עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש לי דסיק קשיח בן קצת יותר מ3 שנים מסוג WD2500KS. הדיסק ככל הנראה תקול וזאת לאחר ש: 1. הוא היה הדיסק הראשי שלי והופרד לשתיי מחיצות C וD, כאשר על C יושב הXP. לפני שבועיים, כשאתחלתי את המחשב, מחיצה D נעלמה כאילו לא הייתה. 2. קניתי השבוע מחשב חדש ואני מקווה לשלוף את המידע מתוך הדיסק הישן. יש לי כרגע דיסק ראשי חדש מסוג RAPTOR. כדיסק משני במחשב החדש, שתיי המחיצות של הדיסק הישן אינן מזוהות בכלל. הדיסק כחומרה מזוהה בDEVICE MANAGER - המחיצות לא. אני מנסה לקרוא מידע כRAW DATA מהדיסק הישן בעזרת תוכנה בשם STELLAR PHOENIX, אבל נדמה לי שזה גם לא מצליח - לאחר יום וחצי נראה שנבדקו בערך כ67 מליון סקטורים מתוך 488 מליון ובנתיים התוכנה לא מציגה לי שום מידע ואם זאת אני לא מקבל שום חי…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם, את האמת, הלכתי לאיבוד בתוך ים המארזים ובליקוי במידע המוצע ע"י היצרנים ועל כן אנא עזרו לי בהמלצתכם בציון סדר העדיפות... מפרט מבוקש לכונן חיצוני: - תמיכה בדיסקים בעלי נפח של 1 טרה בייט לכל הפחות. - יציאות usb2, esata (היה נחמד אם היתה יציאת רשת אך נדמה שהם מאוד יקרים) - תמיכה בדיסק קשיח: חובה - Sata, Sata2. רשות - IDE (להשמשת דיסקים מדור זה) - מאוורר - הבנתי שקיימים קטרים שונים של מאווררים וכמובן השלכה ישירה על מידת הקירור ורמת הרעש הנפלט מהם ולכן אני מעדיף עם מאוורר גדול ככל האפשר כמובן במסגרת המצאי הקיים. - תוסף מתאם eSata לחיבור ה-Sata הפנימי. מפרט מבוקש לדיסק קשיח: - נפח 1TB - סיבובים 7200 לפחות - יצרן - בהכרותי את ענף הקשיחים שנים רבות למ…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. קניתי הארד דיסק נייד WD ELEMENT 640 GB עובד יפה. אבל יש בעיה אחת, כל פעם שאני עושה ריסטרט או סתם מדליק את המחשב, המחשב מגיע למסך השחור שכתובים בו הכוננים שמחוברים לSATA ועושה ריסטרט ועוד ריסטרט וחוזר חלילה. עכשיו שאני מנתק את ההארד דיסק מהחשמל המחשב עולה.. מה זה יכול להיות ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היי חבר'ס.. נמאס לי מהרעשים של הכוננים השקיחים. אני רוצה להגיע למערכת כמה שיותר שקטה לחדר שינה, ומבחינתי אם SSD יקר מדי כיום אפשר גם להשתמש בכרטיסי CF. את התוכן (סרטים/סדרות) אני אקרא ממחשב מרוחק דרך הרשת. מתאם מ-CF ל-SATA תומך UDMA זה לא סיפור רציני לפי המחירים ב-EBAY. השאלה בקשר לכרטיס CF, מה לקחת שיהיה מהיר מספיק ולא יעלה יותר מדי ויתן פתרון הולם ל-XP, ואם יש אפשרות אולי גם לויסטה (כמה בכלל לוקחת התקנה של ויסטה עם המדיה סנטר?) אני מקווה להשקיע בעניין פחות מ-100$ כדי לא באמת להשתגע, נוכח העובדה שמחירי הזכרונות גם רק יורדים כל הזמן, ויהיה אפשר להשתדרג ל-32GB מהיר יותר בעתיד. כרגע בסכום הזה יש כמה אופציות: Sandisk 4GB X250 Extreme IV - עולה בארץ 315 ש"ח, וקצב העבר…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by TheHungryOne,

איזה RAID יותר כדאי מבחינת אמינות וביצועים RAID10 או RAID01 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)? איזה RAID יותר כדאי מבחינת ביצועים RAID1 או RAID0 (בהנחה שמתשתמשים בבקר המובנה של לוח האם)?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by zobako,

נכנסתי ל BIOS וראיתי שיש 2 אופציות: GSATA CTRL Mode - מוגדר על IDE ו PCH SATA CTRL Mode - מוגדר על IDE איזה מהאופציות אני צריך לשנות ל AHCI בשביל כונן ה SSD? והאם רצוי להשאיר את הכונן הקשיח הרגיל על IDE?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. בעקבות הטרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0;topicseen והשבתתי לחודשיים גייסתי כוחות מחודשים ונכנס במרץ לבניית המחשב NAS המדהים שלי. כאמור מחפש בקר RAID חומרתי שיתמוך עד 12 דיסקים. יש לי כמה שאלות : 1. אני הולך על מארז של ליאן לי http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=33731 אני צריך לחפש בקר רק בחיבור internal? 2. איך החיבור מתבצע בין SAS לדיסקים עצמם ? עם צמה ל-4 שמגיעה עם הבקר או צריך לקנות בנפרד? הצמה עצמה מגיעה באיזה אורכים? 3. אין בקר RAID5 יעודי עם חיבורי SATA מובנים עליו? 4. ראיתי הרבה חברות של בקרים 3WARE, אינטל, LSI, וכו' ולא ממש הבנתי מה נחשב איכותי ומה לא? יש עוד חברות שמייצרות בקרים עם חיבורים יותר מ8?…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by שגיב,

שלום מצאתי הארד דיסק SSD SATA 3 במחיר זול יותר מ SATA 2 עכשיו הבנתי שקיימת האפשרות לחבר בין הארד דיסק SATA 3 ללוח שתומך ב SATA 2 אז השאלה שלי האם זה יגרום בעיות לטווח הארוך? האם צריך להגדיר משהו לפני כן? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לפני יומיים שידרגתי מXP ל7 הכל עבר חלק משום מה הווינדוס 7 חוסם לי את הגישה להרדיסק הנייד שלי (WD MY BOOK PRO 500GB) בדיסק מנג'מנט רואים את ההרדיסק והוא מופיע בכחול וכתוב שהוא בריא ופועל, אבל כשאני מנסה להיכנס אליו הוא רושם לי ACCESS IS denied ניסיתי כבר הרבה דברים שום דבר לא עזר... אני אשמח לקבל עזרה תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by deluxe,

אהלן במארז המחשב שלי די נגמר המקום לכוננים קשיחים ואני זקוק למעין מארז חיצוני עם אוורור שיכול להכיל את הכוננים עם אופציה להרחבות בעתיד. מבחינתי שיהיה מעין יחידת אחסון שאוכל לחבר גם למחשבים אחרים עם כבל. האם יש מוצר שעונה על הצורך הזה? מה סוג החיבור המהיר ביותר להעברת נתונים במצב כזה? אני לא ממש מכיר את האופציות. תודה רבה.

11. Started by oshoman,

היי לכולם, נעלתי ממש מזמן תיקייה בכונן חיצוני שלי ואני לא מצליח לשחרר את זה בשום צורה. האם אפשר לעשות את זה ואיך? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by samsam76,

הבנתי שכיום אין ממש משמעות כיצד מגדירים את הכוננים. האם זה נכון ? לי יש כונן SSD שעליו מערכת ההפעלה ושני כוננים רגילים. כיצד עלי להגדיר את שלושת הכוננים האלה ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by akalithium,

שלום לכולם אני מתכנן לקנות כונן של 3 TB פנימי (יש לי חיצוני של 1 וזה כרגע מספיק, למרות שלא ברור לי איך היום כונן חיצוני עולה כמו פנימי). באופן עקרוני - אני מחפש כונן סטדנרטי שייתן תמורה טובה לכסף, ראיתי שהמחיר של כוננים 3TB היום הם בין 500-600 שקל. כרגע יש לי במחשב כונן 640 של WD מהסדרה הכחולה ועליו מותקנת מערכת ההפעלה. על הכונן החדש יותקנו משחקים וגם ישמרו תמונות וכד'. אבל בגלל המשחקים חשוב לי שהכונן לא יקרטע. רציתי לשאול האם יש כיום HD עדיף בנפח הנ"ל ? האם יש סדרה שהיא מומלצת במיוחד ? או שיש דגמים שבהם חשוב לבדוק את תת הסדרה ? האם ידוע על איזו סדרה בעייתית של אחת היצרניות ? בכלל לפי מה שהבנתי בתכלס כל הכוננים היום זה או WD או SEGATE (שפשוט קנו את כל השאר) ? ראיתי דרך …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אחד הדיסקים הקשיחים שלי (לא הראשי אמנם אבל הגדול יותר מבין השניים) התחיל לעשות בעיות, הבנתי שיש בעייה כשהעתקתי משהו אליו וניסתי להעתיק את אותו קובץ למקום אחר ולא הצלחתי. כבר אז חשדתי בסקטורים פגומים. בתור התחלה פניתי מקום, הרצתי בדיקת דיסק המחשב נתקע בשלב 4 כשהוא מצא איזשהו סקטור פגום. הרצתי defrag וניסיתי להריץ שנית בדיקת דיסק אלא שלהפעתי (אחרי איתחול) גיליתי שהדיסק לא קיים יותר ברשימת הכוננים. נכנסתי ל computer managmet, disk managment וראיתי שהדיסק פתאום אינו פעיל. ניסיתי להפעיל את הדיסק וקיבלתי הודעת שגיעה שלא ניתן להפעיל את הדיסק ושאני אבדוק בלוג המערכת. אני לא רואה בלוג המערכת הודעה רלוונטית לאותה שעה אבל יש כל מיני הודעות שגיאה כגון: The device, \Device\Harddisk1\D…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Sega,

יש לי שאלה..האם בכונן SSD שמבוסס פלאש יש פחות סיכויים שיווצרו סקטורים פגומים מאשר כונן קשיח רגיל או שזה לא קשור וזה אותו הדבר מבחינת הסקטורים הפגומים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. קניתי דיסק קשיח חיצוני נייד. ואני מעוניין לפצל אותו לשתי מחיצות כאשר אחת מהן תהיה במערכת קבצים FAT32, לשם חיבור ל-DVD. הבנתי שהמחיצות של ויסטה הינם ייחודיות, האם אני יוכל להפוך אותן בעתיד ל-FAT32? ואם כן, כיצד? כרגע חשבתי לפרמט ל-FAT32 באמצעות פקודת דוס שהורדתי בשם FAT32FORMAT, אבל אני אף פעם לא השתמשתי בה בסביבת ויסטה עדיין. כמו כן, מהי מערכת הקבצים eXFAT אשר ויסטה מציעה לפרמט גם אליה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברצוני לקנות דיסק קשיח חיצוני. המטרה כמובן שהוא יהיה יחסית מהיר(לא חובה הכי מהיר שיש אם ההבדל במחיר גדול, העיקר שיהיה בערך ברמה של דיסק SATA II). אני חושב על קיבולת של כ250GB. האם יש לכם המלצות? או אולי אפילו עדיף אם תתנו לי פוינטרים לגבי מה חשוב כשבודקים על דיסק חיצוני? תודה על עזרתכם! גיא. נ.ב: אני קונה את הדיסק בארה"ב אם זה משנה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני זקוק לדיסק קשיח חדש בנפח של 1.5 TB . בסקירות שהספקתי לקרוא ראיתי שההבדלים בביצועים וברמת הרעש אינם משמעותיים (גם כך הצבא דפק לי את האוזניים, כך שכמה דציבלים נוספים לא ממש ישנו לי ). גם עניין הטמפרטורה אינו משחק מבחינתי תפקיד מפני שממילא דלת המארז אצלי פתוחה ובנוסף הדיסק יזכה לקבל ממני את הפינוק המקסימאלי שדיסק יכול לקבל מבחינת מאורר קידמי במארז שזורק עליו אוויר ישיר וגם סוויטה מפנקת שבה הוא ישכב לבדו על מיטת אלומיניום משובח (גוף קירור ענקי מאלומיניום שפירקתי ממכשיר אלקטרוני שהלך לעולמו ). גרסאות ה-BLACK נהנות מאחריות מלאה למשך 5 שנים שזה כמעט פי שניים מגרסאות ה-GREEN ומהמתחרים שלהם – SAMSUNG ,SEAGATE (זמן האחריות של חלק מהדיסקים של סיגייט הוא 5 שנים אולם זאת עבודה …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Ashand,

הרדיסק של היטאצ'י 147GB כאמור 15000 RPM ,איך הדיסקים האלו מבחינת ביצועים? האם שווה לשים עליו מערכת הפעלה? ואם כן...איך אני מעביר מערכת הפעלה קיימת כבר על HD SATA להרדיסק הזה? תודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by dolev16,

שלום ראיתי שכרגע הפורמט החדש והמוביל שניצח את הHD הוא .Blu ray רציתי לדעת אם תוכלו לתת לי קצת פרטים עליו כמו איך אני אוכל לראות סרטים שלו במחשב מה הדרישות שלו? וראיתי שיש גם משחקים שלו בקיצור קצת הסבר עליו..הבנתי שצורבי הפורמט יגיעו לראשונה לארץ בספטמבר ויעלו יחסית יקר באזור ה900 ש"ח..

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by רועי החתיך,

LG H20 הכי חדש וטוב היום בשוק?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by איש הדחפור,

אם אני רוצה לבחור בין השניים, האם יש הבדל גדול ביניהם? או שזה רק מהירות הצריבה? האם יש עוד מאפיינים שהתחדשו או פשוט יותר טובים (או אולי להיפך, פחות טובים) ב3500 לעומת ה 2510? בנוסף, מה יהיה מחיר סביר לכל אחד מהם? תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by nasty_nas,

חשבתי לרכוש מתאם IDE ל USB ולחבר הארד דיסק עם מערכת הפעלה עליו כך שיעלה כמאסטר ויעזור לי לטפל במחשבים. בהנחה שהBIOS תומך באיתחול מ USB באילו עוד דרישות אני צריך לעמוד? האם אפשרי לאתחל מערכת הפעלה מUSB?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. יש לי כונן קשיח IBM GXP 30GB 7200/UDMA100 . מערכת קבצים NTFS על WIN XP. בן שנתיים. הוא מחובר עם UDMA100 שעל הלוח ובפוסט מראה שהבקר מזהה אותו. (לוח A7V - אפשר לראות במפרט) לכאורה הכל בסדר... היום עשיתי איחוי ואח"כ הרצתי בדיקת ביצועים באמצעות SiSo Sandra2002, וחשכו עייני: הנתונים שלו מראים שהוא יותר איטי מכונן שעובד ב-ATA66. איך זה ?! :AR15: בעיה/קושיה נוספת: ב-Device Manager כתוב שהוא SCSI. למה זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by .:YoGy:.,

היי, מישהו יודע אם כדאי לי לקנות דרך ebay או דרך אמזון כונן SSD לכבוד ה black friday? מדבר על 512. ואם כן אז מה מומלץ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים