עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by אוריגמיש,

1. האם צפוי בקרוב לצאת לשוק דיסק קשיח חינוצי בנפח "2.5 (קרי, קטן ודק, ללא צורך בחיבור לחשמל), בנפח של יותר משני טרה ? 2. האם יש בפתח סיבה כלשהי שאמורה לגרום למחירי הדיסקים הקשיחים הפנימיים מעל 2 טרה לרדת? (היום ההבדל במחיר בין 2 ל 3 טרה לא מצדיק רכישה של מעל 2 טרה) 3. האם זו ההמלצה לדיסק קשיח פנימי בנפח שני טרה, לשימוש מערכת הפעלה וגיבוי, כאשר חשוב שיהיו לפחות שלוש שנות אחריות? http://ksp.co.il/?uin=12111 תודה.

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. היי, ביומיים האחרונים אני עוקב אחר המחיר של הכונן הנ"ל ( Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 ) ושמתי לב לירידה ממש דרסטית במחיר. הוא התחיל לפני יומיים בערך ב860 שקל... וזה עוד היה רשום כמבצע! אתמול הוא היה 750 שקל. היום הוא כבר 639! הכל טוב ונחמד... הנחה זה תמיד סבבה.. אבל יש סיבה ספציפית? הבנתי שמדובר באחלה של כונן SSD.. יש משהו שאני צריך לדעת לגביו שגורם לירידה הקיצונית במחיר? נ.ב- אני עוקב אחר המחיר באתר RSM ומתכנן כנראה לרכוש את המחשב היום. תודה!

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. שלום לכולם יש לי כרגע מערך רייד 0 (אם אני לא טועה 128K) שעליו מותקן הווינדוס (רייד מכאני כמובן) קניתי דיסק SSD ואני הולך להתקין עליו את הווינדוס את הרייד אני רוצה לנצל להתקנת משחקים רגילים ומשחקים דרך סטים. השאלה שלי היא איזה סוג של רייד 0 עדיף לשימוש כזה? (לא מפריע לי פירמוט ואיבוד כל הנתונים ברייד הקיים) תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Ran B,

היי! ברשותי מצלמת GO-PRO מהדור ה3 (החדשה). אני מעוניין לרכוש לה כרטיס זיכרון בנפח רחב ומתאים מבחינת ביצועים ומהירות. כרטיס הזיכרון הנתמך במצלמה הוא מסוג Micro SD. לאחר בדיקה בזאפ, שמתי לב כי הMicro SD של Sandisk מייצרת מתחלקים לקטגוריה בעבור Mobile ולא Mobile. נכנסתי לאתר היצרן ובדקתי את החלוקה הזו - וגם באתר היצרן של Sandisk יש את החלוקה הזו. ועל כן הדוגמא - כרטיס Mobile : http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-for-android/?capacity=32GB כרטיס Camera : http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-with-adapter/?capacity=32GB שניהם בעלי מאפיין דומה של קריאה/כתיבה לזיכרון ב30Mb/s. שניהם Class 10. …

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  5. Started by dor_g,

שלום! יש לי USB שהכנתי בעזרת YUMI ה USB עובד כ MULTIBOOT כלומר ישנם מספר מערכות הפעלה שאני יכול לבחור וזה מריץ אותם מה USB. אני רוצה להפיץ את ה USB שלי ולכן אני צריך ליצור קובץ ISO של ההתקן השתמשתי בתוכנה MAGIC ISO אבל הבעיה שהיא יוצרת לי ISO אבל הוא לא BOOTABLE איך אני יוצר ISO שיהיה BOOTABLE? (כמו שמשחררים הפצות של לינוקס או ווינדוס)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by yanaym,

שלום, אני מתכנן לקנות כונן SSD, עליו אני רוצה להתקין את מערכת ההפעלה ואולי כמה משחקים. אני מעוניין ב120 GB ויש שניים שאני מתלבט ביניהם (אין חשיבות כל כך למחיר שמופיע בלינקים כי יש לי אפשרות לקנות אותם במחירי יבואן): G.Skill SSD Phoenix Pro 2.5" 120GB מפרט ניתן לראות כאן - http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=FM-25S2S-120GBP2&Cat2Cat1ID=179&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he OCZ Vertex 3 120GB VTX325SAT3120G מפרט ניתן לראות כאן - http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/ocz-vertex-sata-iii-ssd-120-p-12859?language=he היתרון של ה OCZ הוא שמהירות הקריאה והכתיבה שלו מהירה בערך פי שתיים מה G.Skill אבל מה בנוגע לשאר המפרט? למה הג'י סקיל יקר משמעותית? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי לוח האם msi 7383 או למי שיותר נוח g31m2 v1 סוקט 775 אני מחפש בביוס איפה ניתן לאפשר ahci/raid כדי ללא האפשרות הזו אין יותר מדי טעם לשדרג לSSD לטווח אורך,כמו שרשום בכותרת אני לא מוצא. אם מישהו יוכל להכווין אותי אני אשמח. שאלה נוספת האם התכונה הזו מגיעה מהביוס של הלוח אם ? או לחילופין זה איזשהוא דרייבר שניתן להוריד ?כי כשחיפשתי בגוגל הוא מצא לי את זה: http://www.intel.com/design/chipsets/matrixstorage_sb.htm תודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  8. Started by devek,

שלום. יש לי הארד דיסק 500GB ואני רוצה להתקין שתי מערכות הפעלה. השאלה שלי כמה להקצות לכל מחיצה . לפני חודש בערך ניסיתי לעשות את זה ועשיתי שלוש מחיצות. 25,25 וכל השאר למחיצת אחסון וקבצים. שמתי לב שברגע שאני מחלץ קבצים במחיצה הגדולה זה נותן לי התראה ואומר שהתהליך לא יכול להמשיך כי במחיצה של המערכת נגמר המקום. אודה לעזרתם בנושא.

• 3 תגובות
    • 823 צפיות
  9. Started by tidan26,

שלום רכשתי כונן של intel 120gb ssd 330 נכנסתי להתקנה של מערכת ההפעלה והוא מראה לי שגודל הכונן הוא 111gb והוא ייצר לי עוד כונן ללא שם של 100mb עשיתי פורמט לכונן זה ולאחר מכן התקנתי את מערכת ההפעלה על הכונן ששוקל 111gb האם עשיתי טעות שפירמטתי את הכונן ששוקל 100mb ולמה הוא משמש? ???

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום חברים ביומיים האחרונים המחשב החל להיתקע על כל פעולה פשוטה למשך כמה שניות, חשדתי שהבעיה בכונן וכנראה צדקתי, כי הרצתי CHKDSK, הוא תיקן כמה סקטורים וכעת הכל עובד מהר כרגיל. הרצתי Acronis drive monitor וקיבלתי את הדוח המצ"ב. האם הנתון הבעייתי בדוח (מסומן כ-"Degregation") אומר שהכונן שלי גוסס או שאוכל להמשיך לעבוד בבטחה למשך זמן מה??? תודה!

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  11. אני מעוניין להחליף את הדיסק המכני שברשותי לSSD אך ללא פרמוט המחשב והתקנת כל מה שעליו מחדש , האם ניתן לשמור image של הכונן כמו שהוא כעת ופשוט לפרוק אותו לכנון SSD או שיווצרו בעיות עקב מבנה הפעולה השונה ? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. היי, יש לי דיסק און קיי 16GB חדש, והעברתי אליו משחק , ואחרי כמה דקות שככתי שהמשחק עובר אל הדיסק או קי, אז פשוט ניתקתי את הדיסק און קי מהמחשב ללא הוצאה בטוחה, בזמן שהמשחק הועתק אליו. מאז אצל כל מחשב שבדקתי (מעל 5 ) הדיסק מוגן מכתיבה, ואפשר רק לקרוא ממנו מידע אבל אי אפשר לשנות כלום, או לפרמט. ניסתי להעלות את הווינדוס במצב בטוח ולתת פקודה דרך הקומנדר אופרייטר שיפרמט לי את הדיסק וזה גם לא נתן לי לפרמט... אני כבר לא יודע מה לעשות, ופשוט חבל לי לוותר על דיסק און קי חדש שקניתי... יש דרך לתקן אותו ? בבקשה תעזרו לי.. תודה רבה מראש !

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. לאחרונה מערכת ההפעלה שלי התחילה להיתקע ואפילו היה מסך כחול. הדיסק לא זוהה בBOOT עד שלא ביצעתי כיבוי מלא מספר פעמים וכו'. להפתעתי גיליתי שאני לא היחיד שסובל מבעיה זאת. לדיסק SSD הזה יש מחלה שפורצת לאחר כ-5000 ומשהו שעות עבודה. בכול הפורומים נכתב שהפיתרון הוא שידרוג לקושחה האחרונה. שדרגתי ולאחר השידרוג נדמה היה שהכול תקין. באמת אין לי שום קיפאון ולא מסכים כחולים, אבל.... היום שוב נתקלתי במצב שלאחר אתחול הדיסק לא מזוהה אלא לאחר כיבוי והפעלת המחשב, לפעמים יותר מפעם אחת! שמעתי שהשירות של CRUCIAL לא משהו, לפי הפורומים שקראתי לאחר חיפושים בגוגל. הדיסק נקנה לפני כ-9 חודשים מRSM. אני דיי בטוח שיש לו אחריות עדיין. כמה זמן אחריות יש על הדיסק הזה שנקנה לפני 9 חודשים? האם עוד מישהו נת…

• 29 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. השאלה שלי כאזת אני יודע שצורב DVD רגיל יכול לצרוב דיסק 4.7GB או 8.5GB עם שני שכבות (dual layer). שאני צורב רגיל דיסק סטנדרטי של 4.7GB הדיסק נשמר להרבה זמן, שאני צורב דיסק של 8.5GB אפילו שהחברה איכותית ודסיקים יקרים, אפילו שהמהירות הצריבה היא על הכי איטית שאני מנסה להפעיל דיסק שצרבתי ואז הבעיות מופיעות. לדוגמא: הדיסק לא צרב קובץ מסויים טוב וכדומה. מה שקורה אני פשוט זורק את הדיסק כי הוא לא שימושי לדוגמא אם צרבתי קובץ תמונה. בגדול השאלה האם צורב Blu-Ray יעשה צריבה טובה יותר?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by tidan26,

מה אתם אומרים על הציון? ???

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  16. Started by tidan26,

האם פירמוט הכונן בתדירות גבוהה מקצרת את חייו ומורידה את ביצועיו? ???

• 0 תגובות
    • 956 צפיות
  17. לאור המבצעים האחרונים והצורך ב-HDD 2.5" חיצוני ונייד מצאתי לנכון את המבצעים הבאים: סיגייט באייבורי- http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9059 טראנסקארד ב-KSP- http://ksp.co.il/?uin=14548 שניהם USB 3, מחיר זהה. ההבדל בעיצוב, ובאחריות. KSP נותנים 3 שנים ובאייבורי נותנים שנתיים. על פניו נראה כי הטראנסקארד עדיף. מה דעתכם?

• 30 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. היי , אני כבר המון זמן נמצא בהתלבטות בין שני כוננים חיצוניים שלדעתי עם קצת יותר פרטים עליהם ועל חומרה מהסוג הזה בכלל , אוכל לפתור את ההתלבטות בהצלחה . אני מתלבט בין כונן חיצוני של LACIE עם קיבולת של 2TB וכמובן ספק כוח לחשמל וחיבור USB3 , לבין 2.5" של WD עם קיבולת של 1TB וחיבור USB3 . ההתלבטות היא בעצם גם בנוחות וגם בקיבולת , העניין הוא שאם יהיו לי יותר יתרונות שכרגע אני לא יודע לגבי אחד מהשניים אולי זה מה שיעזור לי לבחור כבר תודה רבה

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  19. Started by bneli,

יש קורא כרטיסים כזה של MICRO SD מיני עם נעילה ?(נגד כתיבת קבצים)

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  20. Started by bneli,

אני צריך זיכרון לפלאפון חדש שהזמנתי ואני מתלבט בין 2 זיכרונות הSDMICRO האלה Patriot LX Series Micro SDHC 32GB Class-10 Card With Adapter http://ksp.co.il/?uin=15123 או G.Skill Micro SDHC 32GB Class-10 Card With Adapter http://ksp.co.il/?uin=15404 מי נחשבת יותר טובה מבחינת איכות ומוניטין? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by AdiD,

יש לי במחשב 300GB, אני רוצה להגדיל את המקום, האם אני יכול להוסף כונן עם זכרון נוסף או שאני צריך להחליף את מה שיש עכשיו, ואם אפשר להוסיף אז האם זה צריך להיות אותה חברה כמו שיש עכשיו? יש לי של חברת Western Digital , ולוח אם של גיגבייט P35-DS3L

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by tidan26,

שלום! ברשותי כונן intel ssd 120 gb 330 קיבלתי ציון 452 מה אתם אומרים? ???

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by almogas,

שלום לכולם, קניתי מחשב נייד Samsung 530U4B-S01IL UltraBook. המחשב בא עם דיסק קשיח 500 + 36 ssd. 90 אחוז מהזמן שהמחשב דלוק אני גולש בלינוקס, וחשבתי אולי להתקין את הלינוקס על ה 36 ssd cache שיש לי, השאלה אם אני יראה שזה לא משהו, האם אני יוכל להחזיר את הכונן הזה להיות cache שוב? תודה...

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  24. Started by ToMeRv32,

רציתי לדעת האם המהירויות שמתקבלות אצלי תקינות: Hitachi 500GB SATA2 בדיקת קובץ בנפח 500MB: בדיקת קובץ בנפח 5000MB: האם זה תקין שהמהירות אינה יציבה? Sandisk Cruzer Fit 32GB USB2.0 האם פרמוט למערכת NTFS יתן שיפור במהירות? Sandisk Cruzer 8GB USB2.0 (ישן, עבר פרמוט מלא לברירת מחדל) איך זה שמהירות הקריאה כאן גבוהה יותר איך הכתיבה נמוכה בהרבה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by הדוד משה,

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה. והרי יומן הבדיקות שביצעתי: -דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב. גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה. -ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק. -הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם. -שמעתי שבדיסק נ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים