אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
יש לי כונן של 'סיגייט' מסדרת 'ברקודה' בנפח 2TB. הקונקטור שלו היה תקול ולכן החלפתי לו את כל המעגל אחרי שמצאתי כונן מאותו הדגם (לפי מספר המודל על התווית, אם כי מדובר בשתי סדרות ייצור שונות - אחד יוצר בסין והאחר בוויטנאם. הכונן החליפי היה תקין. קיבלתי אותו ב'אקומיוניטי'. כבר שם, בבדיקה הראשונית שלאחר הרכבת המעגל על הכונן המקורי, הוא לא זוהה ע"י המערכת). כאשר בדקתי את הכונן בבית הוא השמיע רעש שחזר על עצמו שוב ושוב ונשמע כאילו המנוע לא מצליח לתפוס מהירות. * האם לפי הרעש הזה ניתן לקבוע מהי הבעיה (מנוע/ראש קריאה-כתיבה)? * האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא המעגל ה'חדש' שהרכבתי על הכונן? היתכן שלכל כונן יש את המעגל האישי הייחודי שלו? …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם איך אני מעביר (מעתיק) סרט מההארד דיסק לתוך דיסק כדי שאוכל לראות אותו במערכת קולנוע הביתית שלי? יש לי צורב אבל אין לי תוכנת צריבה כמו נרו לדוגמא. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר שיבצעתי מערך RAID 0 , דיסק נוסף HDD לא מזוהה בביוס למה זה קורה?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בזמן האחרון הדיסק הקשיח שלי החל להרעיש בצורה מטרידה, לשם המחשה, יש לי 5 מאווררים במחשב והוא מרעיש יותר מכולם ביחד, במיוחד כשאני מבצע פעולות במחשב, אפילו הכי פשוטות, אציין גם כי יש לי 1% פנוי במחשב. הדיסק המדובר הוא 250KS W.D חג שמח!
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח של WD BLUE 2TB ויש לי לוח אם של גיגהבייט חיברתי את הSATA והחשמל כמו שצריך (ניסיתי גם לקחת מהמכונן הקיים ולא קרא) ביוס גרסא F1 כונן SSD של KINGSTON ועוד כונן של SAMSUNG כבר מותקנים ועובדים תקין תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ייעוד: דיסק גיבוי על בסיס שבועי. חשוב שזאת תהיה חברה אמינה, קצב העברת נתונים סבירה. יום אחד יכול להיות שאני ארצה להוציא את הדיסק מהאריזה ולהכניס אותו למחשב ולהשתמש בו כדיסק פנימי. לא מעוניין ביותר או פחות מ 500GB. רק 500GB. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות כונן SSD 500GB איכותי ולא במחיר מופקע, חשבתי להזמין מאמזון בלינק הזה - https://www.amazon.com/Crucial-MX300-525GB-Internal-Solid/dp/B01IAGSD68/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1493234720&sr=1-2&keywords=ssd+500gb&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011 יוצא באזור ה680 שקל + מיסים ומשלוח, מה דעתכם ? מומלץ ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרגע יש לי WD 320 G והוא כבר ישן ורועש יחסית מחפש משהו שישמש ככונן ראשי שיהיה שקט יחסית וביצועים טובים הבנתי שה SJ של סמסונג מומלץ ?עד כמה דגם ה SI שקט יותר ממנו ?ועד כמה הוא איטי ממנו ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לא מצאתי התייחסות אליו בסטיקי, ולכן פתחתי את הנושא הזה... מה ההבדל בין הכונן הזה לשאר הכוננים? והאם הוא הכונן המומלץ לכונן 1T? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1257 תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, האם יש בעיות עם דיסקים SAS לשרת? מה עדיף SAS או SATA לשרת? תודה מראש לכל המשיבים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הפרש המחירים בין שלושתם, הוא כ-100 ש"ח (ל-500GB). מי מהם עדיף? אילו פרמטרים צריך לבדוק/לחפש?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות בעוד כמה שבועות צורב DVD, ההתלבטות שלי היא בין NEC 3500 לבין פיוניר A08 עברתי פה על כל התרדים ועדיין לא הבנתי מי עדיף כרגע מבלי להתייחס למחיר, והאם יש לפיוניר איזה שהם באגים שגורמים לחנויות מסוימות להמליץ לא לקנות אותם לי יש ניסיון טוב מאוד עם פיוניר A07 - צורב ממש מעולה, האם ה NEC יעשה את אותה עבודה איכותית? או שאין כמו הפיוניר. דבר נוסף הוא אני מקבל מחיר טוב מאוד על מדיות של סילבר ליין והייתי רוצה לדעת מנסיון של אנישים אחרים האם יש לאחד הצורבים האלה בעיות עם המדיות האלה, ומהי המלצתכם האישית פיוניר או NEC מבלי להתייחס לעלות. בברכה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מאחר והתקלקל לי דיסק קשיח של 750GB של סיגייט החלטתי שאני הולך על גיבוי קניתי זוג כוננים 500GB ואני מתכוון לעשות RAID1 הבנתי מזה RAID 10 וRAID 0 אבל לא הבנתי מזה RAID5 של 3 כוננים--- ואם אפשר אל תביאו לי את הקישור הזה של הויקיפדיה שמדבר על הרייד כי לא הבנתי מה אומרים שם על RAID5. חשבתי אולי לקנות עוד כונן של 500GB ולעשות RAID5 אז מה הוא עושה ? מה הוא משפר ? הוא גם מגבה וגם משפר מהירות ? אם אפשר כמה שיותר מהר שזה דחוף ליומיים הקרובים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, היה ברשותי מארז חיצוני+הארד-דיסק 250ג"ב. המארז התקלקל והפסיק לעבוד אבל ההארד דיסק עודנו תקין.. למיטב הבנתי ההארד דיסק עבד תחת איזושהי מערכת הפעלה לינוקסית בעודו היה במארז. יש לציין כי היה זה מארז בעל חיבור רשת והוא היה מחובר למטרות גיבוי לרשת הביתית. כרגע כשמחברים את ההארד-דיסק למחשב בצורה רגילה (IDE פנימי) הוא פועל, כלומר מסתובב, אבל לא מזוהה ע"י המחשב בכלל. לא בווינדוס ולא בביוס. חבר שניסה לחבר אותו למחשב שפועל תחת לינוקס טען שהצליח לראות אותו ואף חלק מן הקבצים שעליו. אני צריך את המידע שהיה עליו!!! זהו מידע בעל ערך רב! איך מחלצים את המידע. איך גורמים למחשב לזהות את ההארד-דיסק? יש לציין שאין לי שום רקע או ניסיון במערכות לינוקס! אני אודה מאוד לאדם שיוכל לעזור לי לח…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הלכתי היום לנועה כדי שיזמינו לי אותו (אין להם במלאי) והם אומרים לי שהם לא יכול להיתחייב על הדגם הזה ושהיבואן יכול להביא אולי דגם אחר זה פשוט ניראה לי מוזר שבאתר שלהם הם מוכרים את זה אבל הם לא מוכנים להתחייב שזה יהיה הדגם בספציפי הזה ולא משהוא אחר אז לא קניתי עשיתי טעות והיתי צריך לקנות או שעשיתי בסדר?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה, יש לי קובץ ISO ששוקל בערך 6.5GB ואני חייב לצרוב אותו כדי להתקין. יש לי דיסק של DVD9 כפול וכל פעם שאני מנסה לצרוב הוא אומר לי שאין מספיק מקום \BLOCKS משהו כזה.. ניסיתי גם בנרו וגם בPOWERISO ... מה יכולה להיות הסיבה?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בבקשה עזרה, קניתי הארדיסק חדש בנובמר (בן חודשיים - עדיין באחריות) אחרי קריאה מעמיקה בנושא ה Firmware וחשבתי שלא אפגע. הבנתי שיש בעיות קשוחה עם דגמים קודמים שההארדיסק לא מזוהה וכל החומר הלך. באתי הביתה וראיתי את ה Disk Boot Failure שלא מזהה. עשיתי בוט מהביוס לSATA, הוא מזהה אותו ורשום Windows Cannot Load Up משהו בסגנון. יש עליו Windows 7. האם גם ההארדיסק הזה נכלל בבעיית הקשוחה? הדגם שלי הוא ST3500418AS. ניסיתי להתקין את הווינדוס מחדש, בהתחלה הוא זיהה את כונן D עם כל החומר שלי. אחכ עשה בעיות ושאני מנסה להתקין ווינדוס זה מראה לי את C ו D ריקים. בחנות שקניתי יכולים לממש את האחריות אבל אין אחריות לחומר. ביררתי בכל חנויות השחזור ורובם סובבים סביב 500 ש"ח לשחזור. יש לי שם קרוב ל…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני פשוט לא בטוח , משום מה הכבלים באטלון אקס פי , נראים יותר צפופים ? אני שואל כי רציתי לעגל את הכבלים . ורציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בכבלים מ ה P3 450 , זה אותם כבלים , או כבלים שונים ? במילים אחרות זה ATA 100 גם ב ATHLON XP ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
באופן כללי, מבלי להכנס ליצרנים ספציפיים, אילו חלקים אני צריך על מנת להרכיב NAS בבית?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לשדרג את הכונן בלפטופ שלי (תומך בהחלפת כונן) לכונן SSD. אשמח לעזרה עם כמה שאלות: 1) המחשב שברשותי נקנה מIvory, עם וינדוס מובנה. יש כפתור בצד שאם לוחצים עליו ניתן לפרמט ולהתקין מחדש את וינדוס. האם לאחר התקנת הכונן החדש (והעברת כל המידע מהכונן הישן) הפונקציונליות תשמר? האם זה אפשרי להעביר את כל המידע כולל הוינדוס בשלמותו בין הכוננים? 2) כרגע ההתלבטות היא בין שלושת הדגמים הבאים, של 500GB: 1. Crucial MX500. 2. Samsung 860 EVO MZ-76E500B 3. Samsung 860 EVO MZ-76E500BW אני לא מחפש את שיא הביצועים, רק את השיפור הניכר במעבר מ HDD ל-SSD, ואמינות לאורך זמן (גם כמובן אחריות אמינה). למיטב הבנתי (מהמלצות שקיבלתי), כדאי לי ל…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
קניתי מצלמה דיגיטלית CANON SX30. המצלמה מקבלת סוגי כרטיסי זכרון - SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HCMMCplus אין לי מושג מה ההבדל ומה יותר טוב, ואיזה כרטיס זכרון יותר מהיר. והכי חשוב איזה פורמט הכי אמין. אשמח לדעת בהנחה שאני מחפש כרטיס זכרון בגודל 32GB איזה כרטיס כדאי לי לחפש מבחינת עלות מול מהירות כתיבה? ( המצלמה מצלמת גם וווידאו HD אז אני מחפש נפח גדול) האם יש חברה מסויימת מומלצת? האם יש כרטיסים ייעודים לנושא צילום ווידאו? מחפש כרטיס טוב, אמין, עם אחריות טובה ובעלות של עד 500 ש"ח. תודה על כל עזרה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום... במהלך שידרוג המחשב שלי אני רוצה לקנות כונן קשיח חדש חדיש ומחודש שהיה גדול ומרווח (80 ג'יגה זה יקר?).... שיהיה של חברה טוב... שיהיה אמיד ואמין... גם מהיר תומך S.M.A.R.T ו uDMA... וגם שלא יהיה ממש יקר בסביבות 500 שקל פלוס מינוס
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-memoright,1926.html ניצחון ל SSD
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ההארד דיסק בן 3 וחצי שנים והחליט אתמול להפסיק לעבוד. הדלקתי את המחשב וראיתי סיסטם פיילור... (זה הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והביוס כן מזהה אותו). קניתי היום הארד דיסק חדש והתקנתי עליו וינדוס. ברגע שחיברתי את ההארד דיסק התקול (לא בתור ההארד דיסק הראשי כמובן) אז הוינדוס לא עלה (נעצר בשלב שיש את הסמל של וינדוס והפס של XP רץ מתחת) זה קרה גם במחשב המקורי שממנו יצא ההארד דיסק הזה וגם בעוד מחשב, כשבשניהם הביוס מזהה את ההארד דיסק... יש לי גם מתאם SATA TO USB אבל אני חושש קצת לנסות אותו כי ההארד דיסק הזה היה מחולק ל 2 מחיצות ואני מפחד שזה יעשה בלאגן אם אני אחבר את ההארד דיסק דרך המתאם... (יש לי ממה לחשוש או לא? פשוט אין לי נסיון עם חיבור הארד דיסק מחולק עם מתאם כזה) ההארד…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי שאלה .. הצורב הזה תומך ב dvd-ram ? LG GH22NS30 כי ראיתי באתר של אייבורי שלא רשום שהוא תומך וכבר צרבתי איזה 20 דיסקים בצורב הזה עם דיסקים של dvd-ram ... והם עבדו ...איך זה יכול להיות ? ומה ההבדל בין + ל- ? ומה כדאי לי לקנות אם אני רוצה רק לצורב סרטים ומוזיקה ? או שזה לא משנה אם הצורב תומך.. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-