אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
-
מחשב חדש מערכת הפעלה 8.1 שיושבת על SSD ובנוסף יש לי הארד דיסק של 1TB כשאני מדליק את המחשב אני רואה את הארד דיסק והכל בסדר, אבל אחרי שאני נכנס לSleep וחוזר חזרה הארד דיסק נעלם ורק כשאני עושה ריסאטרט למחשב אני שוב רואה אותו כשאני לוחץ ימני על ''המחשב שלי'' ו''ניהול'' ומנסה משם להפעיל את הארד דיסק אני מקבל את ההודעה: the request could not be performed because of an i/o device error למישהו יש מושג? הארד דיסק חדש, אין לו אפילו 100 שעות עבודה תודה וחג שמח ושנה טובה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני יודע שיש מבחר אבל אני לא יודע מה להחליט. חיבור IDE. לא להתייחס למחיר. צורב DVD שעושה הכל מהכל... תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים. לאחרונה, בזכות ייעוצם של חברי הפורום מצאתי את עצמי עם 1,050 ש"ח מתקציבי ללא שימוש, לאחר שוויתרתי על כרטיס קול שגם ככה לא ינוצל. מכיוון שכפי שאני אומר שוב ושוב, אין לי טעם בחיסכון, החלטתי לנסות משהו די "משעשע".. להקים מערך RAID0 עם שישה כוננים כעיקרון, הכונן לא צריך להיות סופר שקט. אין לי בעיה עם רעש.. אבל צריך להתחשב בי, מכיוון שאני הולך להחזיק שישה כאלו.. שלא ישמעו כמו איזו הפגנה הנפח לא כ"כ רלוונטי. מינימום של 160GB לכונן יספיק לי. אין לי טעם בנפח עצום, לא אעשה בו שימוש. (מקסימום אקנה עוד שנה הארדיסק חיצוני) התקציב לכל המערך הוא כ-1,200 ש"ח והתקציב לכונן יחיד הוא כ-200 ש"ח. מערך ה-RAID יבוצע על בקר-מובנה, אלא אם תייעצו לי אחרת. תודה רבה לעוזרים והמשך…
-
- 8 תגובות
- 701 צפיות
-
-
קודם כל, אומר שאני חדש כאן בפורום ומקווה שזה המקום הנכון להתייעץ ולבקש המלצות בנושא חומרה - אחסון פנימי. אז ככה, אני מחפש דיסק קשיח פנימי חדש למחשב נייד Lenovo G510, לאחר שבדיקת החומרה של תוכנת Lenovo solution center קיבלתי התראות לגבי הבדיקות הבאות: 1. Smart short self test. 2. Smart drive self test. וגם המחשב לפעמים איטי, למשל: כשאני מדליק את המחשב הוא נתקע ומבצע כל פעולה באיטיות (גם הסמן של העכבר נתקע), רק לאחר כיבוי והפעלה מחדש של המחשב הוא נדלק ועובד בצורה חלקה. המחשב בן 4 שנים. במחשב מותקן כונן hdd, נפח אחסון: 1TB. אשמח אם תמליצו לי על כונן HDD פנימי בנפח 1TB (עדיפות ל- 7200 RPM), לא SSD שמתאים ל- Lenovo…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני זקוק ליעוץ המחשב שלי עם 4 ג"ב זכרון שמתוכו הוא מנצל כ-3 ג"ב, היות והוא 32 ביט, ומהר מאד הזכרון מתמלא וכל פעולה לוקחת זמן רב. חשבתי שאולי כדאי לקנות כונן SSD - HD שמבוסס על זכרון פלאש, ופעולתו מהירה הרבה יותר, האם זה יחפה על הזכרון המועט? האם זה יחסוך לי את הצורך לפרמט את המחשב ולהתקין חלונות 64 ביט ולקנות זכרונות נוספים וכו'? אשמח להתעדכן, ולקבל המלצות בנוגע להרדיסק מבוסס פלאש.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1}חשוב לי שהקשיח יהיה כמה שיותר קטן וקל שנכנס לכיס בקלות 2}חברה טובה ואמינה 3}מהירות זה לא מה שממש חשוב לי אבל שיהיה בהתאם למחיר 5}לא פחות מ250 גיגה. אם במחיר הזה ועם הדרישות שדרשתי לע"ל אפשר יותר נפח אז עדיף אבל לא על חשבון הדרישות . {זאת אומרת אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קטן עם 250 גיגה מאשר 500 גיגה וקשיח גדול יותר אבל אין לי בעיה שיהיה על חשבון מהירות} 6}שיהיה אפשר לחבר אותו למחשב באמצעות usb בלבד ושאני לא אצטרך חיבור נוסף לחשמל. אם קיים קשיח שמומלץ לי להעלות מעט את התקציב בשבילו אהיה מוכן להעלות אפילו ב100 ש"ח {לדוגמא בשביל נפח גדול יותר או קשיח קטן יותר}
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
באחד המחשבים בבית ההארדיסק (נראה לי, ממש לא בטוח) התחיל לעשות בעכיות הוינדוס לוקח לו שנים לעלות, וכשהוא עולה אז לפעמים הוא עובד ממש מהר ולפעמים נתקע לכמה שניות, הטמפרטורות מעולות, ההארדיסק הוא 120GB של WD IDE בן כבר לפחות 3... עם איזה תוכנה הכי טוב לבדוק האם זה הוא ? כי הוא לא עושה תיקתוקים או משהו בסגנון... HDTACH הראתה ביצועים טובים בהתחלה ואז הכל ירד ל-0 והמחשב קפא עד שלא סגרתי אותה... אשמח לעזרה מהירה...
-
- 8 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום חברים, מת לי אחד מההארדיסקים ואמרתי , יאללה נשדרג... האם כדאי לי להפעיל 2 הארדיסקים במערך רייד 0 או פשוט לקנות 1 של 1TB? האם המערך לא יגרום לכך שההארדיסקים יהיו יותר מהירים מהארדיסק 1 של 1TB?
-
- 8 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות כונן SSD 60 ג'יגה מספיקים לי ראיתי את שני הכוננים האלה: OCZ Solid 3 2.5'' 60GB SSD SATA III MLC Retail ב495 ש"ח OCZ Agility 3 2.5'' 60GB SSD SATA III MLC Retail ב450 ש"ח מה אתם אומרים? איזה עדיף? הם טובים בכלל? יום טוב
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
^^^ כשאני מחבר 2 HD בתור מאסטר וסלייב, וניגש אל שניהם בו זמנית, נגיד עושה קופי- פאסט של שני קבצים (אחד על כל כונן). הכוננים יעבדו במקביל או בטור (דרך הבקר...) במילים אחרות- יש לי שתי תוכנות שצריכות לרוץ במקביל- יש טעם לשים כל אחת מהן על HD ניפרד או לא? (כדי לא לקבל האטה של המחשב וזמני עבודה קצרים יותר) תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עדיין לא יצא לי לצרוב איתו דרך אגב, אבל כבר יש משהו מוזר.. ה XP זיהה את הכנון כ DVD-RW אז לא נראה לי שיש צורך בדרייבר. כל משהו כמו 20 שניות המנורה של הכונן נדלקת לאיזה 2, 3 שניות למרות שאין בכלל דיסק בתוך הכונן! ההפרש בין פעם לפעם לא קבוע, פעם 10 שניות פעם 20 פעם 30... מה אתם חושבים??
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מדיות הכוונה לדיסקים צרובים... מה השיטה שתשמור עליהם לאורך זמן רב.. דיסקים שישבו אצלי קיבלו מן תופעה של , כמו פטריה כזאת - וכל המידע הלך.. יש איזה שיטה להגן עליהם..? משהו סגור הרמטית אולי..? בראל.
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום. לפתע ופתאום, ה region של צורב הDVD שלי, התאפס. כלומר הפך להיות not selected (היה region 2 מקודם). זה לא מפריע לי במיוחד כי אני לא צופה בDVD במחשב אלא רק צורב DVD. אבל כעת כשאני מנסה לקרוא DVD בעזרת dvdshrink, הוא רוצה שאבחר REGION, אך נותן שגיאה כשאני מנסה לבחור. נכנסתי למנהל ההתקנים (device manager) כדי לשנות את ה REGION ואני מקבל שגיאה ממש מוזרה : unable to change region setting. make sure you are in an administrator account and you have a region 2 media in drive מיותר לציין שאני administrator ושיש לי dvd region 2 בכונן. האם מישהו נתקל בבעיה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות צורב דיוידי לפי מה אני רואה שהוא טוב בלי קשר למהירות כאילו איך אני יודע שהוא יעיל ולא יהרס לי אחרי שבוע ויהרוס את כול הדיסקים? תודה.
-
- 8 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום אני צריך שתמליצו לי על כונן חיצוני של טרה בייט השימוש העיקרי שלי הוא לשמור עליו סרטים וסדרות שאני מוריד המהירות של הכונן היא לא דבר חשוב כלכך בשבילי לא אכפת לי לחכות 2 דקות בשביל להעביר סרט ומספיק לי חיבור USB 2 אני נראה לי ילך על 3.5 (לא נראה לי שיש טרה על 2.5 נכון?) העיצוב גם לא ממש משנה לי אני מחפש משהו בסביבות 400-500 שקל ועם אחריות של 3 שנים לפחות יש דברים חשובים שאני מפספס שאני חושב שהם מיותרים אבל כדאי בכל זאת?(חיבורים מסוימים או משהו בסגנון) הטווח מחירים שנתתי סביר נכון? יש המלצות על דגמים (להתקרב או לא לגעת)? תודה לעוזרים! עריכה: שכחתי להגיד שאני רוצה אותו חיצוני כדי שאני יוכל לחבר אותו ל DVD בעזרת USB ולראות את הסרטים ככה בטלוויזיה בדקתי בזאפ וראי…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש כונן SSD m.2 500GB עבור המחשב הנייד שלי. תאימות: מדובר במחשב Alienware 15 2015 התומך בכונני m.2 SATA 2280 ופחות (יש במחשב שני סלוטים פנויים וכונן קשיח של 1 טרה). הסיבה שאני מחפש מעל 250GB היא המשחקים של היום יגמרו את ה250 צ'יק-צ'ק. ראיתי בפלונטר את שני הדגמים הבאים: Crucial MX200 500GB m.2 SS Crucial MX200 500GB m.2 DS שניהם ב1362 ש"ח. ההבדל ביניהם הוא האם שבבי הזיכרון הם על שני צידי הכונן (DS=Duel side) או רק על צד אחד שלו (SS=Single side). שאלה 1) האם יש הבדל ביניהם והאם עלי להעדיף את אחד הכוננים על פני משנהו מכיוון שהמחיר הוא אותו מחיר? שאלה 2) האם יש כונן אחר מומלץ במחיר דומה? התקציב שלי בעיקרון הוא 1000-1300 ש"ח, כשהקרושיאל כבר חורג. אין לי בעיה…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום נותן למישהוא CD עם סרט MPEG ורוצה שזה יתחיל אוטומטי כשהוא מכניס למחשב מה לעשות? מה לכתוב ב-AUTORUN.INF או בכל מקום אחר? לתשובתכם אודה, יהודה
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אז ככה , אחרי שראיתי פה לא מעט דיונים בנושא ..דיונים שלא פעם נגררים לפסים אישיים משהו ..והאשמות ביחצנות או בהעדפה עיוורת של כונן/חברה זו או אחרת . הגעתי למסקנה שחייב לעשות סקר קטן , בנוגע לאיזה כונן בסופו של יום אנשים העדיפו/יעדיפו . שכל אחד בנוסף להצבעה יכתוב מה הייתה ההצבעה והאם לאחר קנייה הוא מרוצה מהכונן אותו קנה (מבחינת - ביצועים/ רמת הרעש/וכו'). בבקשה לא להצביע סתם ...רק מי שיש ברשותו אחד או יותר מהכוננים הנ''ל שיצביע , או שבכוונתו לרכוש אחד בקרוב וכונן מסויים קורץ לו יותר מאחרים.. שיכתוב מה השיקול שגרם לו לבחור בכונן הזה . אנא תתיחסו לאשכול כסקר והשתדלו להשאר בגבולות סקר (סקר הוא לא דיון ,נא לא להפוך אותו לכזה) אני מודע שיש עוד דגמים של 1TB ..וזה שהם לא בסקר לא …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
הצלחתי להקים מערך רייד 1 שבו מערכת ההפעלה עובדת על שני דיסקים קשיחים במקביל וניקראת משניהם. לא ברור איפה השיפור בביצועים?.בעיני המחשב עובד בדיוק באותה המהירות שהוא עבד לפני הקמת המערך. הבקר עובד תחת חלונות יפה מאד עם שני הכוננים הקשיחים אבל אין שיפור מהותי בעבודה השוטפת. אולי צריך לעשות עוד משהו?? תגובותיכם בבקשה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרעיון הוא לגבות 111GB של מוזיקה (אל תשאלו ) הדיסק לא יעבוד על בסיס יומיומי, ככה שלא משנה לי כמה באפר או RPM. העיקר שיתאפשר להעמיס עליו את כל החומר ולהניח אותו בצד. חיבור SATA יהיה אידאלי בשבילי בתודה מראש, הבורקס
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום יש לי Hot Magic HD ושמתי לב שאפשר לחבר אליו הארדדיסק מלמעלה (לא קיבלתי איתו הארד דיסק בכוונה) אז חשבתי אולי אוכל לקחת את הארד דיסק החיצוני שלי לקנות מתאם USB TO SATA ולחבר לממיר האם זה יעבוד לפי דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
היי האם מישהו יודע מי היבואן של WESTERN DIGITAL בארץ ? יש לי דיסק דפוק וככל הנראה החנות ממנה קניתי אותו נסגרה או הלכה לעולמה בצורה אחרת. אז אני רוצה לנסות להחליף אותו ישירות מול היבואן. תודה
-
- 8 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
מה עושה מי שקונה מחשב חדש ? המחירים פשוט בשמיים ואני לא מעוניין בSSD, מאיפה קונים? דיסק של 500GB עולה 500 שקל, זה לא סביר! אני מתכוון לקנות מחשב סטנדרטי בתקציב יחסית קטן בתקופה הקרובה והדיסק זה בערך 25% מהערך של המחשב. יש אולי אפשרות להזמין משהו משתלם מחו"ל ? אני לא מחפש משהו גדול, אני מחפש משהו מתשלם, אני חושב ש320 יהיה מספיק ומשתלם.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-