עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by eyal00,

זה הגיוני?(ראו תמונות) צרבתי את הדיסק על X2 והבדיקה נעשתה על X5. עשיתי משהו לא נכון או שדפקו אותי? תודה [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי מחשב ישן.(AMD-K6-|||/400 Proccesser) אני חיברתי למחשב דיסק קשיח (חיבור IDE) בנפח 40 GB ובו מותקנת מערכת הפעלה WIN 98. כשהמחשב בהתחלה (בחלון של הטסט ממורי) מנסה לזהות את את הכונן הוא לא מזהה לי אותו וכותב שאין שום כונן שמחובר. אני רוצה לציין שהחיבורים בסדר גמור, ושהדיסק הקשיח מחובר כמסטר, ומחובר אליו לסלייו כונן דיסקים... תודה לכל העוזרים!!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. האם הפיוניר 111D מספק או שיש משהו יותר מומלץ

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by natan805,

מינימום 120gb אני מעדיף לקנות מהארץ אבל אם יש הפרש גדול במחיר אז אפשר גם מחו"ל תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. היי יש לי הארד דיסק חיצוני של WD של 500 G. כשאני מנסה להעביר אליו קבצים שגדולים מ-4 G הוא כותב שאין מקום בהארד דיסק, אבל כל מיני קבצים קטנים יותר כן עוברים. זה בטוח משהו בהגדרות. יש למישהו רעיון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by MasterDK,

אז ככה יש לי מחשב יש בו הארד חדש בנפח 80 גיגה אני רוצה לוהסיף עוד הארד דיסק בשביל להתקין עליו לינוקס אבל הבעיה שההארד הזה הוא ישן הוא מפנטיום אחד יש מצב שאם אני יחבר אותו הוא יכול לפגוע בהארד החדש או בחומרה בכלל?? נ.ב. כל החומרה חדשה זה מחשבחדש שקניתי נ.ב.2 שתי ההארדים מתחברים דרך IDE

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. מה המצב חבר'ה ? טוב, קודם כל זה התחיל ביומיים-שלושה האחרונים שכשאני מפעיל את המחשב אני שומע שתי טיקים חלשים ואחריהם אין רעש בכלל בהמשך השימוש במחשב (חייב לציין שזה באמת ממש חלש) ולהערכתי ומנסיוני זה מאחד הדיסקים הקשיחים שלי .. בזמן האחרון, ה - OC שעשיתי למעבד לפני קרוב לשנה כבר התחיל לעשות בעיות ביציבות וכשהייתי מפעיל את המחשב הוא פשוט היה נתקע והייתי צריך להפעיל אותו מחדש ע"י לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ואז לשנות את ההגדרות של ה - OC ואז או שהצלחתי לייצב את ה - OC או שזה שוב קרה ושוב חלילה .. לבסוף, אי אפשר לייצב כבר את ה - OC ליותר מדי זמן ומדי כמה זמן (לפעמים כמה שעות, לפעמים כמה ימים ואפילו כמה שבועות) אני עושה זאת כל פעם מחדש .. אני מבין שהמעבד גם בדרך לטוטל לוס…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by T-Flash,

שלום אז ככה, אמצע עץ זה הממ נו - הקווים האלה שרואים על גזע עץ חתןך, עוד אומרים שכמות הקווים מסמלת את גיל העץ בשנים. מה קשור הדיסק? נתתי דיסק של משחק לחבר, והוא החזיר לי אותו (שמתי לב הרבה זמן אחרי זה, שמתי לב היום) עם ציור של אמצע עץ עליו. כשאתם כבר מבינים למה אני מתכוון , השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה לקווים האלה? חשוב לציין שהדיסק לא מזוהה בשום כונן שניסיתי. למי שבכל זאת לא הבין על מה אני מדבר, העלתי תמונה: טאדהההההה: אני מנחש שהדיסק היה מונח על מנגל חם, או שעברה עליו כמות אדירה של קרינה רדיו-אקטיבית. מה אתם חושבים?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by 00Amir,

הגיעו 2 חמודים כאלה אלי... השאלה כמובן (שוב) - Raid0 או TRIM ? אני רוצה להתקין היום או מחר... תודה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by amir.o,

יש לי הארד דיסק w.d 20 gb הבעיה היא שהביוס לא מזהה אותו בשום מקרה,גם לא במחשב אחר. יש לי עדיין אחריות עליו,אבל החנות שבה קניתי אותו נסגרה. למי אני יכול לפנות,או איך אני יכול לבדוק את הכונן ? תודה מראש על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכם ... עונת המבחנים באוניברסיטה הסתיימה סוף סוף והחלטתי לעשות את כל מה שתכננתי במשך השנה האחרונה .. אחד הדברים כולל מארז חיצוני להארד דיסק, מארז אחד לSATA2 ומארז אחד לIDE ... הSATA2 שלי הוא 250GB והIDE הוא 80GB .. אני צריך שלמארז החיצוני יהיה חיבור USB 2.0 המטרות הן: 1. חיבור כונן פנימי בתור חיצוני למחשב הנייד שלי ... 2. חיבור הארד דיסק למערכת סטריאו ברכב ע"י חיבור USB .. - את המערכת עדיין לא קניתי ואני בודק מערכות, אם למישהו יש הצעות\רעיונות הוא מוזמן\ת לשתף אותי עריכה: אני צריך שלמארז הארד דיסק החיצוני יהיה בולם זעזועים מאחר וזה אחרי הכל יהיה בתוך אוטו ... אפשרות שתהיה בקרת טמפרטורה במארז החיצוני אבל לא חובה ... גם מגירה יכול להיות רעיון טוב כי אז אני …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by kobi_sion,

שלום, צריך המלצה לדיסק 4T של WD לצורך הורדת טורנטים לקחת כחול (אדום או סגול) ואפשר אולי חיבור (קישור ) להסבר על ההבדלים ביניהם בתודה מראש,

14. Started by דובי770,

אני מחפש כונן SSD m.2 500GB עבור המחשב הנייד שלי. תאימות: מדובר במחשב Alienware 15 2015 התומך בכונני m.2 SATA 2280 ופחות (יש במחשב שני סלוטים פנויים וכונן קשיח של 1 טרה). הסיבה שאני מחפש מעל 250GB היא המשחקים של היום יגמרו את ה250 צ'יק-צ'ק. ראיתי בפלונטר את שני הדגמים הבאים: Crucial MX200 500GB m.2 SS Crucial MX200 500GB m.2 DS שניהם ב1362 ש"ח. ההבדל ביניהם הוא האם שבבי הזיכרון הם על שני צידי הכונן (DS=Duel side) או רק על צד אחד שלו (SS=Single side). שאלה 1) האם יש הבדל ביניהם והאם עלי להעדיף את אחד הכוננים על פני משנהו מכיוון שהמחיר הוא אותו מחיר? שאלה 2) האם יש כונן אחר מומלץ במחיר דומה? התקציב שלי בעיקרון הוא 1000-1300 ש"ח, כשהקרושיאל כבר חורג. אין לי בעיה…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום, רציתי להתייעץ איתכם איזה כונן דיסק קשיח חיצוני 3TB כדי לקנות? מבחינת אמינות בעיקר... כונן קשיח חיצוני Western Digital My Book Essential Edition 3000GB WDBACW0030HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=784826 או כונן קשיח חיצוני Seagate 3000GB STCA3000200 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=833370 או דיסק קשיח חיצוני Transcend StoreJet 35T3 TS3TSJ35T3 - נפח 3TB http://ksp.co.il/?uin=17091אני נוטה לכיוון WD בגלל פונקציות של גיבוי אוטמט וכו' אבל מבחינת מהירות כונן העתקה ואמינות אני לא בטוח... שניהם 7200RPM או 5400RMP ? יש יותר טובים מהם אפילו ב4TB? אבל לא מעבר ל 900 שקל אין תמיכה בUSB 3.0 וחיבור רשת זול? תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by kk_kk,

* האם מערך זה תומך במערכת הפעלה xp ו- vista :s05: * האם יש לו השפעה רבה על רמת ביצועי המעבד (למשל e8400) וכמה באחוזים :s05: * האם מהירות הקריאה (ולא הכתיבה) ברייד 5 קרובה לזו של רייד 0 , ומה לגבי מהירות הכתיבה :s05: * איך מערך זה אמור לעשות גיבוי או שיחזור לנתונים שאבדו. האם פעולות השחזור תהיה ברמת חומרה כלומר הוא משחזר מיכנית בלי התערבות מהמשתמש, או צריך לשחזר באמצעות תוכנה שתומכת במערכים אלו - הכוונה לרייד 1 ו- 5 :s05: * כמה ואטים צריך לספק לו , האם 450 ואט מספיק :s05:

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום חברים. קניתי DOK SANDIK ULTRA BACKUP 16 GB ניסתי להעביר איתו תקיה של תמונות בנפח 6 ג'יגה בחלונות 7 וזה מעביר לי במהירות של פחות ממגה לשניה. זה לקח כמה שעות להעביר את זה. לפעמים אני מעתיק מהDOK תקיה למחשב אז הוא עובד במהירות סבירה של 20 מגה לשניה. ה DOK נימצא בפורמט FAT 32 הלוח אם שלי זה GIGABYTE P35. אם זה משנה יש למישהו מושג מה הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by ggg123,

שלום, קניתי מחשב חדש. במחשב יהיו שלושה דיסקים קשיחים: SSD של 250 ג'יגה ועוד שני דיסקים רגילים של 1 טרה כל אחד. רציתי לדעת כיצד מומלץ לחלק את המחיצות במערכת. כרגע מה שאני חושב לעשות: את ה SSD לחלק לשתי מחיצות- מחיצה אחת של בערך 70 ג'יגה שתשמש לווינדוס ועוד קבצי מערכת ומחיצה נוספת של 180 ג'יגה שתשמש לכל ההתקנות. את שני הדיסקים של טרה אני אשאיר כמחיצה אחת כל אחד מהם ועליהם יהיו הנתונים וההורדות. שמעתי על דבר כזה שנקרא RAID שאפשר לעשות עם שני דיסקים קשיחים כדי לשפר את הביצועים. האם זה מומלץ במקרה שלי? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. באיחור "קל" ואופנתי החלטתי לקנות צורב DVD. לצערי בשנה וחצי האחרונים מאז העבודה + לימודים נטשתי קצת את זירת החומרה . בזמני היו ממליצים על LITEON בעיניים עצומות והיום ראיתי ש NEC כובש את הכותרת. אז ככה, התעדכנתי פה בכמה שאפשר, אבל עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה איזה לקנות. (יש פה תר'ד ענקי ורובו מיושן + מיני ת'רדים שקשה לעקוב..) התקציב הוא עד 350 ש"ח. התלהבתי מאופציית ה DVD RAM אז אני רוצה צורב שתומך בה. חשוב לי שיתמוך במירב הפורמטים/מדיות ויהיה אמין בקריאה וכתיבה, מהירויות פחות קריטי. צריך להיות שחור, אין זמן וכוח לצבוע עוד צורב. לא נראה לי ש הLS יהיה פרקטי בקרוב ככה שזה לא ממש משנה. כרגע המועמד שלי הוא: NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - 290 NIS מתחר…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. מה ההבדלים בין שניי סוגיי הפורמטים ? מה עדיף? צריך לפרמט כונן חדש?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by zivler,

אני מעוניין לקנות הארדיסק של 500GB ומיתלבט בין שלושת הסדרות של WD הכחולה עם 16MB זיכרון עולה 285שקל הירוקה עם 32MB זיכרון עולה 290שקל והשחורה עם 32MB זיכרון עולה 355שקל מה ההבדל בין הסדרות?? מה היתקונות/חסרות של כל אחת? מה הכי כדי לקנות ולמה?? ועם בכלל כדי WD?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Moooshe,

אני ממש אוטוטו קונה מחשב חדש ועד עכשיו היה לי בראש שאני הולך על ה- WD 80GB 8MB cache, בגלל כל הביקורות הטובות עליו. היום שמעתי מבעל חנות מחשבים שדיסקים של WD נחשבים (ומוכיחים את עצמם) כלא אמינים שוב ושוב בשנים האחרונות. הוא ציין לטובה את הדגם החדש והמדובר, וסיפר לי שמהסוג הזה אף דיסק לא חזר ובינתיים כולם מרוצים ממנו, אבל כולנו יודעים שדיסק קשיח אי אפשר לשפוט לפי 8 חודשים שהוא על המדף. לעומת זאת, על maxtor שמעתי רק דברים טובים, והמון כאלה. מסתבר שדיסקים של maxtor לא חוזרים כמעט בכלל וכולם מאוד מרוצים מהם, גם בשימוש אקססיבי, וזה מה שאני הולך לעשות... עכשיו השאלות שלי הן כאלה (ובאמת שעשיתי חיפוש לפני כן): 1. האם יש למישהו חוויות רעות עם הדיסק הספציפי של WD? ביקורות טובות על …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by netanel1,

אני רוצה המלצה לכונן קשיח IDE טוב למחשב ישן עד 400 ש"ח, מבחינת נפח, בערך 160GB יהיה סבבה בשבילי.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by RX7,

שאני לא יכול לעשות עם צורב רגיל רק לצרוב דיסקים בנפך ענק של כמה ג'יגה? זהו?

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by MtK,

הי, אני מחפש לרכוש כמה דיסקים מסוג WD Green 2TB. מכירים חנויות שיעשו הנחה לקנייה גדולה ומרוכזת של 5, 10, 20 (ואולי יתר) דיסקים?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים