עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברצוני לקנות דיסק קשיח חיצוני. המטרה כמובן שהוא יהיה יחסית מהיר(לא חובה הכי מהיר שיש אם ההבדל במחיר גדול, העיקר שיהיה בערך ברמה של דיסק SATA II). אני חושב על קיבולת של כ250GB. האם יש לכם המלצות? או אולי אפילו עדיף אם תתנו לי פוינטרים לגבי מה חשוב כשבודקים על דיסק חיצוני? תודה על עזרתכם! גיא. נ.ב: אני קונה את הדיסק בארה"ב אם זה משנה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי חבר'ס.. נמאס לי מהרעשים של הכוננים השקיחים. אני רוצה להגיע למערכת כמה שיותר שקטה לחדר שינה, ומבחינתי אם SSD יקר מדי כיום אפשר גם להשתמש בכרטיסי CF. את התוכן (סרטים/סדרות) אני אקרא ממחשב מרוחק דרך הרשת. מתאם מ-CF ל-SATA תומך UDMA זה לא סיפור רציני לפי המחירים ב-EBAY. השאלה בקשר לכרטיס CF, מה לקחת שיהיה מהיר מספיק ולא יעלה יותר מדי ויתן פתרון הולם ל-XP, ואם יש אפשרות אולי גם לויסטה (כמה בכלל לוקחת התקנה של ויסטה עם המדיה סנטר?) אני מקווה להשקיע בעניין פחות מ-100$ כדי לא באמת להשתגע, נוכח העובדה שמחירי הזכרונות גם רק יורדים כל הזמן, ויהיה אפשר להשתדרג ל-32GB מהיר יותר בעתיד. כרגע בסכום הזה יש כמה אופציות: Sandisk 4GB X250 Extreme IV - עולה בארץ 315 ש"ח, וקצב העבר…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. ynetshops עוד פעם החליטו לשבור את השוק. עד היום המחיר לכונן חיצוני של 1000gb היה בארץ כמעט 800 שח. ועכשיו ה-HXMU010EA של סמסונג נמכר במחיר של פחות מ-650 שח! (מחיר זול מרוב המקומות בארה"ב אפילו) ותוסיפו לזה עוד 3 שנים אחריות שאין כשמזמינים מחו"ל. מדובר במחיר פתיחה של 559 שח, כשחבר טען שהוא קנה את הכונן בפחות מ-650 שח http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737098&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=samsung יתרונות: גודל - הרבה יותר קטן ביחס לכונן 3.5, והרבה יותר נייד. חשמל - לא דורש Power adaptor כמו כונן 3.5 אינצ' שקט - כונני 2.5" שקטים לרוב מכונני 3.5" חסרונות: חיבור - ללא חיבור eSata (אבל מצד שני לרוב ה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by getsomefood,

אני החלפתי את הsystem file של ההארדדרייב שלי מfat32 לNTFS כדי שאני אוכל להוריד קובץ מסויים למחשב שלי (מעל 4 GB). עכשיו אני יודע שזה די סיפור להחזיר את זה חזרה לfat32 אז לפני שאני מחזיר.. אפשר לדעת מה יותר טוב מבחינת ביצועים (גם למשחקים וגם לפתחית קבצים במהירות)? המערכת שלי היא :'(: מעבד: 2.4 GB ראם: 512 ההארד דרייב: 27.5 GB

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by .:YoGy:.,

היי, מישהו יודע אם כדאי לי לקנות דרך ebay או דרך אמזון כונן SSD לכבוד ה black friday? מדבר על 512. ואם כן אז מה מומלץ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by shaks,

1.יש לי זיכוי של 200 שקל בKSP, אני צריך DOK מהיר של 32GB, איזה מומלץ משם? 2. איך אני מונע הדבקה של ווירוסים ורוגלות בכונן החיצוני שלי/ DOKים (המחשב שלי נקי מווירוסים, של אחרים... לא תמיד)? תודה לכל העוזרים

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. יש לי חבר שיש לו בכונן הראשי 30G וזה נגמר לו. אבל יש לו עוד 100G לא מוקצים בכלל השאלה אם יש דרך להגדיל את הכונן בלי לפגוע בחומר שבפנים? ראיתי שיש תוכנה : PartitionMagic האם היא הפתרון? היא חינמית?ואם כן האם אפשר להשתמש בה ואז למחוק? יש לו VISTA ראיתי שיש שם ניהול מחיצות האם אפשר לעשות את זה משם? והשאלה אם אני יוכל לעשות לו את זה מרחוק עם LogMeIn ? או שזה בעיה ? אשמח לעזרה תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. שלום! אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה. הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO הכוננים: WD BLACK 1TB המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600 חלונות 7 פרופשיונל לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2 יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard Intel® Rapid Storage Technology Marvell® 9120 controller JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה. מה תחל'ס יה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by segev22,

לילה טוב, הווינדוס לא הצליח לזהות את הSSD M.2 samsung 960 evo 250G , לא בהתקנה ולא אחריה. הכונן כן מופיע ב-BIOS. ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות ב-BIOS וגם לעדכן את הגירסה של הביוס אבל כלום לא עזר. גם לאחר התקנת driver של הכונן לא היה כל שינוי. הלוח אם הוא של asus דגם maximus ix hero. מישהו נתקל במקרה כזה ?

11. Started by ras81,

שלום יש לי דיסק תמונות שצרבתי לעצמי, כל פעם הוספתי לו כמה תמונות (אחרי טיולים לדוגמא וכו') כשניסיתי לפתוח עכשיו את הדיסק הוא התחיל לעשות לי בעיות ,לוקח לו המון זמן להפתח וכשהו נפתח הוא מראה לי שרוב הספריות ריקות ולפעמים הוא מצליח להראות את הספריה (שלפני כן כביכול הייתה ריקה) אבל נתקע כשאני מנסה לפתוח את הקובץ. מה אפשר לעשות, כל תמונות המשפחה שלי על הדיסק הזה! תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by J.Dog-Christ,

שלום! אני מרכיב מערך RAID 0 של שני טרה לכונן (סהכ שני כוננים) + 256GB CACHE של SSD ועוד כונן אחד של 4TB HDD שכל הזמן מגבה הכל, בכל זאת, RAID 0..... המערך שונה במקצת ממה שstoremi או intel rapid store מציעים, כיוון שהם אינם תומכים בRAID כלל, לצורך העניין אני משתמש בתוכנה שנקראת PRIMOCACHE והיא מומלצת בחום למי שמעוניין לפני שיקפצו להזכיר לי שSSHD כבר קיימים, לדעתי SSHD נכשלו בגלל שהם הגיעו עם קאש של מקס 8GB וזה פשוט לא מספיק לכלום, משחק רגיל היום מגיע ל50 ג"ב בקלות, 8GB לא יעזרו בכלום. בכל אופן, למי שמעוניין (בעיקר לגיימינג) יש את הבנצ'מארק המצויין הזה ביוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=HxeP7FqT-1A אני אשמח לעשות בנצ'מארקים במער…

13. אחת ולתמיד - האם שווה להשקיע בSSD רק בשביל הסיסטם? יש לי מחשב עם מפרט די מכובד - בדירוג חומרה של הווינדוס הכל מקבל 7.4 (לפחות) ורק הHDD מקבל 5.9 השאלה אם שווה להשקיע, ואם כן אז: 1. איפה מתבטאים היתרונות שלו ? 2. מחירים שפויים ונפח מומלץ.. ממש תודה על העזרה!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. היי, לאחי הקטן יש מחשב עם 380GB SSD פנימי סה"כ. עומד להגמר לו, והוא צריך להוריד את הCOD החדש ששוקל כמעט 200 ג'יגה. בהיותי צלם וידאו, חשבתי לעשות "קומבינה" ולקנות לו כונן חיצוני שיוכל להתקין עליו את המשחק וגם אני אוכל לנצל אותו פה ושם כארכיון. השאלה היא - בלי קשר למחשב שלו שהוא סה"כ חזק ויריץ את המשחק בהגדרות בינוניות/גבוהות, האם פחות כדאי להריץ משחקים כבדים כל כך מתוך כונן חיצוני? חיצוני SSD כן יריץ סבבה? פחות יציב? כדאי ללכת על פנימי וזהו? פחות אכפת לי כמה אשלם וכמה נפח אקבל - אני חייב לוודא קודם שהכונן עצמו לא יהווה צוואר בקבוק מבחינת ביצועים. תודה!

15. Started by naki,

סליחה על הבורות.. מזה בדיוק כונן אופטי? זה סוג של סידירום או דיסק קשיח? אם אני צריך עכשיו סידי רום חדש למחשב חדש... מה שיש היום לקריאת דיסקים זה רק צורבי dvd? אני מחפש סידי רום חדש איכותי, שקט, למחשב חדש.. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לפני יומיים שידרגתי מXP ל7 הכל עבר חלק משום מה הווינדוס 7 חוסם לי את הגישה להרדיסק הנייד שלי (WD MY BOOK PRO 500GB) בדיסק מנג'מנט רואים את ההרדיסק והוא מופיע בכחול וכתוב שהוא בריא ופועל, אבל כשאני מנסה להיכנס אליו הוא רושם לי ACCESS IS denied ניסיתי כבר הרבה דברים שום דבר לא עזר... אני אשמח לקבל עזרה תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by shiftysnip,

שלום לכולם, השאלה שלי, העם קיים אמצאי אחסון חיצוני STAND ALONE שיעבוד אצמאית ויהיה מחובר לרשת ביתית, כלומר שבכל רגע נתון מכל מחשב יהיה ניתן לגשת אליו כאל קונן רשת ? קיים כזה דבר ? (בלי להקים מחשב נפרד SERVER כמובן) המטרה היא בכללי , יש לנו 3 מחשבים , כל אחד מוריד סרטים , ויוצא לא פעם ולא פעמיים ששני מחשבים הורידו את אותו סרט. מה שאני רוצה הוא ליצור כונן רשת משותף ל3 מחשבים ושכולם יורידה סרטים ישירות לשם. אבל בתנאי שכונן יהיה STAND ALONE כלומר שלא יהיה חייב להיות דלוק מחשב בישבילו. יש הצעות ? תודה על תשומת לב !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by SaXtoR,

KINGSTON SV300S37A120G לפי PerfectDisk 12.5 בסביבות 24 אלף קבצים לא מאוחים. קראתי שאסור/לא מומלץ לאחות כונן SSD, אז יש משהו אחר לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by elis02,

שלום, בטעות פרסמתי גם בתמיכה טכנית. לא שמתי לב לפורום הזה. אני מחפש לשדרג לשלושה מחשבים את זכרון הRAM רציתי לדעת איזה זכרון RAM מקסימאלי ניתן להשתמש. בכל שלושת המחשבים מדובר על 64 ביט. (באחד מהם וינדוס 7 לא יודע אם זה משנה אבל גם 64) להלן הלוחות אם: ראשון: Manufacturer LENOVO Version 0B98401 PRO Chipset Vendor Intel Chipset Model Haswell Chipset Revision 06 Southbridge Vendor Intel Southbridge Model H81 Southbridge Revision C1 שני: Manufacturer LENOVOModel 627436G (CPU Socket - U3E1)Version Win8 Pro DPK IPGChipset Vendor IntelChipset Model Ivy BridgeChipset …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Yaron-Cohen,

האם מבחינת ביצועים....שווה להתקין מערכת הפעלה של DOK?? לקנות DOK של 4GB לחבר אותו באחורה...ושהוא תמיד ישאר שם...לעשות בוט מהUSB... האם יהיה שיפור בביצועים??...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. כרגע יש לי מקסטור 40 ג'יגה שלאחרונה אני שומע אותו עובד וזה לא מוצא חן בעיניי . אני מעוניין להחליף אותו להארד דיסק של לפחות 80 ג'יגה בחיבור IDE . הדבר החשוב לי ביותר הוא לא לשמוע את הדיסק עובד או חושב. תודה מראש. אשמח גם על המלצה לחנות אמינה אם אתם מכירים .

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני זקוק לדיסק קשיח חדש בנפח של 1.5 TB . בסקירות שהספקתי לקרוא ראיתי שההבדלים בביצועים וברמת הרעש אינם משמעותיים (גם כך הצבא דפק לי את האוזניים, כך שכמה דציבלים נוספים לא ממש ישנו לי ). גם עניין הטמפרטורה אינו משחק מבחינתי תפקיד מפני שממילא דלת המארז אצלי פתוחה ובנוסף הדיסק יזכה לקבל ממני את הפינוק המקסימאלי שדיסק יכול לקבל מבחינת מאורר קידמי במארז שזורק עליו אוויר ישיר וגם סוויטה מפנקת שבה הוא ישכב לבדו על מיטת אלומיניום משובח (גוף קירור ענקי מאלומיניום שפירקתי ממכשיר אלקטרוני שהלך לעולמו ). גרסאות ה-BLACK נהנות מאחריות מלאה למשך 5 שנים שזה כמעט פי שניים מגרסאות ה-GREEN ומהמתחרים שלהם – SAMSUNG ,SEAGATE (זמן האחריות של חלק מהדיסקים של סיגייט הוא 5 שנים אולם זאת עבודה …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by digitalseeker,

חשבתי חשבתי על דרכים לשדרג ביצועים - ועומדת בפניי ההחלטה להשקיע בבקר RAID או בSSD. ברור שאם אין שיקול כלכלי צריך לקחת RAID של SSD - רק חבל שיש שיקול כלכלי. בכל אופן - הומלץ לי פה בעבר לרכוש את DELL PERC 5/I - השאלה , האם עדיף DELL PERC 6/I ? (אותו מחיר בEBAY) אולי יש בקר מומלץ אחר לביצועים גבוהים ובמחיר שפוי ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by quantum03,

יש דרך לסדר את זה? האם זה עילה להחלפת הכונן במסגרת האחריות?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by nasty_nas,

חשבתי לרכוש מתאם IDE ל USB ולחבר הארד דיסק עם מערכת הפעלה עליו כך שיעלה כמאסטר ויעזור לי לטפל במחשבים. בהנחה שהBIOS תומך באיתחול מ USB באילו עוד דרישות אני צריך לעמוד? האם אפשרי לאתחל מערכת הפעלה מUSB?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים