, עשיתי כל מה שצריך.. הוצאתי את הCD ROM הישן שלי ובמקומו שמתי את הDVD ROM החדש , הוצאתי את כל החיבורים שצריך לישן , הכנסתי את החדש ופתאום המחשב לא קורא את שתי הכוננים ( יש לי גם צורב רגיל וגם כונן DVD) .. הכנסתי את הישן שוב, אז הכל פעל. ועז עכשיו אני לא יודע מה לעשות ?!?! ישלי שאלה גם בקשר לחיבור אודיו, בכונן DVD הוא חובה? כי קיבלתי עם הכונן חיבור אודיו וגם אם אני שם אותו וגם אם לא הכונן DVD לא פועל... ובכונן הרגיל הישן - אם אני מחבר אותו או לא אז הוא עובד בכל מקרה וככה גם בצורב, הוא עובד שלי החיבור הזה.. אז תגידו לי בבקשה מה הבעיה תודה רבה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן התלבטות היא בין נפחים שונים האמת , הEVO בגרסאת 120GB עולה 400 שח והCRUCIAL 240 GB עולה 550 שח. זאת אומרת הבדל של 150 שח , אבל יש כמה בעיות - מצד אחד מהירות הכתיבה של הEVO הרבה יותר גדולה - הבנתי שיש בעיית 'אמינות' מסוימת עם הEVO ושיש עדכון תוכנה שמסדר אותה , לא ידוע עד כמה הבעיה נעלמה -הCRUCIAL משתלם הרבה יותר
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הלך לי דיסקשיח WD BLACK אחרי חמישה חודשי עבודה. יש עליו מידע שהייתי רוצה לשמור, אך לא במחיר של לשלם למשחזר מקצועי. ניסיתי להריץ שתי תוכנות, כולל זו של WD, אך תמיד הסריקה נתקעת אחרי זמן מה ומתקבלת הודעה שאי אפשר להמשיך. אני רק רוצה לוודא שאכן שום תוכנה שאני אמצא לא תעשה את העבודה שכן הוא ממש תקוע מכנית. האם אני צודק או שיש תקווה? אגב, המצב החמיר מרגע לרגע. בהתחלה עוד יכולתי להיכנס לכונן ולסייר בין התיקיות (עד שהוא היה נתקע) אך כעת כשאני מחבר אותו למחשב אחר, ומנסה להיכנס אליו, וינדוס אומר לי שאני צריך לפרמט את הכונן. כלומר, כאילו שהוא נמחק. שוב, האם אני צודק והמצב אבוד (ללא משחזר מקצועי)?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ממה שראיתי עדיף NTFS. ומה לגבי מחיצה ראשי או לוגי? 2. אני מעלה לפעמים את המחשב תחת XP כשהכונן עם WIN7 נמצא גם כן במחשב (בד"כ כדי להעביר ולגבות קבצים ביניהם). משום מה אני רואה מחיצה שמ"ה לא מותקן בה כתוב עליה "שמור ע"י מערכת". כמו כן אני לא יכול לגשת אליה. יש לכם מושג למה?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחדשתי בדיסק נוסף של 500 GB חיבור SATA ..... אחרי ההתקנה נרשמה לי שגיאה בזמן העלאת הווינדוס כדלקמן: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key"לא כל כך הבנתי מה לעשות, חזרתי לווינדוס (אחרי לחיצה על F8 ובחירת ההארד דיסק הקודם,כמו פירמוט) ובמחשב שלי->ניהול, לחצתי מקש ימני על ההארד דיסק החדש והפכתי אותו כביכול לפעיל, או שככה חשבתי, ניסיתי שוב להפעיל את המחשב מחדש והופיע לי הודעה חדשה שבה כבר באמת שאין לי מושג מה לעשות :-\ : "Boot GTMR is missing press ctrl+alt+del" חשוב לציין שכשאני בווינדוס הכל בסדר,כל המחיצות תקינות! בקיצר אני מצליח להכינס לווינדוס רק ע"י F8 אם אין מנוס מפירמוט אז אין, אבל אני מעדיף למצוא …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי EVO 120GB, ואני מתלבט אם למכור.. כעקרון אני חושב למכור אותו ואולי לקנות SSD זול יותר באותו נפח ובכך לצאת עם רווח כלשהו. מה דעתכם? ראיתי שיש אחלה SSDים ב-KSP.. וגם ככה בלוח שלי יש SATA 2. אני מתלבט בגלל שאמרו שיש לו בעיית חומרה, לא שזה כזה מפריע לי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי הרדדיסק 120 gb, 7200 rpm 8mb buffer של matrox והוא עושה המון המון רעש (הוא הדבר היחיד שמפריד ביני לשלווה) יש דרך להשתיק אותו או להחליף להרדיסק אחר יותר שקט??? (אם אין ברירה)
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי לוח של GIGABYTE X79 UP4 ןרציתי לדעת אם איזה מתאם אני יכול להוציא את מירב הביצועים מכרטיס הסמסונג 950 PRO ? האם הלוח שלי תומך בבוט מכרטיס PCIE / מהכנון של סמסונג? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה יהיה מהיר יותר RAID 0 של שני כוננים איטיים יותר (נגיד 850 EVO או כל כונן שכזה) נגד כונן מהיר יותר (תומך NVMe) כדוגמת 960 EVO בתרחישים הבאים: שני כוננים בחיבור SATA3 לעומת כונן M.2 יחיד. שני כוננים בחיבור SATA-express לעומת כונן M.2 יחיד. שני כונני M.2 (על PCI-e x4) לעומת כונן M.2 יחיד. הכוננים ישמשו לאיחסון תוכנות ומערכת הפעלה בעיקר ולא לאחסון מדיה (כלומר איבוד של מידע אינו נוראי אך עדיף שלא יקרה) תודה לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש כזה דבר? אני מצאתי משהו חדש של IOMEGO משהו EGO PRO בנפחים של 320 או 500 אבל לא מצאתי אותו באתרי קניה
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, במהלך השנה האחרונה הצטבר לי במחשב חומר שברצוני לגבות. מכיוון שמחירי ההארד-דיסקים עלו בחודשים האחרונים, ואין באפשרותי לרכוש אותם, ארצה להשתמש בהארד דיסקים ישנים שמצאתי אצלי במחסן ששימשו מחשבים ישנים (משנת 2000) ושמרתי אותם. מדובר בכ-20GB. הכוננים המדוברים הם (שלושתם IDE): WD Caviar 150AA - 15 GB WD Caviar 64AA - 6.4 GB WD Caviar 23200 - 3.2 GB השאלה שלי היא כזו: מה היא הדרך הכי טובה לחבר אותם למחשב שלי כדי להעביר את הקבצים, מלבד לפתוח את המארז, ולחבר אותם אחד אחד? יש איזשהו כבל IDE-USB, או משהו דומה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות שרת ביתי. העניין הוא כזה, כיום אני מוריד טורנטים בעזרת שרת שנמצא בענן (משלם עליו כל חודש כ - 20 ש"ח) וצופה דרך קודי במכשירים אחרים ישירות מהענן. אני מנסה למצוא פתרון זול יותר וחד פעמי. השרת הולך להשאר דלוק 24/7 ולכן צריך משהו חסכוני בחשמל. אני לא כל כך מבין בנושא אז פשוט נכנסתי ל KSP וחיפשתי שרת NAS. האם זה מה שאני צריך לרכוש? האם צריך ידע ברמה גבוהה בכדי להגדיר אותו ולהתקין עליו תוכנות או שידע בסיסי יספיק? השרת הולך לשמש בין היתר לגיבוי קבצים. אשמח להכוונה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום הייתי היום ברשת מחשבים. ביקשתי להוסיף למחשב ישן יחסית כונן קשיח נוסף Seagate ST3000DM001. המוכר טען שצריך להחליף ספק כוח בטענות שזה לא ספק כוח ממותג ושאין עוד כבל חשמל. אני חושב שהוא סתם ניסה למכור עוד משהו שאני לא צריך. בכל אופן בסופו של דבר הוא הציע לותר על הכונן דיסקים ולקחת משם חשמל. במחשב יש בסך הכל עכשיו 2 כוננים קשיחים וכונן דיסקים שעכשיו לא מחובר. הספק כוח אאל"ט 500 וואט. האם הוא באמת ניסה לרמות או שני חייב לוותר על הכונן דיסקים? ואם כן איזה כבל אני צריך? ראיתי שם כמה חיבורי מתח פנויים, הוא אמר שזה IDE ולכן לא טוב
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-