עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. תמיד ישנה את התופעה שמשתמשים מתלוננים על דיסקים קשיחים כאלה או אחרים, היום מופיעה כתבה ב Hwzone, "סוףסוף מתחרה ראוי ל-WD בשוק ההארדיסקים ?" ושם כתוב שהסידרה של WD SE עם ה 8Mb buffer, היא אמינה?! אבל שוב....תמיד יש יוצאי דופן....לי יש בשרת שני דיסקים WD 80JB 8Mb שעובדים ב RAID-1, וכבר פעמיים התרסק לי אחד מהם, דבר שדרש החלפה!!! (הדיסק משמיע רעש של פולס התחלתי או משהו כזה ואומר שלום יפה!) זה מבלי להתייחס ל - 3 דיסקים של WD בנפח של 60 שהייתי צריך לטפל בהם השבוע......(קריסה בלתי מובנת?! שיחזור וכדומה...) רציתי לשאול משתמשים שיש להם דיסקים של Seagate בנפחים של 40,60,80 ויותר לפרק זמן ארוך יותר משנה, שהדיסק אצלהם עבד שעות נוספות וחווה עבודה אינטנסיבית.....תקלות? בעיות?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אולי צריך דיסקט מיוחד לפורמט של NTFS ? ועוד שאלה קטנה שענו עליה אבל לא הצלחתי למצוא את הת'רד : בכונן D התוכנות/משחקים/שירים וכד' תופסים 10 גיגה וכשאני עושה PROPORTIES המחשב מראה שתפוסים 20 גיגה וב C זה מראה לי 3 גיגה כשבאמת הכל שם תופס 2 גיגה ... תודה מראש !

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום אני מברר עבור חבר כונן SSD חיצוני בגודל 250 חשבתי על samsung evo 850 (קניתי לי כזה. טרם הגיע) אבל אני לא מכיר מארזים מומלצים הוא מחפש עם חיבור USB3 מטרה מערכת הפעלה plug and play תקציב 700 שקל (עדיפות לרכישה באזור המרכז)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. Started by GMTK,

חברים אשמח לעזרה. אני לא מצליח להכניס קבציץ מסוג FHD 1080P לכונן או כל משהוא שהוא רזלוציה גבוהה רשום לי הקובץ גדול מידי. סוג הכונן: WD 2T wdbaau0020hbk-01 מה אני יכול לעשות שהוא כן יכניס תקבצים תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. היי, אני מחפש DOK בנפח בינוני, משהו כמו 8 גיגה, אין לי צורך ב-16\32, זה סתם יקר ולא יתן לי כלום. אבל הכי חשוב זה שיהיה לו כפתור שנועל לגמרי את הכתיבה (גם מתוכנות שעולות בבוט, לא רק הוינדוס וכו', לגמרי שלא יוכלו לכתוב בו). היה לי את זה בכל מיני DOKים קודמים, אבל משום מה בכל הסאנדיסקים הנוכחיים שלי אין את זה וזה ממש מפריע לי. תודה רבה!

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. הסתבכתי ... ברשותי לוח אם של אינטל מדגם - d915pgn , התקנתי היום HD חדש שעליו אני אתקין את WIN7 אך יש הודעה "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information" - יש לציין שלמרות ההודעה ניתן לראות בהתקנה את 2 המחיצות!, חיפשתי באתר של אינטל דרייברים של הלוח אם שלי (חשבתי כנראה צריך דריברים לSATA) ומשום מה ראיתי הודעה שבזמן הקרוב הם לא מתכוונים להוציא (או גם לא יוציאו) דרייבר ללוח אם שיתאים ל WIN 7 , מה זה אומר ? נדפקתי ? זה ההארדיסק : WD3200AAKS אשמח לעיצות אגב ניסיתי לשנות בלוח אם ב ata/ide configuration והאפשרויות שיש לי הן : disabled , legacy , enhanced ברגיל זה היה על enhanced וש…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Liran_a,

יש לי לוח אם P35-DS3L. לוח דיי ישן עם חיבור SATA לדיסק קשיח. המחשב כרגע מתקשה לעשות POST. בטעינה של Windows הנורה של הדיסק קשיח מראה שהוא עובד כל הזמן. גם במצב idle, הארד דיסק עובד קשה. כדי לשלול וירוס התקנתי מחדש את המערכת, ביצעתי בדיקת מאמץ למעבד ולזכרונות. (למרות שעקב הנורה המעידה על עבודת הארדיסק, ברור שמדובר בדיסק) אני מעוניין לקנות את הכונן שהומלץ בפורום: Seagate Barracuda 7200.14 1TB ST1000DM003 אך רשום שהוא SATA 3. האם הוא יתאים ? האם הכונן יתמוך לאחור ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by ynets14,

יש לי מערך של raid 0 עם ssd של kingston v300 120gb , עובד מצוין. לאחרונה שמתי לב שאני מחבר hdd 500GB WD BLUE לצורך גיבוי יש האטה משמעותית ניסיתי להריץ את המערכת בלי הHDD והמהירות חוזרת למצב הרגיל.. מדוע זה קורה ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום יש לי כבר שנים מארז ישן לשני דיסקים שיודע לעשות ביניהם JBOD ואני משתמש בזה לגיבוי המחשב שלי. אלא שהחיבור שלו הוא USB 2 והזמנים שזה לוקח נעשו לא הגיוניים (יותר מחמש שעות גיבוי מלא, כשעה וחצי גיבוי אינקרמנטלי). אז החלטתי לשדרג ל-USB 3 והתחלתי לחפש. עכשיו, ראיתי שישנם שני פתרונות. האחד הוא מארז דומה למה שהיה לי רק שתומך ב-USB 3 ואלו עולים בסביבות 500 שקל לכל הפחות (באיביי ניתן להשיג גם באזור 350). מצד שני יש כאלו תחנות עגינה לשני דיסקים כדוגמת זו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=3UBT6 יש עוד הרבה יצרנים ווריאציות של המוצר הזה, כשבחלק מהמקומות קוראים לו disk copier. לא ברור לי האם כשמחברים את זה למחשב הוא רואה את שני הדיסקים כדיסק אחד גדול (כמו ה-JBOD שלי) או שי…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום... יש לי את הלאפטופ הבא: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2952 עכשיו יש לי כונן dvd שאני לא משתמש בו, ואני יודע שאפשר להחליף אותו ב ssd. עכשיו הנה השאלות: איך אני יודע איזהsata יש לי במחשב? איך אני מתאם אותו לssd? האם יש גדלים של כונני SSD או שכולם 2.5 אינץ? איך אני יודע שזה יכנס למחשב? איזה SSD בגודל 500ג'יגה הייתם ממליצים, ואיזה ב250? (לא כל כך יודע הפרשי מחירים) האם הייתם ממליצים לקנות דרך אמאזון ולשלוח, או לקנות בארץ? האם שמעבדה תתקין לי אותו במקום הכונן? או שזה מספיק בסיסי שנוב כמוני יוכל לעשות את זה? תודה רבה לכם!

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם, אני מחפש את הפתרון המשתלם ביותר לבעיית האחסון שלי ואשמח לשמוע את ההצעות שלכם. נתחיל במה שיש עכשיו: שני מחשבים: מחשב א' - המחשב הראשי: 3 כוננים כחולים של 1TB עם RAID 5 ללא בקר יעודי (...) מחשב ב' - HTPC ושרת גיבוי: כונן שחור של 1TB וכונן ירוק של 2TB. הבעיה: אני צלם חובב ויש לי כבר כ 1.5TB של תמונות שאני לא רוצה למחוק (קבצי RAW גדולים ומכאן הנפח הגדול). אני רוצה להגדיל את נפח האחסון ולא רוצה לוותר על הביטחון שנותן לי הרייד. האפשרויות העומדות לפני הם כאלה: א: לקנות עוד כונן של 1TB ולהוסיף ל RAID יתרונות: זול חסרונות: מוסיף רק 1TB 4 כוננים ב RAID 5 בלי בקר ייעודי לא נשמע לי טוב... ב: לקנות 2 כוננים של 4TB ולהפעיל RAID 1 יתרונות: מגדיל את הנפח ב 2TB RAID 1…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, יש לי הארד דיסק חיצוני של IOMEGA 1.5TB יש אפשרות להתשמש בו כהארד דיסק פנימי? החיבורים לSATA ומולקס קיימים בכלל בחיצוני?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מבקש המלצה על דיסק פנימי של 2TB , אין לי שום דרישה מיוחדת ממנו , צריך משהו פשוט ואמין. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם בעיה שנתקלתי בה בזמן האחרון בעקבות התחלת צריבת דיסקים צרובים של די וי די כל דיסק של די וי די צרוב ששמתי עליו סרטים או כל מידע אחר (צרבתי עם נרו ובסוף הצריבה סגרתי את הדיסק) פשוט המערכת הפעלה שלי שהיא XP PRO עם שפה מותקנת עליו עברית... פשוט המערכת הפעלה לא מצליחה לראות את הדיסק כאילו הוא ריק. יש לציין שהדיסק תקין ו ה די וי די בסלון קורא אותו ללא כל בעיות וכן אצל הלפטופ של חברה שלי ששם יש לה גם מערכת הפעלה XP היא רואה את תכולת הדיסק כרגיל מה אני עושה?? למה אצלי המערכת לא מזהה את הדיסק ומה שיש בו ואיך אני מתקן זאת בתודה אסף

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Oranl,

היי, כונן היטאצ'י שכנראה החליט להפסיק לתפקד לא עולה במחשב וגם מחשב חיצוני לא מזהה אותו. יש איזושהי אפשרות לגבות את המידע שעליו איכשהו? שמעתי משהו עם בקר חיצוני...? אשמח לעזרה.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by dbx22,

שלום! הגיע הזמן שאני יקנה צורב דיוידי. חשבתי על ההבאים. השיקולים שלי הם כאלה: שיתן תמורה טובה למחיר, שיהיה אמין, ושיקרא מדיות זולות ויכתוב עליהם בלי בעיה. אם הצורבים שרשמתי לא טובים אז תגידו איזה יותר טובים. הזה: 1. PIONEER 1O7 DVD±R x8 2. LG 4082B DVD±R x8 3. NEC 2510A DVD±R Double Layer 4. Sony DVD±R DWU18A אה ועוד שאלה: איזה דיסקים כדאי לקנות? הפלוס או המינוס? שמתי לב שהפלוס יקר יותר, למה? תודה!

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by simpleuser,

אני מעוניין לקנות הארד-דיסק נוסף לזה שיש לי כעת. השימוש שלו יהיה בעיקר על המחשב, אבל אני כן מעוניין להעביר אותו בין מחשבים מדי פעם (נגיד פעם בחודש). שאלה נוספת היא אם יש הבדלי מהירות ביניהם... עזרה בבקשה ???

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by amir213032,

שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום. אני משתמש במתאם, והמגעים לא משהו. חושש לשרוף את הכונן, או משהו כזה. האם אפשר לרכוש בארץ כבל [שנאי?] חלופי? במידה וכן, איך קוראים לכבל זה, ומהיכן ניתן לרכוש? תודה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי קניתי את ההרד דיסק(ההרד דיסק צריך להגיע שבוע הבא) עכשיו שמעתי שFDISK לא מחלק טוב כוננים בעלי נפח גדול ורציתי לדעת אם זה נכון ואם כן אם איזה תוכנה לבנות את המחיצות תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Trol,

דיסק קשיח חיצוני: Maxtor OneTouch4 500GB מערכת הפעלה: Windows XP Pro זו בעיה שלא הייתה, פתאום זה התחיל, אני מחבר את הדיסק הקשיח הוא רושם למטה בבועה "אירעה בעיה במהלך ההתקנה..." לפני זה, פשוט הייתי מחבר וזה היה מזהה לבד את הכונן ופותח אוטומטית.. אני צריך דרייבר? תודה לעוזרים..

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by CrashZone,

היי, ראיתי שיצא בפנדס כונן שהוא SATA 2 ויש לי כמה שאלות. 1) יש עוד כוננים כאלה? 2) מתי הם יצאו? 3) האם יש תוספת ביצועים רציתי?אפשר בנצ'ים?חומר קריאה? הכונן - http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10083 תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by DXT,

האם זה Seagate Barracude IV? כי לפי הקישור שבפנדה זה III אבל לפי הרשימת מוצרים של סיגייט, זה IV... אני משער שזה IV, נכון? והם כדאי לי לקנות אותו (אני צריך את ה 40GB הכי מהיר ואמין שאפשר)? מה עם המקסטור?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by alergic,

http://www.ebay.com/itm/Crucial-MX100-512GB-2-5-inch-SATA3-Internal-Solid-State-Drive-MLC-/131400625140?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item1e98166bf4 http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Samsung-840-EVO-Series-500GB-2-5-SATA-3-Solid-State-Drive-MZ-7TE500-/271737207679?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item3f44ccbb7f

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.