אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
יש לי דיסק של טושיבה מחובר לסטרימר עבד טוב עד אתמול. היום גיליתי שהתחמם בצורה קיצונית אחרי שהתקרר אינו מעלה קבצים .חיברתי למחשב שגם לא קורא את הקבצים נותן הודעת שגיאה שצריך לפרמט את הדיסק. מה עושים כדי לא למחוק את כל הקבצים? האם יש פירמוט חלקי ,שיאפשר להעלות את הקבצים.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה ההבדל בין ICH9 ו - ICH9R? וחוץ מ - HOT SWAPPING ו - NCQ האם יש עוד משהו ש - AHCI נותן תמיכה בו? האם ניתן לשלב AHCI MODE ו - RAID ביחד ? או שאני חייב לבחור מצב אחד? תודה יבגני
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שלי: asus h97m-pro i5 4690 החדש אם אני לא טועה [חח] asus gtx680 gskill 4X4 ddr 3 1600 intel 330 120GB WD black 2TB WD mybook 4TB אני מתלבט בין שני כוננים שחליפו את הSSD המזדקן שלי: http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-SSD-850-PRO-256GB-256G-SATA-III-540MB-S-SOLID-STATE-HARD-DRIVE-NEW-/371271296956?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56717e67bc או http://www.ebay.com/itm/Samsung-SM951-256GB-M-2-NGFF-PCIe-Gen3-8Gb-s-x4-SSD-2280-MZHPV256HDGL-00000-/291434491561?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item43dad96ea9 אני מעדיף לבחור בשני על בסיס מהירות הכתיבה, אבל אני לא מכיר את הטכנולוגיה הזאת ואשמח לקצת אור, הבנתי שיש איזה בעיה של צוואר בקבוק בביצועים של המעבד מול כרט…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
איך הכונן הזה? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22070 זה בעיקר בשביל משחקים יש גם את הגירסה של 120GB ב130 שקלים (זה בשביל ההורים). https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22030
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי יש לי את הלוח אם Asus P4P800 SE ויש לו רק חיבור SATA ואחשיו אני רוצה להריב את ההדיסק אבל הדיקסים הזלים יותר הם SATA 2. אז אנמי רוצה לדעת אם אני יכול להשתמש בדיסק קשיח כזה שיש לו SATA 2
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי DOK חדש - קרוזר בלייד 16GB. הוצאתי מהקופסא, חיברתי למחשב והעתקתי קובץ. היה נראה לי שלוקח זמן רב בהרבה מכונן אחר שברשותי, אז חיפשתי בגוגל מה צריך להיות ונתקלתי בביקורת הבאה: טעות בביקורת.... הורדתי את תוכנת Crystal Disk Mark, ולי יוצאת מהירות כתיבה של 2.95 מגה לשניה, בעוד בביקורת הגיעו לסביבות 4 מגה לשניה.. האם זה תקין? תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי לכולם אני בונה HTPC והבנתי שכדאי ללכת על אחסון גדול כמו כן חשוב שהוא יהיה שקט חשבתי ללכת על 5-500GB כאשר על האחד יהיה כל המולטמידה ועל השני כל השאר. מה דעתכם? המליצו לי על: Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS* 2 במחיר 670*2 אבל ראיתי בפורום שהם פחות מומלצים. האם ללכת על SAMSUNG HD501LJ (באותו מחיר) תודה ושבוע (של חול) נהדר SSIB
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, השבוע, לאחר המתנה ארוכה הגיע לידי ה-Pro 950 512GB, אחרי התקנה מהירה, שמתי לב שמשהו "לא בסדר", לא הרגשתי שיפור מ-Intel 330 series הישן. בצעתי בדיקה ואכן, קריאה: 500Mbps, כתיבה: 611Mbps למרות שבאתר אסוס, במפרט הלוח נראה כי היציאה תומכת עד 10Gbps, לאחר קריאה בפורומים שונים, בקצרה, הבנתי שיציאת ה-M.2 מתחלקת במהירותה עם עוד 2 יציאות ולכן אני מקבל רק Link speed 5Gbps ו- Link width X2.. 2 שאלות, אני משתמש רק ב-PCI-E X16 לכרטיס מסך, שאר היציאות לא בשימוש, האם יש אפשרות לנצל את מלוא המהירות ביציאת ה-M.2? ובמידה ולא, האם אפשר לקנות מתאם PCI-E ל-M.2 וכך להנות מהמהירות המקסימלית של ה-SSD? *אם כן, אשמח להמלצה על מתאם. או ש…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה כיצד לחלק את המחיצות בשעת הפירמוט. כמה כוננים לעשות? וכמה GB להגדיר לכל אחד אם יש לי נפח של 480GB? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי ברצוני לחבר עוד דיסק קשיח ללוח אם , אבל אני רוצה שהדיסק ראשון יהיה המסטר , והשני רק לגיבויי, השאלה את המסטר לאיזה אפיק SATA על הלוח ? יש sata2_0 ,sata2_1,sata2_2,sata2_3 , לאיזה SATA כדאי לי לחבר את הדיסק הראשי שבו אני יעדכן מערכת הפעלה? רוני
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי תמונות ששמורות על הכרטיס זיכרון של המכשיר, וכשאני מחבר את הכרטיס בעזרת מתאם USB למחשב, מופיע לי כונן חיצוני ובתוכו שתי תקיות של קיצור דרך שמוביל בכלל לכונן G/... :s05: אין לי שום אפשרות ליבא את התמונות למחשב. וכשאני מתסכל על הכונן ב"במחשב שלי" אני רואה שהוא תופס נפח (2.משהו מתוך 4GB) התמונות נראות רק במצלמה. איך אפשר להעביר את התמונות למחשב?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הזמתי מחשב חדש רציתי קשיח של סיגיט אבל יש חוסר אצל היבואן אז בחנות המלצו לי ללכת כל WD Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200KS אני חושב ללכת על הדגם הזה WD 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200YS מה אתם אומרים יש למשהו את הדגם הזה שיכול להמליץ לי
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי פה בפורום על הודעות אחרונות שהתפרסמו אבל לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי אני מעוניין לקנות דיסק קשיח 320 GB SATA 2 אמין ואיכותי היה לי דיסק קשיח של WD 160 GB עבד במשך שנה וחצי החליט שהוא עושה רעשים במסגרת האחריות הוחלף והשאלה שלי היא: איזו חברה מייצרת דיסקים איכותיים עם מעט תקלות האם המקרה שלי עם דיסק קשיח שהתקלקל אחרי שנה וחצי זה מקרה חד פעמי והחברה עצמה מייצרת דיסקים אמינים או שכדאי להחליף לחברה אחרת ולא חזרות חברות שמייצרות דיסקים תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בעקבות הקניה הקבוצתית של כונני סמסונג, כונן הSSD הקודם עבר לHTPC. הHTPC מבוסס על מחשב ישן, בעל לוח אם http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2178#sp. מערכת ההפעלה הועברה כבר והכל פועל. רציתי לדעת האם יש לי אופציה כלשהי להאיץ את פעולת הSSD על המחשב הישן? לצערי לא מצאתי את אופציית הAHCI בBIOS כך שזה כבר פחות טוב, אבל אם מישהו מכם יודע על איזה טריק או יש לו איזו עצה על מנת לגרום לגרוטאה הישנה לזוז אפילו מעט מהר יותר, זה יהיה ממש נחמד תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי היום דיסק WD1600AAJS-22PSA0 מתוך הנחה שמחברים אותו כמו כל דיסק. רק כשפתחתי את המחשב גיליתי שאין לדיסק החדש חיבור טורי לספק כח (התחברות דרך ה-4 פינים לסרט שיוצא מהספק)! הלוח אם הוא של gigabyte אם זה משנה למשהו. איך אמורים לחבר את הדיסק למחשב? יצויין, שיש לי חיבור sata בלוח אם (ואני לא בטוח אבל אולי גם sataII). מה עושים למען השם?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פתאום גיליתי שיש לפסי IDE מהירות! מה אתם יודעים... ;D אז ככה. יש לי הארדיסק ST340824A ז"א 40 ג'יגה ב 7200 סל"ד. סידי CRD-8521B ז"א LG קורא כפול 52. צורב CED-8081B ז"א LG כותב כפול 8. ( זה כל מה שאני יודע, וצריך לדעת עליו ) עד עכשיו הם היו מחוברים (בחיבור של 40 חוטים, למרות שאני לא בטוח שאני אזהה חיבור של 80 שאני אראה אחד...) הארדיסק ראשי לבד, וסידי וצורב על המשני, כאשר הצורב הוא האדון. (עברית שפה יפה). ומסתבר שההארדיסק עבד על UDMA MODE 2 וגם הצורב וגם הקורא על PIO. לפי מה שהבנתי PIO זה חטא, אז ניסיתי דבר ראשון לשים את הסידי כאדון, מה שנתן לו UDMA MODE 2, אך הצורב נשאר PIO, ניחא. עכשיו : מסתבר שההארדיסק מסוגל לתת ATA 100, אך מוגבל על ידי סוג הבאס ( 40 חוטים ). …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ובכן, חשובה לי מאוד אמינות ואי התקלקלות, אני לא רוצה לבזבז כסף על משהו שכנראה יכשל בטוח ב3 שנים הקרובות. אז החלטתי להשקיע בצורב של פלקסטור, עכשיו השאלה היא איזה צורב? ובכן יש את אלה עם האחריות לשנתיים, איזה מומלץ? האם יש חברה יותר אמינה באותו טווח?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי DVD ROM מדגם PIONEER 106S כידוע לכם היום לרוב כונני ה-DVD למחשב יש הגנה מפני אזורים וניתן להחליף רק 5 פעמים את האזורים. אז יש גם שיטה לפרוץ את ההגנה ע"י לעשות FirmWare ל-DVD ואח"כ להשתמש בתוכנה כדי לפרוץ את האזורים. אז הורדתי מאתר של פריצות כוננים את הקובץ המיועד לדגם של ה-DVD שלי ויש לי שאלה... [glow=green, 2, 300]ATAPI DVD-A06/106S Patched FIRMWARE UPGRADE 1.22 RPC-1 by Mr.Kirill Firmware Upgrade Instructions(DVD-106S/DVD-A06S[/glow] זה הכותרת שמופיע בקובץ ה-Readme של הקובץ אז מה שאני רוצה לדעת זה האם זה בעצם הפריצה או משהו אחר?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבנתי מכמה מקורות פה שעליית מערכת ההפעלה יותר מהירה אם היא מותקנת על הכונן הזה. אבל מצד שני קראתי על זה שהדיסקים האלה לא מאריכים חיים כל כך ושהם קוראים מהר, אבל הכתיבה אליהם יחסית איטית. אז השאלה עד כמה ההשקעה הזאת משתלמת עבור מחשב לצרכים ביתיים בסיסיים (אופיס, גלישה, משחקי אינטרנט מבוססי פלאש). עד כמה שווה לי להשקיע עוד 550 ש"ח למחשב שסך עלותו בסביבות 1700 ש"ח (או שעלות המחשב לא קשורה). ובכלל היה נחמד אם היה פה איזה נעץ להסבר על דיסקים מהסוג הזה - יתרונות מול חסרונות. חיפשתי בFAQ ולא ראיתי התייחסות לזה ואשמח אם מישהו יאיר את עיני בקצרה.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני כבר התייאשתי לנסות ולמצוא את כל הקבצים שאבדו במחשב של אחותי. פירמטתי את המחשב לאחר שהוא עשה בעיות בהעלאה של ה-win. לפני זה הוספתי לו HD נוסף(שניהם IDE) וג'מפרתי אחד מאסטר(זה בו יושבת המערכת הפעלה) ואחד סלייב. לאחר הפירמוט קרתה טעות ומחקתי את הכונן שהיה עליו חומר של 22GB שלפני הפירמוט הוא עבד בשיטת מערכת קבצים FAT32 ולאחר הפירמוט הומר ל-NTPS. ניסיתי לסרוק בתוכנות שיחזור מידע גם של fat וגם של ntps ולא הצלחתי לשחזר בהם. ניסתי בתוכנות handy recovery ו-r-studio-best recovery soft ולא הצלחתי לשחזר כלום. אני צריך תוכנות של NTPS או FAT32 להריץ על הכונן הזה ? או שזה התוכנות שלא מספיק טובות לשיחזור ? תודה רבה מראש !!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניגשתי בהתחלה עם הבעיה הזו לפורומים של Tom's Hardware - אך טרם כנו לי שם על השאלה, כך שכעת אני בא אליכם, אולי מכאן תצמח הישועה? אני מביא את הבעיה במקור בשפה האנגלית. תקציר בעברית: דיסק קשיח חיצוני של Maxtor, בנפח של טרה-בייט (בבעלותי כ-4 שנים). פתאום אני לא יכול להיכנס אליו, ולאחר התעסקות עם כמה תוכנות, אחת מהן הצליחה אפילו לשנות את הנפח שלו לצערי הרב מ1000 ג'יגה ל-43 ג'יגה! אני לא יודע מה לעשות, אשמח אם תעזרו לי. ההודעה המקורית, יותר מפורטת ועם תמונה להמחשה בסופה: I own an external HDD for about 4 years now. It's a Maxtor Basics Desktop Storage 1TB. A few days ago I tried to access it from My Computer but windows popped an error "The disk in drive H is …
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 4 שנים עם לוח GA-MA770-UD3 (שאר המפרט בפרופיל), ואני שוקל לקנות SSD בסביבות 80/120GB. השאלה אם זה שווה, בגלל אי הניצול המקסימלי של המהירות (הבנתי שהחיבור בלוח מוגבל ל-SATA 3Gb/s). אגב, האם גרסת ב-SATA שבלוח היא SATA2? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, ההתלבטות היא בין: Samsung 840 Series 2.5'' 120GB SSD SATA III Corsair Neutron GTX Series 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail שניהם עולים בסדר גודל של 450-530 ש' ב-KSP. ה-CORSAIR הוא היותר יקר. ההתמקדות שלי היא על אמינות ומהירויות, עם עדיפות למהירות קריאה (שתוכנות יעלו הכי מהר). האם יש כבר ביקורות רציניות על אמינות וביצועים לטובת אחד מהדגמים? בסטיקי של הדגמים המומלצים באתר נראה שיש רק את הדגמים הישנים יותר, שנראים פחות מוצלחים מבחינת עלות/תועלת. אשמח לכל דיעה והמלצה. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כל מה שמצאתי בתוצאות חיפוש זה רק הודעות של "תעדכן את ה Firmware " או למה לא כדאי לעדכן אבל לא מצאתי הודעה מה זה בעצם Firmware אני מדבר על צורב LITE-ON פנימי לא קומבו, לא DVD ולא כלום.. רק צורב פשוט נחמד חביב במהירות X52 שדרך אגב הצורב הזה מומלץ שמעתי, נכון ?!
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, למי שאין לוח אם שתומך ב-M.2, לא עדיף יהיה לקנות מתאם כזה: https://www.imatrix.co.il/pl_product~811~14~179.htm ? חיים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-