אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום, מאחר והתקלקל לי דיסק קשיח של 750GB של סיגייט החלטתי שאני הולך על גיבוי קניתי זוג כוננים 500GB ואני מתכוון לעשות RAID1 הבנתי מזה RAID 10 וRAID 0 אבל לא הבנתי מזה RAID5 של 3 כוננים--- ואם אפשר אל תביאו לי את הקישור הזה של הויקיפדיה שמדבר על הרייד כי לא הבנתי מה אומרים שם על RAID5. חשבתי אולי לקנות עוד כונן של 500GB ולעשות RAID5 אז מה הוא עושה ? מה הוא משפר ? הוא גם מגבה וגם משפר מהירות ? אם אפשר כמה שיותר מהר שזה דחוף ליומיים הקרובים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין להוסיף למחשב בסלון כונן 2 טרה, בנוסף לטרה ועוד חצי שכבר יש לי שם. האם ריבוי כוננים קשיחים באותו מארז עלול לפגום באורך החיים של הכונן יחסית למחשב עם כונן אחד? דבר שני, האם כונן פיזי נפרד מכונן מערכת ההפעלה, כשהוא מופעל לעיתים רחוקות יחסית - האם אורך החיים שלו יהיה ארוך יותר? האם בכונן במהירות 5400 אין בעיה לצפות בסרטי HD (בלי קשר למפרט המחשב עצמו) וכמובן - אשמח מאד להמלצה לכונן קשיח בנפח 2 טרה. תודה לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרגע יש לי שני כונני אחד מחובר למחשב ומשמש למערכת ההפעלה והשני סתם זרוק בחוץ. מה כדאי לעשות איתו? חשבתי על RAID1 להגדלת ביצועים, הוא נתמך ע"י כרטיס בקר SATA שיש לי וכנראה גם ע"י לוח האם. האם ניתן ליצר RAID ללא התקנת הווינדוס מחדש? אם לא, האם ניתן לבצע שיכפול (Disk cloning) לדיסק אחר, להתקין את ה RAID ולהחזיר את מערכת ההפעלה? -האם ישנו מתאם בין דיסק 3.5 לסלוט של כוננן דיסקטים ישן? -האם ישנה בדיקה לאורך החיים הצפוי של הדיסק (כמו קריאת נתוני SMART)?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין ב DOK בנפח 2G, אהבתי את סדרת ה Micro Cruzer של SanDisK מכיוון שהוא קטן ודקיק. אני מתלבט בין : זיכרון נייד בנפח 2GB מסדרת SanDisk Cruzer Micro http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=10800007&came=4108 לבין : זיכרון נייד חדשני Sandisk Cruzer Micro U3 2GB http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=10777069&g_kind=0 4 שאלות קצרות בבקשה :-) 1. האם שניהם דקיקים וקטנים באותה מידה ? 2. מה נותן ה U3 ? 3. ראיתי של U3 יש את היכולת של להכניס ולהותיא את ראש ה USB, בפועל האם זה יתרון או חסרון ? (נראה כיתרון, יותר נוח ובטוח, אבל מצד שזה, זה אומר שיש בפנים חלקים נעים, וזה מקור ליותר תקלות, לא ?) 4. מהי המלצתכם ? תודה !
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא יודע אם זה מתאים יותר לפורום תוכנה או לפורום זה . אז כמו שנאמר בכותרת אני צריך תוכנה שתבדוק לי את ההרדיסק (MAXTOR 40GB ) ותגיד לי אם יש סקטורים פגומים או אין . תודה מראש .
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כ10 מחשבים שהולכים לאחסן פרויקטים חשובים , חלקם יותר חדשים וחלקם יותר ישנים. אני צריך בקרי רייד איכותיים ואמינים בשביל המחשבים האלה שיריצו RAID 1 על כונני SATA יחסית חדשים (צריך לזכור שלא כל לוחות האם תומכים SATA). המלצות?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאלתי זו נובעת מהתעניינותי במארז הזה בו מותקנים הכוננים בצורה אנכית ולא בשכיבה כמקובל ואין ספק שהרעיון חכם מאד "ואיך לא חשבו על זה קודם" אך החשש מקנן בי בשל העובדה שאיני מבין כיצד עובד מנגנון הכתיבה של כונן מכני והאם במצב אנכי זה "לא המצב הטבעי שלו" (כלומר מונח על הפלטה)
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
גמר לי כבר המקום במחשב אני רוצה לעשות גיבוי אני עוד איזה חצי שנה -שנה קונה מחשב חדש עם איזה 500GB אז לא תיהיה בעיה אבל לבנתיים המחשב מפוצץ אני רוצה לגבות איזה 30 ג'גה איך עושים את זה בדיוק ?מה הדך הכי טובה בדרך כלל
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי השקה בהפתעה לפני כמה שבועות, סדרת ה-SSD החדשה של אינטל שמיועדת לרשת את כונני ה-600p זמינה לרכישה לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
חבר שלי קנה כזה בחול והוא הגיע עם בקר IDE ATA100 כתוב שם שוינדוס לא יודע לעבוד עם הרדיסקים גדולים מ-137GB לכן חובה לחבר את ההרדיסק לבקר שהגיע איתו ולא ללוח אם מה זה השטויות האלה?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שמעתי שקיים cdrom Kenwood 72X TrueX מה ידוע עליו ואיפה ניתן להשיג אותו בארץ????
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, מעוניין לקנות כונן חיצוני 2TB על מנת לחבר בחיבור USB 3.0 לנתב שלי (D-Link 6850). צריך לעמוד על השולחן ליד הנתב. גודל סביר. חשבתי על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829399 וראיתי שהמלצתם על זה: Transcend StoreJet 35T3 מה דעתכם? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וצהריים טובים אני מעוניין לקנות הרד דיסק חיצוני של 500 גיגה התקציב עד 500 ש"ח איזו חברה מומלצת? איזה גודל עדיף-3.5 או 2.5? תודה רבה ליאור
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצה לדיסק לסטרימר Playon! HD. מתכנן לאכסן עליו קבצי MKV. עדיפות לחנויות באיזור הוד השרון-כפ"ס-רעננה. מה דעתכם על זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5639 לפי מה שהבנתי. הוא נחשב שקט יחסית. האם מספיק שקט בשביל קולנוע ביתי?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. ברשותי כונן SH-203B של סמסונג עם קשוחה עדכנית (SB01) לפני בערך חודש הכונן הפסיק לקרוא דיסקים, בין אם מדובר בCD או DVD. ניסיתי לתקן זאת ע"י כל הפתרונות שמציעה מיקרוסופט (FIX IT, REGEDIT, מנהל ההתקנים) אך לשווא. הכונן בן 6 שנים סה"כ. זהו? הלך קפוט? האם יש טעם בכלל לרכוש דיסק ניקוי בכ20 ש"ח או שכבר צריך להחליף את הכונן? בברכה, אור כהן
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וברכה, קניתי DIsk On Key של SanDisk - Cruzer Fit 32Gb. המחשב זיהה אותו בהתחלה, וישר פרמטתי אותו לNTFS (כי אני צריך להעביר קבצים הגדולים מ4 גי'גה), דרך הפרמוט המובנה של וינדוס (מקש ימני - Format). לאחר הפרמוט המחשב עדיין מזהה את המכשיר, והוא עדיין מופיע כRemovable Disk, אבל הוא מראה שהנפח אחסון של המכשיר הוא 0 ביטס, והוא גם לא נותן להעביר לשם קבצים. ניסיתי לפרמט אותו שוב (דרך הפרמוט המובנה של וינדוס), אבל עכשיו הוא לא מאפשר לי לפרמט (הוא נותן לי ללחוץ על Format אבל שום חלון לא נפתח, ולא קורה כלום). האם עשיתי משהו לא בסדר, והאם ניתן לסדר את הבעיה? בתודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי סרט DVD שאני רוצה לגבות והעברתי אותו להארד דיסק עם SMART RIPPER (יש לי צורב DVD ואין לי עוד כונן DVD),איך אני צורב את כל קבצי ה-VOB (וגם קובץ IFO אחד)? יש לי נרו.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני ממש בדרך לקנות צורב חדש מה עדיף SATA או IDE, יתרונות חסרונות ? לפי ההגיון הפשוט שלי SATA אמור להיות יותר מהיר לא ? תודה רבה לכול המתייחסים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עקרונית HD נחשבים צוואר הבקבוק במחשבים חדשים, ה-HD לא התקדמו יחסית מאז P3 לעומת השיפורים האחרים במחשב (לוחות אם , מעבדים , זכרונות וכרטיסי מסך ) השאלה האם אני ירגיש שיפור ממשי (לא דרך תוכניות בדיקה ביצועים ) אלה בשימוש יום יומי אם HD של WD RAPTOR ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, רכשתי דיסק קשיח SSD SAMSUNG EVO 850 350 GB ואני מעוניין להחליף אותו בדיסק קשיח הקיים במחשב נייד שלי. העיניין הוא שאין לי סריאל של הוינדוס, המחשב הגיע כבר עם וינדוס 8. גם לא מופיע סריאל בגב המכשיר ככה שאני לא יודע איך אני הולך להתקין וינדוס חדש עם הרישיון הקיים. בעייה נוספת היא שאין לי כונן דיסקים, האם ניתן להתקין את הוינדוס דרך דיסק און קי?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
-
יש לי DVD של ASUS דגם E616 נשאר לי עוד 4 אזורים ובפעם האחרונה הוא ינעל על איזור האחרון מה אני יכול לעשות שיהי מולטי ZONE לכל הזמן תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי לוח של GIGABYTE X79 UP4 ןרציתי לדעת אם איזה מתאם אני יכול להוציא את מירב הביצועים מכרטיס הסמסונג 950 PRO ? האם הלוח שלי תומך בבוט מכרטיס PCIE / מהכנון של סמסונג? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בלוח אם שלי GAX48DS5 יש מצב של SATA AHCI המערכת הפעלה הותקנה במצב SATA רגיל האם יש שיפור משמעותי בביצועים שמעבירים בביוס למצב SATA AHCI יש לי את הולוסירפטור 150 ג'יגה ויש לו את ה NCQ או בשביל להנות מהביצועים צריך להתקין מחדש את וינדוס במצב SATA AHCI ועוד שאלה לגבי הדיסק קשיח שלי איך אני יודע שהוא עובד על מצב SATA 2 והוא מעביר מידע ב 300 מגה ולא ב 150 תודה לעונים יום טוב
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כרטיס SDHC 16GB של קינגסטון class4 שאני משתמש בו בתור כרטיס הרחבה לD2+ שלי ויש לו בעיה מוזרה... כל פעם שאני מעתיק אליו שירים או קבצים אחרי שאני מוציא את הכרטיס מהמחשב ומחבר אותו שוב התיקיות עם הקבצים שהעתקתי פשוט ריקות לפעמים הוא עושה לי בעיות בהעתקה קבצים מסוימים הוא כן קורא וחלק נעלמים אחרי שמנתקים את הנגן מהמחשב האם אפשר לשכוח ממנו ולקנות חדש? או שיש פיתרון לבעיה המתוארת? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-