עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by pure perfection,

מה קורה ?? התקנתי במחשב שלי דיסק קשיח משומש שהיה לחבר שלי , אבל אני רואה שהוא איטי מאוד העברת המידע אליו מהכונן הראשי מאוד איטית , עשיתי בדיקה עם HD TUNE ומצא הרבה סקטורים פגומים : HD Tune Pro: WDC WD5000AAKS-00V1A0 Error Scan Scanned data : 461 gB Damaged Blocks : 8.0 % Elapsed Time : 1:30:25 1 Error at 21823 MB (LBA 44695094) 2 Error at 21823 MB (LBA 44695222) 3 Error at 21823 MB (LBA 44695350) 4 Error at 21823 MB (LBA 44695478) 5 Error at 21824 MB (LBA 44695606) 6 Error at 21824 MB (LBA 44695862) 7 Error at 21824 MB (LBA 44695990) 8 Error at 21824 MB (LBA 44696118) 9 Error at 21824 MB (LBA 44696246) 10 Error at 21824 MB (LBA 44696374) 11 Error at 21824 MB (LBA 446965…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי NEC3500 חדש והוא תומך בצריבת DVD עד 8.5GB, אני יודע שדיסק רגיל מגיע ל4.5GB... האם יש דיסקים מיוחדים לצריבה דו שכבתית ? והאם צריכים כונני DVD מיוחדים בשביל לקרוא אותם ? הנושא של צורבי DVD וכל מה שמסביב דיי חדש לי תודה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Holy,

בעיקרון Maxtor 120GB SATA חדש חנדנד וכשונא NTFS רציתי לעשות אותו FAT32 (הישן והטוב) השאלה איך עושים את זה FDISK יודע לעבוד עם SATA? יש דגך לגרום לוינדוס לפרמט הרדיסק גדול מ-30 גיגה ב-FAT32?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by AmitDanan,

החלטתי להוסיף דיסק פנימי נוסף למערכת שלי רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר? אני חושב להוסיף דיסק קשיח של WD 2TB, כרגע יש לי WD 500GB שעליו מותקנת מערכת הפעלה.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by tiger2014,

שלום יש לי דיסק SAMSUNG EVO 840 120 GB יום אחד יש לי 77 גיגה פנוי ויום אחרי אני נותר עם 72 גיגה שמתוכם אפשר לנצל 68.8 גיגה הSSD מוגדר כמצב rapid ובachi וגם הtrim פועל יש לציין שלא הגדרתי over provisiohing מה ניתן לעשות? כול התיקיות ב c שוקלות ביחד כ 30 גיגה ועוד 10 גיגה אין לי מושג לאן נעלמו לא התקנתי תוכנות שנעלם המקום עוד דבר מוזר לוקח לביוס פתאום לעלות 19 שניות במקום 5.8 במצב הרגיל עדכון הצלחתי לפתור את בעיית העלייה זה היה בגלל USB שלא זוהה כנראה עקב סיסטם רסטור ע"י הסרה והתקנת הדרייבר הווינדוס עולה כעת ב 5 שניות

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אני לא יודע אם בכלל קיים דבר כזה.... אבל יש הארד דיסק נייד שלא צריך שנאי שיש לו גם ESATA וגם USB3 ? במידה ואין...אני אשמח להמלצה לדיסק קשיח USB 3.0 ללא מתח חיצוני והכי חשוב - מהיר....יש חיה מהירה כזאת ? (כמה מהיר ? כמה שיותר !)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום, לאחרונה היו לי כל מיני תקלות מוזרות במחשב, המחשב היה נתקע, זמני תגובה ארוכים. החלטתי להתקין מחדש מערכת הפעלה. לאחר שההתקנה בוצעה, הורדתי HD TUNE לבדוק את ביצועי כונן ה SSD וקבלתי התראה על טמפרטורה גבוהה של 128 מעלות הכונן ממוקם בין הדיסקים הקשיחים הרגילים שהם נמצאים בטמפרטורה של 41-49 מעלות. מדובר בכונן OCZ AGILITY 3 60G יש עוד תוכנה שאני יוכל לאמת את הטמפרטורה הזאת? הכונן דפוק ולממש אחריות? ישמח לשמוע חוות דעת מצורף תמונה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אוקיי אני אנסה פה לקבל עזרה יש לי את הNAS הזה px6-300d Lenovoemc { קניתי אותו חדש לפרוייקט שלא יצא לפועל וניתקעתי עם ציוד, אז חשבתי במקום שזה ישב סתם אני ינצל את זה} בכל מקרה. אני רוצה לחבר את זה לרשת שלי. ולהפוך את זה למקום גיבויים שלי . זאת אומרת . שאני יוכל לגשת לNAS מכול מקום בעולם על ידי כתובת IP להקיש סיסמה. למשוך מהNAS ולהעביר מהNAS ולשנות קבצים הרעיון הוא כזה. יש לי מקום ל6 ארדסקים אני רוצה להקצות 2 ארדסקים לאבא שלי ששם הוא ישמור בתור גיבוי את התמונות והסרטים של המשפחה.. יש לו קרוב ל8 טרה קבצים 1 גיבוי והשני מגבה את הגיבוי 2 כוננים בשבילי . ששם יהיה כל הקבצים . תוכנות . תמונות . מסמכים. כונן אחד בעל גישה שלכל מי שאני יתן את הכתובת IP וסיסמה . יכול…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Sting,

יש לי ארד-דיסק של מקסטור 80 +8 מגה קאש חדש פחות משנה, הארד-דיסק מחולק לשני מחיצות 10 - מערכת הפעלה ותוכנות 70 - משחקים , תוכנות , סרטים , שירים , מסמכים חשובים ועוד היום פתאום לאחר שאחותי אמרה לי שהיה מסך כחול והמחשב נכבה , מאז המחשב לא מזהה את המחיצה השנייה בארד-דיסק ניסתי לעשות כל מיני בדיקות ולנסות לעשות לו dir מהדוס אבל שום דבר לא עובד יש עוד דרך כלשהיא לשחזר את המידע (אל תגידו לי יש אחריות כי זה רק חצי נחמה) ? יש לי שם מלא דברים חשובים ואני לא מדבר על דברים שאפשר להוריד שוב אלה על מלא מסמכים ואתר אינטרנט שבניתי... :'( תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Shpitz316,

שלום, אני מתלבט לגבי קנית דיסק קשיח של WD מחו"ל (כי הדגם הספציפי לא נמצא במלאי בארץ). ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי תוקף האחריות כי ידוע שדיסק קשיח זה דבר שמתקלקל ויכול גם להגיע מקולקל לפעמים. אז השאלה שלי היא האם יש למי לפנות בארץ לגבי מימוש האחריות? (באתר הרשמי של WD רשום שיש אחריות בארץ על הדגם שאני רוצה) יש פה מישהו שקנה דיסק קשיח מחו"ל של WD ומימש את האחריות בארץ? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום רב, אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חיצוני. המטרה העיקרית והחשובה ביותר היא גיבוי, אך כנראה שגם אעבוד איתו (למרות זאת, אין דרישה מיוחדת לביצועים טובים, אלא רק ליכולת להחזיק הרבה שעות עבודה). ההתלבטות היא בין כונן חיצוני "שולחני" (3.5"), לבין כונן חיצוני נייד (2.5"). השאלה העיקרית שלי היא האם יש הבדל באמינות בין כונן חיצוני שולחני לבין כונן נייד?. מכיוון שהמטרה העיקרית היא גיבוי, אני אעדיף ללכת על האמין יותר. באותו נושא, האם כונן קשיח פנימי הוא אמין יותר מחיצוני? אשמח לקבל המלצה לגבי חברה / דגם ספציפי עבור כונן חיצוני שולחני ועבור נייד (אני מחפש שהו סטנדרטי יחסית, אמין, אבל לא צריך להיות משהו מיוחד). הכיוון הוא כונן של 500 ג'יגה, אבל אם אלו בעלי נפח קטן יותר הם משמעותית …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by turtleman,

מה עדיף?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום, קניתי מחשב ושמו לי בתוכו כונן קשיח שעובד על sata 2 ולא על sata 3 ויש בו זכרון מטמון של 32 מגה ולא 64 מגה ומהירות הסל"ד שלו היא 7200, האם יש הבדל משמעותי בין sata2 ל- sata3 וכן האם יש הבדל משמעותי אם הזיכרון מטמון הוא 32 מגה או 64 מגה? (כמובן שהלוח אם חדש עם חיבורים של sata 3 ) תודה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. קורשיאל הוסיפה אפשרות לשימוש בראם בתור מטמון לכתיבות רנדומליות לדיסק. האופציה היא דומה לזו שקיימת כבר בתוכנה שמגיעה עם כונני סאמסונג, ויכולה להאיץ את פעולת הכתיבה. בנוסף בכתבה טוענים שכתיבות רנדומליות לSSD שוחקות אותו יותר, אך עם האפשרות למטמון, אותן כתיבות רנדומליות מופנות אל זיכרון הראם ואחרי זמן מסויים נכתבות כמידע רציף אל הSSD ובכך קטנה השחיקה על הדיסק ואורך חייו עולה. כמו כן טומס הארדוואר מבטיחים כי בקרוב יעלו כתבת השוואה על פתרונות המטמון השונים. קישור לכתבה: http://www.tomshardware.com/news/crucial-momentium-cache-software,29239.html

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by almog1620,

האם בחיבור כונן נוסף למחשב צריך לעשות נוספות פעולות כל שהן, או שפשוט מחברים את כבל ה-DATA והחשמל והכונן מוכן לשימוש???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. האם נכון הדבר שדיסק קשיח 5400 סל"ד בגודל 2.5 מהיר יותר מדיסק קשיח 5400 סל"ד בגודל 3.5? אם כן, האם בצועיו של כונן 2.5 5400 סל"ד מתקרבים לביצועיו של כונן 7200 סל"ד בגודל 3.5?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. קניתי צורב NEC ND-4550A, צרבתי דיסק DVD והוא נראה ריק כשמכניסים אותו לצורב, אבל ב DVD הרגיל (standalone) הוא בסדר ואפשר לראות הכל. זה גם קרה עם דיסק נוסף שצרבו לי. לעומת זאת, זה כן קורא דיסק DVD מקורי. מה יכולה להיות הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Mike_Shinoda,

שלום, חברה שלי הולכת לקנות היום מחשב נייד (Dell Inspirion 3147 אם זה רלוונטי) והצעתי לה לקנות לו גם SSD. התקציב שלה הוא עד 500 ש"ח והיא באילת. רציתי לשאול איזה מבין הדגמים הללו הוא המומלץ ביותר??: Crucial MX100 256GB Crosair Force LX 256GB Transcend SSD370 256GB לפי הפרטים הטכנים האמת שהדגם האחרון נראה הכי טוב מבחינת זמני כתיבה וקריאה אבל אולי אחד מהאחרים דווקא יותר מומלץ מסיבות אחרות? בתודה מראש על כל תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. היי, אני רוצה לרכוש דיסק קשיח חיצוני בנפח 1TB עם חיבור USB3 ובגודל 2.5". התקציב הוא עד 500 ש"ח ללא חריגות. כרגע אני נוטה לכיוון הדיסק הזה: SeaGate GoFlex Ultra-portable Drive http://www.seagate.com/external-hard-drives/portable-hard-drives/standard/goflex/ מה דעתכם על הביצועים שלו? האם יש דיסק אחר מומלץ במסגרת התקציב? בדיקות ב USB2: 1. בדיקת ביצועים בעזרת התוכנה CrystalDiskmark. 2. העתקה דרך הוינדוס של קובץ גדול (9 ג'יגה). 3. העתקה דרך הוינדוס של הרבה קבצים קטנים תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by summer69,

שלום לכולם. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על התשתיות של NetApp, הבנתי מה זה snapshots, הבנתי איך RAID DP עובד. ויש לי כמה שאלות על WAFL. אם הבנתי נכון, הWAFL הוא לא בידיוק מערכת קבצים, אלא יותר Sub System של ONTAP שבעצם אחראי על הmetadata של הקבצים, על הSnapshots, לשרת לקוחות של NFS וCIFS, ועוד. והאם i nodes (אני נוב בלינוקס) הם בעצם האינקדסים שמחזיקים את הmetadata (שינוי אחרון, הרשאות, תאריך יצירה וכו') של הקבצים? ובi nodes בעצם הWAFL מטפל? האם אני צודק? בכל מקום שקראתי על WAFL באינטרנט, כתוב שהוא לא File System אלא File Layout.... אשמח לשמוע ממכם על מנת שאוכל להבין טוב יותר.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  21. Started by kovar2,

שלום, אני טס מחר לארה"ב וראיתי שיש את ה SSD הזה במחיר יחסית טוב - 170 דולר לכונן של 750GB שזה יוצא בערך 650 ש"ח. ראיתי ביקורות מעורבות על הכונן הזה לכן אני לא יודע אם הקנייה משתלמת. אשמח לקבל קצת חוות דעת. תודה.

22. Started by shlomoreuven,

התלבטתי בין 2 הכוננים הללו: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4899 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8517 לבסוף רכשתי את הראשון, המוזר הוא הכבל USB שקיבלתי, צירפתי תמונה, מזה הכבל הזה? מה היתרונות-חסרונות? האם בחירתי נבונה?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. נכון, כונני SSD חיצוניים עם נפחים של עד 2 טרה-בייט הם קומפקטיים מאוד - אך מסתבר שניתן למצוא תצורות זעירות אפילו יותר להעברת אינפורמציה ממקום למקום, ובנפחים מרשימים במיוחד לכתבה

24. אורח Syrex
    Started by אורח Syrex,

אהלן, אני מחפש SSD למחשב (דיי ישן) , התפקיד שלו יהיה נטו ל OS, זה המפרט: Processor : AMD Athlon II X3 440 (3000.0 MHz,Socket AM3) Motherboard: Gigabyte-GA-880GM-UD2H AMD RS880 + SB750/SB710) Memory: 8 GB ( 666.7 MHz 2x 2GB G.Skill F3-10666CL8-2GBECO + 4GB G.Skill 800.0 MHz (DDR3-1600 / PC3-12800) Hard drive: SAMSUNG Spinpoint F3 ST1000DM005/HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive חשבתי על איזור ה 400-500₪ ל 250GB , ראיתי שיש חיבורים שנקרא M.2 שלא קיים במחשב (וה PCI-E שבמחשב תפוס לכרטיס מסך , אבל כמה יש בכלל? זה המפרט ), יש עוד פתרונות? מה יתאים בסיטואציה הזאת? …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by OferS16,

שלום , עקב מותו בטרם עת של ההארד דיסק הקודם שלי אני משתמש בהארד דיסק ישן מאוד שהיה לי זרוק על המדף(IDE 40 GB,2 platters), אחרי כמעט חודש וחצי שאני עם ההארד דיסק הזה זמני הטעינה של הווינדואס ושל משחקים(BF3 בעיקר) הפכו לבלתי נסבלים ואני כבר מעדיף לא לשחק מאשר לחכות את כל ה5-10 דקות עד שהמפה נטענת . אז אחרי התלבטות ארוכה ובדיקה עוד יותר ארוכה הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות SSD וחשבתי על הCRUCIAL M4 60GB כי ראיתי בפורום שמלא ממליצים עליו כי הוא גם מהיר גם אמין וגם זול (יחסית), אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם יש SSD אחר שכדאי לי להסתכל עליו או שהCRUCIAL זה הבחירה הטובה ביותר (תקציב עד ל600 ש"ח) 2.האם העובדה שהלוח שלי תומך רק בSATA 2 תגביל יותר מידי את הכונן או שזה לא גורם…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.