אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
בניתי מפרט חדש וכעת גיליתי שהארד דיסק שבחרתי הוא במהירות נמוכה ממה שיש לי במחשב בן 5 שנים. כשחיפשתי כונן 3 TB במהירות 7200 המחיר היה בשמיים. 2 TB ע7200 ולה מאה שקל יותר מה 3 TB במהירות 5400. למי שיציץ במפרט יכול לראות שיהיה לי כונן SSD , יחד עם זאת הייתי מעוניין לדעת האם כדאי לי להשקיע בכונן עם 7200 RPM. האם יש המלצה לכונן במהירות 7200 ב TMS במחיר סביר? תודה
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מנסה להתקין Windows Xp על מחשב ישן הבעיה שאני נתקל בה היא שהדיסק לא מזהה Hard Disk מחובר . בעליה של המחשב אני רואה שהוא כן מזהה את הדיסק ... הדיסק מסוג Westren Digital WD400 . מאיפה אני יכול להוריד דרייברים ?
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
http://ksp.co.il/?select=.1033..146.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14548&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 זה עולה 360 http://ksp.co.il/?select=.1033..146.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15850&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 וזה עולה 385 מה ההבדל ביניהם? ואיזה עדיף?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם. המחשב הנייד שלי עשה את שלו והלך לעולמו. הוצאתי את הכונן דיסקים שלו במטרה להפוך אותו לכונן CD למחשב הנייח או לכונן CD נייד . אחרי הפריוק של הכונן ראיתי חיבור שאני לא מכיר.(כונן DVD צורב סטנדרטי של LG). השאלה שלי איזה כבל/מתאם אני צריך? תודה מראש לכם.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם יש איזו שהיא דרך להפוך את ה-SanDisk Ultra 8GB שלי לקריאה בלבד, על מנת שאוכל להכניס אותו למחשבים ציבוריים שעלולים להכיל וירוס, מבלי שהוא ידביק אותו? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 998 צפיות
-
-
בוקר טוב ושבוע טוב! יש לי לוח עם ציפסט z77 ועלה לי הרעיון לעשות raid 0 1 יש לי שתי כוננים של samsung 840 120gb וכונן רגיל של 500gb השאלה האם זה אפשרי לעשות מערך כזה שבו הכוננם הרגיל שיתפקד כ raid 1 ושתי הכונני הsdd כ raid0? שאלה שניה! הSata 3 תומך עד 600mb ומקסימום מהירות קריאה של הssd שלי הוא 540mb האם היה שינוי אם בכלל בraid 0 או שכל חיבור נותן 600mb לחוד הייתי שמח לקבל מבחני ביצועים תודה רבה לעונים..
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי המתנה ארוכה מאוד, התוכנת caching החדשה של ROMEX עושה הופעת בכורה בגרסת בטא preview. עם כל התכונות הקודמות + persistent L2 cache ועוד... התוצאות(על פי דיווחי משתמשים בפורום שלהם) מעולות. ונראה שהתוכנה אוכלת את שאר תוכנות הSSD caching הקיימות בשוק. להתקין או לא להתקין? מדובר בגרסת בטא preview ראשונה, ובאופן טבעי בגלל שנעשו יחסית מעט בדיקות שטח יש בה סיכון. אלה אם כן הכונן/מידע לו אתם עושים CACHE מגובה ויש לכם את היכולת לשחזר את המצב בקלות, עדיף לחכות עד שתצא גירסה בשלה יותר. לינק לתוכנה: http://www.romexsoftware.com/download/preview/PrimoCache.Setup.zip למה באמצעי אחסון ולא בתוכנה? מאותה הסיבה שדריוור לכרטיס גראפי נמצא בפורום כרטיסי מסך ולא בפורום תוכנה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מהאחרונים שעדיין צורבים על תקליטורי DVD. רציתי לברר איך התקליטורים של RITEK, אני יודע שפעם בזמנו הם היו מעולים ויותר טובים מעל המותגי מדבקה שהיו נמכרים בארץ, אני אפילו זוכר ש SILVER LINE השתמשו בתקליטורים של RITEK. איך הם היום? אני רוצה לרכוש כמות, אני מגבה עליהם חומר שהוא חשוב יחסית.
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בהמשך לדיון שפתחתי פה והבנתי שיש לי בעיה בהארדיסק חדש שקניתי לפני פחות מ3 חודשים רציתי לשאול האם ישנה תמיכה רישמית לכונן מסוג היטצ'י בארץ? אומנם החברה שמננה קניתי (OWC) מוכנה להחליף לי את הכונן באחד חדש בחינם אך עם הקנייה קיבלתי גם 3 שנים אחריות על הכונן. האם יש מישהו שנותן את השירות הזה בארץ? שכחתי לציין גם שהלילה הכונן התחיל לעשות טיקים אז ישר כיביתי את המחשב. הכונן הוא מסוג HGST HTS541010A9E680 אם זה משנה. תודה רבה !
-
- 5 תגובות
- 825 צפיות
-
-
כותרת^^ תודה לעוזרים!
-
- 19 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני מקבל תוצאה נמוכה עם כונן Samsung SSD 840 256GB. להלן המפרט של המחשב: מעבד: Intel Haswell Core I5 4570 לוח אם: GA-H87-D3H זיכרון: Crucial 16GB TRIM פועל ולמרות זאת אני מקבל תוצאה נמוכה. מה עוד אפשר לעשות כדי לשפר את הביצועים של הכונן?
-
- 6 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש. במחשב יהיו שלושה דיסקים קשיחים: SSD של 250 ג'יגה ועוד שני דיסקים רגילים של 1 טרה כל אחד. רציתי לדעת כיצד מומלץ לחלק את המחיצות במערכת. כרגע מה שאני חושב לעשות: את ה SSD לחלק לשתי מחיצות- מחיצה אחת של בערך 70 ג'יגה שתשמש לווינדוס ועוד קבצי מערכת ומחיצה נוספת של 180 ג'יגה שתשמש לכל ההתקנות. את שני הדיסקים של טרה אני אשאיר כמחיצה אחת כל אחד מהם ועליהם יהיו הנתונים וההורדות. שמעתי על דבר כזה שנקרא RAID שאפשר לעשות עם שני דיסקים קשיחים כדי לשפר את הביצועים. האם זה מומלץ במקרה שלי? תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אח שלי טס לארה"ב בזמן הקרוב, מישהו יכול להמלית לי על SSD טוב עד 500 שקל בערך? (עדיף 120GB או 250 אם נכנס ) תודה
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
במחשב שקונה יש לי עכשו SSD עם נפח נחמד 256 ג'גה של סמסונג ה 840 PRO הוא גם כמובן שקט לחלוטין שזה מאוד נחמד וגם סופר חסכני בחשמל וכאלו, והכי חשוב - סופר מהיר! השאלה האם להוסיף למחשב גם כונן קשיח רגיל? לרוב את השירים/סרטים וכאלו אני שומר בכונן חיצוני USB3 במילא. אבל מצד שני, אולי כרגע 256 נראה לי גדול, ופתאום ארצה לשים הרבה משחקים ולא יודע מה ויגמר המקום מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אז ככה בהמחשב שלי יש לי 4 דיסקים קשיחים: אחד של 1tb מחובר ישירות למחשב עוד אחד של 150 גיגה (ישן)מחובר ישירות למחשב (עם חשמל של הלוח הכוונה) עוד אחד 232 גיגה מחובר למחשב ישירות עוד אחד חיצוני של 1tb . הבעיה היא שהבאתי עוד אחד בנוסף לכל של 1tb חיצוני..ברגע שאני מחבר אותו הנורה שלו נדלקת והמחשב מזהה אותו..אבל הוא לא נמצא ברשימת הכוננים..מה שכן..שאני מנתק את כל הכוננים החיצוניים אחד אחד הם עולים בנפרד..חבר שלי אמר לי כנראה זה יכול להיות בספק..או בלוח..אשמח לעצות אני עובד עצות..תודה אביב !! מה שכן נסיתי לבדוק את עניין האות של הכונן..הוא לא מופיע בכלל..ד"א מדובר בדיסק קשיח חדש מהניילון..וכמו שאמרתי בנפרד הם עולים אבל לא ביחד \:..יש מצב שזה איזשהי מגבלה או עומס?? תודה !!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין primary ל logical
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי היום את המחשב החדש שקניתי. כחלק מהמפרט קניתי כונן ssd של סמסונג דגם 840. המחשב ללא מערכת הפעלה והבנתי שאני צריך לשנות משהו בbios לפני שאני מתקין את המערכת הפעלה על כונן הssd. בbios זה מוגדר על smart auto. אבל יש לי עוד 2 אפשרויות של auto ושל enable. במה אני צריך לבחור? מדובר בלוח אם דגם ga-b85m-d3h. והאם יש עוד משהו שצריך לעשות חוץ מזה?
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום, מה הזיכרון פלאש הכי גדול שיש לחברת סאנדיסק והאם הם אכן המומלצים ביותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
הי, מעוניין לקנות היום כונן SSD של 120 GB . את שני הכוננים מצאתי באותו מחיר . לפי מה שהבנתי - הסמסונג - יותר איטי אבל יותר אמין. OCZ - הרבה הרבה יותר מהיר (במהירות כתיבה במיוחד) , פחות אמין. חשוב לציין שאת הכונן לא ארכוש בארץ ולכן אין מצב להתעסקות מיותרת עם אחריות . הדגם המלא של הסמסונג: Samsung 840 Series 2.5 inch 120GB SATA III internal Solid State Drive (SSD) MZ-7TD120BW הדגם של ה OCZ : OCZ VTX3-25SAT3-120G Vertex 3 Solid State Drive - 120GB, 2.5", SATA III נשאלת השאלה - האם ה OCZ הזה אמין ? המהירות קריאה / כתיבה שלו בהרבה יותר מהירה ולכן זה השיקול היחיד. תודה.
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אלה לגבי כונן slot load.השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין את הכונן אנכית? למי שלא יודע זה כונן ללא מגירה.
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
בביוס יש לי 3 קשיחים וקומפקט שמחוברים כולם בסאטה 2 (עכשיו היה לי רייד 0 בחלונות 8) ולספק בשני כבלים עם שלוש יציאות ישנות יותר הבעיה היא: שקשיח היטצ'י לא מתחבר (הוא הכי ישן בקשיחים) בחלונות 8: כשבמחשב דלוק שיחקתי על הכבלים הסאטה והחשמל חוץ מהכונן שבוא מערכת ההפעלה ופעמים יש רק קשיח דבל יו די ולפעמים לא. אין ההיטצ'י בכלל לא מופיעה בניהול הוא מופיעה לפעמים בלוח הבקרה של הרייד 0 כלא מחובר טוב או כמחובר כשהדבל יו די לא מזוהה בניהול (דרך עגב יש לי עם גם אינטל שבוא מערכת ההפעלה חלונות 8 וכתוב לי שיותר אחוז תפוס בניטצ'י 0.83% בחצי טרה ודבל יו די 0.34% בטרה בדבל יו די יש לי את השולחן עבודה וכל המשתמש עם כל האלבומים של מוסיקה בוו.מ.א. ותמונות מטיול בחו''ל בטיף, ועוד)
-
- 2 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היי! ראיתי בחנות המלצות על SSD128GB של SAN DISK אמרו לי שם שזה מהירות קריאה 450+ וגם הכתיבה זהה 450+ אני רוצה לקנות SSD ולא יודע מה לבחור ? אשמח לעזרה בנושא. תומר.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה אני לא מצליח להסתדר ונגמר לי המקום ב WD 160G הזקן שלי (בן 7, כבוד). בינתיים אין תכניות להוציאו לפנסיה למרות כל החסרונות שלו והמוזרויות שלו. ולכן החלטתי להוסיף צעיר עם הרבה מוטיבציה ושטח אחסון. עד כאן עם ההתבדחות, ואעבור לתכלס. הבחירה היא בין 2 הבאים: Western Digital Caviar Black 2000GB WD2002FAEX או Seagate SATA 3TB 3000GB ST3000DM001ea כרגע ההבדל של 2/3T זה לא מה שיקבע אם הוא ראוי או לא. הביצועים מעניינים אותי אך הם לא יקבעו את המנצח. מה שיקבע זה האמינות/יחס כספי. עד כמה שבדקתי, WD בדגם של Caviar Black מציעים עד 5 שנות אחריות. לעומת Seagate שמוכנים לתת עד שנתיים. על אף כל זאת אני ראיתי המלצות בפורום זה דווקא על Seagete. השאלה היא למה? בגלל החיסכון נטו או בגלל…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! היום נקרעה לי הגומייה בdvd/r והוא לא נכנס. עכשיו אני צריך לקנות חדש. אני צריך המלצה לכונן חדש במחיר זול ושיהיה חיצוני (חשוב). השימושים שלי הם כלליים ולא ספציפיים. האם סביר שעוד מעט כבר לא ימכרו דברים לdvd וכדאי לי לקנות בלו ריי? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
קניתי היום הארד דיסק 2 טרה בייט . כרגע המחשב לא מצליך לזהות. גם בביוס לא מראה.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-