עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by roeesnir,

האם זה אפשרי? אפילו בקטן, האם אפשר לצרוב ל-2 צורבים במקביל? אם כן - באיזה תוכנה? או שצריך חומרה מיוחדת?

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. שלום לכולם. אני מתכנן קניית מחשב חדש ואחד הדברים שאני מעוניין בהם הוא הפרדה בין כל קבצי ותוכנות מערכת ההפעלה לבין כל שאר הדברים במחשב שיהיה. לצור כך חשבתי לקנות שני כוננים קשיחים, כאשר הכונן שיכיל את מערכת ההפעלה לא צריך להיות גדול מידי. 80GB זה מעל ומעבר. ---- אבל ---- אין כוננים בנפח כזה בעלי 16MB CACHE. וכאן באה שאלתי אליכם: עד כמה כמות הCACHE תגביל אותי בעבודה בתצורה של דיסק אחד בעל 8MB CACHE למערכת ההפעלה ודיסק אחר בעל 16MB CACHE לכל שאר הדברים? כעקרון חשבתי על 2 אופציות: 1. לקנות שני דיסקים כמו שציינתי קודם ואז השאלה היא מה אני מפסיד בביצועים? 2. לקנות דיסק אחד גדול בעל 16MB CACHE ולחלק אותו לטובת מערכת ההפעלה. פיזית עדיין יהיה לי כונן אחד. מבחינת אמינו…

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  3. Started by shlomom,

שלום, אני רוצה לפתח קצת את הנושא של מכונת צריבות, כרגע תיאורטי אבל יתכן ובאמת אצטרך לבנות אחת בקרוב. אני מעוניין במחשב בעל 8 צורבים לפחות (אולי אפילו 10) שמסוגל לצרוב (בהצלחה כמובן) 8-10DVD במקביל. זה בהחלט יכול להיות מבוסס לינוקס (אפילו רצוי לצורכי scripting) כי זאת מכונה יעודית לנושא. הנפח הכולל של הדיסקים פחות קריטי ה-ISO יועברו למכונה לצורך צריבה מהרשת. אז אני מניח שצריך מארז יחודי שמסוגל להכיל כמות כוננים כזאת, 8-10 DVD writer. כמובן מערכת מחשב שתתמוך בכך - יציאות SATA מספיקות או כרטיס נוסף. ודיסקים קשיחים. אני חושב שהבעיה במכונה כזאת היא רוחב הפס שדרוש בין הדיסק הקשיח לצורבים ולכן צריך לחשוב איך לתכנן את זה נכון. מנסיון, צריבה של DVD בודד מופרעת בקלות על ידי מטלות ש…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by a1a1a1a,

אני בתהליך של קניית מחשב, לקחתי הארד דיסק של 640 של WD. יש לי לוח אם תומך (GA-MA770-UD3 Rev.2) כדי לי לקחת 2 כוננים של 320 או של 250 ולעשות מערך RAID? אני צריך כוננים מיוחדים בשביל זה? זה יתן לי שיפור משמעותי?

• 2 תגובות
    • 772 צפיות
  5. שלום, צהריים טובים.. קודם כל אני רוצה לציין שחפשתי בפורום (וגם מחוץ לו) לפני שהעלתי את הנושא ואני פשוט לא מצליח לפתור את זה. אז ככה: לוח אם של ASUS - P5K שעליו מובנה בקר RAID JMICRON 363 כוננים קשיחים כמו שכתבתי בנושא: 4 ST3500320AS X מערכת הפעלה: WIN XP X64 עכשיו לבעיה.. חברתי את כל הכוננים הקשיחים ללוח - 3 לחבורי SATA רגילים ואחד (שעליו מותקנת מערכת ההפעלה) לחיבור שעל פי ההוראות של הלוח שייך לבקר כמובן שהתקנתי את הדריברים של הבקר ואת התוכנה שלו והבעיה היא שהבקר פשוט מזהה רק את הדיסק שמוחבר לבקר עצמו.. אין בזה הגיון משום שיש רק חיבור SATA אחד לבקר והרי ש - RAID מורכב משתי דיסקים ומעלה אז ברור שפספסתי פה משהו השאלה מה ?!.. לא אכפת לי כבר לבנות מערך מדיסקים קיימים כך שה…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום. המחשב שאני כרגע כותב עליו מילים אלו, הוא בעל כונן קשיח של 500 גיגה. המחשב פעיל - יש עליו את מערכת ההפעלה כמובן, מסמכי וורד, וכן הלאה. ברצוני לברר לגבי הוספת כונן זהה, וליצור מערך RAID 0. השאלה - האם יש צורך בפירמוט מלא? תודה

7. Started by viper_sb,

אני רוצה לרכוש כ 3 כוננים כאשר אחד הוא 160G-80G בשביל מערכות ההפעלה והשנים האחרים הם יהיו טרה וחצי כול אחד באפר של 32 וRPM 10000 תודה.

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  8. Started by Cereal Killer,

אהלן, אני תר בתקופה האחרונה אחר מארז רייד חיצוני של 2-5 מפרצים ואני רואה שהמחירים שלהם פשוט לא נורמאליים אז חשבתי אולי לבנות אחד (אם זה יוצא משתלם), מארז/ים יש לי ספקים יש לי דיסקים ירכשו בהמשך. הבעיה שלי זה איך אני עושה מערך דיסקים כלשהו ללא מחשב ואיך אני מתעל הכל לחיבור ESATA? יש רעיונות (הזמנות מחו"ל באות בחשבון)?

9. שלום, ברשותי כרגע 2 כונני IDE בנפח 200GB כל אחד ללא שימוש מיוחד. אני מעוניין להפוך אותם לכונני גיבוי כאשר הם ישמשו כמראה האחד של האחר. לצורך העניין אני מעוניין להשקיע מינימום כסף ועל כן הרעיון הכי זול שעלה בראשי הוא להפוך כל אחד מהם לכונן חיצוני לכל דבר עם קופסא מתמאימה, לחבר למחשב ב-USB ודרך תוכנה להגדיר את זמן ותוכן הגיבויים. מה דעתכם? אשמח לשמוע פתרונות אפקטיביים יותר, אך יחד עם זאת גם זולים, כיוון שקופסאות רייד לשני כוננים קיימות בשוק, אך אין לי כוונה להוציא יותר מידי כסף על כך. תודה.

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  10. שלום וחג שמח (עדיין). מעוניין לגבות חומר על הראוטר (יש לי גיבוי על המחשב אבל סובל מ"בעיית" גניבת כל המחשב ו/או חשמל ממית דיסקים וכו...) אופציה יקרה היא דיסק על רשת אופציה שחשבתי עליה היא דיסק 2.5 500G + מתאם מדפסת לרשת. הגיבוי שלי הוא אינקרמנטלי כל שלא חשובה המהירות בכלל. מה דעתכם? איזה מתאם מדפסת כדאי לקנות או שלא משנה? זה יעבוד בכלל, אראה את הדיסק כדיסק ברשת? בתודה, יהודה

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  11. Started by avidan28,

שלום פורום חלונות יש לי דיסק קשיח רפטור 36 עם מערכת ההפעלה עליו והוא מחולק ל 3 מחיצות.קניתי עכשיו עוד אחד זהה ואני עומד לקבל אותו עוד כמה ימים. כיצד אני בונה פה מערך רייד ללא פורמט? האם צריך מחיצה אחת בכל כונן פיזי?? האם צריך פירמוט מחדש של שניהם ובהגדרה ראשונית ללחוץ F8 שעולה המסך הכחול הראשוני של ההתקנה לפני הממשק הגרפי של XP (כמו ב 2000) ניסיתי לעשות משהו עם רפטור 74 שניקרא JBOD אבל לא הצליח כל כך.כרגע הוא בתור כונן מהיר ולא יותר. אשמח לקבל עזרה פה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אהלן אנשים! אני מתחיל פרויקט של בניית מחשב קטנטן מבוסס לוח mini itx , על הלוח כבר החלטתי, ומאז אבנה לבד מפרספקס,זיכרון לא בעיה. אבל לגבי אחסון - זה קצת מסובך: יש לי דיסק קשיח בגודל של 1.8 אינצ' (שנלקח מנגן X5 שהלך לעולמו בטרם עת זצ"ל) איך אני יכול לחבר אותו לממשק IDE או SATA ? אשמח לטיפים וכו' :-P עריכה: הדיסק הקשיח הוא Toshiba Mk2006GAL , http://img203.imageshack.us/img203/7471/p10100204wq.jpg האמת שאין לי מושג איך נקרא החיבור הזה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by eyal177,

הרכבת שרת NAS ביתי שלום יש לי מחשב לא בשימוש ויש לי NAS חדש בין 7 חודשיים פיירול וסוויץ ואלפסק. קניתי אותם לאיזה פרוייקט שלא יצא לפועל ועכשיו אין לי שימוש בו אז חשבתי לעשות דבר כזה... אני רוצה לחבר אותו למחשב הישן שלי שלא בשימוש. ואותם לחבר לאינטרנט בNAS יש לי 6 כוננים. אני שיהיה לי תוכנת ניהול לNAS שאני יכול להקצות כוננים למשל: כונן 1 לאבא שלי . ששם יהיה לו גישה חופשית לגבות את המחשב שלו . להוריד חומר לקחת חומר כונן אחד יהיה שייך לי . שהוא יגבה את המחשב שלי מרחוק כל X זמן . כונן אחר שאני יכול לתת גישה לאנשים { משפחה מורחבת} שיקבלו ממני קישור וסיסמה או משהו כזה. ויוכלו להוריד תמונות שלהם מאירועים ומפגשים שלנו. וכך האלה.... הNAS והמחשב שיבו בבית אצל הורים שלי . יהיה …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. http://www.tomshardware.com/charts/hdd-charts-2012/benchmarks,134.html# מעניין מאוד. שימו לב שמתחת לדיסקים שמסתובבים במהירות מטורפת של 10K, מופיע דיסק של סייגייט מסדרת ה DM..!

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  15. אהלן חבר'ה בבקשה תצילו אותי הלך לי הרבה חומררר בהרדיסקקקק.... היה לי 2 מחיצות של 20 ג'יגה כל אחת ורציתי לאחד בניהם עם התוכנה Partition magic 8 אחרי שהפעלתי את המחשב מחדש כדי שהפעולה תתחיל בסוף הפעולה ניתנה לי הודעת שגיאה...(משומה לא זוכר מה היתה השגיאה אבל לא משנה כ"כ עכשיו) ומה שקרה זה שעכשיו יש לי רק את אחת המחיצות והמחיצה השניה נעלמה.... ניסיתי להכנס לUnlocated שבו היתה המחיצה שנמחקה ולבצע חיפוש Undelete ולא נמצא כלום ...... מה אני יכול לעשות כדי לשחזר את המחיצה ואת החומר שהיה עליה ?? ??? בבקשה תעזרו לי אני מתחנןןןןן... תודה רבה מראש !!!!!!! גם למי שלא יודע איך אבל נכנס וניסה לעזור..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by skyline,

http://jpg.co.il/view/5079a85b1e766.png/][/url']http://jpg.co.il/view/5079a85b1e766.png/"][/url]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אורח RnGKay

יש לי שני הארדיסקים במחשב, שאחד מהם נקנה לאחרונה (ה WD SE כמובן) והנה למה אני מאד מרוצה ממנו: ה - WD 80GB 7200RPM SE - 8MB Cache והנה לשם השוואה ה Maxtor DiamondMax 80GB 7200RPM 2MB Cache (אם אני לא טועה) של MonoMan : ה Maxtor D740X-L 60GB on ATA100 7200RPM של biodome ה Seagate SCSI 18gb Cheetaha 15,000RPM גם של biodome לעומת ה Quantum Fireball lct 20GB 5400 ובעל 128KB CACHE הישן שלי המהירות של ה WD פשוט מדהימה אותי! כונן מדהים! נקודה!

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  18. נו , הכותרת דיי אומרת הכל , אבל בכל זאת , אני צריך צורב דוד שתומך בכמה שיותר פורמטים , שלא ממש מפריע לו אם הוא צורב על מדיות איכותיות או לא , וכמובן , שלא יידפוק דיסקים על מהירויות בינוניות (CD אני צורב בכיף על 32X והצורב הנוכחי שלי לא הורס , זאת פחות או יותר המהירות שבא אני אצרוב דוד , חלקיי 4 כמובן , אז יוצא שאני אצרוב על 8X ואני צריך צורב שיכול לעמוד גם בקצת יותר )

19. שתי סיבות שמרחיקות אותי בינתיים מקניית מדיות דיוידי הם המהירות הנמוכה(4X) שלא מנצלת את המהירות של הצורב שלי(16X) וגם מחירם הנמוך. במידה ואני טועה ויש מדיות טובות במחיר יחסית נמוך,אשמח לקבל המלצות.

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  20. אני חושש שמה יש משהו לא תקין בהרדיסק ורוצה לבדוק אותו בצורה הכי טובה שיש .

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  21. הצורב שלי התחיל לזייף... כלומר פעם הוא מצליח לצרוב ופעם לא, היה איזה פעם אחד שהוא עשה רעשים... עכשיו השאלה שלי איך אני יכול לבדוק שהצורב תקין מבלי לנסות לצרוב על דיסקים-כי אני לא יכול לדעת אם הצריבה יצא טובה או אם כל הקבצים תקינים. אני משתמש ב NERO 6 EXPRESS בתודה manor

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  22. Started by shablull,

הצורב התחיל להשתגע , הוא מזהה דיסקים של CD ללא בעיה , דיסקים של DVD - הוא מזהה אותם אך הוא מזהה אותם ריקים מתוכן .(מקורי/צרוב) האם הצורב נתקע או שהוא כבר סיים את זמנו. (הצורב כבר בן 3 לפחות)

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  23. Started by limer,

שלום, ברשותי DOK עם הבעיה the disk is write protected . {בגודל 32 גיגה שמפורמט ב-ntfs , ואני עובד עם win 8.1} כמובן שעשיתי חיפוש בגוגל וניסיתי ... Open a command prompt Diskpart list disk select disk attributes disk clear readonly clean DiskPart has encountered an error: The request could not be performed because of an I/O device error. See the System Event Log for more information. בנוסף לכך גם : Click start run regedit go to this directory HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Currentcontrolset\control\ if you can't find StorageDevicePolicies under control folder then make some new one. Follow this steps: .... וכו' ...גם זה לא עזר גם התוכנה : HDD LLF Low Level Format Too…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by asvg,

שלום יש לי דיסק קשיח חיצוני 750 גיגה בן 6 שנים USB 2 השתמשתי בו לגיבויים עד לאחרונה, ולפני כחודש בערך התחיל לעשות בעיות: כשחיברתי אותו היה רשום התקן לא מזוהה, כשחיברתי אותו על מחשבים אחרים לא זוהה ולא היתה כל הודעה, עכשיו כשחיברתי אותו שוב למחשב שלי ליציאת USB לא זוהה ולא היתה כל הודעה החלפתי יציאה בהתחלה נשמעו צפצופים מוזרים כאלה ופתאום זוהה טוב ,ועכשיו עובד טוב מזהה את הדיסק ומעתיק אליו קבצים ,מה זה אומר , מה עושים ??? תודה למגיבים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by asvg,

שלום יש לי צורב במחשב הנייח של חברת LG הדגם הוא GH22NS70 הצורב בן 3 שנים שנקנה עם המחשב בהשמעה של דיסקים אין שום בעיה הבעיה בצריבת CD-R שהוא לא מצליח לצרוב דיסקים של חברת SILVER LINE אבל בקושי של חברות אחרות כמו ETION , אחרי הצריבה שמסתכלים על הדיסק לא רואים את מקום הצריבה בצבע שונה כמו שמקובל לראות בדיסקים צרובים,אחרי צריבת DVD של חברת ETION רואים בברור על הדיסק את החלק הצרוב כמקובל הצורב גם מאוד מרעיש שמכניסים דיסק אליו הרעש קיים גם בעת הצריבה ניסיתי להכניס דיסק לניקוי הצורב אבל זה לא עזר ניסיתי להסיר מנהל התקן ולהתקין מחדש [הסרתי במנהל התקנים ביצעתי רסטרט ווינדוס התקין מחדש באופן אוטומטי אחרי עליית המחשב] וגם לא עזר אשמח לקבל עזרה תודה רב…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים