אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
מאתמול התחילו בעיות עם אחד ההארדיסקים החיצוניים. (500 ג'יגה של מקסטור מהדגמים האפורים הישנים, בן שנתיים בערך) הוא התחיל מדי פעם לא לזהות אותו במחשב גם אם מכניסים ומוציאים את הכבל USB וגם המתח שלו עצמו עשרות פעמים. הרמתי אותו ואני מרגיש רעידות לא רגילות עם רעשים מוזרים כאילו הוא מתקשה לקרוא /להעתיק וכו'. כמו-כן הרעשים עצמם נשמעים כמו המחט שנתקעת (או מתקשה להגיע למקום מסוים) בצורה למעלה למטה בגלל חשש למידע בהארדיסק(לא הלך לי פעם אחת הארדיסק חיצוני :-[) רציתי בבקשה לראות אם אתם יכולים להביא לי סאונדים של הארדיסק תקול שאני אזהה ואנסה לגבות אותו בהתאם. אתם יודעים משהו בסגנון של: "זה רעש של הארדיסק מעתיק תקין" "זה רעש קריאה לא תקין" "זה רעש של מחיקה תקינה" וכדומה. סוריי על הנ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כולם, אני משתמש בתוכנה Dataram כדי ליצור דיסק RAM בשביל כל מני cache (של דפדפן בעיקר). הקצאתי לו רק 1GB לשימוש וזה עושה את העבודה. העניין הוא שכאשר המחשב מכבה את עצמו - הוא שומר את הקובץ על הקשיח, לוקח לו משהו כמו 10 דקות לכיבוי שזה מוגזם. מישהו מכיר את הבעיה? יודע מה אפשר לעשות עם זה? עניין קצת מתוסבך, מקווה שמישהו יכול לעזור.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברה, ברשותי לוח אם של אסוס p5q deluxe הארד דיסק 500GB של WD עם 16 קאש. אני מעוניין לרכוש הארד דיסק נוסף ולעבוד במערך RAID 0 במטרה להנות מתוספת הביצועים נכבדת. לצערי, הפחד מאובדן מידע הוא גדול. היות ומחירי הדיסקים זנותי היום (וטוב שכך) שקלתי לקנות דיסק קשיח של 1TB למטרת גיבוי. השאלה הנשאלת האם אפשרי להריץ גם מערך RAID 0 לשיפור הביצועים וגם מערך RAID 1 לגיבוי בו זמנית? והאם כך באמת אהיה מוגן מפני אובדן מידע? אני צריך לקנות דיסק קשיח זהה נכון? (WD 500Gb 16MB) או שניתן לקנות 32MB?יתן משהו? שאר המפרט בקצרה: E8400 עם מוגן 2 של סקיט' הOC עוד בחיתוליו asus p5q deluxe 4GB 1066MHZ OCZ hd4850 512MB גירסה מומהרת בנוסף לOC צנוע שביצעתי בנתיים. 500Gb WD 16MB DVD bruner 8 מאוררי מא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להעביר מהמחשב הישן שלי את הצורב למחשב החדש... אבל שאלתי אם זה מסובך? כמו פקודות בדוס וכו'... אני הורדתי דרייברים ביינתים לXP של הצורב של ACER CR40 משהו כזה... אז לבקש מהחנות שקניתה בה או שאני יתקין? תענו בהקדם כי אני צריך לגבות כמה דברים חשובים ודחופים... תודה מראש!
-
היי רציתי לשאול לגבי מערך RAID 0 , ויש לי כמה שאלות : 1. האם יש אפשרות לעשות את המערך רק על חלק מהמקום בדיסק ולא להשתמש בכל שטח הדיסקים ? לדוגמא יש לי 2 דיסקים 1 טרה בייט מערך RAID 0 יתן לי נפח של 2 טרה בייט אולם השאלה אם אפשר לעשות מערך RAID 0 על נפח שאני קובע לדוגמא רק על 500 גיגה ושאר ה 1.5 ג'יגה יהיו במצב רגיל לא בRAID 0 כך שאפשר לשמור שם חומר חשוב יותר. 2. מהי רמת האמינות של RAID 0 ? האם הפסקת חשמל פשוטה או נפילת מתח יכולה לדפוק את המערך ? עד כמה אפשר לשחזר את המערך לאחר תקלה ? אם אני מחלק מערך RAID 0 לשתי מחיצות , האם פרמוט של מערכת ההפעלה במחיצה 1 יפגע גם במחיצה 2 שלא פורמטה ומערך ה RAID 0 יהרס. אשמח לתשובות
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בחיפושים אחר DOK חדש, מהיר וזריז ככל האפשר לצפות מתקן USB2. עיינתי אפילו במאמר פה באתר שמדבר על כאלו מומלצים. האחד שהכי קרץ לי מבניהם, של חברת ADATA כלל יציאת USB2 משולבת ESATA - או שקר בינייים כלשהו בשם eSATAp. מאוד התעניינתי בו אך לא הצלחתי למצוא בשום מקום. רכישה בארץ או בחו"ל לא ממש רלוונטי לי, אם באיביי זול יותר - בשמחה. משהו משולב כמו של ADATA יכול להיות נחמד, אבל גם לכ DOK שיתן לי קצב העתקה ממוצע של 15-20מגה לשניה יהיה מצוין. למחיר אני לא ממש נותן מגבלה כי אינני יודע מה היא. הנפח הדרוש הוא 16 ג"ב (אך אני מניח שבדר"כ ל DOK הטובים יש סדרה8\16\32 )
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מצליח להבין היכן הבעיה כונני ה-SSD שלי מתים אחד אחרי השני מדובר על שני מחשבים שמותקנים בהם ספקי כח איכותיים של אנרמקס ראשון מת כונן OCZ בהמשך מת כונן crucial ואתמול בערב מת כונן micron מה קורה כאן ?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי דיסק קשיח 250 GB של WD שהתמלא כולו. אני רוצה להוסיף עוד טרה. אז דבר ראשון אני צריך המלצה לדיסק קשיח בגודל טרה, איכותי, מהיר, אמין. ודבר שני אני מעוניין בהסבר כיצד מוסיפים דיסק קשיח. האם צריכים לפרמט ולחלק מחדש? או שהדיסק החדש יתווסף ככונן נוסף במחשב של טרה?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי את הצורה, חיברתי את כבל הSATA הצורב האמנם מגיב, ונפתח כשלוחצים על הכפתור, אך אינו מופיע ב"מחשב שלי" ואיני יכול להשתמש בו. לא קיבלתי עם המוצר הנ"ל דיסק/דיסקט. איך להתקין אותו.? מה צריך לעשות כדי שיפעל.? תודה
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי כונן של WD מדגם WD1600AAJB שמונח כבר זמן מה ללא רוח חיים. אני לא בטוח שהמידע שיש לי עליו חשוב, מפני שאיני זוכר מה בדיוק נמצא בו. אני מעוניין ולנסות ולהחליף את ה-PCB, אבל הבנתי שיש צורך בהעברת ה-Firmwire הישן אל החדש. האם ישנו מישהו מחברי הפורום הממוקם באיזור הצפון שיודע ומוכן יהיה לסייע לי בכך? בתודה מראש, חגי.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש למישהו ניסיון עם המוצר..? איך הוא בהשוואה לwd או seagate? מבחינת הרעש אם יש,המהירות,איכות האריזה,תאימות,צריכת חשמל(מיועד למחשב נייד),עמידות...
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
היי אני מעוניין בכונן (1TB) שישמש לגיבוי תמונות בלבד, ויחובר פעם בחודש למחשב ולא באופן יומיומי. חשוב שיהיה אמין לטווח הארוך ושלא יפסיק לעבוד אחרי כמה חודשים. רציתי לדעת באופן כללי מה עדיף? כונן חיצוני רגיל או SSD? ואם למישו יש המלצה ספציפית אני אשמח לשמוע. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי דיסק חיצוני של WD והוא נפל לי לרצפה. חיברתי אותו למחשב, המחשב זיהה כונן קשיח (כונן G) אבל כשאני מנסה להכנס לכונן מופיע לי ההודעה הבאה: the request failed due to a fatal device hardware error ניסיתי לחפש בגוגל מספר פתרונות ולא מצאתי תוכנה שהצליחה לשחזר את הנתונים. שתי שאלות: האם למישהו קרה מקרה דומה או יודע להמליץ על תוכנה שבאמת הצליחה לשחזר נתונים? גם אם היא בתשלום. במידה ואף תוכנה לא תצליח לשחזר את הנתונים, האם יש דרך כלשהי להוציא את החומרה של הזכרון ולהוציא משם את המידע? כל התמונות שלי אי פעם שמורים שם :( אודה לעזרתכם או לכל פיסת מידע. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , אני נימצא בבעיה שאני מחפש כבר הרבה מאוד זמן מישהו שמבין בNASים קניתי NAS lenovo EMC PX6-3000D לאיזה פרוייקט שהיה אמור להיות ועוד לפני שזה התחיל זה נפל. הNAS חדש לא היה בשימוש אני מחפש מישהו שבאמת מבין בהגדרות של הNAS ויכול לעשות לי הגדרות, כמובן בתשלום אם יש פה מישהו כזה אני אשמח שהוא ישלח לי הודעה... תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מצליח למצוא את סדרת הSM951 בתצורת M.2 בטכנולוגיית NVMe (לא AHCI האיטי יותר). אני מעוניין לקנות אחד כזה של 256GB. http://www.anandtech.com/show/9396/samsung-sm951-nvme-256gb-pcie-ssd-review
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש DOK בנפח 8 עד 16 ג'יגה שיתחבר לנתב ויפעל תמיד, ככונן גיבוי לרשת שלי, האם הדוקים הרגילים של Patriot או Corsair עם אחריות לכל החיים יעשו את העבודה? או שכדאי ללכת על בטוח ולקנות Sandisk ? תודה
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעוניין להוסיף SSD בנוסף ל HDD בנייד שאמור להגיע (Lenovo Flex 2 14, בהנחה שיתאפשר). מהו ה-SSD M.2 המשתלם ביותר? (בטווח 128-256GB) יש דברים שצריך לדעת? (אורכים, סוגי סלוט וכדומה)
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כיום כונן של 2 TB שמלא כמעט עד הסוף. אני רוצה לקנות כונן של 3/4 TB, ולהעביר אליו את התוכן שיש לי בכונן של ה2 TB. מה החסרונות? האם העברה של 1.78 TB יכולה לפגום בכונן שאני מעביר ממנו / הכונן שאני מעביר אליו?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר ההצהרה של טושיבה-סאנדיסק בנושא, הענקית הקוריאנית מבהירה שהיא עדיין השליטה של עולם שבבי ההבזק ומכריזה כי כבר החלה בייצור המוני של שבבי NAND בנפח 256Gbit לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/מכת-נגד-סמסונג-החלה-בייצור-של-שבבי-nand-תלת/
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
מתנצל מראש אם אני משתמש במונחים לא נכונים, אני לא מאוד טכני. קניתי מחשב לא מזמן, לוח האם הוא gigabyte B450M D3SH, וכשהזמנתי אותו ראיתי שיש לי 4 כניסות SATA להשתמש בהן על הלוח. רק אחרי שהתקנתי את הכרטיס מסך הבנתי שהוא חוסם לגמרי את אחת הכנסות, משמע שיש לי 4 כוננים (SSD אחד קטן יחסית למערכת ההפעלה ועוד 2 "רגילים" גדולים יותר) ורק 3 כניסות להשתמש בהן. האם יש איזשהו פיתרון טכני (נגיד מפצל? לא יודע אם זה קיים) לבעיה הזו, או שאני חייב פשוט להחליט שאני מוותר על אחד הכוננים? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
-
זה התחיל ככה : המחשב התחיל להיות איטי קצת את עשיתי ריסטרט ע"י לחיצה על הכפתור ריסט מערכת ההפעלה סירבה לעלות. ככה 5 פעמים. עד שלבסוף המערכת ביקשה לבדוק את הדיסק ואז החלו הבעיות לזרום: התחלתי לקבל הודעות RECOVERING ORPHANED FILE ואז מופיעים קבצים שונים. אחר כך שגיאות INDEX $I30 FOR FILE 59507 (8 פעמים) ואז נתקע ומופיעה ההודעה 696E647863686B2E DEE שוב ריסטרט. שוב CHKDSK מגלה בעיות שונות ומנסה לתקן ואז בסוף הוא רושם CHKDSK discovered free space marked as allocated מנסה לעלות WINDOWS REPAIR . מנסה לשחזר אין נקודות שחזור! (למרות שאני תמיד עושה9 מנסה לתקן בעיות STARTUP רשום שלא מצילח לתקן ואז אני מוציא את הדיסק ומנסה לחבר אותו למחשב אחר עם USB (יש לי מתאםן מיוחד) המחשב השני(מ…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש הרדיסק לגיבוי המוזיקה, סרטים, והתמונות שלי. האם עדיף שההרדיסק יהיה בתוך המחשב או מחוצה לו מחובר בUSB או כל חיבור אחר?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-