אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב, ואני צריך הרבה מקום ראיתי את המחירים הזולים של כונני ה-500GB, ואני חושב לקחת 2 מהם. יש לי כבר כונן של 320GB, ועוד אחד של 160GB. מצד שני, כונן אחד של 1TB, עולה 100 שקל יותר משניים של 500GB. למה ההפרש במחיר? והאם כדאי לי לקחת כונן אחד או שניים, בהתחשב בזה שכבר יש לי 2 כוננים, ו-4 לא עלול להיות יותר מידי? תודה לעוזרים מראש
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקרוב אני קונה לוח אם חדש ורציתי לדעת אם להשקיע בלוח עם רייד. יש לי שני הארדיסקים WD 80Gb 7200 RPM 8mb WD 120Gb 7200 RPM 8mb שניהם מתחברים ב IDE אני יכול לעשות להם רייד של ביצועים או שחובה ששניה יהיו באותו הנפח בשביל זה? וכמה זה בכלל ישפר לי את הביצועים? צריך לפרמט את ההארדיסקים בשביל זה? תודה לפונים
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לפני כשבוע עם SAMSUNG F3 1TB 103SJ, היום עלה CHKDSK לפני Windows ובבדיקת SMART ב-HD Tune מתקבל: HD Tune: SAMSUNG HD103SJ Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 100 100 51 14 Ok (02) Throughput Performance 252 252 0 0 Ok (03) Spin Up Time 71 71 25 8879 Ok (04) Start/Stop Count 100 100 0 44 Ok (05) Reallocated Sector Count 252 252 10 0 Ok (07) Seek Error Rate 252 252 51 0 Ok (08) Seek Time Performance 252 252 15 0 Ok (09) Power On Hours Count 100 100 0 89 Ok (0A…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, מכיוון שדיסק חיצוני, יכול להיגנב או להידפק, אני חושב להשתמש בשירותים של אחד אתרי האחסון. יש למישהו המלצות מה הכי נוח ומשתלם? יש לי כרגע DropBox חינמי (2G) ואפשר להגדיל אותו בתשלום, אבל רציתי לשמוע אם יש דברים יותר טובים. (הוא גם קצת יקר - 10$ חודשי ל-50G) תודה, ערן
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חלק מהחומר שיש לי במחשב מאוד חשוב לי וחשבתי לעשות גיבוי בצורת raid 1. רציתי לדעת, במידה ומערך כזה מאט את העברת המידע במחשב, אם אפשר לעשות מערך raid של 2 כונני הארדיסק בנוסף להארדיסק שבו נמצאת מערכת ההפעלה שלא יהיה קשור אליהם. גם הבנתי שבקר ה-raid המובנה בלוחות האם לא כל כך אמין. איך זה מתבטא והאם באמת כדאי להשקיע בבקר רייד נפרד.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתאום גיליתי שיש לפסי IDE מהירות! מה אתם יודעים... ;D אז ככה. יש לי הארדיסק ST340824A ז"א 40 ג'יגה ב 7200 סל"ד. סידי CRD-8521B ז"א LG קורא כפול 52. צורב CED-8081B ז"א LG כותב כפול 8. ( זה כל מה שאני יודע, וצריך לדעת עליו ) עד עכשיו הם היו מחוברים (בחיבור של 40 חוטים, למרות שאני לא בטוח שאני אזהה חיבור של 80 שאני אראה אחד...) הארדיסק ראשי לבד, וסידי וצורב על המשני, כאשר הצורב הוא האדון. (עברית שפה יפה). ומסתבר שההארדיסק עבד על UDMA MODE 2 וגם הצורב וגם הקורא על PIO. לפי מה שהבנתי PIO זה חטא, אז ניסיתי דבר ראשון לשים את הסידי כאדון, מה שנתן לו UDMA MODE 2, אך הצורב נשאר PIO, ניחא. עכשיו : מסתבר שההארדיסק מסוגל לתת ATA 100, אך מוגבל על ידי סוג הבאס ( 40 חוטים ). …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום פעם הייתי רואה מידי פעם DiskOnKeys שיש להם מתג שמאפשר לעבור למצב של קריאה בלבד, כך שאפשר לחבר את הDOK למחשב זר, ולא לדאוג שהוא יקבל איזה וירוס משם ואז ידביק את המחשב שלנו בבית.. לאחרונה אני לא רואה DOK-ים כאלה עם מתג כזה.. לפחות לא של SanDisk או Kingston.. מישהו יודע למה? ומישהו יודע איזה יצרנים כן שמים מתג כזה? אני לא מבין למה הפסיקו עם זה, זה מאד שימושי
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כונן נייד שאני רוצה לשים עליו תוכן מסויים , הכונן הולך לעבור הרבה ידיים ואני לא רוצה שיהיה אפשר להעתיק ממנו את התוכן , אבל שתמיד אני אוכל לטעון עליו עוד תוכן כל פעם. אם יש כונן נייד עם המערכת הזאת מובנת זה גם טוב לי והייתי שמח להמלצה לאחד כזה. תודה רבה לכם
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי הרד דיסק WD 30GB 7200, שמחובר בכבל ATA100 רגיל ללוח Abit KT7A (ללא RAID). הבעיה היא שההרד דיסק בשום פני ואופן לא רוצה להתחבר כMaster אם הוא לבד על הכבל. אם אני מחבר אותו כMaster המחשב פשוט לא מזהה אותו (לא הזיהוי הראשוני עם אתחול המחשב, לא אפשרות הAutodetect בביוס, ולא הגדרות ידניות לא עזרו לי). המחשב פשוט נתקע לכמה שניות, וממשיך לעלות רגיל בלי ההרד דיסק. חיבור הCDROM כSlave על אותו כבל עם ההרד דיסק אומנם פותר את הבעיה, אך נוצרת לי בעיה אחרת שאני לא אפרט כרגע (שנובעת מחיבור סידירום לATA100). למישהו יש רעיון? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי דיוידי טושיבה שקניתי לפני שנתיים כאשר הם רק התחילו להופיע והבעיה שלי היא שהוא לא קורא צרובים ו VCD ואת כל השאר. וזה דפוק , ביררתי ואמרו לי שזאת הגנה ושאפשר לסדר את זה , תעזרו לי בבקשה עם זה אפשרי ;D
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כאשר אני מכניסה את הדיסק און קי מסוג sandisk למחשב האור הכתום מתחיל להבהב לכמה שניות ואז האור נכבה כלומר הוא מזוהה לכמה שניות ואז לא מזוהה. המידע בדיסק און קי מאוד חשוב לי וביררתי בחברות שיודעות לשחזר מידע מה המחיר לשיחזור ואמרו לי שזה בסביבות 1000 ש"ח. האם יש משהו לעשות לפני שאני פונה לחברה שיודעת לשחזר את המידע ולחסוך את הסכום המטורף שהם דורשים? בתודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הנה הלינק: http://www.ebay.ca/itm/171189335246?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המחיר די מצחיק, אמנם זה SATA2 אבל זה מיועד ללפטופ שלי שבמילא לא תומך SATA3. זה יוצא בסביבות 450₪, שזה כמעט חצי מהSSD 256GB הכי זול שיש בזאפ. יש סיבה שזה כל כך זול? זה זיוף? דגם גרוע? או ששווה רכישה?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, במחשב עצמו יש 16GB RAM, יש לי כמה קבצי מערכת גדולים על ה- HD כגון: Hiberfil.Sys = 12,857,286,656 bytes , 12.8GB pagefile.sys = 6,412,042,240 ... 6.4GB ובדקתי לפי- http://blogs.technet.com/b/askpfeplat/archive/2013/10/08/breaking-news-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-with-a-new-update-for-windows-7-sp1-clients.aspx ה- Windows Update שלי תופס עוד 6.17GB 1) אם הבנתי נכון לפי- http://windows.microsoft.com/en-au/windows7/sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions אז Hybrid sleep זה hibernation ו- Sleep ביחד? (זה כלול ב- HD שמותקן ווינדוס 7 או רק על SSD?) 2) אם ב- Hard Disk אני משתמש רק ב- Sleep mode ולא ב- hibernation, מומלץ ל…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי הארד דיסק חיצוני של WD, דגם MYBOOK 250 גיגה אני מחפש דרך, שיכולה לנעול תיקיות ואפילו את כל הכונן כך שאין אפשרות לגשת אל הקבצים ללא סיסמא. מכיוון שזהו כונן נייד שעובר בין מחשבים, אין אפשרות להתקין תוכנה שמבצעת דברים כאלה. אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון או דרך מסויימת לנעול את הכונן או תיקיות מסויימות בתוכו תודה, תום.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש DOK בנפח 8 עד 16 ג'יגה שיתחבר לנתב ויפעל תמיד, ככונן גיבוי לרשת שלי, האם הדוקים הרגילים של Patriot או Corsair עם אחריות לכל החיים יעשו את העבודה? או שכדאי ללכת על בטוח ולקנות Sandisk ? תודה
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ריפרפתי עכשיו בזאפ וראיתי שהמחירים של כוננים קשיחים עלו בצורה ממש מטורפת. חיפוש כונן קשיח בנפח של 2 טרה העלה רק כונן אחד עם מחיר של מתחת ל700 שקל - 698 שקל. כשקניתי את הכונן שלי ( HD204UI ) הוא עלה 400 שקל בערך, ואילו עכשיו הוא עולה 725! מה גרם לעליה הזו? הרי ככל שעובר הזמן מחירים של מוצרי אלקטרוניקה אמורים רק לרדת, לא לעלות... יש למישה הסבר?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, תחילה אציין שקראתי את ההסבר הבסיסי בסטיקי של הפורום שכתב בעבר RK.. עיינתי גם בכתבה של CDFREAKS (לא ממש הבנתי הכל..) הבנתי את ההבדלים העיקריים בין שתי השיטות והבנתי (אם אני לא טועה..) שצריבה ב שיטת ה + עדיפה על ה - .. אבל לשאלה שלי עדיין לא מצאתי תשובה : נניח שיש לי קובץ IMAGE מסויים שעשיתי לסרט /משחק מחשב/ משחק PS2 וכו' מקוריים שברשותי (קבצי ISO, MDF וכו') ואם וכאשר אני רוצה לצרוב דיסק גיבוי - האם זה הכרחי לצרוב אותו באותה שיטה שהוא תוכנן להצרב בה ? ואני אסביר עם דוגמא- האם זה משנה נגיד ל PS2 / נגן DVD ביתי/ מחשב באיזה שיטה צרבתי את הגיבוי ? האם הם ייקראו את הדיסק כרגיל בשתי השיטות ? תודה לעוזרים ..
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הזמתי מחשב חדש רציתי קשיח של סיגיט אבל יש חוסר אצל היבואן אז בחנות המלצו לי ללכת כל WD Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200KS אני חושב ללכת על הדגם הזה WD 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200YS מה אתם אומרים יש למשהו את הדגם הזה שיכול להמליץ לי
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי בהתחלה את הדגם המפורסם הזה של MAXTOR D740, אחרי זה היו לי כל מיני בעיות במחשב אז החלטתי להחליף את ההרד דיסק, קיבלתי בתמורה הרד דיסק שלMAXTOR ששמו לא זכור לי כרגע (אין לי כוח להסתכל) אבל מה שמוזר בו זה שיש לו 2 ג'מפרים, אבל הוא עובד טוב יותר מן הכונן הקודם, לא שעשיתי BANCHMARK אבל אני מרגיש את זה, הוא גם שקט יותר אז מישהו יכול להסביר לי מה הביאו לי והאם הוא טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קראתי פה על השוואה שעשה אחד בין הרפטור החדש (לפני הוולסירפטור המוקטן) ה 150 גיגה 10K מול ה 640 החדש.נא להכנס ולקרוא. http://forums.slickdeals.net/showpost.php?p=10388955&postcount=71 הרעיון שלו אומר לחלק את ה640 ל "רפטור " 150 וירטואלי וככה הזמן גישה מתקצר כמו רפטור 150 פיזי אמיתי ואת השאר להגדיר מחיצה מורחבת (EXTENDED PARTITION) כלומר 490 גיגה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לצרוב את הקובץ בתכונה fire burner ולא הולך לי אני מצליח לצרוב אבל שאני מכניס לcdrom הוא לא מזהה אותו ול מליח לפתוח אותו..מישהו יודע למה ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
DOK שמכיל כ-8GB מדובר בDOK של SANDISK. פתאום מופיע 5GB ו-3GB הנותרים מופיעים ב- Disk mangement כ-Unallocated. איך מאפסים אותו שיכיל את ה-8GB? נסיתי בניהול הדיסקים ולא מצאתי אופציה כזו. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מתאם מסויים או שאפשרי ככה כמו שמחברים הרדיסק 3.5 SATA רגיל? כי נגיד בהרדיסקים הישנים של הIDE הייתי מחבר אותם עם מתאם מיוחד שמוצאי לי IDE ומולוקס אבל פה ראיתי שזה אותו חיבור הSATA בנייד כמו במחשב רגיל(לא ראיתי משהו יותר מידי שונה) השאלה עם זה אפשרי? למה אני מפחד..כי שזה לא יהיה נגיד שבהרדיסק בנייח מקבל בחיבור שלו 12V והנייד באותו חיבור מקבל רק 5V באותו נקודה..ואז אני יכול שרוף אותו כי בIDE נגיד במתאם שיש לי אז הוא מוציא שקע למולוקס רק עם 2 חוטים (רק של 5V בלי ה12V ) פשוט לא יצא לי עדיין להתעסק יותר מידי עם SATA..אני עדיין מיושן...חחח
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין להאריך את החיים של המקבוק שלי על ידי הוספת ssd במקום הכונן דיסקים, אבל דיי אבוד איפה לעשות את זה ומה המחיר ההגיוני שזה אמור לעלות.. אשמח לשמוע אנשים שעשו את זה והמלצות.. מצאתי את הכונן הבא: תודה רבה לכל העוזרים [emoji5] Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-