עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by liran2003,

היי, בעקבות הבעיה (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=477043.0) שרשמתי עליה לא מזמן, החלטתי להריץ בדיקה של הדיסקים הקשיחים ב-HD Tune. ביצעתי בדיקת שגיאות ובאחד הכוננים (samsung sp2504c) התגלה בלוק פגום, בנצ'מרק לא הצלחתי לבצע (read error). כנראה זה מה שגרם לבעיה, אחד מהמחיצות הבעייתיות נמצאות על הכונן הזה. מה המשמעות של זה?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by nirro01,

אני מחפש את התמורה הטובה ביותר למחיר,שיעלה בערך 800 שקל. הכי נראה בינתיים Samsung 850 EVO Series MZ-75E500 500GB SSD SATA III מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  3. Started by andrei21,

רוצה לקנות HDD למחשב גיימינג שיורכב בעתיד הקרוב דיסק זה יהיה משני לדיסק SSD נוסף, גודל 4 טרה לפחות מהירות גבוהה שימושים: משחקים - אם לא יספיק על ה SSD, אחסון, סרטי 4K ובלוריי רצוי לקנות היום מKSP או IVORY, אם יש להם משהו ראוי , אחרת אזמין ממקום אחר

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Falcon4g3,

תודה. -=[ עריכה ]=- לגבי צורב DVD, אני רואה שהמחיר הוא מעל פי 2 ממחיר של צורב רגיל ושמחירי המדיות הן פי 8 לפחות ממחירי דיסקים רגילים. אך הרעיון קוסם לי ואשמח לקבל עוד מידע - איזה צורב מומלץ כיום? אילו מדיות מומלצות לצריבה? מה זה הפלוסים והמינוסים שאני רואה ליד צורבים ומדיות?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום. חיברתי דיסק 160 למחשב, ג'ימפרתי כ"סלייב", וחיברתי ללוח ולספק (לספק דרך כמה מאווררים). כשהדלקתי את המחשב הוא נעצר על המסך השחור של xp (נעצר, לא נתקע. הסרגל הכחול רץ כרגיל) ואז הרחתי ריח שרוף. כיביתי מיד את המחשב, ניתקתי את ההרדיסק, וכשנגעתי בו הוא היה חם מאוד. מה עשיתי לא נכון? {הכי בעסה בסיפור הזה זה שזה לא הרדיסק שלי, של שכן שנתן לי לגבות אותו }

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. יש לי כרגע 80 אני רוצה להגדיל ל 250 ג'גה אני לא הכי מבין בזה, אבל ראיתי שיש כל מיני סוגים של SATA II - אני אשמח להסבר קצר. לגבי המחירים - ממש! לא משנה לי, העיקר שיהיה באמת חברה טובה ואמינה. תודה מראש.

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by KaKa,

אוקיי אתמול קניתי את הצורב 3500a פלוס הדיסקים של פורטיס - x8 בדקתי בdvdinfo ורשום שהם Taiyo Yuden , כמובן שאחרי זה ביררתי וראיתי שהם לא באמת Taiyo Yuden הם פייק. בכל מקרה קראתי שלאנשים היו התנסויות מעורבות עם הדיסקים , חלק היו טובות חלק רעות , למזלי ההתנסות שלי הייתה מצויינת (לטעמי) כי ה3500a צורב אותם על 12 , וכל "המידע" שצרבתי עליהם על 12 היה קריא והותקן בהצלחה יש לעוד מישהו ניסיון איתם? אם כן מה אתם אומרים עליהם?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by ido-nava,

עקב גסיסתם של שני כונני 2TB שיש לי, אני רוכש היום או מחר מאילת כונן 5TB. יש בKSP שני כוננים: 1. Seagate Archive HDD 5TB Sata III ST5000AS0011 http://ksp.co.il/?uin=27083 2. Western Digital Caviar Green WD50EZRX 5TB Sata II http://ksp.co.il/?uin=24381 שניהם עולים 847 ש"ח וההבדלים היחידים ששמתי לב אליהם הם שהסיגייט מגיע עם 128MB זכרון מטמון (לעומת 64MB בWD) ו3 שנים אחריות לעומת שנתיים. אז איזה כונן עדיף?

9. היי, שאלה שהיא קצת 2005, אבל בכל זאת... שאלה קצרה, תשובה קצרה: (אני מקווה) יש לי מחשב ישן שמשמש כ-HTPC עם כונן HDD רגיל וישן בנפח 250GB. הבאתי בשבילו כונן SSD חדש בנפח 120GB. הנפח שבשימוש בכונן הישן: כ-20GB בלבד. אין בעיה. אני רוצה לשכפל את הכונן הישן לכונן החדש, כולל מערכת ההפעלה וכו'. הפעם האחרונה שעשיתי שטויות כאלה היתה כשאנשים עדיין פחדו מבאג 2000, וזה היה עם PartitionMagic זכרונה לברכה. אני מניח שיש היום תוכניות קטנות פשוטות וחינמיות שיוכלו לעשות את עניין ההעתקה הזה בלחיצת עכבר אחת או שתיים... אבל בתקופתנו מה שאפשר למצוא בחיפוש בגוגל זה בעיקר spywares ו-bloatwares. אז.... המלצות ל-Utility קטנה חינמית ומומלצת שתוכל לעשות את זה? תודה

10. רכשתי לוח אם חדש ולא היה לי מושג שחיבורי IDE כבר לא קיימים על לוחות בימינו. יש לי כונן 80GB ישן שמתחבר באמצעות IDE ורציתי לדעת אם קיים מתאם כלשהו שיוכל שיעזור לי לחבר אותו? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by HitmanW,

היי, יש לי צורך בד.קשיח בנפח 1TB. אני רוב הסיכויים קונה מKSP ואלה שני הדגמים הכי זולים שיש להם. לא הצלחתי למצוא יותר מידי מידע על שניהם, אז חשבתי אולי אני אתעניין פה ואולי למישהו יש מידע או ניסיון עם השניים. והאם הם פחות טובים מהמוצרים המתחרים מבית WD או SAMSUNG? מידע שכן עליתי עליו הוא המון ביקורות בNEWEGG על ההיטאצ'י שהוא מגיע תקול או מתקלקל לאחר תקופה ממש קצרה. עדיף להמנע ממנו?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by LastForOne,

שקלתי לקנות מחשב חדש, וללכת על נפח של 500GB באייבורי הציעו לי לקחת כונן של WD ויש לו 16 מ"ב BUFFER... ו3 שנים אחריות שאלתי אם יש 32 ואמרו שיש כונן של סיגייט, בערך באותו מחיר, עם 32MB .. וגם 5 שנים אחריות בכל זאת הם אמרו לי שכדאי ללכת על ה16 בגלל שWD יותר אמינים או משהו כזה... מה כדאי לקחת? וכמות הבאפר משמעותית?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. אמרו לי שאני צריך לעשות עדכון ביוס לגרסת הלוח אם שלי שהיא - IS7-E לפי ה- VERSION שרשום על הלוח. אפשר למצוא את העדכון באתר של ABIT (חברת הלוח שלי) אבל הגרסה שרשומה לי על הלוח היא 1.2 ואני לא מוצא באתר. הורדתי גרסה אחרת משהו כמו 1.7 ויש שם תיקון לבעיה של ההארד דיסק שלי אבל זה לא עוזר. אם מישהו יכול בבקשה לעזור לי.. תודה! נ.ב. מתי אני אמור לעשות את העדכון?? לפני התקנת הוינדוס או אחרי ??

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by AlphaX,

היי, לפני כמה ימים היו לי קפיצות מתח בבית, והלכו לי הספק, והאחד מהHD שלי. את הספק החלפתי, אבל הצלחתי להפעיל את המחשב רק אחרי שהוצאתי את הHD הבעייתי. נתתי למישהו לבדוק את הHD שלי והוא אמר שחלק כלשהו בו ( נדמה לי שהוא התכוון ללוח האלקטרוני בתחתית ההארד דיסק) מקצר את הHD בהתחלה היתה תוכנית לבקש בחנות שקניתי ממנה שיקמבנו לי את הרכיב הזה מHD מדגם זהה, אבל מסתבר שהם כבר לא מוכרים כזה... אני לא רוצה להתחיל לחפש HD חדש מהדגם הזה רק בשביל לפרק אותו... האם יש סיכוי שיהיה אפשר לקנות איפשהו רכיבים במקרה כזה? הדגם הוא seagate barracuda st3808110as האמת שאני דיי סקפטי... ואני שואל פה כתקווה אחרונה לפני שאני מחליף את הHD במסגרת האחריות, ומאבד את כל המידע שהיה לי בו. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. לקניית מחשב נייח שיהיה רב תכליתי בדגש למטרת לימודים ועבודה בתוכנות גרפיקה ועיצוב פנים, איזה מבין כונני ssd הבאים של בין 240- 275 GB אתם ממליצים: 1. כונן קשיח Crucial MX300 CT275MX300SSD1 275GB SSD SATA III 2. כונן קשיח Western Digital Blue WDS250G1B0A 250GB 2.5'' SSD 3. כונן קשיח HyperX Savage SHSS37A/240G 240GB SSD SATA III הקישור לדגמים: http://ksp.co.il/?list_compare=.34301..35668..28171. או שללכת על הדגם הידוע והמוכר שתמיד המליצו עליו ושהוא גם דגם כבר לא חדש: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III או בכלל דגם אחר שלא ציינתי ואתם ממליצים עליו מבחינת איכות, אמינות ומהירות, ושיהיה בטווח של עד 500 שח או 500 וקצת שאלה נ…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם, במחשב שלי יש 5 כוננים, לאחרונה החלה לי בעיה עם אחד הכוננים, הוא פתאום 'נעלם' מהמחשב שלי וכשזה קורה המנורה של ה-HD לא נכבת. לפעמים כאשר אני מבצע RESTART למחשב המחשב עולה מהר ורואים אותו שוב במחשב שלי, לפעמים לוקח למחשב 20 דקות לעלות (הוא עם SSD), אבל אז כבר שמגיעים לשולחן העבודה המנורה דלוקה ושוב לא רואים את אותו הכונן. האם זה אומר שהכונן בתהליכי גסיסה מתקדמים? האם יכול להיות שכבל ה SATA הוא מקור הבעיה? מצורף פה צילום מסך של TASK MANAGER עם הכונן המדובר:

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by NI4NI,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, אך מכיוון שאנחנו בדיוק על תפר בין טכנולוגיות מעבדים, אני מעדיף לחכות עם השידרוג הגדול ובינתיים לשפר את הביצועים באמצעים אחרים. אז חוץ מתוספת זיכרון (מ 2GB ל 4 GB) התחלתי לחשוב על קניית כונן SSD. ראיתי שבחו"ל ניתן לקנות כונן של 32GB בערך ב 100$ וזה נראה לי כדאי. האם למישהו פה יש ניסיון עם כונן כזה ? האם זה באמת משפר את הביצועים בצורה משמעותית ? בגלל גודלו של הכונן, אני מן הסתם ישים עליו את מערכת ההפעלה בלבד (אולי בצירוף אופיס) ואת כל השאר על כונן רגיל. האם תהיה לזה השפעה רצינית, בהתחשב שרק מערכת ההפעלה תהיה עליו ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by babu,

לאחר כמעט שלוש שנים שלא היתה אפילו תקלה אחת פתאום הוא פשוט קרס והביוס לא קורה אותו לאחר בדיקות באינטרנט הבנתי שיש סדרה פגומה שסיגייט ייצרו ולמזלי הרע רכשתי אחד המצב הוא כזה ההארד דיסק נעול החברה שמייצגת את סיגייט בארץ CRG( אני חושב )ניסו לשחררו מהנעילה ללא הצלחה ההארד דיסק נקנה באייבורי . יש לי שם מידע מאוד מאוד מאוד חשוב . אייבורי מצידם נתנו לי הארד דיסק חדש בעל אותו נפח (500) אך אני לא מסופק כלל אני חייב לשחזר את המידע חברים יקרים מה עליי לעשות ? על מי נופלת האשמה על אייבורי כי הם ידעו שהסדרה פגומה ועדיין מכרו ? (בתירוץ זול הם אמרו שאין אחריות על מידע והיתי אמור לגבות , כן בטח כאילו שזה כתוב על האחריות ממש ) האם עליי לדרוש מאייבורי שישחזרו לי את המידע על חשבונם? כל …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. יש ליכונן WD500 AAKS... ואני רוצה לשים עליו FAT32....בשביל לבדוק משהו... אני יכול לכפות עליו לשים את המערכת קבצים הזאת?... כי יש לי או NTFS או exFAT...

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. אשמח אם כל אחד יענה וישתף את הידע והניסיון שלו. איך אתם מגבים חומר? (כונן HDD פנימי\חיצוני) איזה סוג חומר? (מסמכים\קבצי וידאו\קבצי אודיו\תמונות) האם אתם דואגים כל טווח-זמן להחליף כונן HDD בחדש? (כמה זמן\כאשר קיימים סימני מעידים על גסיסה של הכונן)

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
    • 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום, מבקש המלצה על דיסק קשיח חיצוני, 2TB בחיבור USB, בדגש על אמינות ושרידות. לא מתכוון להתנייד איתו כמעט, שיישאר מחובר למחשב או לראוטר. מחיר רצוי: סביבות 700-800 ש"ח. יש גם אפשרות לקניה בארה"ב דרך חבר, אם המחיר משתלם ושווה את הקושי במימוש האחריות במידת הצורך. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by beber,

יש לי את הצורב הנ"ל של ימאהה ולפני כמה ימים נוצרה בעיה שלא היתה לי לפני זה כאשר אני מנסה לצרוב דיסק לא משנה אם זה מההארד דיסק או מדיסק לדיסק אני מקבל או מסך כחול עם הודעת שגיאה לא מובנת או שהמחשב פשוט מאתחל את עצמו מה יכולה להיות הבעיה? הצורב? הספק כוח? מערכת ההפעלה?(דרך אגב יש לי win 98 enabled) :-\

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by idaneqw,

יש לי כרגע מחשב במצב נתון, אני רוצה להחליף לו כונן קשיח. אני רוצה לדעת אם ישנה דרך פשוטה ומהירה ליצור IMAGE של המחשב ופשוט לפרוס אותו על הכונן קשיח החדש. עם איזו תוכנה מומלץ לבצע זאת? והאם צפויי להיות בעיות כלשהן? מדובר באותו מחשב, אך כונן קשיח חדש. כי אם כן, עדיף להתקין את המערכת מחדש. תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by bomba90,

יש לי בלפטופ SSD שמשמש את מערכת ההפעלה, כל התוכנות וכל המשחקים. בנוסף, יש לי HDD שמשמש להורדות ואחסון של תמונות וסרטים ולמעשה לא נמצא בשימוש יומיומי. במצב הנוכחי ה-HDD נכבה אחרי 5 דקות של חוסר שימוש. נשאלת השאלה: האם אפשר שה-HDD לא יידלק בכלל כאשר אני מדליק את המחשב אלא יידלק רק כאשר אני ניגש אליו?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.