אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום, אז לאחר המלצות הפורום קניתי את הכונן הנ"ל אתמול והיות שהיה לי ניסיון רב רע מאוד עם HDD למיניהם אני מריץ בדיקות עליהם מרגע הקנייה יש לי 2 כוננים של 2TB במחשב (שניהם דרך המלצות פה) אחד זה הכונן הנ"ל, והשני זה HD204UI של סאמסונג (שעובד כבר כשנתיים בערך בלי שום בעיות) אני מצרף כמה צילומי מסך (2 הראשונים זה של הHD204UI) בנוגע לHDD, הוא משמיע גם לפעמים מין "תיק" מלחיץ קצת - אבל לאחר בירור בפורום החברה מסתבר שזה נושא ידוע וכנראה לא מזיק - אם זאת אומרים שניתן לעשות עדכון קושחה ש"אמור" לתקן את העניין... האם אתם ממליצים על העדכון? האם זה יכול להרוס את הכונן? ועד כמה זה בעייתי? (לא יצא לי לעדכן קושחה לHDD מעולם)
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי SSD חיצוני של 1TB לפני שנה והוא הפסיק לעבוד. פתחתו אותו והוצאתי את המחבר הזה (תמונות) ממנו, לא יודע מה השם של זה, אבל הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לקנות את החלק השני בניפרד ואם כן מאיפה. https://www.amazon.com/DISCONTINUED-Samsung-Portable-External-MU-PS500B/dp/B00RWXVMRS?ie=UTF8&keywords=external ssd&qid=1446233167&ref_=sr_1_1&s=pc&sr=1-1
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם יש לי דיסק RW יש עבר כבר צריבה אחת, ואני רוצה למחוק את מה שיש עליו ולצרוב מחדש, איך אני עושה את זה? שאלה נוספת, אם על הדיסק כבר יש קבצים ואני רוצה להוסיף עליהם, איך אני עושה את זה? הכוונה יש סוג צריבה מיוחד לזה, אופציה בנרו, איך זה עובד. תודה רבה לכל מי שעוזר.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפי מה שראיתי, בזמן בחירת אופן עבודה בבקרי הדיסקים על לוח האם ניתן לבחור בן IDE,AHCI ו RAID אך לא ניתן לשלב בן AHCI ו RAID. האם ה AHCI מותקן אוטומטית בזמן התקנת RAID? אם לא, האם כדאי להתקין אותו?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי כונן חדש של מקסטור, 80 ג"ב. הוא משמש ככונן הראשי (ובעצם, היחיד) אם זה משנה. הבעיה היא שבכל מקום, גם בביוס, גם בWindows, מופיע שנפחו הוא כ-74.5 ג"ב. אני יודע שהנפח לא אמור להיות בדיוק 80 ג"ב, אבל 5.5 זה די הרבה, גם אם זה אחוז קטן מהנפח הכולל של הכונן. השאלה היא למה, ומה אפשר לעשות?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
380,000,000 BYTES הם ? 380 מגה בקירוב או 3.8 גיגה בקירוב ? מקווה שזה המקום לשאלה :-X
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה חברים ... בעקבות הליכתו לעולם של הרדיסק 40 ג'יגה של WD לפני מספר ימים וגילוי הידיעה שאין אחריות אז אני נאלץ לקנות הרדיסק חדש . הוחלט שהנפח החדש יהיה 120 ג'יגה . כמו כן חייב שיהיה 8 MB CASH . כמובן שגם 7200 RPM . אבל יש קושי לבחור באיזו חברה . אני מניח שההתלבטות היא בין WD לבין MAXTOR לבין SEGATE . השיקול צריך להיות גם אחריות - למי יש יותר . וגם מאוד חשוב ביצועים . ביצועים נטו . צריך את עזרתכם .
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.aliexpress.com/item/Hard-disk-USB-3-0-hdd-External-2TB-2-5-Portable-External-Hard-Drive-2TB-Mobile/2052678817.html http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Wholesale-seagate-BACKUP-PLUS-slim-USB-3-0-hdd-500GB-2-5-Portable-External/1884246261.html http://www.aliexpress.com/item/NEW-M3-2TB-Portable-2-0-USB-3-0-2-TB-External-Hard-Drive-Disk/32214925355.html http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-original-hdd-USB2-0-2TB-Mobile-Hard-Disk-Drive-mobileHard-Drive-2-5-2tb/32218246660.html
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קניתי השבוע מחשב חדש והדיסק הקשיח מרעיש כמעט בכל פעולה שאני עושה רעש של גררר כזה מאוד מעצבן לא שומעים מאוורים וכל המחשב חוץ מזה שקט המחשב הוא I5 לוח P8H67 כ. מסך GTX460 דיסק הקשיח הוא של היטאצ'י 7200 32M 1TERA בחנות החליפו לי כבר לדיסק קשיח אחר (היה לי בהתחלה של WD) ושניהם עשו את אותו רעש.. בחנות טוענים שזה רעש נורמלי אבל זה לא רעש נורמלי מה אני יכול לעשות? מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש כונן קשיח חיצוני בגודל 2.5, ובקיבולת של 500GB ומעלה , השימוש שלי הוא בעיקר להעברת סרטים ולגיבוי של מסמכים וכו' התלבטתי בין ??? 1. WD עם שנתיים אחריות : דגם : WD : My Passport Essential SE 500GB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 / 3.0 מחיר : 300 ש"ח החיסרון העיקרי בכונן זה, זה שהחיבור שלו הוא לא מיני USB רגיל, ולכן צריך להתנייד עם הכבל שלו בלבד. היתרון הגדול שהוא תומך ב USB3 !. הוא הכי מוכר והכי נמכר. 2. סיגייט עם geoflex שנתיים אחריות דגם: FreeAgent 500GB 2.5'' GoFlex Ultra-Portable Drive USB 2.0 מחיר: 285 ש"ח חסרונות: הכונן מגיע עם בקר לחיבור לUSB 2, כאשר הבקר עצמו לא ממש יציב וחזק, ובנוסף טוענים שהכונן הפנימי הוא לא של סיגייט. יתרונות:…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי דיסק חדש (מקסטור 40גיגה), יצרתי שתי מחיצות בעזרת FDISK, אחת של 4 גיגה והשנייה של 33 ופירמטתי אותם בדוס. אבל כשאני מעביר למחיצה הגדולה קבצים מהדיסק הישן שלי דרך חלונות, בשלב מסויים אני פתאום רואה שהזמן הנותר קפץ מכמה דקות ל30000 בקירוב, וכשאני מנסה לפרמט דרך חלונות את אותה מחיצה בעייתית אני מקבל בסוף התהליך הודעה שהפירמוט נכשל (בדוס כאמור הוא לא). המחיצה הקטנה ללא בעיות. האם שכחתי לעשות משהו? הדיסק הוא אגב ATA133 ומחובר לכרטיס Promise Ultra66, אבל אני בספק אם זו הבעיה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הפרש המחירים בין שלושתם, הוא כ-100 ש"ח (ל-500GB). מי מהם עדיף? אילו פרמטרים צריך לבדוק/לחפש?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צורב ה DVD במחשב הנייח שלנו לא נפתח לאחר שלוחצים על כפתור הפתיחה. נדלקת הנורה בצורב ויש קולות של פתיחה אבל המגש לא יוצא. חייב לציין שהצורב היה משמיע קולות סיבוב חזקים בהדלקת המחשב ולאורך זמן, זה לא היה כך פעם. ניסיתי גם עם אטב לבצע ריסט דרך חור הסיכה הקטן בצורב וזה לא עזר כלל. האם הצורב "הלך"? ??? יש דרך לפתוח את המגש איכשהוא? :-\
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי Caviar Black של WD מודל FAEX לא הייתי מודע לנושא של advance format זו כנראה הסיבה שלא הצלחתי לעשות לו שיכפול עם אף תוכנה גם מסתבר שהדיסק לא נתמך על ידי תכונת AHCI של הביוס ונאלצתי לבטל. בסוף התעצבנתי ופירמטתי אותו באופן מלא ואחר כך התקנתי הכל מחדש. התוצאה הסופית די טובה הדיסק הרבה יותר מהיר מה Caviar Black 640 שגם מחובר למערכת. מומלץ אבל לא במחיר הזה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תישמעו...קראתי את כל החומר שניכתב כאן ואני די מבולבל = עומד ביפני קניית מחשב חדש ??? רציתי ליקנות לוח שתומך ב SATA2 וגם HD של מקסטור 250GB עם באפר 16M וכאמור בטכנולוגיית STAT2 מצטער אבל יש משהו שלוא הבנתי כאן - על פי מה שכתבו האם אין הבדל בין המיפרט הזה למיפרט רגיל?(HD רגיל) שהSATA או ה SATA2 זה ברובו סוג המחבר? אז למה משקיעים על זה בלוחות האם.....?אם המהירות בפועל קשורה בעיקר למהירות הBUS מול הCPU (ברור)..... זה הרי משהו שלא ישתנה אם כבר קניתי לוח אם מסויים - עם מעבד מסויים לא? מי מסדר לי את הבלאגן? :s05: תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם לדעתם יש טעם בתופסת של כמה שקלים\התעקשות ללוח עם האופציות הנ"ל ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
חיברתי את ה SANDISK 3.0 קרוזר גלייד 256GB בטעות ל USB2 במארז יצא קריאה 34 מגה קריאה ו 17 מגה כתיבה ובקבצים הקטנים יצא 1-4 מגה בייט , אז חיברתי בלוח האם עצמו USB3 יציאה כחולה יצא לי גם נמוך כתיבה 50 מגה בייט לשניה וקריאה 50-150 מגה לשניה בקצבים הגדולים ו 2-7 מגה בקבצים הקטנים זה תקין ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
גמר לי כבר המקום במחשב אני רוצה לעשות גיבוי אני עוד איזה חצי שנה -שנה קונה מחשב חדש עם איזה 500GB אז לא תיהיה בעיה אבל לבנתיים המחשב מפוצץ אני רוצה לגבות איזה 30 ג'גה איך עושים את זה בדיוק ?מה הדך הכי טובה בדרך כלל
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי כמה כוננים, HDD, ו - SSD. אני צריך למחוק מהם מידע מסווג, כך שלא יהיה ניתן לשחזר אותו. חשבתי לקנות דיסקים חדשים, ולהעביר את החומר הנצרך אליהם, ולהרוס פיזית את הכוננים, אבל זו הוצאה גדולה מידי. אני יודע שיש תוכנות שעושות Wipe לכוננים, אבל גם כאן תהיה לי עבודה רבה להתקין הכל מחדש.. האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לדרוס רק את האזורים הפנויים בדיסק, כדי שלא יהיה ניתן לשחזר נתונים? חשבתי פשוט להעתיק לשם חומר ולמלא את הכונן עד 0 מקום, ואז למחוק שוב, אבל אני לא יודע עד כמה זה יעיל.. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מה זה? Level 4 Level 4 uses parity [2] concentrated on a single disk drive to protect data. It is better suited to transaction I/O rather than large file transfers. Because the dedicated parity disk represents an inherent bottleneck, level 4 is seldom used without accompanying technologies such as write-back caching. Although RAID level 4 is an option in some RAID partitioning schemes, it is not an option allowed in Red Hat Linux RAID installations [3] The storage capacity of Hardware RAID level 4 is equal to the capacity of member disks, minus the capacity of one member disk. The storage capacity of Software RAID level 4 is equal to the capacity of the member partitions…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ותודה רבה מראש. אני מתכנן לקנות מחשב חדש בשבוע הבא ויש כמה דברים שהייתי רוצה לשאול: 1)חשבתי לקנות כונן ssd, הארדיסק ולוח אם עם SSD CACHING. אבל האמת שאני לא לגמרי מבין את הטכנולוגיה. במידה וזה מה שאני יעשה ואשים את זה במערך RAID - במערכת ההפעלה אראה כונן אחד או שניים? האם שווה להשקיע בלוח עם הטכנולוגיה המדוברת? במידה ולדוגמא אקח לוח בלי הטכנולוגיה ואשים SSD ו HDD, השילוב יהיה איטי בצורה ניכרת? 2)ברשותי הארדדיסק בן 5 מהמחשב הקודם - לדעתכם יהיה אפשר להשתמש בו במחשב החדש או שכבר עבר זמנו?(כמובן בשילוב עם SSD) 3) ראיתי בסטיקי של הSSD המומלצים שאין המלצות לSSD שקטנים מ120GB. מדוע ולמה? אין SSD טובים בנפחים קטנים יותר?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם הדיסקים האלו של ורבטים מטיואן? http://www.officedepot.co.il/(3ovoqmi3teyetiq1prq5ntf0)/catalogFamily.aspx?ID=5419&CID=100 עריכה מדובר על הדיסקין של ה50 ועוד שאלה איך אפשר לבדוק בחנות אם הם מטיאון?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק און קי usb3, אני לא רוצה לקנות סתם, איך אני יודע שבוודאות יש לי? נכנסתי לdevice manager ורשום לי שם (intel®usb 3.0 extensible host controller - 0100 (microsoft וגם הסתכלתי מאחורי המחשב וראיתי שם חיבור usb בצבע כחול כזה, זה אומר שבוודאות יש לי usb3 ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות DOK חדש אחרי שהPATRIOT XPORTER התעקם ונשבר... אני מעוניין בDOK מהיר ככל האפשר. הייתי מרוצה מאוד מהפטריוט. השאלה היא איזה DOK מהיר יותר הPATRIOT XPORTER XT כמו שהיה לי או לדוגמא הDOK הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12172 שהוא USB 3 כמובן שיש לי חיבור USB 3 בלוח...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר הביא לי דיסק קשיח של 2 טרה של סמסונג חיצוני בפורמט של FAT32 עכשיו מה שקרה זה דבר הזוי התיקיות נעלמו מהכונן אבל הן עדיין שם אפשר לראות אותן בCHKDSK /F /V שניסיתי לתקן את הכונן ראיתי את כל הקבצים חוץ מזה רואים שהקבצים תופסים מקום בכונן אשמח מאוד אם יש למישהו פה הצעות שיכולות לעזור לי לעזור לו תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-