אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום, ותודה רבה מראש. אני מתכנן לקנות מחשב חדש בשבוע הבא ויש כמה דברים שהייתי רוצה לשאול: 1)חשבתי לקנות כונן ssd, הארדיסק ולוח אם עם SSD CACHING. אבל האמת שאני לא לגמרי מבין את הטכנולוגיה. במידה וזה מה שאני יעשה ואשים את זה במערך RAID - במערכת ההפעלה אראה כונן אחד או שניים? האם שווה להשקיע בלוח עם הטכנולוגיה המדוברת? במידה ולדוגמא אקח לוח בלי הטכנולוגיה ואשים SSD ו HDD, השילוב יהיה איטי בצורה ניכרת? 2)ברשותי הארדדיסק בן 5 מהמחשב הקודם - לדעתכם יהיה אפשר להשתמש בו במחשב החדש או שכבר עבר זמנו?(כמובן בשילוב עם SSD) 3) ראיתי בסטיקי של הSSD המומלצים שאין המלצות לSSD שקטנים מ120GB. מדוע ולמה? אין SSD טובים בנפחים קטנים יותר?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מרכיב מחשב לעריכה ואני מעונין בשימוש RAID רציתי ללכת על ה: WD Caviar Black BLACK EDITION (WD1001FALS שמעתי דברים טובים על הסידרה הזו. אבל מצד שני שמעתי שכאשר משתמשים בהם בשביל RAID הם לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת/מנוסה. כמו כן אשמח לקבל המלצה לאלטרנטיבות איכותיות - כמובן אם אפשר גם להתייחס לעלות/תועלת
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יכול להיות שנושא זה הועלה בעבר כאן בפורום אך לא מצאתי פוסט רלוונטי ולכן מבקש את עזרתכם. בגדול השאלה היא מהי הדרך הנכונה לפרמט כונן SSD כך שהפגיעה ביכולות הכונן תהיה מזערית ככל הניתן אם בכלל. קראתי מספר פוסטים בנושא בפורומים שונים ברשת אך גם שם הדעות היו חלוקות ולא חד ערכיות. האם ביצוע פרמוט לכונן ע"י האופציה המובנית בעת התקנת מערכת הפעלה הינה הדרך הנכונה או שעדיף לבצע את הפרמוט בעזרת תוכנה אחרת ? ** הכונן אינו חדש וקיימת עליו מערכת הפעלה מותקנת. תודה,
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות DOK חדש אחרי שהPATRIOT XPORTER התעקם ונשבר... אני מעוניין בDOK מהיר ככל האפשר. הייתי מרוצה מאוד מהפטריוט. השאלה היא איזה DOK מהיר יותר הPATRIOT XPORTER XT כמו שהיה לי או לדוגמא הDOK הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12172 שהוא USB 3 כמובן שיש לי חיבור USB 3 בלוח...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכונן הוא מסוג SATA לא מזמן קניתי מחשב חדש וניתקתי את השני כוננים קשיחים מהישן, בהתחלה משניהם הצלחתי להעביר חלק מהמידע להארד דיסק במחשב החדש, אבל הייתי מקבל מסך כחול באיזשהו שלב. כרגע נוצר מצב שרק אחד מהם מזוהה על ידי מהערכת הפעלה והשני לא מגיב בכלל וגם באמצעות התקן USB אותו דבר, בעצם הוא מזהה אותו, אבל לא הוא מזהה את הטבלת מידע שתגיד לו כמה ג'יגה יש עליו וכל זה... ניסיתי לעבוד עם תוכנות Active File Recovery ו- ZAR וכלום לא עזר. גם שאני מחבר אותו באמצעות USB אפילו אי אפשר לעשות לו Initialize ב- disk managment זה אומר"device is not ready" למרות שזה לא משהו שהייתי רוצה לעשות כי זה בעצם יפרמט אותו. האם הכונן הקשיח מת? או שיש עוד משהו לעשות? יש שמה הרבה קבצים שלא הספקתי להעבי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש הרבה שאומרים שכן, אבל זה נשמע לי מאוד מוזר כי ל-SSD יש פחות מה לקרוא ממנו ב-120GB.. מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב לשדרג את המחשב שלי לA64 (לוח אם חדש, מעבד A64 וזיכרון) עכשיו השאלה שלי היא האם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי (WD 5400RPM 60GB) יאט לי את ביצועי המחשב החדש? כי אם כן אני יקנה פחות זכרון, והארד דיסק חדש SATA. תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם לדעתם יש טעם בתופסת של כמה שקלים\התעקשות ללוח עם האופציות הנ"ל ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כונן 2TB של סיגייט, מותקן במחשב פחות מחצי שנה. שמתי לב שהיום (יכול להיות שזה ככה כבר כמה ימים) באופן מפתיע לא מצאתי את הכונן במחשב. בדיקה קלה במנהל ההתקנים מראה שהמחשב קורא את הכונן. בכלי של ניהול הדיסק, רואים דיסק עם 128GB במקום 2T ( למרות שהיה מוגדר עם 2 מחיצות שוות). בהדלקה נשמע שיש 3 צפצופים מהכונן.. כמובן שיש אחריות על הדיסק ואלך להחליף אותו בהקדם. האם כדאי לקחת דגם זהה או לנסות להתעקש על דגם אחר? ( WD BLUE? יש רק 5400 RPM, עד כמה נורא? )
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מתחיל לימודי הנדסה בקרוב, אשמח לשדרג את המחשב הנייח באמצעות SSD. כרגע קיים HDD 1T, איזה נפח של SSD כדאי לרכוש? קנייה באילת, אשמח לקבל המלצה על דגם רלוונטי. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי crucial MX100 256 הכל טוב ויפה, ניתקתי את כל שאר הכוננים התקנתי עליו וינדוס וסבהה חיברתי הכל הכל עובד. הבעיה היא שרשום לי שנשאר לי 60 גיגה מתוך 256 וכשאני נניח נכנס ובודק את כל התקיות אני רואה שאני משתמש רק ב66 גיגה כלומר אני נכנס לC מסמן את כל התקיות ורואה שבשימוש רק 66 גיגה אבל כשאני לוחץ על C ובודק רשום שבשימוש 170 גיגה, למה ככה? ניסיתי להריץ Ccleanr והוריד חצי גיגה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי HD שהמחיצה C היא עם פורמט NTFS ושאר המחיצות ב- FAT32. שאלתי היא איך ניתן לשנות את מחיצה C ל- FAT32 (בידיעה שאאבד את הנתונים ב-C) תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם הדיסקים האלו של ורבטים מטיואן? http://www.officedepot.co.il/(3ovoqmi3teyetiq1prq5ntf0)/catalogFamily.aspx?ID=5419&CID=100 עריכה מדובר על הדיסקין של ה50 ועוד שאלה איך אפשר לבדוק בחנות אם הם מטיאון?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא יודע אם זה קשור לכאן או לפורס כוננים קשחים יש לי בעיה בלוח ASUS MAXIMUS IV EXTEME בביוס אני רואה את שניי הכוננים אבל כאשר אני מעלה את הוונדוס מופיע לי רק ארד דיסק אחד אני חושב שאולי זה החיבור או אפילו הגדרות בביוס שאני אמור לעשות אבל אין לי מושג איפה לשנות את זה. HELP
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אשמח לקבל המלצה ל DOK מהיר בנפח של 16GB שיעלה לא יותר מ20$. אני מתכנן לקנות אותו באיביי, המשלוח לא יעלה לי דבר כי יש לי כתובת בארה"ב. יהיה נחמד אם ה-DOK יתמוך ב USB 3.0. תודה מראש .
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך מוחקים את כללללללללל הקבצים שיש לי במחשב? אני רוצה למחוק את כל הדיסק הקשיח איך עושים זאת?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי את ה hd הנ"ל, והווינדוס הפסיק לעבוד לי פתאום כבר פעמיים. הפעם השלישית שבאתי להתקין אותו מחדש ההתקנה הגיבה בהודעה הבאה: the hd is corrupted and cannot be repaired, לאחר שפירמטתי אותו גיליתי שיש בו 1.5 Mb של bad sectors, לאחר הפירמוט הצלחתי להתקין את הווינדוס. האם ה bad sectors מהווים עילה להחלפת ה hd בחדש(קניתי אותו לפני חצי שנה)? והאם לאחר הפירמוט הווינדוס אמור שוב לעבוד באופן תקין ולא להפסיק לעבוד מדי פעם?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי Caviar Black של WD מודל FAEX לא הייתי מודע לנושא של advance format זו כנראה הסיבה שלא הצלחתי לעשות לו שיכפול עם אף תוכנה גם מסתבר שהדיסק לא נתמך על ידי תכונת AHCI של הביוס ונאלצתי לבטל. בסוף התעצבנתי ופירמטתי אותו באופן מלא ואחר כך התקנתי הכל מחדש. התוצאה הסופית די טובה הדיסק הרבה יותר מהיר מה Caviar Black 640 שגם מחובר למערכת. מומלץ אבל לא במחיר הזה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש איזה סטיקי שמסביר מתי עדיף מה ? אני משתמש בתוכנה פרטישן מגיק 8 משנת 2003 האם יש סיבה להתקדם ולאיזה תוכנה ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://net.nana.co.il/Common/GeneralModules/Ticker/Popup.asp?ArticleID=170495&ServiceID=10 היטאצ'י הכריזה על הארד דיסק בגודל 0.5TB (כלומר 500GB!) ההארד דיסק נבנה לטכנולוגית SATA II שמסוגלת להעביר 3.0GB/s היטאצ'י גם שילבה טכנולוגיה חדשה בשם Smooth Stream להעברה חלקה של וידאו עם מינימום תקלות עדיין לא נקבע מחיר
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חיברתי הארדיסק חדש (Seagate 500G 32Mb) למחשב (SATA2). מה אני צריך לעשות עכשיו כדי שהווינדוס יראה אותו ? (כרגע תוכנות זיהוי רכיבים מזהות אותו אבל הוא כמובן לא מופיע ככונן) מקווה לעזרה. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לפני הפרמוט הציון שלי היה 7.4 ועכשיו הוא 7.2 האם זה בגלל הפרמוט או בגלל שהחלפתי אנטיוירוס? דרך אגב, הכל עובד מעולה ומהיר כמו מקודם.. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[השרשור נפתח בפורום אמצעי אחסון ולא תמיכה טכנית כיוון שמדובר בדיון על הנושא, כבר אין לי בעיה בפועל. ] לאחרונה יצא לי להתקל בבעיות תאימות לחומרה ספציפית כארבעה פעמים עם Crucial MX100 / BX100. הפעם הראשונה היתה כאשר ניסיתי להחליף HDD ב Lenovo Flex 2 14 ל MX100. לא היה שום זיהוי של הכונן במצב UEFI, רק ב-CSM. הוחלף ב-SanDisk Ultra II ועובד יפה ללא שום תקלה. הפעם השניה והשלישית היו בהחלפת HDD ב Asus N550JK ל BX100. בשני המקרים הכונן עובד אבל הם סובלים מחוסר יציבות, איטיות פתאומית לרגעים ועוד. הפעם הרביעית היתה כאשר ניסיתי להחליף HDD בנייח Dell Inspiron 580 ל BX100. כאן כבר היה סיוט אמיתי. מערכת ההפעלה הותקנה כראוי, אך כאשר ניסיתי לגשת לקשיח הישן המחשב נתקע לחלוטין בכל פעם ע…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עידכנתי לצורב, והוא עכשיו לא קורא דיסקים... אני יכול להחזיר לחברה לתיקון (יש אחריות), או שהאחריות לא מכסה FirmWare? אפשר לשחזר, או שאני יחסוך לצורב חדש?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי על זה ב Ynet אני כבר מתעניין בזה כמה שנים מה יש לכם להגיד על זה? האם חברות כמו LG LITEON PLEXTOR יאמצו את זה ? האם זה יכנס חזק לשוק? מתי זה יצא בערך באירופה?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-