עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by eran66,

שלום לאחר החלפת דיסק ישן בדיסק חדש גדול לא ניכר שיפור בביצועי המחשב/דיסק בבדיקת הוינדוס 5.9 האם ניתן לשנות אזשהם פרמטרים בביוס על מנת לשפר את ביצועי הדיסק או ביצוע פעולות נוספות על דיפראג על מנת לשפר את הביצועים כמו כן האם חיבור מס' דיסקים ברייד 0 1 או 5 ישפר את ביצועי המערכת בתודה ערן

2. אני מאכסן כיום את כל החומר הביתי ע"ג כונן אטרנט My Book Live 1T המקושר למחשבים בנחושת ג'יגה דרך ראוטר TP-LINK 4300, שגם מספק לי את הגישה לאינטרנט (אינטרנט ב WAN וכל שאר המכשירים ב LAN המורחב עם מתג HP קטן). סידור מאד פרקטי, כאשר גם מכשירים אחרים "ניגשים" לחומר בקלות, TV סמסונג, סטרימר, מכשירי סלולאר דרך WiFi וכו'. כמו כן אני משתף מדפסת ברדר 3040CN בחיבור האטרנט שלה והכל ממש נוח כפי שתארתי. בכונן הרשת כל החומר של המשפחה, אשר מתעדכן ומשתנה כל הזמן (תמונות, סרטים מסמכים וכו'). כיום גיבוי אני עושה מעת לעת על ידי העתקה של ה-1T לכונן חיצוני, אך לא ON LINE, מה שמזמין "מרפי" לאבדן חומר... : האם נכון לעבור ל WD 4TB (2 x 2TB) My Book Live Duo drive כנותן אותם שירותים בכונן אח…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by FARKASH7,

בדקתי Webutation http://www.webutation.net/go/review/gemm.com יש לו ניקוד מושלם. הזמנתי משם תקליט. בסוף התהליך האתר כתב לי שהבקשה נשלחה למוכר, ולאחר שהוא יאשר אותה אני יקבל הוראות לגבי ביצוע התשלום באמצעות Paypal. האמת שבגלל שהעסקה תתבצע באמצעות Paypal אני פחות מודאג. מה אתם חושבים?

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  4. Started by Nightbeat,

אני בונה מחשב לגיימינג ועריכת וידאו חובבנית, ויש לי דילמה קטנה: SSD קצת כבד לי במחיר, 500 שקלים לכונן 128GB.. למרות שאין לי בעיה להשקיע בכונן SSD רציתי לשאול אם אני באמת צריך אותו לשימושים שלי? אני קורא המון פוסטים וסטיקים בפורום ומתעניין, ויצא לי איזה פעמיים-שלוש לקרוא שהארד דיסק הוא בעצם הצוואר בקבוק העיקרי במערכת חזקה כיום ללא SSD, ולכן כדאי או- לקחת 2 הארד דיסקים ולעשות מערך רייד, או לקנות SSD שיאיץ את המערכת.. מה כדאי לי לעשות? ו-עוד שאלה, ראיתי סרטונים ביוטיוב של מערכות מחשב שהSSD שלהם מודבק בצד השני של המארז עם כל הכבלים, זה בכדי להגן על הכונן איכשהו או שזו סתם העדפה? תודה.

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  5. Started by lioryb,

שלום. אני מעוניין להוסיף כונן רשת, כך שאפשר יהיה לגשת לתכנים שלו (כולל HD) מכל מקום ברשת הביתית. על מה הייתם ממליצים? תודה.

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  6. Started by UltraTouch,

שלום, אני מעוניין לקנות SSD להפעלת מערכת ההפעלה שלי (W7 64BIT) הכונן צריך ליהיות בנפח 60G ,אני רוצה לדעת איזה מבין כל הכוננים של החברות הוא הטוב ביותר ? אני קיבלתי המלצה על הכוננים של OCZ

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. חברים שלום, יש ברשותי 3 דיסקים: 1. WD Black 1TB 2. WD Green 1 TB 3 Segate 7200 3 TB (שרכשתי היום) ביצעתי בדיקת מהירות ונדהמתי לגלות מהירות איטית יותר של ה-WD BLACK האם זה יכול להיות? האם המהירות של ה-BLACK סבירה? ובכלל מה דעתכם על המהירות שקיבלתי בתוצאה הסופית. יש לי הרגשה שה-BLACK לא ממש בקו הבריאות..... מה דעתכם? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים, עומד לרכוש דיסק פנימי של 3TB (אולי גם 2TB יספיק) ולא ממש יודעים להגיד לי מה ההבדלים בינהם. הדיסק עומד להחליף דיסק פנימי ירוק של 1TB במחשבי. (הדיסק הוא משני ולא ראשי) הראשי שלי הוא 1TB Black של WD. אבל על המשני יושבים כל קבצי הוידאו שאני מצלם ב-Full HD ואותם אני עורך כך שמהירות כן חשובה. תודה.

• 4 תגובות
    • 977 צפיות
  9. שאלה נוספת לי אליכם, האם ניתן לבנות מערך דיסקים ב-RAID 1 משני דיסקים חצוניים? אם כן איך זה אפשרי? האם הדיסקים חייבים להיות זהים רק בקיבולת או גם בדגם? תודה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכם, אני מעוניין להתחדש בכונן SSD. יש ברשותי לוח אם ASUS P5G41C-M LX, ומקריאה ברשת הבנתי שהוא לא תומך ב-AHCI. האם עדיין כדאי להשקיע ב-SSD, או שעדיף להחליף לוח אם (וכנראה שגם מעבד כתוצאה מכך)? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by The-Q,

הסיפור מעט ארוך אבל בקצרה: היה לי Seagate Barracuda 500GB ששווק חיים, במסגרת האחריות הוא הוחלף ל-1TB. חצי שנה אחרי ההחלפה גם הכונן החלופי 1TB החזיר נשמתו לבוראיו ואני כרגע חודש לפני תום האחריות על הכונן המקורי. הבעיה היא מחלה ידועה של הסדרה הנ"ל של סיגייט שהייתי יכול למנוע אם הייתי מעדכן את ה-firmware בזמן. מיותר לציין שהכשלים האלו הסבו לי עוגמת נפש בעקבות מידע שאבד ולעולם לא יוחזר הי"ד. יש דרך לשחזר את המידע אך היא כרוכה בפתיחת הכונן ובסיום האחריות. לפני שאני מממש את האחריות ומחזיר את הכונן, אני רוצה למחוק את כל המידע שנמצא עליו והדרך היחידה לעשות זאת מבלי לפגוע באחריות היא degaussing. האם יש מקום בארץ שמבצע degaussing? מה טווח המחירים עבור כונן בודד והאם בכלל נותנים שיר…

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  12. Started by Eden 6600,

אני רוצה להתקין כונן SSD ב-X32 הזקן שלי (2.5 IDE) מצאתי ב-EBAY כונן של חברת Kingspec ומחיפוש קצר הבנתי שהוא לא הכי מוצלח אבל הוא נורא זול בשביל SSD IDE http://www.ebay.com/itm/Kingspec-2-5-64GB-4CH-PATA-BCH-IDE-44-PIN-MLC-SSD-Sold-State-Drive-For-IBM-HP-/150803979650?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item231c9e1d82 חיפשתי גם ממיר מ-SATA ל-IDE ומצאתי את זה http://www.ebay.com/itm/2-5-Serial-SATA-HDD-To-44Pin-Male-IDE-Adapter-Converter-for-Laptop-Notebook-New-/160959440315?pt=UK_Computing_Drive_Cables_Adapters&hash=item2579ee25bb כתוב שזה מתאים ללפטופים אבל בטוח שזה נכון? מה אתם אומרים כדאי?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אני עובד עם 3 קשיחים, הראשון מביניהם (Port 0) הנו של WD (נפח 500 גי'גה) בן 5 שנים, ב-Port 1 מחובר כונן SSD צעיר שמחזיק את מע' ההפעלה והמסמכים וכונן שלישי יושב על Port 2. במשך חצי שנה הכל עבד בהרמוניה. לפני מס' ימים הדיסק של WD זה שמחובר ראשון, התחיל להגיב באיטיות קיצונית (קצב העברת נתונים מכונן לכונן של כ-50-80 קילובייט. בצעתי עליו בדיקה באמצעות תוכנת Data Lifeguard Diagnostic for Windows של WD. הבדיקה נעצרה באמצע עם הודעה של Too many bad sectors. התחלתי מיד להעביר ממנו את החומרים, בכדי להתכונן להחלפה לדיסק חדש. במהלך העברת החומר, בצעתי אתחול למחשב. עקב קפיאה של המחשב בשלב ה-boot, נכנסתי ל-Bios וגיליתי שסדר האתחול הנו ראשית הדיסק התקול ורק לאחר מכן כונן ה-SSD שאכן מכיל את…

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by Liran_a,

יש לי לוח אם P35-DS3L. לוח דיי ישן עם חיבור SATA לדיסק קשיח. המחשב כרגע מתקשה לעשות POST. בטעינה של Windows הנורה של הדיסק קשיח מראה שהוא עובד כל הזמן. גם במצב idle, הארד דיסק עובד קשה. כדי לשלול וירוס התקנתי מחדש את המערכת, ביצעתי בדיקת מאמץ למעבד ולזכרונות. (למרות שעקב הנורה המעידה על עבודת הארדיסק, ברור שמדובר בדיסק) אני מעוניין לקנות את הכונן שהומלץ בפורום: Seagate Barracuda 7200.14 1TB ST1000DM003 אך רשום שהוא SATA 3. האם הוא יתאים ? האם הכונן יתמוך לאחור ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. ערב טוב ברשותי כונן AGILITY 3 בנפח 60GB. הבעיה שהוא נסתם מהר מאוד והביצועים מאוד גרועים כשהוא סתום.(פחות מ-10% מהכונן פנוי) בעיה נוספת שפעם ב המחשב נופל ויש מסך כחול. מבקש המלצה על כונן אמין(בלי מסכים כחולים ונפילת המחשב) בגודל 128GB ובגוד 256GB. שהביצועים שלא לא יפלו מה-AGILITY 3 שלי ואשמח אם אפילו יהיו טובים מהם. במחיר כמה שיותר נמוך אבל שעדיין תוכלו להמליץ עליו בלב שלם. כלומר הכוננים שהם ה-BEST VALUE FOR MONEY. תודה רבה

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. אני מתקן מחשבים מדי פעם ומתעסק בעיקר בחומרה. יש לי לקוח שהמשרד שלו הוא בקומת המרתף. ההרדיסק במחשב שלו שבק חיים. במשרד הזה ישנם שלושה מחשבים, אחד ראשי נקרא לו עם WIN7 עוד אחד עם WINXP ועוד אחד נייד עם WIN7. הוא שאל אותי מה לדעתי יהיה הפיתרון האידיאלי לגיבוי המידע על המחשבים האלה. הציעו לו להוסיף שרת. רציתי לדעת אם ישנו פתרון פשוט וזול יותר בדמות מארז חיצוני של HD's שיחובר למחשבים הללו יחד עם פתרון תוכנתי שיותקן על כול מחשב וידאג לגבות את המידע בכול פרק זמן מוגדר? תקציב- נשאל את עצמנו כמה עולה שרת בסיסי בשביל מטרה זו ונחתוך ב30% לפחות אחרת הפיתרון החלופי כבר לא כול כך זול. חשבתי משהו בסביבות ה1000-1500 שקלים. אציין שרוב העבודה שם היא משרדית אז נפח המידע של כול קובץ לא גדול,…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Wiz01,

שלום, אני רוכש את הנייד הזה השבוע והייתי מעוניין לשדרג אותו בכונן SSD. מן הסתם חשוב שיהיה אמין ומינימום 200GB, התקציב שלי הוא גג 1,000 ש"ח. עוד שאלה ששאלתי בפורום ניידים אבל אולי גם אתם תוכלו לענות לי עליה, האם ניתן להוסיף לנייד הנ"ל את הכונן או שאצטרך להחליף עם הקשיח? תודה מראש, אלון.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יש לי כונן שעומד להתמלא, אני מעוניין לקנות כונן גדול יותר ולהעביר אליו את כל המידע. מה עדיף מבחינת שמירה על אריכות ימי הכונן ומינימום שחיקה ותקלות? כונן אחד 4TB או שני כוננים של 2TB? באיזה אופציה עדיף להשתמש לשימוש שוטף ובאיזו אופציה לגיבוי? (יחובר למחשב רק לצורך העתקת הגיבוי פעם בכל כמה זמן...) מבחינת אופן השימוש: האם מה שמשפיע על שחיקת הכונן הוא זמן העבודה שלו (כמה זמן הוא עובד ברצף) או מספר הפעמים שהדלקתי וכיביתי אותו? או שאי אפשר לחזות מראש או להשפיע על הדבר...? תודה לעוזרים! הבהרה: הנפחים הם לצורך הדוגמה, אני רואה ש-4TB לא משתלם כרגע...

• 40 תגובות
    • 4.4k צפיות
  19. Started by iakovl,

טוב, אחרי שהVERTEX 2 שלי חי טוב מאוד והחליט לעשות בעיות שלחתי RMA וקיבלתי VERTEX 3 הבעיה היא שעכשיו כשהרכבתי אותו במחשב החדש הוא עושה בעיות, המערכת קופאת ונדלקים לו לד ירוק ואדום לי אין כוח לחכות שוב לRMA ולכן אני קונה עכשיו SSD מKSP מאחר והם ממוקמים מטר ממני בערך צריך המלצה לSSD חדש ולא יקר במיוחד חייתי בכיף עם 60GB ואני יכול להמשיך לחיות עם נפח כזה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by yuval800,

שלום, אני מנסה להבין מה הקיבולת המקסימלית של המארז NST-300SU-BK של Vantec. באתר החברה מצוין 3TB עם *, אבל אין שום אותיות קטנות שמסבירות את הכוכבית. http://www.vantecusa.com/en/product/view_detail/374 באתרים אחרים (כולל ב user manual) מצויין שהתמיכה היא עד 1TB. למישהו יש נסיון עם המוצר הספיציפי הזה? תודה.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by d30DK,

שלום, יש לי כונן 3 טרה של סיגייט שקניתי לא לפני זמן רב, שניים כאלה עבור RAID1. ה-RAID לא יצא לפועל כי הדרייבר של אינטל (תמיכה מובנית בלוח אם) לא תומך ב-3TB. הכונן בסך הכל עובד במשך 33 ימים. לפני שבוע היתה הפסקת חשמל ב-3 בלילה והיה אל פסק, ובאתי לכבות את המחשב והוא נכבה, כנראה האל פסק עבד זמן מה והיה חלש מכדי להחזיק הכל עד שאכבה את המחשב. בבוקר קמתי, הדלקתי, וזה הריץ CHKDSK על כונן והלכתי. אחרי כמה שעות חזרתי והמחשב עלה, נכנסתי 'למחשב שלי' והיו 2 כוננים ללא גישה. אחד כונן שהיה עדיין NTFS אבל בלי גישה אליו, ואפילו CHKDSK לא הצליח לתקן. כונן אחר הפך לכונן RAW. לא ניתן לגשת אליו. כעת יש לי בעיה נוספת, מוזרה מאוד. יש לי כונן של חצי טרה שלפתע קבצים בו לא נפתחים. מקבל שגיאות על …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ameer_a7,

איך יודעים בכלל? ביחס למה? למי? מצורפת תמונה, אשמח לדעת אם הביצועים האלה תקינים, ואם אני מנצל את היכולת של ה SSD שלי - אנטל 520 128 גיגה היות והלפטופ שלי ישן יחסית.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by israel1970,

אני מעוניין בהמלצה להארד דיסק טוב ואיכותי של 3TB מעדיף כזה שולחני ולא נייד. אני מעדיף את המהיר ביותר שיש. תודה רבה מראש

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Ori ZEE7,

טוב שאלתי היא כך, יש לי מחשב ענתיקה (מבוסס P4), מה שבעצם חשוב זה לוח האם: ABIT IS7 socket 478 אם מישהו מכיר. אני רוצה לשפר קצת את הביצועים שלו (אם אפשר לקרוא להם כך במקרה שלו) ולהוסיף כונן קשיח חדש Seagate ST1000DM003 או את הבלק של ווסטרן דיגיטל. השאלה קודם אם תהיה תאימות מלאה, ובמידה וכן האם SATA1 לא עלול להוות צוואר בקבוק. תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. כפי שצויין בכותרת, מחפש מארז חיצוני לדיסק "3.5 עם תמיכה ב USB3.0 תקציב: עד 200 ש"ח (אפשרות לחריגה עד 250). הצעות/המלצות יתקבלו בששון...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים