עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מתכנן לקנות מחשב, ואני צריך הרבה מקום ראיתי את המחירים הזולים של כונני ה-500GB, ואני חושב לקחת 2 מהם. יש לי כבר כונן של 320GB, ועוד אחד של 160GB. מצד שני, כונן אחד של 1TB, עולה 100 שקל יותר משניים של 500GB. למה ההפרש במחיר? והאם כדאי לי לקחת כונן אחד או שניים, בהתחשב בזה שכבר יש לי 2 כוננים, ו-4 לא עלול להיות יותר מידי? תודה לעוזרים מראש

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by sahargt,

הזמתי מחשב חדש רציתי קשיח של סיגיט אבל יש חוסר אצל היבואן אז בחנות המלצו לי ללכת כל WD Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200KS אני חושב ללכת על הדגם הזה WD 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200YS מה אתם אומרים יש למשהו את הדגם הזה שיכול להמליץ לי

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. יש דבר שאני לא בטוח לגביו אז אני מעדיף לשאול לפני שאני מתעסק בזה ההתקנה של המערכת ההפעלה WINDOWS על כונן קשיח SATA היא שונה מי ההתקנה הרגיל על כול כונן קשיח רגיל? או שצריך בהתקנה לעשות משהו מיוחד כי אני זוכר שראיתי איפשהו שצריך ללחוץ F6 במקרה של SATA ורציתי לדעת עם זה קשור לזה. תודה

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. לאחר 2 הפוסטים שלי בפורם החלטתי שאלך על כונן SSD כדי למקסם את המחשב שלי. אני רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה WIN 7 ואת כל התוכנות ויש לי כונן נוסף 500 GB שאשים אותו בתור כונן אחסון הם יעבדו בסדר ביחד? על מה אתם ממליצים?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Aviad56,

היי, בזמן האחרון אני ברצף של שיפור המחשב, והחלטתי להוסיף לו SSD. המפרט: i5 3470 Gigabyte GA-B75M-D3H 500W ספק כוח 8GB RAM HD 7970 עם 2TB זכרון של Segate Barracuda 7200 (הכללתי גם אם הדגם ואת הספק כוח כי יכול להיות שהSSD מצריך ספק כוח גדול יותר?) אני רוצה לשים על ה-SSD כמה משחקים ואת הווינדוס, אני משער שאני צריך 120-250GB נפח. ראיתי ב-eBay את הדגם 850EVO עם 250GB זכרון, ב441 ש"ח כולל משלוח - השאלה היא: האם המחיר שווה? איך הדגם הזה? טוב? זה הולך להיות הניסיון הראשון שלי עם SSD, אז איך הולך כל העניין של להעביר אליו את הווינדוס? אני משער שאני אצטרך פרמוט? או שיש תוכנה שיכולה להעביר אליו? עד כמה קשה להתקין אותו, והאם באמת צריך לשחק עם ההגדרות שלו במחשב עצמו בשביל…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by redead,

עד היום בכל המחשבים שלי הייתי מחלק ל3 חלקים : 1. מערכת הפעלה , 2. הורדות+משחקים , 3. דיברי מולטימדיה שהייתי שומר ( המון המון סרטים ותמונות). עכשיו שאני קונה מחשב חדש עם הרדיסק אחד של טרה חשבתי שאין בעצם שום יתרון לחלק ל3 ואולי כדאי לחלק ל2 וזהו, ניתן איזה 100ג'יגה למחיצה של המערכת הפעלה וכל השאר במחיצה השניה. מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by המתפלש,

אהלן, לפני כמה ימים חברה שעובדת איתי שלחה כונן קשיח נייד (לא SSD) למעבדת שיחזור לאחר שהפסיק לעבוד. האבחנה שלהם הייתה שהראשים (יש יותר מאחד בדיסק רגיל?) נשברו ותיקון עולה 3000 ש"ח. יש אלטרנטיבה להחלפת ראשי הקריאה? במעבדה הם אמרו שהם לא מכירים אופציה לשחזר את המידע בלי לתקן את הדיסק. (כבר נזפתי בה על שלא גיבתה- אין צורך לחזור על המובן מאליו).

8. Started by מר מקלדת,

קניתי מחשב חדש לפני כשבוע עם SAMSUNG F3 1TB 103SJ, היום עלה CHKDSK לפני Windows ובבדיקת SMART ב-HD Tune מתקבל: HD Tune: SAMSUNG HD103SJ Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 100 100 51 14 Ok (02) Throughput Performance 252 252 0 0 Ok (03) Spin Up Time 71 71 25 8879 Ok (04) Start/Stop Count 100 100 0 44 Ok (05) Reallocated Sector Count 252 252 10 0 Ok (07) Seek Error Rate 252 252 51 0 Ok (08) Seek Time Performance 252 252 15 0 Ok (09) Power On Hours Count 100 100 0 89 Ok (0A…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by NickLess@TheMoment,

פתאום גיליתי שיש לפסי IDE מהירות! מה אתם יודעים... ;D אז ככה. יש לי הארדיסק ST340824A ז"א 40 ג'יגה ב 7200 סל"ד. סידי CRD-8521B ז"א LG קורא כפול 52. צורב CED-8081B ז"א LG כותב כפול 8. ( זה כל מה שאני יודע, וצריך לדעת עליו ) עד עכשיו הם היו מחוברים (בחיבור של 40 חוטים, למרות שאני לא בטוח שאני אזהה חיבור של 80 שאני אראה אחד...) הארדיסק ראשי לבד, וסידי וצורב על המשני, כאשר הצורב הוא האדון. (עברית שפה יפה). ומסתבר שההארדיסק עבד על UDMA MODE 2 וגם הצורב וגם הקורא על PIO. לפי מה שהבנתי PIO זה חטא, אז ניסיתי דבר ראשון לשים את הסידי כאדון, מה שנתן לו UDMA MODE 2, אך הצורב נשאר PIO, ניחא. עכשיו : מסתבר שההארדיסק מסוגל לתת ATA 100, אך מוגבל על ידי סוג הבאס ( 40 חוטים ). …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by NI4NI,

יש דיסקים DUAL LAYER ב COMP-IL גם באריזה בודדת ! הבעיה שהם עולים 130 שקל ליחידה.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Torian,

אני מחפש DOK בנפח 8 עד 16 ג'יגה שיתחבר לנתב ויפעל תמיד, ככונן גיבוי לרשת שלי, האם הדוקים הרגילים של Patriot או Corsair עם אחריות לכל החיים יעשו את העבודה? או שכדאי ללכת על בטוח ולקנות Sandisk ? תודה

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם, מכיוון שדיסק חיצוני, יכול להיגנב או להידפק, אני חושב להשתמש בשירותים של אחד אתרי האחסון. יש למישהו המלצות מה הכי נוח ומשתלם? יש לי כרגע DropBox חינמי (2G) ואפשר להגדיל אותו בתשלום, אבל רציתי לשמוע אם יש דברים יותר טובים. (הוא גם קצת יקר - 10$ חודשי ל-50G) תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by ZiX,

יש לי כונן נייד שאני רוצה לשים עליו תוכן מסויים , הכונן הולך לעבור הרבה ידיים ואני לא רוצה שיהיה אפשר להעתיק ממנו את התוכן , אבל שתמיד אני אוכל לטעון עליו עוד תוכן כל פעם. אם יש כונן נייד עם המערכת הזאת מובנת זה גם טוב לי והייתי שמח להמלצה לאחד כזה. תודה רבה לכם

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. טוב אז ככה קניתי צורב של ASUS 32X ורציתי לדעת באיזה מהירות כדאי לצרוב וגם עם איזה תוכנה אני צריך לדעת מהירות לצריבת AUDIO וגם לצריבת DATA וכמובן תמליצו לי על דברים בקשר לצורב (שכחתי תודה) בברכה אלכס ניסנוב alexii86@walla.co.il

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. האם עדיף להתקין את וינדוז על כונן 4GB SCSI שפועל במהירות 5400 או על 20GB IDE שפועל באותה המהירות?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by card,

שלום יש לי את הדיסק של Hiren BootCD, שהוא מאד שימוש, בעיקר בשביל התוכנה Ghost. אני משתמש ב-Ghost המון(בגרסאת ה-DOS שלה, לא בגרסא שמתאימה להפעלה כש-Windows רץ). החסרון היחיד עם Hiren BootCD, הוא שאני כל פעם צריך ללכת דרך אותם תפריטים, ולבחור את אותן אפשרויות. הרבה עבודה מונוטונית. הייתי רוצה ליצור לעצמי CD שהוא Bootable, או DOK שהוא Bootable, ואז לשים ב-Autoexec.BAT שורת הרצה של GHOST.EXE עם כל הפרמטרים שאני צריך, כך אם אני מכניס את הדיסק/DOK למחשב, ועושה Restart, הכל ילך אוטומטי ויפה בלי שאני אצטרך לעשות כלום. ועכשיו השאלה.. בשביל ה-scenario המתואר כאן, מה עדיף: Bootable CD או Bootable DOK? תודה עומר

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by yonni,

יש לי הרד דיסק WD80 8MB עליו 2 מחיצות. מחיצה קטנה לWINDOWS ותוכנות ומחיצה גדולה לקבצים. אני עורך וידאו ולכן אני צריך נפח אכסון גדול. אבל חשובה לי גם המהירות. אני מעוניין להוסיף עוד הרד דיסק. אבל מתלבט בין: 1. מהירות - שזה אומר להוסיך עוד הרד דיסק 80 זהה ולעבוד ב RAID 0? 2.נפח - להוסיף הרד דיסק 160 GB SATA. מה דעתכם?

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by generalA,

שלום אנשים 1) איזה צורב יותר חדש בשוק ? LG GSA-H10N או LG GSA-H22N ?? ומה יותר מומלץ לרכישה כשהמטרה העיקרית היא צריבה (והרבה) של דיסקים DVD-+R ??? (2 משהו נוסף... מה יותר כדאי (המחיר לא מהווה גורם כאן) GSA-H22NB או LG GSA-H22N ??(חשוב מאוד !!) תודה !

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שימושים רגילים. מעבד 6700K 16GB DDR4 2400 תודה רבה!

20. Started by dorsht,

הנה הלינק: http://www.ebay.ca/itm/171189335246?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המחיר די מצחיק, אמנם זה SATA2 אבל זה מיועד ללפטופ שלי שבמילא לא תומך SATA3. זה יוצא בסביבות 450₪, שזה כמעט חצי מהSSD 256GB הכי זול שיש בזאפ. יש סיבה שזה כל כך זול? זה זיוף? דגם גרוע? או ששווה רכישה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. השאלה בעמוד השני

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by lompy,

האם לחלק למחיצות ואם כן לאיזה גודל מומלץ?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Aviko,

קיבלתי את הצורה, חיברתי את כבל הSATA הצורב האמנם מגיב, ונפתח כשלוחצים על הכפתור, אך אינו מופיע ב"מחשב שלי" ואיני יכול להשתמש בו. לא קיבלתי עם המוצר הנ"ל דיסק/דיסקט. איך להתקין אותו.? מה צריך לעשות כדי שיפעל.? תודה

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. מתנצל מראש אם אני משתמש במונחים לא נכונים, אני לא מאוד טכני. קניתי מחשב לא מזמן, לוח האם הוא gigabyte B450M D3SH, וכשהזמנתי אותו ראיתי שיש לי 4 כניסות SATA להשתמש בהן על הלוח. רק אחרי שהתקנתי את הכרטיס מסך הבנתי שהוא חוסם לגמרי את אחת הכנסות, משמע שיש לי 4 כוננים (SSD אחד קטן יחסית למערכת ההפעלה ועוד 2 "רגילים" גדולים יותר) ורק 3 כניסות להשתמש בהן. האם יש איזשהו פיתרון טכני (נגיד מפצל? לא יודע אם זה קיים) לבעיה הזו, או שאני חייב פשוט להחליט שאני מוותר על אחד הכוננים? תודה מראש.

25. בקרוב אני קונה לוח אם חדש ורציתי לדעת אם להשקיע בלוח עם רייד. יש לי שני הארדיסקים WD 80Gb 7200 RPM 8mb WD 120Gb 7200 RPM 8mb שניהם מתחברים ב IDE אני יכול לעשות להם רייד של ביצועים או שחובה ששניה יהיו באותו הנפח בשביל זה? וכמה זה בכלל ישפר לי את הביצועים? צריך לפרמט את ההארדיסקים בשביל זה? תודה לפונים

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.