אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום למומחי הפורום, תמיד כשאני קונה מחשב חדש או משדרג קיים אני בא להתייעץ אתכם, ואני אף פעם לא יוצא מאוכזב. כרגע אני מחפש להחליף את כונן המערכת שלי בכונן SSD חדש. קיבולת 150-250GB. קראתי את דיון הSSD המומלצים, וראיתי ביקורות טובות על EVO 840 של סמסונג. מצאתי את זה http://ksp.co.il/?uin=22007 ואני די מרוצה מהמחיר. הבעיה היא שאת המחשב שלי בניתי עוד בתקופה שSSD היו הדבר הבא, ורק נכנסו לשוק- אז אני קצת חושש שאולי המפרט הקיים לא מתאים לכל כונן SSD, או שמא הרכיבים האחרים שברשותי, יתממשקו עם הכונן לא בצורה היעילה ביותר. אשמח אם תפיגו את החשש הזה, או תעזרו לי לעבור אותו אם הוא מבוסס. המחשב משמש לעבודה אולפנית, עריכה, הקלטה ורינדורים כבדים. תוכנות פרוטולס, קיובייס, וחבילת הקריאיי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
[h=1]Intel SSD 750[/h]http://www.anandtech.com/show/9090/intel-ssd-750-pcie-ssd-review-nvme-for-the-client המחיר לא בשמיים ואפילו מעניין הוא מצריך לוח עם PCIe 3.0 למשהו יש מוצלח יותר ? כדאי יותר ? משהו חושב צריך להיזהר ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתלבט עדיין אם אני באמת צריך אחד, אבל בכל זאת מתעניין לגבי מחירים וכו'. הייתי רוצה SSD של 250 גיגה כדי להעביר את הכונן הנוכחי שלי AS IS ל- SSD (כרגע שוקל +- 230 גיגה, אני מעריך שאפשר לנקות עוד בערך 60-70 גיגה) יש אחד משתלם בסביבות ה- 450 ש"ח? אולי שווה לי לחכות עוד? אין לי בעיה, חיכיתי עד עכשיו... לא בוער לי בינתיים ראיתי פה שפורסם זה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1 שנשמע עוד איכשהו במחיר סביר, אבל עדיין לדעתי על הצד היקר. במיוחד כשמסתכלים על זה שלפני כמה חודשים קניתי כונן של 3 טרה באותו המחיר הייתי רוצה לדעת מה דעתכם ולשמוע המלצות
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות HD רק אין לי מושג מה טובים מה שמעניין אותי אלה איזה חברה טובה מה נחשב הכי שקט מה מתחמם הכי פחות וכו' תודה מראש לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
ברשותי כרטיס זיכרון לפלאפון. אני מעוניין לחלק אותו ל 2 מחיצות. ניסיתי כבר עם כל התוכנות הידועות: easeus,MiniTool Partition Wizard ,paragon... המחיצה השנייה לא מתחלת בשום פורמט(המחיצה הראשונה מצליחה ללא בעיה). עשיתי בדיקת שגיאות בעזרת הווינדוס ולא נמצאו שום בעיות. בנוסף ניסיתי עם התוכנה acronis מ BOOTCD וגם התוכנה לא הצליחה אך הציגה את ההודעה הבאה: corrupted file system please run an error-checking tool תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
יש לי בעיה.. יש מלא סרטי 720p שאני חייב להוריד.. ויש לי הארד דיסק של 150GB אז ההתלבטות היא אם לקנות עכשיו הארד דיסק של 750GB ולהוריד את כל מה שרציתי למחשב.. או.. לחכות לטכנולוגיה חדשה/הוזלה שאמורה להיות עד תחילת 2008 (אז אני קונה מחשב חדש) ולהתפלל כל יום שההורדה של הסרט לא תמחק מראפיד שייר אז אני צריך עצה אם זה שווה לי (לחכות/לא לחכות) בבקשה תענו- זה ממש חשוב (נושא של חיים ומוות)
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום פורום חלונות יש לי דיסק קשיח רפטור 36 עם מערכת ההפעלה עליו והוא מחולק ל 3 מחיצות.קניתי עכשיו עוד אחד זהה ואני עומד לקבל אותו עוד כמה ימים. כיצד אני בונה פה מערך רייד ללא פורמט? האם צריך מחיצה אחת בכל כונן פיזי?? האם צריך פירמוט מחדש של שניהם ובהגדרה ראשונית ללחוץ F8 שעולה המסך הכחול הראשוני של ההתקנה לפני הממשק הגרפי של XP (כמו ב 2000) ניסיתי לעשות משהו עם רפטור 74 שניקרא JBOD אבל לא הצליח כל כך.כרגע הוא בתור כונן מהיר ולא יותר. אשמח לקבל עזרה פה.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב שישמש לStoarge בלבד, ראיתי את הכרטיס הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=29315&catid=901 האם מישהו מכיר אותו? האם הוא מומלץ וטוב יחסית למחיר? אני מעוניין לבצע RAID5 איתו, איזה כבל אני צריך כדי לחבר 8 דיסקים SATA? מישהו יודע כיצד אפשר לחבר יותר, נגיד 20 דיסקים, לכרטיס כזה (רשום שאפשר)? תודה אנשים.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אני מקבל שגיאה בצריבת קובץ DATA לאחר כמספר שניות מתחילת הצריבה מדובר בצורב LG בחיבור IDE ותוכנת NERO 6.6.1.4 ניסתי לצרוב 3 פעמים עם דיסקים שונים (אותה חברה/חבילה). בצריבת קבצי מוזיקה על דיסק CDR לא נתקלתי בתופעה הייתכן שהדיסקים פגומים? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני צריך להזמין מהאתר www.newgg.com דיסק קשיח חיצוני, 1 טרה. לצורך מוזיקה, כלומר שיהיה מחובר למחשב ואשמע מוזיקה ממנו. תקציב - 120 או 150 דולר . אני גם צריך לשלם על משלוח, פשוט אדם בחול צריך להעתיק לי לדיסק מוזיקה שאני צריך. איזה דיסק כדאי לקנות? אני רואה שיש באתר הזה מבחר ענקי.....והוא המליץ על הדיסק הבא : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822204079&cm_re=fantom-_-22-204-079-_-Product כל מי שיכול לומר לי מה כדאי, אז תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה המצב? אז אחרי שקרסו לי עוד כמה הרדדיסקים, החלטתי שאני צירך לקנות לי אחד טוב, ולהעביר את ה WD80GB שלי לאמא, שתעביר את שלה לאחותי והלאה... אז זה מה שאני מחפש בהרד דיסק: 1. ש-ק-ט !!! בזמן עבודה מעט פחות חשוב, ב IDLE יותר חשוב, שאני יוכל לישון בשקט. 2. ביצועים טובים, אני חושב ש 8MBCACHE זה הכרח, SATA זה יתרון, וגם 7200 סל"ד כמובן. 3. שהחוטים לא יתפסו הרבה מקום במארז, עדיפות ל SATA, למרות שאם יש כבלים מעוגלים אז גם ATA זה לא כזה נורא... 4. זול, שלא יהיה יקר מדי, ומכאן העדיפות ל 80 ג'יגה ולא ל 120, למרות שגם 120 בסדר(נראה לי בזבוז לקנות היום 40) 5. אחריות לזמן רב, כלומר עדיף מאודדד שיהיה ל 3 שנים. 6. שתהיה חנות אמינה ולא אחת שתיתן לי אחריות ל3 שנים ושבוע הבא תסגור ותטוס להוד…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי כונן קשיח פנימי של סמסונג בן 5 שנים ששימש לגיבוי, במחשב נייח (מ"ה: חלונות 7 64) והיה תקין. במעבר למחשב חדש "הבחור" מסרב להפתח, תקע את עליית המחשב, דרש פירמוט, כשניסיתי להשתמש בתחנת עגינה חיצונית גם דרש פירמוט בקיצור אני בשוק זה הרי הגיבוי, כבר אין לי שערות לתלוש. המשמעות: מסירה לחברה המתמחה בשיחזור נתונים המשמעות: "חור גדול במכנסיו" המשמעות: לא בא לי ניסיון אחרון: לנסות להפעיל אותו דרך מחשב אחר. אופן הפעולה: שימוש בתחנת העגינה החיצונית שלי עם מחשב נייד ומ"ה חלונות 8 התוצאה: הכונן מגיב ונפתח (האוריקה) התוצאה: אני בהלם מוחלט !!! חסכתי כמה אלפי שקלים (והטכנאי טען שהכונן תקול) ברצינות: א. האם יש הסבר הגיוני לדבר ? ב. האם הכונן תקול באמת ולא כדאי …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום... אני מתכנן לקנות בימים אלו הארד-דיסק חדש בנוסף למקסטור 40 ג'יגה שלי... אני רוצה לקנות הראד-דיסק עם נפח של 80 ג'יגה.... אני רוצה לדעת האם ההבדל בין ATA100 ל ATA133 הוא רציני מאוד...ובמה הוא מתבטא! האם שווה להשקיע בהארד עם 8MB Buffer ? ואיזה מהחברות הבאות היא הכי טובה\מובילה? Maxtor,Westren Digital,Seagate דרך אגב...אני חייב לציין שיש לי את המקסטור שנתיים ובינתיים לא הייתה לי שום בעיה! אני חייב חברה אמינה! מכיוון שאת ההראד אני לא יקנה בארץ אלה בארה"ב (המחירים שם זולים משמעותית מאשר בארץ) אז אני צריך חברה אמינה עם הארדיסקים אמינים מכיוון שלא נראה לי שתהיה לי אחריות על ההארד אם אני קונה אותו בארה"ב! אני כנראה אקנה אותו ב- www.Mwave.com מכיוון שזה המקום הכי אמין שידוע ל…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, צירפתי כאן תמונה של בדיקת SMART של דיסק קשיח חיצוני של IOMEGA שנמצא אצלי כמה שנים (הדיסק שמותקן בו הוא של סיגייט). הכונן הזה מחובר ב-USB ורוב הזמן הוא מכובה חוץ מכאשר אני מגבה אליו קבצים. מהסיבה הזו אפשר לראות שיש לו הרבה Power On Count ומעט Power On Hours. השאלה שלי היא על פי הבדיקה הוא עומד למות והאם צריך להחליף אותו או שניתן עוד לסמוך עליו. תודה מראש לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות דיסקים של 900 MB במישרדיה, רק שאני לא בטוח שהצורב שלי יוכל לנצל אותם, איך אני בודק את זה? אם אני עושה לו OVERBURN, אז אולי הוא יצרוב על כל ה900? ד"א: liteon ltr 48126s תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יושבים לי בבית כמה כונני HDD ישנים שאני עדיין רוצה לשמור גישה למידע שלהם (לעתים די רחוקות). לצורך העניין הזמנתי מeBay מתאם SATA-USB פשוט ( http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-HD-HDD-Adapter-Converter-Cable-Cord-Brand-New-/181266066009?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item2a344caa59 ) . רציתי לשאול אם יש איזשהם סיכונים בחיבור כזה, והאם צריך לנקוט בזהירות כלשהי כשמחברים את הכונן בצורה הזו (מבחינת חשמל וכו'). שאלה נוספת היא- את אחד הכוננים הרכבתי בתוך המחשב הנייח שלי, אבל ההרכבה לא צלחה ב100%, וכרגע הכונן מחובר אבל יושב קצת באלכסון. האיזון של הכונן קריטי או שזה לא משנה? תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך עזרה למצוא ולהבין קצת יותר על בקרי רייד. מה שהולך לקרות זה מחשב יעודי לטובת סטורג' ושיתוף רשת , יש כבר 6 הארד דיסקים של 2 טרה. הבקר צריך לאפשר לפחות 12 פורטים ויכולת עבודה ברייד 5, החשיבה ללכת על רייד על הלוח אם ירדה עקב הדרישה העתידית להגדלת הנפח - או יצירת מחיצה נוספת ברייד 5 גם כן.. אני יכול לקנות מNewegg או מכל אתר ששולח לארה"ב... יש המלצות?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כיום WD MY PASSPORT ULTRA מ 2015, שני טרה. אני מרוצה מהאמינות שזה הכי חשוב כמובן. אבל לפעמים לוקח די הרבה זמן לחפש בו מידע. אני מעוניין לקנות כרגע כונן של כנראה 5 טרה (או 4), עבור גיבויים תקופתיים, פעם בכמה חודשים, וסתם כדי שיהיה לי עוד עותק מהמידע. חשבתי לקנות שוב WD PASSPORT , האם זה מומלץ או שעדיף משהו אחר?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
הזמנתי עכשיו מאמזון דיסק חיצוני 8TB. אין לי צורך בניוד הדיסק ואני שוקל לפרק אותו ולחבר אותו במחשב. האם בתוך המחשב בחיבור SATA3 הוא יאפשר מהירויות כתיבה וקריאה גבוהות יותר מ SUB3. ממה שקראתי ברשת הבנתי שיש לו סביב 180-190MBPS בחיבור דרך USB3. תודה לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקן ה-SATA השלישי כבר מתחיל להופיע, אך עם זאת ההוצאה לפועל רחוקה מלהיות משביעת רצון. מקור: BeHardware הגרסה השלישית של תקן ה-SATA מציעה בתיאוריה מהירות של 600 מגה-בייט לשנייה, כפליים מזו שבגרסה הקודמת של התקן. כרגע לא כונן קשיח ולא SSD מסוגלים לנצל מעבר לרוחב-פס של 300 מגה-בייט לשנייה, אך הדור השלישי של SSD המתוכנן ל-2010 יעשה זאת - לדוגמא 500 מגה-בייט לשנייה שהכריזה יצרנית הבקרים Indilinx על בקר ה-Jet Stream. לעת עתה שום ערכת שבבים לא תומכת בפיתרון הזה באופן טבעי לכן דרוש פיתרון מצד שלישי. כיצד עושים את זה? על מנת לקבל שני חיבורים במהירות מלאה, בשביל RAID 0 למשל, נצטרך רוחב פס של 1.2 גיגה-בייט לשנייה. זה לא פשוט אלא אם כן נוכל לגייס שלושה חריצי PCI-E במהירות של 5 גיגה-פע…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני נתקל זמן רב בבעיה ולאחרונה היא התחילה להפריע לי, יש לי דיסק קשיח בן חצי שנה, מאז שהוא הותקן העתקת הקבצים (בין כוננים, מכונן להתקנים חיצוניים ולהפך, במיוחד להפך) איטית מאוד, וכאשר הקבצים מגיעים לגדלים גדולים (התקנת משחקים, למשל, לפעמים אני מגיע למצב שהמחשב פשוט נתקע ומחייב אותי לעשות ריסטרט ולהתחיל את ההתקנה מחדש) היא יכולה לארוך דקות ארוכות ואף שעות, גם כאשר אני מעתיק קבצי מוסיקה, ההעתקה לוקחת מספר דקות לגודל של כ-100MB. דיסק הקשיח - Hitachi HDP725050GLA360 500GB מעבד - Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz לוח אם - GA-EG45M-DS2H Gigabyte זיכרון - Kingston KVR800D2N6/2G 2048MB 800MHZ PC2-6400 CL6
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כונן חיצוני שישמש אותי לגיבוי של תמונות ועוד כל מיני דברים שיהיה באסה לאבד אם הכונן במחשב יקרוס ביום בהיר. אין לי הרבה חומר ככה ש 1-2 TB אמורים לעשות את העבודה. ההתלבטות שלי היא האם לקנות SSD או HDD. אני הולך להעביר לכונן קבצים פעם באף פעם ורוב הזמן הוא ישב במגירה. מהירות העברה היא לא פקטור בעיני אז זה מחוץ למשוואה. אילו עוד יתרונות יש ל SSD על HDD? כמובן שאני פוזל לכיוון ה- HDD, מבחינת מחיר, בכ-200 שקל אפשר לסגור סיפור ראיתי את זה: https://ksp.co.il/web/item/13206 יש לי בדיוק כזה שקניתי לפני עשור בערך והוא עובד עד היום, מה שכן הנפח אחסון שלו קטן ולא הייתי רוצה להסתמך על משהו שכבר בן 10. אם יש המלצ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-
-
למי שלא זוכר, אפשר לקרוא למשל פה: http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=218270&page=1 אז ככה, יש לי את הדיסק Seagate ST3500320AS. בזמנו לא היה כ"כ אכפת לי. היה לי גיבוי, אז השארתי אותו בצד וזהו. כעת מתברר שאני צריך 2 קבצים מאותו דיסק, שאליהם אין לי גיבוי. חיברתי את הדיסק למחשב. הוא מזוהה במערכת הפעלה, אפשר לראות את הקבצים, אבל לא לגשת אליהם. זה מה שאני מקבל בניסיון לגשת אל קובץ כזה או אחר: קראתי די הרבה בתוצאות בגוגל, המסקנה היא ככל הנראה לעדכן את הקושחה ל-SD15, כמו שמוצע פה: http://www.overclock.net/t/457286/seagate-bricked-firmware-drive-fix-with-pics מה דעתכם בנושא? תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-