אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
יש לי כונן 1TB במחשב בבית והוא התמלא לגמרי(נשארו 70GB פנויים ואני צריך להעביר אליו משהו של 110), אז החלטתי לקנות כונן של 2 או 3 טרה ולקחת אותו איתי עם הלפטופ(כי המחשב בבית לא בדיוק נשמר וכל מה שישאר עליו כנראה ייהרס בשנה הקרובה), ולהעביר אליו את כל המידע של הכונן טרה ולשמור אותו למאוחר יותר. אבל נתקלתי בכמה הגבלות: 1. אני בד"כ בטכניון, ואי אפשר לסמוך על החשמל שם שישאר דולק 2. אני צריך לפחות 2TB וכנראה שאני אמלא גם את זה תוך זמן קצר 3. עדיפות לUSB 3.0 מצד שני, אין לי הגבלת ניידות והכונן ישמש בעיקר לאחסון בטווח הארוך ושליפה מדי פעם(נגיד פעם ביום הורדה של בערך ג'יגה מהכונן ופעם בכמה חודשים העלאה של בערך רבע טרה) מה דעתכם? יש לכם המלצה לכונן(בטווח מחיר בריא לדברים האלה כמובן)…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אני מעוניין לעשות מאחד מהקשיחים שלי הרדיסק חיצוני, אחרי התלבטויות קשות של קירור הזמנתי את המארז הזה מ-EBAY הוא כולל אוורור וUSB 3. http://www.ebay.com/itm/290763080969?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 השאלה הנשאלת איזה הרדיסק יעבוד הכי מהר בחוץ דרך USB 3.0 ואיזה אתם הייתם בוחרים להיות הרדיסק חיצוני שישמש מדי פעם להעברות(נייד). ההרדיסק הראשון שיש לי הוא ישן 160 GB בן כמעט 8 והוא SATA 1, השני הוא קוויאר בלו 1TB חדש בן חודשיים SATA 3 , והשלישי הוא קוויאר גרין 2TB 5400RPM SATA 3 . האם לשים את הגדול 2TB שהוא גם ככה איטי, בתור מחסן חיצוני או לקחת את ה160 GB ולעשות אותו נייד, או בכלל את ה1TB ? מה ההבדל בין מהירות של SATA 3 ל…
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, ברשותי כונן 1TB של WD GREEN בן שנתיים וחצי שמזה מס' חודשים גורם לתקיעות המחשב ולתקלות מוזרות. החלפתי כבר את רוב חלקי המחשב וסוף סוף הבנתי שה- HD (שלקח לי זמן עד שחשדתי בו) הוא מקור הבעיה. הכונן עדיין באחריות ובחנות הסבירו לי שלא תהייה בעיה להחליפו. בינתיים אני תקוע עם שני כוננים ישנים של 80 GB שעליהם רצה מערכת הפעלה וגיבויים הכרחיים. את רוב החומר גיביתי ב DVD. יש לציין שהחומר על הכונן התקול עדיין נגיש (באופן לא כל כך נוח) והוא סובל מ- BAD SECTORS. עד כאן ההקדמה. אני מבין שהחלפה במסגרת האחריות על פי רוב איננה לכונן חדש אלא לכזה שעבר תיקון, ולפיכך אני לא מתכוון לסמוך רק עליו. מכאן שמלבד הכונן 1TB שאני אמור לקבל במסגרת האחריות אני מעוניין באחד נוסף, ואם כבר כונן נוסף א…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי מחשב בן 4 שנים עם לוח אם מחברת אסוס שם הדגם המדוייק הוא P5KPL-CM ברצוני לדעת האם ניתן לחבר אליו דיסק קשיח עם נפח של 2 טרהבייט במהירות sata3 תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
היי, הדיסק "320GB 2.5 שהיה לי, מת. החלטתי שאם כבר, אז שווה להגדיל את הנפח ל-1טרה או 750GB ומעלה. אולי מישהו מכיר דיסק פנימי 2.5 (בלבד) מהיר ואמין שיוכל להחליף אותו?
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר מכיר מקום בארץ שמוכר דיסקים איכותיים לצריבה? CD-R וגם DVD-/+R תודה.
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רואה שיש מספר דיונים בנושא של ביצועים נמוכים ל-SSD. עם זאת, המספרים שאני קיבלתי נמוכים משמעותית מכל מה שראיתי כאן בפורום. אני מצרף גם את האבחון של AS SSD ואת מפרט המערכת כתמונה מ-HW MOnitor. צרפתי גם את הדו"ח של cpu-Z. הצ'יפסט הוא של Nvidia אבל נשארתי עם הדרייבר של מיקרוסופט בגלל ה TRIM. יש למישהו הצעות איך להעלות את הביצועים? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מצורפת תמונה של התוצאות מ as ssd החלפתי ל AHCI בביוס firmware מעודכן הלוח תומך ב SATA2 אבל התוצאות צריכות להיות גבוהות יותר, לא?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר שהגדרתי את ה-USB שאני יוכל להתקין ממנו windows אני מחקתי את כל הקבצים של הווינדוס ושמתי עליו מוזיקה ושאני בא לשים את השירים במערכת באוטו זה לא עובד, מה צריך להגדיר כדי להחזיר את ההגדרות?
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/hardware/reviews/storage/intel330/3 קראתי לא הבנתי למה לא עושים בדיקה למערך SSD עם RAID 0
-
- 6 תגובות
- 824 צפיות
-
-
עכשיו שזכיתי בכונן נוסף (תודה לאיבורי) אני תוהה אם אני אצליח לקבל שיפור משמעותי אם אני אחבר אותם ב RAID0 מה דעתכם? אני במילא צריך לקנות לוח חדש, מה כדאי שיהיה בו על מנת לתמוך כוננים האלו בקונפיגורציה הזו?
-
שלום! המארז שלי מגיע עם מסילות לכוננים הקשיחים, כך שלכל כונן צריך לחבר מעין 2 מסילות משני הצדדים (כל מסילה כזו נראית כמו מגלש סקי זעיר, ויש לה שני פינים שמתחברים לכונן במקום שבו יש חורים לברגים) מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה מסילות? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עיינתי במפרטים שהומלצו בפורום. מישהו יכול להסביר למה צריך כוננים קשיחים כל כך גדולים ( מעל 500 GB ׂ) לגרפיקה? התוכנות עצמן לא תופסות כל כך הרבה מקום. תודה שי
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
רכשתי לוח אם חדש ולא היה לי מושג שחיבורי IDE כבר לא קיימים על לוחות בימינו. יש לי כונן 80GB ישן שמתחבר באמצעות IDE ורציתי לדעת אם קיים מתאם כלשהו שיוכל שיעזור לי לחבר אותו? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא ממש הבנתי מה ההבדל בין שני הכוננים האלה... אפשרי להתקין את הקושחה של SED? תודה
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
מישהו יודע מדוע הם הולכים ונעלמים? היבואן הפסיק להביא אותם?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אמנם זה לא מדע אמיתי, אבל אם זה מעניין מישהו עשיתי בנצ'מרק פעם אחת עם SATA 2 ופעם אחת עם SATA 3 המפרט של המחשב מופיע פה: כאשר הוספתי כונן SAMSUNG 830 128GB SSD כמו שאתם רואים יש הבדל משמעותי לפחות על פי התוכנה AS SSD בנוגע לעולם האמיתי האם אכן מרגישים הבדלים, זה רק הזמן יגיד.
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום יש לי wd green 1.5tb הבעייתים האלו בזמן האחרון המחשב עולה באיטיות דקה במקום 10 שניות [ SSD ] חשבתי שיש בעייה ב SSD עשיתי INTEL TOOLKIT לא עזר CHKDSK עשיתי לכולם הינה תמונה מ CRYSTYLEDISK INFO
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוכש הרד דיסק חדש ומנסה להליט איזה לקנות Western Digital Caviar black 2TB WD2002FAEX או Seagate Barracuda 2TB 7200.14 כעקרון ה WD Caviar Black עולה בערך אלף שקלים וה Seagate בערך 600 אבל בשבילי הם באותו מחיר (סיפור ארוך) ככה שמחיר אינו משתנה בכלל ניסיתי למצא השוואה ביניהם ולא מצאתי , האם יש למישהו דעה או רעיון? למה ה WD מתומחר בכמעט כפול מחיר?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי את הכונן באייבורי במכירה הקבוצתית, לוח האם שלי הוא של אינטל מדגם dg41rq הוא קצת ישן (SATA2) כמו כן לא מצאתי אפשרות להעביר ל -AHCI מכיוון שלדעתי הוא לא תומך מצ"ב תוצאות המבחן Uploaded with ImageShack.us אשמח לדעת כיצד ניתן אם בכלל לשפר את התוצאות...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גם אני רכשתי את הדיסק הנ"ל במסגרת קבוצת הרכישה, עברתי על כל מדריך ה-SSD של האתר (ויישמתי את האמור בו), וכן על פוסטים של קונים אחרים כמוני. סה"כ הביצועים נראים טובים, ואני מרוצה מהקניה. עם זאת, בהשוואה לביצועים של כוננים דומים מרחבי הרשת, נראה שדווקא מהירות הכתיבה שלי נמוכה באופן יחסי. (ראו תמונה מצ"ב, האם מהירות הקריאה תקינה לדעתכם?) המחשב שלי הינו בעל מעבד e8400 על לוח אם GB P35-ds3l עם בקר SATA 2 בלבד. האם זה מצדיק את מהירות הכתיבה הנמוכה? בשוליים:1. ראיתי שאנשים רשמו להפעיל את הבקר של אינטל, אני לא יודע איך עושים זאת. 2. בביוס שלי הגדרתי את הכונן על מצב ahci האם להגדיר אותו על מצב RAID זה עדיף?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הורדתי את הקושחה ועשיתי הכל לפי המדריך, אך כשאני נכנס להתקנה הוא רושם שהוא לא מוצא את הכונן. מצורפת תמונה עם מה שהופיע לפני החוסר זיהוי של הכונן. ואם אנחנו כבר נמצאים כאן אז עוד שאלה. הBIOS שלי עולה ממש לאט ובמיוחד אחרי שהתקנתי את הSSD האם יש פתרון?
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
http://www.htzone.co.il/BenefitsItemPage.asp?item_id=3948&sub_category_id=1038&id=531
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותכם מספר שאלות: 1. מחפש HDD במחיר שפוי(עד 550 שקל) שישמש לאחסון של סרטים(500GB-1TB) 2. הלוח אם תומך ב IDE ולא ב SATA השאלה שלי אם יהיה עדיף לי לקחת HDD חיצוני ? תודה רבה אשמח להמלצות גם מאיפה לקנות ואיזה דגם.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-