עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by SPONER,

אני חושב על מעבר לSSD בנתיים זה רק תכנון ובירור בלבד : 1.האם הכונן SSD של סמסונג +התוכנה RAPID היא לא בחירה טוב יותר מ Crucial MX100 + התוכנה PRIMOCACHE? 2.במידה ואני לוקח 500 GB עדיף את הקושיאל ? 3.האם העדפה לCRUCIAL זה גם תקף לכל סוגי הכוננים של סמסונג גם הPRO? ובמקרה של הפרו אם אני יקח זה יהיה 256 GB ולא 500 , אך אם ההבדל הוא קטן יחסית ובעיקר על מהירות ,אני יחשוב מה לעושת 4.האם הSSD של CRUCIAL הוא נחשב אמין ?או שהביצועים יורדים עם הזמן ,(השאלה ביחס לשאר הכוננים ) 5.ושאלה ל Art Tatum , האם זה בוודאות נכון מה שאמרתה בדיון ? שהCRUCIAL עם התוכנה PRIMOCACHE יותר טוב מהSSD של סמסונג עם התוכנה של סמסונג? בדיון http://hwzone.co.il/community/threads/548998-%D7%96%D7%A7%…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by thebenjamin,

שלום, כשקניתי את הטלפון שלי קיבלתי מתנה כרטיס זכרון של sandisk בנפח 64GB שהוא UHS-I וקורא 48MB/s. לשמחתי יצא לי לנצל אותו בטיול וצילמתי המון תמונות וסרטונים (מעל 4000) בעזרת הטלפון. עוד באמצע הטיול כשהייתי נכנס לגלרייה בטלפון הייתי רואה ריבועים אפורים במקום תמונות ולקח להן המון זמן להיטען (להיקרא) מהכרטיס. בנוסף כשהגעתי הביתה ורציתי להעביר את הכל למחשב הרוב עבר אבל יש מספר סרטונים/תמונות שפשוט מסרבות לעבור, מאוחר יותר ניסיתי לנגן את אותם סרטונים שלא עוברים מהטלפון שהם נתקעים בנק' זמן מסויימת, אבל אם אני מדלג על הנק' הזו הם ממשיכים להתנגן כרגיל, נראה שאיכשהו הם נפגמו. השאלה אם הבעייה היא בכרטיס זכרון? לא נראה לי שיש סיבה שמספר סרטונים ש…

3. היי, שאלה שהיא קצת 2005, אבל בכל זאת... שאלה קצרה, תשובה קצרה: (אני מקווה) יש לי מחשב ישן שמשמש כ-HTPC עם כונן HDD רגיל וישן בנפח 250GB. הבאתי בשבילו כונן SSD חדש בנפח 120GB. הנפח שבשימוש בכונן הישן: כ-20GB בלבד. אין בעיה. אני רוצה לשכפל את הכונן הישן לכונן החדש, כולל מערכת ההפעלה וכו'. הפעם האחרונה שעשיתי שטויות כאלה היתה כשאנשים עדיין פחדו מבאג 2000, וזה היה עם PartitionMagic זכרונה לברכה. אני מניח שיש היום תוכניות קטנות פשוטות וחינמיות שיוכלו לעשות את עניין ההעתקה הזה בלחיצת עכבר אחת או שתיים... אבל בתקופתנו מה שאפשר למצוא בחיפוש בגוגל זה בעיקר spywares ו-bloatwares. אז.... המלצות ל-Utility קטנה חינמית ומומלצת שתוכל לעשות את זה? תודה

4. אהלן, אני עובד הרבה עם תוכנות כבדות לעריכת וידאו ואפקטים של וידאו. תוכנות כמו אפטר אפקטס ופרימייר לדוגמא. בנוסף עובד גם עם פוטושפ ולייטרום וגם עם קיובייס 7 למי שמכיר (תוכנה דיי כבדה על שלל שימושיה לעריכה ושימוש באודיו) מכורח הנסיבות הרבה משימות ופעולות שמבצעים בתוכנות האלה הן דיי איטיות. כלומר לוקח זמן עד ליישומן המלא מהרגע הקליק על העכבר.. למשל: אם נתת פקודה 'לחתוך' איזשהו קטע, או נתת פקודה כלשהי הקשורה לעיבוד של קטע מסויים, יכול לקחת כמה שניות טובות, לפעמים כמה דקות טובות עד שהפעולה\משימה\פקודה שנתת - הושלמה ובוצעה. השאלה שלי היא - האם כשהתוכנות האלה רצות על כונן SSD, כל הפקודות האלו מייושמות יותר מהר? אני מדבר על המהירות בשימוש בתוכנה עצמה ולא על זמן ההעלאה שלה, א…

5. Started by iveco,

יש לי SSD שהיה שייך לאחי ובקושי עבד ולא הבנתי למה הוא נדפק כל כך מהר ואז נכנסתי לאתר של TEAMGROUP וראיתי את זה : 15TB ? בחיים שלי לא ראיתי נתון כל כך נמוך אפילו ה PATRIOT SSD שלי עם אותו נפח 120GB זה 75TB , מי שחושב לקנות את המותג הזה אני לא ממליץ .

6. Started by itay.h.,

הצורב LITE-ON 40X12X48 הוא צורב טוב? ??? ???

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. האם ניתן לחבר הארדיסקים חדשים, שנועדו לUSB3, על ידי שימוש בכבל USB2? אני מבין שאם זה כן אפשרי ,המהירות תיפגע פלאים, אבל זה לא מפריע לי. מה שמעניין אותי זה שהזרם החשמלי יתאים, ושלא תהיה פגיעה בדיסק. פה WD כותבים שיש backward compatibility עם USB2, אבל אני לא יודע אם זה מתייחס גם לכבל, או רק לחיבור עצמו במחשב: http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=470 כמו כן: באיזו מהירות מסתובב דיסק נייד 2.5 אינטש? האם הם 7200? האם המהירות המכנית שלהם פוחתת כאשר הם מחוברים במצב USB2?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by DT2387,

שלום, האם קיימת אופציה להתקין כונן נוסף ולבצע גיבוי אוטומטי כך שאם הכונן הראשי מפסיק לעבוד, ניתן יהיה לעשות boot ישירות מכונן הגיבוי? כלומר שהגיבוי יהיה לא רק של קבצים מסויימים אלא של כל מערכת ההפעלה שנמצאת על אותו כונן. האם קיימות דרך חכמה לעשות את זה ? כלומר לא לעשות clone ל HD כל תקופה אלא שתוך כדי עבודה זה יעודכן כשהמחשב ב idle למשל תודה מראש

9. יש ליכונן WD500 AAKS... ואני רוצה לשים עליו FAT32....בשביל לבדוק משהו... אני יכול לכפות עליו לשים את המערכת קבצים הזאת?... כי יש לי או NTFS או exFAT...

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by jackhammer,

האם אפשר לבנות מערך רייד 5 עם 4 דיסקים? אם כן אז איך זה יהיה בנוי? יהיה PARITY אחד על 3 דיסקים?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by IdanTs,

טוב אז היום הלכתי לקנות דיסק קשיח חיצוני מבאג. את זה התכוונתי לקנות: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8156&perur=2&t=14&c=467 המוכרים בחנות נראו מופתעים קצת שבאתי לקנות דווקא אותו, ואמרו שאם כבר לקנות דיסק קשיח חיצוני אז לא לקנות אחד של HP. כי HP לא מומחים בדיסקים קשיחים חיצוניים והם יותר מתמחים בדברים אחרים. הם המליצו לי את דיסק קשיח חיצוני באותו מחיר: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8563&perur=2&t=14&c=467 שאותו גם קניתי. הסתכלתי פה בפורום ולא ממש מצאתי מידע שימושי על החברה הזאת. בכל מקרה רציתי לדעת רק אם דפקו אותי או לא.. אני מאמין שלא כי באג זאת חברה אמינה אבל בכל זאת ליתר בטחון, כדי שאני אדע אם כדאי להחליף אותו או לא. תודה. ד"א למה החיב…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by koindoubles,

חברים יקרים! יש לי נייד DELL 3560 i7 אני מעוניין לשדרג את הדיסק סיסטם שלו לSSD השאלה היא-איך להעביר את המערכת ההפעלה OEM לדיסק החדש? זאת אומרת הוא מגיע עם מערכת restore ואין לי אפשרות להתקין את הווינדוס לכונן אחר. תודה מראש, יובל

13. Started by natanel102030,

ראיתי את ההמלצות בפורום אבל בעיקר בגלל הסטטיסטיקות של Backblaze ( לינק ) אני מעדיף ללכת על היטאצ'י. המחשב דלוק 24/7. מערכת ההפעלה תהיה על SSD של 256G והיוטורנט ירוץ 24/7 ויוריד ויעלה מהHDD. ראיתי את הכונן הבא: ( עזבו את זה שהחנות פח ואין לי מושג איזה חתול נותן לי אחריות ) http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/kon-kshih-hitachi-deskstar-7200-sata3-247-for-nas-p-17345?language=he כתוב על כל הסדרה שהיא מיועדת לNAS. יהיו בעיות בהתאמה שלה למחשב ביתי? לוח האם שלי יחסית טוב, של ג'יגהבייט מצ'יפסט H97. בתודה מראש על העזרה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by thebenjamin,

שלום.. קיבלתי את המחשב החדש ואיתו SAMSUNG 103UJ עכשיו מידי פעם יש מן כזה רשרוש.. בעיקר בדקות הראשונות אחרי שהמחשב נדלק ואחרי זה זה מפסיק.. מה זה? זה משהו עם הפלטות או משהו? זה נורמאלי?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by 2shu,

קניתי כונן קשיח חדש,אחד שיחליף את הישן שלי עד פה הכל טוב ויפה. עכשיו חיברתי אותו-הוא ראשי והישן הוא "עבד" שלו וסבבה אנחנו מפעילים את המחשב מתקינים את הוינדוס אבל הוא מזהה רק את החדש ולא את הישן'הוא לא מראה אותו בכלל ואני חייב להעביר חלק מהדברים שהיו על הישן אליו כי אלה דברים שממש חשובים-עבודה וכדומה. יש מצב שחיברתי את הג'מפרים לא-נכון או משהו שהוא לא מזהה? ו מישהו יכול בבקשה לעלות איזה תרשים של איך לחבר את זה או של איך הג'מפארים צריכים להיות או פיתרון אחר שצריך לעשות? -תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by ariel-ro,

אני מחפש DOK 32GB שאני אוכל להעביר איתו משחקים וקבצים גדולים . כן אני יודע שחלק יגידו לי ש16GB יספיק, אני חושב ש16GB לא יספיק בעתיד המאוד קרוב, ו32GB יהיו איתי לכמה שנים הקרובות. וכן אני יודע שחלק מהאנשים יגידו לי, אבל ירדו מחירים וכו' וכו', אם אני אחכה לכל הירידות מחירים כל פעם אני לא אקנה כלום. תקציב: התקציב לא מוגבל בגלל שאני לא יודע מחירים, אבל חשוב שלא יהיה גבוה מאוד. חשוב שיהיה של חברה מוכרת וטובה. אני יכול גם לקנות מהדיוטי פרי אם זה יותר זול מאשר בארץ. ואין לי בעיה להזמין גם מEBAY איזה דגמים מומלצים? מהפשוט יותר עד לאיכותי ביותר. אני יודע שיש שתי סדרות מומלצות של SAN DISK אשמח התיחסות אליהן. עריכה: בגלל שבEBAY המחירים הרבה יותר נמוכים, אם אפשר גם המלצה ל6…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Ido.G,

היי, כאמור ברשותי כונן Maxtor Diamondmax 10 250GB EIDE. האם עדיף לפצל אותו לשנים או כמחיצה בודדת? (משיקולי ביצועים) תודה

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. מה ההבדל בין דיסק קשיח ATA לבין דיסק קשיח SATA2?

19. יש לי דיסק און קי של קרוזר 16 גיגה. הדיסק ריק. אני לא מצליח להעיבר אליו קבצים גדולים מעל 4 גיגה. רק כשאני מפצל את הקבצים הגדולים זה מאפשר לי להעביר. כשאני מנסה להעביר את הקובץ כשהוא לא מפוצל מתקבלת שגיאה שהכונן מלא. מה עושים?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by iMeash,

אהלן, יש לי כונן HDD במחשב שמשמש אותי להתקנת תוכנות, משחקים, גיבוי וכדומה. רכשתי SSD חדש ואני מעוניין להעביר את כל התוכן של ה- HDD אל ה-SSD. מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה? חשבתי לעשות העתק הדבק ואז לשנות את האות של הכונן, אבל אני מפחד שזה יצור בעיות. דעתכם?

21. אהלן, אני שוקל לקנות את הכונן. מבחינתי הוא ראש בראש מול ה- 500GB aaks של WD. קראתי ביקורת מאוד מבלבלת עליו http://techreport.com/articles.x/13440/1 הוא טוב מאוד או בעל ביצועים פרימיטיביים.. מה אתם אומרים על הכונן ועל הבחירה בין השניים? ובנוגע לאמינות - למישהו הייתה איתו בעיה עד כה?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by pure perfection,

מה קורה ?? התקנתי במחשב שלי דיסק קשיח משומש שהיה לחבר שלי , אבל אני רואה שהוא איטי מאוד העברת המידע אליו מהכונן הראשי מאוד איטית , עשיתי בדיקה עם HD TUNE ומצא הרבה סקטורים פגומים : HD Tune Pro: WDC WD5000AAKS-00V1A0 Error Scan Scanned data : 461 gB Damaged Blocks : 8.0 % Elapsed Time : 1:30:25 1 Error at 21823 MB (LBA 44695094) 2 Error at 21823 MB (LBA 44695222) 3 Error at 21823 MB (LBA 44695350) 4 Error at 21823 MB (LBA 44695478) 5 Error at 21824 MB (LBA 44695606) 6 Error at 21824 MB (LBA 44695862) 7 Error at 21824 MB (LBA 44695990) 8 Error at 21824 MB (LBA 44696118) 9 Error at 21824 MB (LBA 44696246) 10 Error at 21824 MB (LBA 44696374) 11 Error at 21824 MB (LBA 446965…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום אני רוצה לחבר ללוח הא- אסוס P5K PRO דיסק קשיח נוסף(את הישן שלי) יש חיבורי SATA פנויים האם אפשר לחבר אותו לכל אחד החיבורים הפנויים ? או שצריך לחיבור מסויים? בחוברת של לוח האם כתוב שחלק מהחיבורים הם ל MASTER וחלק אחר ל SLAVE יש הבדל? ערן

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by CrashZone,

היי, ראיתי שיצא בפנדס כונן שהוא SATA 2 ויש לי כמה שאלות. 1) יש עוד כוננים כאלה? 2) מתי הם יצאו? 3) האם יש תוספת ביצועים רציתי?אפשר בנצ'ים?חומר קריאה? הכונן - http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10083 תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום אני רוצה ליקנות דיסק קשיח SSD מהיר מאוד. אני ראיתי באתר KSP ראיתי תמונה איך נראה דיסק קשיח. אבל שמתי לב רואים בדיסק קשיח יש פס קטן ריבוע צבע כתום והשני יש פס קטן ריבוע צבע שחור מה זה אומר הצבעים. איזה הכי טוב מיהם שאורך חיים ארוכים בלי תקלות. איזה מיהם מהיר מאוד? הייתי רוצה גבוהה מהיר מאוד. כי אני מישתמש בגריפקה וגם עריכה וידאו. וגם משחקים כבדים באינטרנט וגם במחשב. עוד משהו ראיתי בפס כתום רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=18003 Sequential Read Speed: Up to 530MB/s Sequential Write Speed: Up to 330MB/s Random Read Speed: Up to 97K IOPS Random Write Speed: Up to 63K IOPS והדיסק השני פס שחור רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=20231 מהירות קריאה מקסימלית Up to 540 MB/…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים