עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by JohnnyBravo,

אני צריך דיסק קשיח חיצוני נייד,בעיקר לאיכסון.בנפח של 3TB.שיהיה אמין. לגבי מחירים אין לי מושג,כמה שיותר זול. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  2. Samsung 840 Series 2.5'' 250GB SSD ב- 795 ש"ח VS Samsung 840 Pro Series 2.5'' 128GB SSD ב- 695 ש"ח אני בהתלבטות קשה, מה כדאי ? השימושים שלי הם בעיקר: פייסבוק, יוטיוב, אימיילים, חדשות, פורומים, שירים, תוכנות, הורדות ומשחקים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by scheinerman,

שלום, כרגע יש לי הארד דיסק של טרה ואני רוצה להוסיף עוד הארד דיסק של לפחות טרה. לוח האם שלי הוא: GA-P55-USB3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3440#ov אני רוצה הארד דיסק פנימי לא צריך SSD. למישהו יש המלצות? תודה

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  4. Started by Weihenstephan,

שלום לכולם אני מקווה שזה הפורום הנכון. אני רוצה לבנות שרת דיסקים קשיחים אני מעוניין לאחסן בין 8-14 דיסקים קשיחים (3 טרה כל אחד) - SATA2\3 אני לא מעוניין בRAID, אני רוצה שכל דיסק יעבוד בצורה עצמאית לחלוטין ללא מערך יתירות כזה או אחר. אני מחפש מארז (עדיפות למארז שוכב שיוכל לאחסן כמות כזו של דיסקים קשיחים (גם על חשבון מפרצי 5.25) מחפש לוח אם שיכול לספק כמות כזו של חיבורים סאטא או לחילופין להרחיב חיבורים באמצעות PCI מעבד - סביר להניח שאני אלך על משהו מאוד פשוט (דואל קור אפילו יד 2) וזיכרון בין 1- 2 ג'יגה. עדיף שללוח האם יהיה כ. מסך מובנה ואפשרות לחבר WIFI\BT וקורא כ. זיכרון וחיבור LAN 1GBIT אשמח להמלצות תקציב גמיש איזור ה 1000 +\-

• 0 תגובות
    • 984 צפיות
  5. Started by rami052,

קניתי את OCZ Synapse Cache SSD 64GB במכרז באי.ביי באיזה 60$ פשוט הייתה לי תחושה שזה כזה דיל טוב שלא חשבתי מה אני יעשה איתו בידיוק ... חשבתי שאני אתקין עליו ויינדווס ואופיס ואנטי וירוס ועוד כל מיני דברים דחופים , אבל .. רק הויינדווס סתם אותו ... אז מה לעשות איתו , סתם לשים אותו בתור כונן E וכל פעם להתקין עליו משחק אחר ? [אגב, מטרת המחשב היא מישחקים]

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  6. Started by BigShoe,

אהלן חבר'ה, לא מזמן יצא לי להיעזר בחברת תיקוני לוחות PCB של כוננים קשיחים בכדי לסדר את מותו הפתאומי של הכונן הקשיח שלי בנפח 1TB. הכונן היה די חדש, בן פחות מחצי שנה, ובאופן פתאומי נשרף, ככל הנראה מספק כוח אינו תקין. מיד חקרתי ובדקתי, והסקתי שיש דרך לעבור את המאורע הזה בלי הוצאה גדולה ומיותרת מידי וגם אפילו בנוסף לשחזור המידע עצמו, להחזיר את הכונן הקשיח לתפקודו המלא כחדש. כמו שהוזכר, החברה מטפלת בחלק החשמלי של הכונן הקשיח ולא המכני. משמע לוח המעגל האלקטרוני אשר יושב לרוב בצד החיצוני של הכונן הקשיח ומתרגם את שפת המודול לשפת המחשב .. לכן אם מדובר במות פתאומי של כונן קשיח שיכול מאוד להיות שהיה מלווה בריח של שרוף, כאן תוכלו למצוא את הפתרון!! פתרון הבעיה יהיה החלפת רכיב המייצב א…

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  7. Started by or81322,

שלום לכולם. אני מתכנן לבנות nas ביתי שירוץ רוב היום (אולי חוץ מבלילות) בתקציב בינוני יש לי כרגע קצת יותר מ 1TB של חומר, ואני מתכנן לבנות nas שיחזיק 4 כוננים קשיחים. כרגע חשבתי לקנות רק 2 כוננים חדשים בגודל 2TB כל אחד (מבעית חוסר תקציב כרגע) ובעתיד לשדרג ולהוסיף עוד כונן או שניים. חשבתי על הכוננים, Seagate Barracuda 7200.14 2TB , WD 2TB Sata3 Red בנוסף יש לי כרגע כונן WD 1TB Green, שמכיל את כל החומר. לאור מה שפירטתי אני מעוניין לקבל המלצות מה כדאי לקנות (תקציב מוגבל). ועוד כמה שאלות: 1. במידה ואני קונה שני כוננים ושם אותם שמערך RAID1 בתהחלה, האם כשארצה להוסיף עוד כוננים אוכל להחליף למערך RAID 5 מבלי למחוק את התוכן שיש בתוכם? 2. בהתאם לתשובה של השאלה הקודמת, אם כן איזה שיטה…

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  8. Started by 6847761,

שלום, ברשותי הארד דיסק (3 שנים) SAMSUNG_HD502HJ 500 GB 7200 RPM על הארד דיסק רצה מערכת הפעלה WIN 7 64 BIT (לא מחולק למחיצות) יום אחד פתאום הארד דיסק לא עולה ורשום בBIOS את זה: Ultra DMA mode-5 S.M.A.R.T. Capable but Command failed ניסיתי להחליף כבל SATA ולא עזר ואז ניסיתי לחבר את הארד דיסק למחשב אחר, כאשר הארד דיסק פועל ככונן משני (מערכת ההפעלה רצה מכונן אחר) והמחשב קלט ורשם את אותה שורה שרשומה למעלה, אך כאשר זה נכנס למערכת הפעלה הארד דיסק כן פעל והיה אפשר לעבוד עם הקבצים שבתוכו. נ.ב. אני מציין שהאר דיסק כבר קרס פעם אחת לפני כ3 חודשים (פירמטתי אותו והוא עבד עד עכשיו) מה אתם אומרים, יש אפשרות לתקן אותו?

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  9. Started by yakir4u,

יש לי שני כונני HDD 80G שאני לא משתמש בהם אני רוטצה לייצור עליהם RAID0 למערכת הפעלה ולתוכנות ספציפיות אין בינתיים כסף לקנות SSD אז לא להציע לי SSD בבקשה רק איך אני מגדיר אותם שייתנו לי מקס' ביצועים מבחינת גיבוי לא באמת משנה לי כי גם ככה כל הקבצים הקריטיים יהיו מגובים על כוננים אחרים אז זה מיועד רק להגביר את המהירות באופן זמני עד שאני יקנה SSD

• 8 תגובות
    • 783 צפיות
  10. יש לי מחשב נייד בן שנה בערך, אני רוצה לחבר לו ssd שקניתי אתמול של סמסונג ועליו להתקין מחדש windwos 7 שמעתי משהו שאסור לעשות דיפראג לssd כי זה ימחוק את כל הדיסק זה נכון? ויש משהו שאני צריך לשנות בביוס לפני ההתקנה? תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by erbrt,

אני רוצה לאחד שני PARTITONS ל-1 (כוננים D ו F בתמונה), שניהם שייכים לאותו הרד דיסק אבל בעבר אחד מהם היה כונן C. ניסיתי לפרט את כונן F (שהיה פעם C) ללא הצלחה... איך אני עושה את זה בלי לפגוע במה שיש בכונן D? תודה לעוזרים. Uploaded with ImageShack.us

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  12. Started by shahar75,

במחשב מסוים הרצתי unRAID 5 ומותקן בו דיסק WD של 3TB שהנפח שלו זוהה באופן תקין. התקנתי עכשיו Windows server 2012 64bit והכונן מזוהה כ-2TB בלבד. עדכנתי BIOS, התקנתי דרייברים והוא עדיין לא עובר 2TB. הכונן פורמט כ-GPT ועדיין 2TB. מה פספסתי?

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  13. נגמר לי המקום על הפלאפון ואני צריך כרטיס הרחבה לצורכי אחסון תמונות, וידאו ומוזיקה, וגם כתיבה ישירה מאפליקציית המצלמה לכרטיס (בתקווה שזה אפשרי מבחינת המכשיר, עוד לא בדקתי). קראתי קצת ברשת והגעתי למסקנה שאני צריך 32GB Class 10. לגבי הנפח, אני תמיד חושב קדימה יותר, ואני לא רוצה בעתיד להיתקע שוב כי יש לי יותר מדי שירים ותמונות, אני מעדיף לשלם כפול ושיהיה לי יותר מקום. חוץ מזה, הכרטיס ישמש אותי גם להעברת קבצים רנדומליים בין מכשירים (מחשבים, פלאפונים, טאבלטים וכו'). אני מקווה שהגעתי למסקנה הנכונה, אם לא, אני פתוח להכוונה הייתי היום בכמה חנויות בקניון המקומי, כמו Samsung, קרביץ, באג ועוד כמה חנויות גאדג'טים ואלקטרוניקה, וכולן מוכרות אך ורק כרטיסים של Sandisk. קראתי קצת חוו"די…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by roeesnir,

היום יש בלוחות חיבור לMsata. ראיתי את זה: http://www.ebay.com/itm/Crucial-M4-CT256M4SSD3-mSATA-256GB-SATA-III-MLC-Internal-Solid-State-Drive-SSD-/271200596629?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item3f24d0b295 האם יש בזה טעם? זה עדיף על כונן SATA רגיל? ובכלל, מה ההבדל חוץ מהגודל?

• 2 תגובות
    • 863 צפיות
  15. היי יש ברשותי HDD 2.5" שנדפק (יש סקטורים דפוקים). אני רוצה להשתמש בתוכנות מתאימות לצורך שחזור נתונים ממנו. בחברה שלנו עובדים בעיקר עם מחשבים ניידים, כך שאי אפשר לפתוח איזה מחשב ולחבר את הכונן. הפתרון יהיה מארז חיצוני לכונן. האם יהיה הבדל בין מארז שיתחבר עם eSATA לעומת מארז שיתחבר עם USB? (לא מבחינת מהירות, אלא מבחינת תמיכה בביצוע פעולות שהן מעבר לסתם קריאה\כתיבה) האם בכלל תהיה תמיכה בביצוע פעולות כאלו על כונן שמבחינת מערכת ההפעלה עדיין יחשב "חיצוני" ? (האם זהו יהיה המצב גם עם eSATA?) תודה

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  16. Started by Moty_p,

זה אולי שאלה מפגרת שכולם יודעים את התשובה שלה אבל אני לא אז בכל זאת: למה לא מייצרים כונני SSD בגודל 3.5 ככה יש יותר מקום והעלות תיהיה יותר נמוכה... או שלא?

• 6 תגובות
    • 909 צפיות
  17. Started by מניי,

היי, יש לי בבית מערך אחסון שמשמש בעיקר למדיה, תמונות ומסמכים. זהו מחשב מבוסס i5 עם 12GB זכרון. ללוח הזה יש שני חיבורי IDE ושש חיבורי SATA, כולם בשימוש. על ה- IDE מותקנת מערכת הפעלה Solaris ב- Mirror ZFS. 6 דיסקים ה- SATA נמצאים ב- RaidZ (דיסקים של 2TB), נגמר המקום ולכן אני מעוניין להרחיב. הכוונה שלי היא לרכוש דיסקים נוספים (3TB) ולהוסיף אותם ל- pool הקיים, לצורך כך אני צריך בקר SATA נוסף. אשמח להמלצה על בקר SATA בעל 4 עד 6 (רצוי) פורטים פנימיים. אין צורך ביכולות RAID מכיוון שמערכת ההפעלה עושה את זה מצויין. תודה ! מני.

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  18. Started by saarxee,

שלום לכם, יש ברשותי צורב DVD של LG. וכשאני מכניס דיסקים ובזמן הקריאה שלהם יש רעש בלתי נסבל. וכשצורבים דיסקים הרעש אפילו חמור יותר. מה אפשר לעשות? או שהאפשרות היחידה היא להחליף את הכונן?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. ראיתי שהרבה אנשים מציעים כאן את samsung 840 (הזול מביניהם) כSSD טוב. אבל חלק אחר אומר שמהירות הכתיבה שלו נמוכה והוא לא יראה איזשהם שינויים. אז בשביל משחקים, ו- Visual Studio 2010\2012 (קומפילציה של פרויקטים רציניים), איזה SSD כדאי לקחת? תודה.

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by Guy950,

אחרי ששדרגתי לווינדוס 8 שמתי לב שמנהל המשימות עכשיו נותן נתוני ביצועים על כל דבר לחוד. החלטתי לבדוק לגבי הSSD והHDD ומצאתי שאני לא מקבל בכלל נתונים מהHDD וזה למרות שאני משתמש בו עכשיו ומוריד לתוכו בלי בעיה. צירפתי תמונות להמחשב. זה אמור להיות מדאיג?

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  21. אהלן, קניתי לאחרונה SSD של סמסונג (840 הרגיל) בנפח 120 ג'יגה. היום לקחתי את המחשב שלי thinkpad t400. הוצאתי את ההרדיסק הרגיל ובמקומו שמתי את ה SSD ועשיתי התקנה נקיה של win 7 pro 64. ההתקנה עברה בלי בעיות אבל לאחריה לא ניתן להשתמש במחשב כי כל כמה דקות המחשב פשוט נכבה. אין מסך כחול, אין בעליה אח"כ שום הודעת שגיאה. פשוט נסגר לבד ללא התרעה. לא הותקנו שום תוכנות וההגדרה בביוס היא AHCI. משום מה נראה שבמצב safe mode לא הייתה את הבעיה הזו. ניסיתי להתקין כמה שיותר דריברים אבל אי אפשר לעשות את זה כמו שצריך בSM וויתרתי על העניין. עכשיו ניסיתי להתקין win 8 pro 64 אבל פה הוא בכלל לא נתן לי להתקין אלא מראש אמר שיש שגיאה. התקנת win 7 pro 32 הסתיימה עם אותן תוצאות כמו ב64 ביט בכך שהמחשב…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Symbore,

אבי משתמש במחשב בעיקר לאינטרנט (הרבה, הרבה,הרבה חלונות פתוחים בו זמנית) ,אופיס וסרטים (1080p) חשוב לציין שבזמן הפעילות, הכל עובד מצוין ובאופן כללי, אין האטה (אני מתחזק את המחשב) בקרוב, אני עושה לו פורמט וחשבתי שאולי כדאי להתקין לו ssd בשביל שיפור מהירויות. האם ישנו צורך לשימוש כזה ssd? האם התקנת וינדוס ותוכנות נעשית בצורה רגילה, משמע אין הבדל בין התקנת תוכנות על ssd או hard drive?

• 6 תגובות
    • 991 צפיות
  23. Started by עובד,

קיבלתי מארה"ב כונן WD לפני כמה ימים הוא התחיל לעשות בעיות, גם מערכת ההפעלה וגם הלוח אם דיווחו על תקלה בו. האם יש אפשרות לממש אחריות מול היבואן בארץ או שצריך לשלוח חזרה לארה"ב? (מצורפת תמונה של בדיקה ב HD Tune).

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  24. Started by omery000,

אני שוקל אם לגבות את הכונן קשיח שלי (WD 1TB) ורציתי לדעת מה מומלץ יותר, לגבות את הכונן בענן דרך האינטרנט או לגבות אותו בכונן פיזי פנימי במחשב. לשם השוואה כונן פיזי עולה בערך 350 ש"ח וגיבוי לשנה ללא הגבלה ב-JustCluod עולה 130 ש"ח. תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  25. יש לי יותר נכון היה לי דיסק קשיח של WD 500AAKS אחרי ניקוי אבק במחשב והפעלתו מחדש ההרדיסק לא מזוהה לא במערכת ולא בביוס ניסיתי להחליף כבלים ניסיתי לשים אותו במחשב אחר שום דבר לא עזר. השאלה שלי היא איך אני יחזור לשחזר ממנו את הקבצים שהיו בכונן הקבצים העיקריים זה קצת תמונות ובעיקר 70GB שירים שנאספו במשך כמה שנים טובות שפה הקטע המטריד כי זה קרה לי כבר בעבר עם כונן אחר והרמתי ידיים הפעם אני חייב אבל חייב להחזיר את המידע שבתוכו בדרך כלשהי אשמח לעצות לשחזור

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים