אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום... יש לי שאלה ואני בטוח שתוכלו לעזור לי. קניתי מחשב HTPC חדש. אין לי בבית רשמת אלחוטית... אני רוצה להעביר את הסרטים שיש לי במחשב הפרטי שלי (600GB סרטים) לHTPC. ואין לי מושג איך. לצרוב? הסרטים בכלל לא נכנסים לדיסק DVD. USB? סתם המון זמן. אם היתה לי רשת אלחוטית היה הרבה יותר קל. אבל אין. אז איזה דרכים יש לי? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי הארד דיסק 1TB 3.5 אינץ' חדש שבא עם מחשב, פירקתי אותו ושמתי במקומו SSD. האם זה רעיון טוב להפוך את ה-1TB לכונן חיצוני ע"י מארז, לצורך גיבויים ואחסון הורדות? אינני מתכוון לנייד את הדיסק או להצפין את המידע עליו. ספציפית, המארז היחיד שמתאים לכך ב-KSP הוא משהו סיני: http://ksp.co.il/?uin=23369 וזה אתר הבית של המוצר: http://www.gold-touch.net/ITEM?item_id=186&cat_id=22 כמה שאלות: האם זה שאין הזנת חשמל חיצונית תשפיע לרעה על ביצועי הדיסק 3.5"? אני מתכוון לשתף ברשת את המארז החיצוני דרך אחד משני מכשירים שיש לי: BoxeeBox, או המודם-נתב Netgear VEGN2610 שקיבלתי מבזק. במפרט של המארז לדיסק כתוב שהוא תומך בגירסאות ווינדוז למיניהן, האם כתוצאה מכך יכולה להיות חוסר תאימות עם…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי כונן StoreJet חדש של טרה-בייט, ואני פשוט לא יכול להשתמש בו (בלי קשר לעובדה המאוד מאכזבת שאין לו חיבור SATA בנוסף לUSB3). הכונן נכנס למצב שינה ממש אחרי אולי 5-10 שניות שאני לא נוגע בו, ומכיוון שאני רושם דברים בהרבה קבצים שונים וכל הזמן שומר אותם, זה אומר שאני מבזבז יותר זמן על לחכות לכונן להועיל בטובו ולהתעורר מאשר בכתיבה. אני משתמש בWindows 8, וכבר הסברתי בנימוס למערכת ההפעלה שלא תכבה לי שום כוננים ולא תכבה שום חיבורי USB, ככה שהאפשרות האחרונה (נדמה לי?) היא הפירמה של הכונן, אלא שלא מצאתי שום תוכנה של Transcend שנותנת שליטה כל שהיא בכונן. יש למישהו פתרון? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז נראה לי שהבנתי במה מערכות הRAID עוזרות אבל אני לא בטוח- RAID1 זה בעצם לעבוד עם שני כוננים קשיחים שכל פעולת כתיבה מתבצעת על שניהם וכן אחד מגבה את השני. ו-RAID0 זה גם עם שני כוננים שהמידע מחולק ביניהם בשווה כדי לשפר ביצועים. אבל זה באמת נכון שRAID0 יעזור בביצועים? במה הוא באמת מועיל?(משחקים,יישומים,מהירות?) .. או שזה בעצם עוזר רק לשרתים ומערכות איחסון כאלה?? כי בנתיים לא שמעתי על אף אחד שעשה את זה אצלו
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן! ה-PC שלי החליט סופית לשבוק חיים (כנראה בגלל הארדיסק מערכת תקול) ובגלל שאני משתמש בעיקר בלפטופ חזק, אני לא מרגיש צורך להחזיק 2 מחשבים. העניין הוא הכוננים הקשיחים שמכילים כמות גדולה של מידע שאני רוצה לשמור. האם יש מכשיר/קופסה שאני יכול להכניס את כלל הכוננים (3 במספר) פנימה, לחבר ספק כח ולחבר אותם ללפטופ באמצעות USB ? מחיפוש שעשיתי לא הצלחתי למצוא מה שחיפשתי - אולי כי לא ממש ידעתי מה לחפש או אם זה קיים.. נ.ב אני יודע שיש פתרון של כבל שמתחבר ישירות לכונן קשיח אחד. אני מחפש משהו שיחזיק לי את כל הכוננים, עדיף בצורה שגם ישמור עליהם וגם שאוכל לגשת אליהם באמצעות כבל בודד. אשמח לעצתכם, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בדקתי Webutation http://www.webutation.net/go/review/gemm.com יש לו ניקוד מושלם. הזמנתי משם תקליט. בסוף התהליך האתר כתב לי שהבקשה נשלחה למוכר, ולאחר שהוא יאשר אותה אני יקבל הוראות לגבי ביצוע התשלום באמצעות Paypal. האמת שבגלל שהעסקה תתבצע באמצעות Paypal אני פחות מודאג. מה אתם חושבים?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי היום DOK מיקרו קרוזר של סאנדיסק 4 גיגה ואני רוצה להעיף את הU3 ולאחד את המחיצות שלו. זה אפשרי עם הכלים הרגילים (partition magic ודומיו) או שאני צריך תוכנה מיוחדת?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון להחליף את המחשב ורוצה שבמחשב החדש יהייה לי גיבוי בצורת RAID בלוח האם : Gigabyte Z68X-UD7-B3 יש שני בקרים: הראשון עם 2 חיבורי SATA3 שעליו אני בתכוון לחבר 2 דיסקים עם חיבור RAID1: 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS השני עם 2 חיבורי SATA3 וארבע חיבורי SATA2 שעליו אני מתכוון לחבר 6 דיסקים עם חיבור RAID5: 1.5TB 7200 RPM, 32MB SATA II ST31500341AS חשוב לי שיהייה לפחות 6 טרה איחסון (בנוסף למערכת ההפעלה) במערך RAID חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. האם החלפת ה 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB ב- 1TB 7200 RPM, 32MB SATA III ST31000524AS יש הבדל כלשהו בינהם חוץ מהמטמון הכפול? והאם המטמון הכפול ב2טרה מהווה יתרון בביצועים? שאלה נוספת - אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות כונן חיצוני לפחות 1TB לצורך גיבוי חומר, חלקו חשוב מאוד (סרטוני משפחה תמונות ומסמכים) וחלקו פחות. חשוב לי שהוא יהיה מחובר תמיד למחשב כדי שאני יעתיק אליו חומר, ואם אני רוצה אני שולף ומעביר למחשב אחר במידת הצורך. יש לי כבר 1TB שאני מוציא ממנו חומר רק בשעת צורך אבל הוא כבר מלא ולכן אני מחבר אותו רק כשאני חייב. וה"2.5 זולים יחסית לכן אני שוקל ללכת עליו מבחינת יציבות מה עדיף "2.5 שהוא רק עם USB או "3.5 שמחובר לחשמל תמיד? כי מה שמפחיד אותי זה עליות מתח שפוגעות במכשירי חשמל. חשוב לציין שהמחשב לא דולק 24 שעות
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש זכרון נייד 8-16GB מחיר עד 250שח. חשבו לי שיהיה עמיד, אני רוצה לחבר אותו לצרור מפתחות. זתומרת עמיד לזעזועים, מכות, נפילות, שריטות וכו.. תודה רבה. אין בעיה להזמין מאיביי אם יוצא יותר משתלם (ככה שזה לא חייב להימכר בארץ)
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רכשתי את ה NUC הזה : http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-kit-d54250wykh.html?wapkw=d54250wykh אני רוצה לשים לו הארד דיסק 2.5 של 500 GB וגם זכרון 4 GB השאלה איזה הארד דיסק אני אמור לקנות? האם יש משהו ספציפי שמתאים ל NUC או שכל 2.5 רגיל יתאים לו ? אני פשוט לא יודע איך זה עובד אותו דבר לגבי זכרון תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים כמו רובנו, רוצה לנצל את השישי השחור חבר המליץ לי על הcrucial של 250 ג'יגב (יש לי במחשב 2 כוננים HDD רגילים גודלים אז לא צריך יותר בשביל מע' ההפעלה) באמזון ראיתי מחיר סביר (קצת יותר זול מבארץ), אבל ראיתי גם כמה אנשים שנתנו ביקורות פחות טובות, כי הוא הפסיק לעבוד להם אחרי כמה חודשים עד כמה שנים בודדות (שנה שנתיים) האם למישהו יש ניסיון רע עם הכוננים הללו?? כי קראתי קצת בפורום וראיתי רק דברים טובים שאלה נוספת - המחשב קצת מיושן. על אילו דברים אני צריך להסתכל כדי לדעת שהמחשב מתאים לכונן SSD כזה? (יש חיבור SATA כמובן, יש 12 ג'יגה זיכרון, חלונות 10, מעבד i5).... מה עוד כדאי לדעת? שוב אני בעיקר רוצה שהחלונות יהיה שם, ואולי כמה …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
הרגע קיבלתי samsung pro 850 256gb חברתי אותו כמובן על SATA 3 וכל זה התקנתי אליו תמערכת והתקנתי ביחד איתו תתוכנה של סמסונג עשיתי כמה tweaks (ראיתי מישהו שפתח נושא ועשיתי כמו שהוא עשה) performance optimizatin os optimization over provisioning ו RAPID mode עכשיו זאת התוצאה שקיבלתי : http://i.imgur.com/AE3ncHB.jpgזה טוב? זה נראה לי לא כלכך הגיוני.. ועוד דבר כרגע לא מצאתי מסילות כדי לשים תSSD כמו הארדיסק.. אז שמתי אותו במארז והוא יושב טוב השאלה עם זה בסדר לבנתיים עד שאני יקנה תמסילות..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד dell studio 1555 p87 ATI הדיסק הקשיח בתצורה המקורית הוא: 320GB hard drive serial ATA 5400RPM h השימוש המרכזי שלי במחשב יהיה שרטוט דו ותלת מימדי .המליצו לי להרחיב ל 250GB 7200RPM ב159 ש"ח. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת, מה היתרון בשדרוג כזה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הקומבו של LG(צורב ו dvd ) ניסיתי היום לראות סרט dvd(מקורי-שעובד לי בdvd שבסלון) ולא הצלחתי דרך איזו תוכנה אתם מנגנים את הסרט? ניסיתי דרך מדיה פלייר והוא הראה לי שגיאה גם RealPlayer הראה שגיאה ובדיסק של הסרט היתה גם תוכנה התקנתי אותה וגם איתה הוא מראה שגיאה ניסיתי לשים סרט אחר(גם מקורי) וגם הראה שגיאה יש לכם רעיון מה יכולה להיות הבעיה? **עריכה** ד"א נגיד ואני נכנס ל realplayer איך משם אני מפעיל את הסרט?(איזה קובץ צריך לפתוח?) והנה תמונות תודה!! [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי לפני שנה וחצי DVD של טושיבה. לאחרונה ה DVD ננעל על אזור 1 או 2. אני לא כל כך זוכר. ניסיתי לפתוח את הנעילה ( כדי שהוא יהיה מולטי זון ) עם תוכנה שהציעו לי אבל זה לא עזר. ראיתי עוד כמה סרטים שהתאימו לאזור ולפניי יומיים הנורה ב DVD התחילה לדלוק באופן קבוע. הסקתי מזה שה DVD פשוט סיים את חייו. זרקתי אותו וכששאלתי את המוכר בחנות האם יש DVD שלא ננעל הוא אמר לי שאין דבר כזה וכל DVD מאפשר 5 חילופים של Region ואז הוא נתקע על Region מסויים. רציתי לדעת אם יש DVD של חברה ספציפית שניתן לפתוח את הנעילה בקלות בלי תוכנות מסובכות...
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אח שלי בארה"ב ואני שוקל רכישה של הכונן הנ"ל שהבנתי שהוא כרגע הכי מהיר בשוק. ב-Newegg עולה 230 דולר כרגע (בערך 800שח), בארץ ראיתי 1190 שח. בביקרות הזו ב-Anandtech ציינו שמתו להם שתי יחידות אבל זה כנראה עניין של FIRMWARE. http://www.anandtech.com/show/6328/samsung-ssd-840-pro-256gb-review/8 מישהו במקרה נתקל בעוד עידכונים? אין בעיות ידועות איתו? ב-newegg הוא קיבל המון ביקורות טובות.. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147193&SortField=0&SummaryType=0&PageSize=10&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&IsFeedbackTab=true#scrollFullInfo
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש כונן פנימי בנפח של 2TB או אפילו 1TB למערכת הפעלה + אחסון ושאלה קטנה, יש לי כרגע לוח אם שתומך ב SATA2 בעתיד הקרוב (כמה חודשים) אני מתכוון להחליף מחשב ל SATA3 זה אפשרי לקנות עכשיו SATA3 שיעבוד לי על המחשב ב SATA2 ללא פגיעה רצינית בביצועים (ביצועים של SATA2)
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי דיסק און קיי של 8 ג'יגה אני יודע שצילמתי תמונות לפחות ב4 ג'יגה, כשאני עושה מאפיינים לדיסק און קיי מהמחשב שלי הוא אומר לי ש4 ג'יגה תפוס מתוך 8 ג'יגה. אבל כשאני נכנס לתוך הדיסק און קיי אני רואה 4 תיקיות שאני לא יכול להיכנס אליהם, ושכל תיקיה שוקלת 2 מגה.. לא הגיוני מה שהולך.. איך אני מחזיר את התמונות בלי לפרמט את הדיסק און קיי??? אלו תמונות ממש חשובות לי... ואם חייב לפרמט את הדיסק און קיי, יש דרך להוציא את המידע לפני???
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש לדסקים צרובים אורך חיים ולאחר זמן מסויים הם "פג תוקף" או אורך חיים בלתי מוגבל
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, איך ניתן לזהות כונן SSD שהוא איכותי (עמיד, מהיר וכו')? שמתי לב שיש כונני SSD בנפח זהה עם תג מחיר שונה, למשל אחד גבוה מהשני ב-150 ש"ח או יותר. האם ישר קשר לבקר TLC, MLC, 3D NAND? אשמח לתשובות, חיים
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך דיסק און קי 8 ג'יגה לא משנה של איזה חברה, אני ריך אותו בשביל העברת סרטים ומשחקים די כבדים שוקלים בסביבות ה4 ג'יגה אני צריך שיעביר לי מהר והמחיר שאני מוכן להשקיע זה עד 90 שקל (בבקשה לא יותר מזה). אין לי בעיה להזמין מהאינטרנט פשוט רציתי המלצה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הכוננים הללו. 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ פער המחירים די גורם לי לקנות את ה1TB אבל מצד שני שמעתי שהוא רועש. יש איזשהם הבדלים בביצועים/ברעש בשני הכוננים? (הבנתי של1T יש 2 פלטות.. )
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה המצב כולם? אני חדש פה! אוקי הנה הבעייה שלי - יש לי צורב דיוידי חדש של LG... הוא עושה הכל! קורא דיוידי, קורא דיסקים, צורב על דיסקם רגילים אבל הוא לא מזהה דיסקים של צריבת דיוידי! ניסיתי לשים דיסקים אחרים וגם אותם הוא לא מזהה! הוא כאילו אומר שאין דיסק! מה לעשות?? בקשה תעזרו אם מישהו מכיר את הבעייה אז בבקשה תעזרו לי! וכתוב שהוא קורא גם + וגם - ! והבעייה היא לא בצורב כי החלפתי אותו לאחד חדש כי הקודם עשה את אותם הבעיות! בבקשה תעזרו! תודה מראש! יש מצב שהבעייה היא בגלל שהצורב הוא 16X והדיסקים הם 8X או 4X או שזה אמור לעבוד??
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שני הארד דיסקים אחד C שעליו מותקן הוינדוס והשני מחולק לשניים F וE לכונן E אני מצליח להיכנס אבל לF כשאני מנסה להיכנס מופיעה הודעה שאני צריך לפרמט אותו ואיזה עצבים זה הכונן עם המיד הכי חשוב לעזאזל מה לעשות ולמה ההודעה הזאת הופיעה ככה באמצע החיים?? :'( ואם לא תהיה ברירה אז הבנתי שיש תוכנות לשיחזור והאם הם יעבדו גם אחרי הפירמוט?
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-