עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by naaman,

אהלן יש לי מחשב בן 3 שנים עם לוח אם של GIGABYTE עם NFORCE 3 , עליו שני חיבורי SATA ושני IDE בנוסף על המחשב מותקן כרטיס PCI SATA פשוט וזול , עלה איזה 70 שקל , עם שני חיבורים וצ'יפ של סיליקון אימג' SiI3512 על הכרטיס מחובר כרגע דיסק אחד שנקנה לפני כשנה וחצי ועל חיבורי הלוח אם מחוברים שני דיסקים SATA שניקנו עוד עם המחשב ודיסק אחד IDE וצורב דיסקים. הבעיה היא: הבאתי דיסק western digital green 500G שאמור להחליף את דיסק הIDE (שהוא בעצמו עובר למחשב אחר בלי סאטה) חיברתי אותו לכרטיס PCI SATA והכל טוב הוא עולה מזוהה פורמט חולק ומולא בתוכן הכונן הישן , אפילו ממש מהר. , מדובר במחשב לעריכת וידאו והחומר שהועתק אליו הוא מלא סרטים קצרים וארוכים בכל מיני פורמטים. פה התחילה הבעיה. תוך כדי צפ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אהלן חברים, לאחרונה רכשתי 2 הרדיסקים זהים כל אחד 2TB . חיברתי אותם במערך RAID 0 . כשאני מנסה לחלק אותם ע"י התוכנה בזמן התקנת וינדאוס, הוא מחלק לי רק 2TB ועוד 1.6TB לא מחלק והם נשארים "באוויר" כלומר סוג של שטח מת שאני לא יכול לעשות איתו כלום . (כשאני מנסה לפרמט את השטח ה"מת" הוא כותב לי שגיאה) דברים שניסיתי לעשות : 1. לפרמט כל דיסק בנפרד - עובד תקין לגמרי. 2. לחלק אותם ביחד בתוכנת צד 3 - אותו דבר כמו עם התוכנה של וינדאוס, לא עובד. 3. עדכון ביוס של הלוח אם לגרסה אחרונה - לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה ? ההרדיסקים תקינים לגמרי, אבל ב RAID 0 לא עובדים בעצם במלוא תכולתם ואני יכול להשתמש רק ב 2TB . לא נתקלתי בבעיה כזאת אף פעם, למישהו יש רעיונות ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Wolf-Net,

איך אני מגדיר את המחשב על מנת שהוא יוכל להעביר לי נתונים ממחשב למחשב, קניתי כבל ב- 20 ש"ח שבכל קצה יש USB האם זה אפשרי ? ואיך אני מגדיר זאת על מנת שאני יוכל לבצע את העברת נתונים, האם יש תוכנה או משהו שצריך במיוחד לעשות?? בבקשה תעזרו לי. ??? תודה רבה זאביק

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. קיבלתי מהמשרד שני כוננים לשחק איתם קצת micron c300 128 - מאכזב ocz vertex 2 60 - מהסדרה התקולה אבל מדהים נגיד ואחליט שאני רוצה לקנות אחד מהם, כנראה זה יהיה רייד 0 של OCZ - לא תקול מן הסתם במחיר הזה לא עדיף להביא באיזה 1400+- את אחד מאלה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227659&cm_re=revodrive-_-20-227-659-_-Product http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227578&cm_re=revodrive-_-20-227-578-_-Product או שבכלל לא מומלץ לקנות בחו"ל מטעמי אחריות או כל דבר אחר? או שבכלל ה דור החדש אמור לשים גם את הREVO בכיס?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Skipper,

היי כולם, אני משדרג את הלפטופ הקשיש שלי: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246128 אני מעביר את ה - HDD במקום ה-CD. אני רוכש SDD 256 GB דרך האתר הזה: (אני בתאילנד בקרוב): http://www.invadeit.co.th/category/solid-state-drives-ssd/240gb-256gb/2-5-inch/sort/price/asc/ אפשר בבקשה המלצה לSDD אמין ומהיר שיחזיק לי להרבה שנים והכי חשוב שיתאים ללפטופ (בעתיד כנראה אחליף לפטופ והתכנון הוא להעביר את ה - SSD). חשבתי על הקינגסטון, זול וחברה מוכרת, מה אומרים? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי עכשיו HD-SATA2 מחובר למחשב. אם אני אחבר עוד HD-SATA1, האם זה יגרום למחשב להיות איטי יותר? (הWIN מותקן על ה SATA2)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני רוצה לקנות את הWestern Digital WD2500KS 250GB 16MB ויש לי שאלה הארדיסק הזה טוב? הכוונה האם הדגם טוב יש לי ארדיסק 120 ונראה לי שיש לו סקטורים הרוסים והוא גם ATA להשאיר אותו או לעיף אותו? תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by ryan,

שלום, ברשותי דיסק קשיח אשר מפוצל לשתי כוננים. בכונן אחד ישנם גיבויים ובכונן אחר את מערכת ההפעלה. החלטתי שברצוני לפרמט את כל מידע שעל הדיסקים הקשיחים ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. מה עדיף, להעתיק המידע בכונן הגיבוי אל כונן מערכת ההפעלה. לאחר מכן, לפרמט את כונן הגיבוי ולעתיק את הגיבויים לדיסק המפורמט. לפרמט את כונן מערכת ההפעלה ולתקין מדש . או לחילופין, לגבות את כל המידע לדיסקים. להשתמש בFDISK, לפצל את הכוננים שוב ואז להתקין את מערכת ההפעלה. אישית, אני מעדיף את האפשרות הראשונה כי היא יותר מהירה. השאלה, איזו אפשרות תעניק ביצויים אופטימלים ( אני גיימר רציני, כל האטה הכי קטנה במחשב משגעת אותי)? אודה לכם על עזרתכם. צחי שלו,

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. הי, האם יש עוד נתונים שחשוב לשים לב אליהם, חוץ ממהירות כתיבה וקריאה, כשמושווים בין ssd? ראיתי בלינק הזה, לדוגמא, עוד מלא נתונים: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd850evo/specifications.html מה זה קריאה וכתיבה רנדומלית למשל? האם חשוב לשים לב גם לזה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by pro,

במחשב של אחותי ישן התקנתי לה הכל מחדש הארד דיסק חדש זכרונות ועוד... אבל אחרי שעשיתי פורמט למחשב שלה והתקנתי WIN2K שדרך אגב עובד מצויין הווינדוס טוען שעה אבל לא עולה אבל שהוצאתי את הכונן תקליטורים המחשב עבד חלק משהו יודע למה (הוא עבד מקודם) זה דחוף לי בבקשה גם בזה אבא שלי מאשים אותי

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by mushon26,

קניתי לפני כמה ימים כרטיס 8 ג'יגה כאמור בכותרת. העתקתי עליו סרט בגודל 4.7 ג'יגה ולאחר 92% הוא סימן לי שאין מקום בכרטיס (ניסיתי פעמיים) לעומת זאת העתקתי כמה קבצים שהגודל הכולל שלהם הוא 4.9 ג'יגה ולא הייתה בעיה. מוזר לא?! מישהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה ?! תודה למי שיכול לעזור

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. כונן האיחסון שלי כבר בן כמה שנים טובות וכבר מתחיל להראות סימני קריסה, הווינדוס מזהה אותו פעם כן ופעם לא ומקפיץ לי הודעות שגיאה מתוזמנות... כנראה שהגיע הזמן להתחדש. איזה כונן כדאי לי לרכוש שיתאים למפרט המחשב שלי (מופיע בפרופיל), ויותר חשוב לי לדעת איפה המחיר הכי משתלם מכיוון שזאפ כבר מזמן לא אובייקטיבי. תודה רבה !

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. האם חובה ללחוץ על "הוצא" לפני הוצאת הכונן פלאש מהמחשב?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. קניתי לפני כחודש וחצי אינטל 510 120GB, עשיתי לו הרגע בדיקה בתוכנה AS SSD והתוצאה הכללית יצאה מאוד נמוכה יחסית לדיסקים אחרים, או שזה אמור להיות ככה? Uploaded with ImageShack.us ואגב מזה כל הקריאות שבאות אחרי ה SEQ? ה 4K וה 4K-64THRD? ואם זה באמת תוצאה נמוכה מה עשיתי לא נכון? הגדרתי מהתחלה ACHI והטרים פועל מההתחלה, מה הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by IL200,

אחרי שהזמנתי את הכונן M4 מחנות "פלונטר" התאכזבתי לגלות שהכונן הגיע ללא אריזה אלא OEM במעטפה (וזה לא רשום בתיאור מוצר שזה OEM) הכונן הוחזר כמובן. עכשיו אני מעוניין לקנות מחנות ברשל"צ "פיסי סנטר" מישו מכם קנה מהם? האם הם אמינים לגבי אחריות ומקוריות מוצר? או אם יש חנות מומלצת שממנ אפשר לקנות את הכונן? בתודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. קניתי NUC אינטל ויש בו חיבור USB Type C, מה אפשרי לעשות איתו? תודה מראש.

17. היי השתעשעשתי לאחרונה (ומנסיון -כשאני משתעשע אני גם קונה בסוף) ברעיון של כונן קשיח חיצוני 2TB (נוסף). עבור פנימי, יש מקום (מארז gigabyte 3d aurora הדגם הישן יותר עם 2 כונננים מותקנים כרגע, וערימות של חיבורי sata) (ואגב המפרט שלי במערכת לא מעודכן עקב עצלנות. כרגע אמורה ליהיות אפשרות לחבר דיסק פנימי נוסף מבחינת "מיץ" מהספק) ה-default שלי היה דגם של freeagent שאני לא רואה שהוא מופיע יותר באתר של פנדה, בגלל שהיו לו 5 שנות אחריות. אציין גם שכרגע אני עובד עם seagate freeagent extreme 1TB שאני מרוצה ממנו, חוץ מהחלק של ה-extreme ( הכוונה, שמה שמיוחד ויקר בדגם הזה הוא שיש בו firewire לא אמין וesata שלא עובד בכלל ) המלצות? (ובקשר לממשקים, firewire יש (כולל כבל), usb3 יש, esata יש …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אני משתמש בזה להעברת מדייה בין מחשבים כבר יותר מחודשיים ללא כל בעייה ופתאום בשבועיים האחרונים המחשב המריץ WIN 7 רואה את המתאם כדיסק בגודל 0 בייט כשהוא מחובר למעט החיבור USB (חיבור USB2) בקדמת המארז... המחשב השני (WIN10) רואה אותו כדיסק תקין בלי שום בעייה. מה שמוזר שזה פתאום קרה, בעבר הכרטיס SD עם מתאם ה USB עבד היטב בכל חיבורי ה USB רעיונות כיצד לפתור?

19. איך אפשר לשחזר מידע מדיסק קשיח שלא פועל??, מישהו אמר לי שאם אני מעביר את הדיסק הפנימי שבתוך הקופסא לתוך קופסא של דיסק אחר בעל אותה המהירות ואותה הנפח הוא יפעל רגיל כאילו הוא בקופסא המקורית שלו האם זה נכון?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)

21. אני מצלם קצת בחיי עם מצלמת ניקון D810 עתירת פיקסלים וגודל קובץ של 75 מ"ב לתמונה. אני עובד על SSD של CRUSIAL מדגם מוקדם מאוד עם 128 ג"ב שעליו יושבת מערכת ההפעלה וכל שאר התוכנות. מעוניין לשדרג את אופן העבודה שלי בפוטושופ כך שייבוא ראשוני יהיה לSSD שדרכו אעבוד על התמונות ואח"כ ייצוא לזוג הארד דיסקים,,,,,אחד מקור ושני לגיבוי. גודל SSD שיספיק לי הוא 500 ג"ב,,,,חשבתי על הסמסונג 850 EVO,,,,,,האם כדאי ללכת על משהו אחר? לגיבוי אני די בבעיה! אני מעוניין ב2 הארד דיסקים של 4TB. השאלה היא איזה? האם כדאי לעבוד עם RAID? NAS? או ללכת על תוכנה שתגבה קבצים ביניהם? חשוב לציין שמעולם לא עבדתי עם RAID או NAS תודה מראש על עזרתכם בברכה, אורי

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by SpiritKnight,

מה זאת אומרת נעילת אזורים בDVD, ומה זה MULTIZONE וMULTIREGION? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. מה המצב אנשים ?.. יש לי דיסק קשיח ממחשב ישן בחיבור IDE של 30 GB של Maxtor ויש בו ג'אמפר (נראה לי זה על Master כי זה היה הדיסק הקשיח הראשי במחשב שפירקתי אותו ממנו) . אני רוצה להרכיב את הכונן קשיח למחשב של אחי . כידוע לכם יש חוט שיש בו 3 חיבורים System (מתחבר ללוח אם), Master (מתחבר לדיסק הקשיח הראשי) ו - Slave שמתחבר לדיסק הקשיח המשני או לכל התקן IDE . בשביל לחבר את הדיסק הקשיח למחשב כ - Slave צריך להוציא את הג'אמפר ?.. אם לא איפה אני שם את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ?.. לאחר שאני מרכיב אותו למחשב צריך להכנס ל - Bios ולהגדיר שיש לי דיסק קשיח משני ?.. נגיד והצלחתי להרכיב אותו הוא פשוט מופיע כהתקן אכסון בנוסף ל - D ו - C ?.. אפשר לקחת את כל ה - 30 GB של הדיסק הקש…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני מנסה לצרוב סרט ומקבל כל פעם הודעת DVD-Video files reallocation failed. הוא נותן לי אפשרות להמשיך, ואם אני ממשיך הסרט עובד על המחשב (Power DVD5) אבל לא עובד ב-DVD בבית (שבטוח קורא מדיות מהסוג הזה) למישהו יש מושג?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. קניתי כונן קשיח חדש - Maxtor 80GB 8MB CACHE. עכשיו צריך ליצור מערכת קבצים חדשה עם FDISK. טוב אז הרצתי את FDSIK והוא אמר שהדיסק שיש לי גדול מ 512MB ושאל אותי אם לתת תמיכה בדיסקים מעל 512MB, לחצתי לו Y-YES. עכשיו הגעתי למסך שנותן את האפשרויות האלה: 1. Create DOS partition or Logical DOS Drive 2. set active partition 3. delete partition or Logical DOS Drive 4. Display pertiotion information אחר כך בחרתי את 1, (צריך אחר?) ואחרי שבחרתי ב 1 זה רשם: 1. Create primary DOS partition 2. Create Extended partition 3. Create Logical DOS Drive(s) in the partiton מכאן הייתי תקוע ולא הבנתי מה צריך לבחור?... בבקשה מישהו יכול להגיד לי מה צריך לבחור, ומה עושים אחרי זה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים