אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, במחשב שלי יש 5 כוננים, לאחרונה החלה לי בעיה עם אחד הכוננים, הוא פתאום 'נעלם' מהמחשב שלי וכשזה קורה המנורה של ה-HD לא נכבת. לפעמים כאשר אני מבצע RESTART למחשב המחשב עולה מהר ורואים אותו שוב במחשב שלי, לפעמים לוקח למחשב 20 דקות לעלות (הוא עם SSD), אבל אז כבר שמגיעים לשולחן העבודה המנורה דלוקה ושוב לא רואים את אותו הכונן. האם זה אומר שהכונן בתהליכי גסיסה מתקדמים? האם יכול להיות שכבל ה SATA הוא מקור הבעיה? מצורף פה צילום מסך של TASK MANAGER עם הכונן המדובר:
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני עומד לפני רכישה של NEC 3500 (משעות של קריאה בחיפוש בפורום, הבנתי שזאת הבחירה הנכונה כעת. אם למישהו יש התנגדות - אשמח לשמוע). כרגע במערכת נמצאים הכוננים בחיבור הבא: Primary Master - 60Gb HDD Primary Slave - BENQ CD ATA100 Master - 80Gb HDD ATA100 Slave - Liteon CDR x52 ההיגיון שלי אומר לשים את ה 3500 במקביל ל BenQ - מכיוון שרוב הסיכוים שהם לא יעבדו במקביל. נכון או לא נכון ? שחף.
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כונן קשיח מדגם Samsung EVO 840 1TB בצעתי העתקה של קובץ גדול(סרט) בין הכוננים של הכונן קשיח והמהירות הייתה מתחת ל 100MB האם מכיוון שהוא מבצעה קריאה וכתיבה פיזית באותו הכונן הקשיח הוא כלכך איטי? יש לי עוד מחשב בבית עם כונן EVO 840 500GB ולוח Intel שתומך בטכנולוגיית Intel Rapid והכונן עובד הרבה יותר מהר איתו. האם קיימת טכנולוגיה מקבילה ללוח שלי? מפרט המחשב שלי : CPU : AMD A10 5800K MB: Gigabyte GA-F2A75M-D3H תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אחרי כמה זמן שאני מרגיש ושומע את ה-HD שלי מקרטע, הרצתי עליו את הבדיקות של SAMSUNG (הורדתי מהאתר של סמסונג), וקיבלתי הרבה הודעות שגיאה של ERROR: LBA index וכמובן הודעת שגיאה בסוף הבדיקה. (מצורפות תמונות). האם יש מה לעשות בנידון? או פשוט לקחת את ה-HD לחנות שבה קניתי ולדרוש החלפה? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני כונני SSD על הנייר לשניהם אותם ביצועים Samsung Evo 860 או Crucial mx500 שניהם בנפח 250 גיגה בייט , היתרון היחיד של הסמסונג שהוא מגיע עם 5 שנות אחריות וה Crucial עם 3 . ה Crucial עם יתרון מאוד קל מבחינת ביצועים 560 קריאה 510 כתיבה והסמסונג 550 קריאה ו 520 כתיבה . https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-860-Evo-250GB-vs-Crucial-MX500-250GB/3949vs3951
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמה כדאי להשקיע יותר בכדי שבכונן החיצוני שאני מתכוון לקנות תיהיה גם יציאת eSATA בנוסף לUSB2???
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו כן, אשמח להמלצות לכונן בגודל הנ"ל.
-
- 11 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אני מתקן מחשבים מדי פעם ומתעסק בעיקר בחומרה. יש לי לקוח שהמשרד שלו הוא בקומת המרתף. ההרדיסק במחשב שלו שבק חיים. במשרד הזה ישנם שלושה מחשבים, אחד ראשי נקרא לו עם WIN7 עוד אחד עם WINXP ועוד אחד נייד עם WIN7. הוא שאל אותי מה לדעתי יהיה הפיתרון האידיאלי לגיבוי המידע על המחשבים האלה. הציעו לו להוסיף שרת. רציתי לדעת אם ישנו פתרון פשוט וזול יותר בדמות מארז חיצוני של HD's שיחובר למחשבים הללו יחד עם פתרון תוכנתי שיותקן על כול מחשב וידאג לגבות את המידע בכול פרק זמן מוגדר? תקציב- נשאל את עצמנו כמה עולה שרת בסיסי בשביל מטרה זו ונחתוך ב30% לפחות אחרת הפיתרון החלופי כבר לא כול כך זול. חשבתי משהו בסביבות ה1000-1500 שקלים. אציין שרוב העבודה שם היא משרדית אז נפח המידע של כול קובץ לא גדול,…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחרי שאני נחנק מ250 הג'יגה במחשב עצמו, וגם 320 הג'יגה בחיצוני של WD לא מספיקים לי יותר, החלטתי שאני אקנה לעצמי דיסק קשיח חיצוני חדש. אני צריך לפחות טרה בייט, ולמרות שהכונן בעיקר יחובר למחשב הנייח ולא מעבר (אני גם אשאיר אותו מחובר להרבה זמן), אני כן מעדיף 2.5 אינץ' כי המהירות גם ככה לא ממש משנה לי וכי מדי פעם אני כן מנתק אותו והולך איתו למקומות אחרים, וכשאקנה לפטופ עם SSD אפילו יותר. אז בתור אחד שמרוצה כבר יותר מ3 שנים מהWD Elements עם הUSB 2.0, ברירת המחדל שלי היא מוצר דומה: http://ksp.co.il/?select=.1033..146..489..371.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15850&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מצד שני, שיטוט קצר בKSP ובאתרים דומים מראים לי…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי כונן היטאצ'י IDE עם המון חומר אישי וחשוב עליו, שעבד יפה מאוד במשך שנים (לא ג'ומפר כמאסטר או סלייב, אבל היה משני לSATA מוביל) ופתאום הפסיק להיות מזוהה. הייתי מספיד אותו אלמלא הייתי מרגיש (בנגיעה) שהוא עובד וחשמל מגיע אליו והחלקים בפנים כן זזים באופן תקין ומוכר. מבלי ללכת למעבדה ולהיפרד מאלפי שקלים, ואם לשים את האפשרות להחליף בקר בצד (מטעמי הקושי להשיג בקר זהה לזה)- יש לי משהו לעשות? יש דרך טכנית לחלץ את המידע שבו? חשבתי אפילו לפתוח את הברגים ולהוציא את הדיסקיות ולהניחן בגוף אחר שעובד. ריאלי?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום אני מעוניין לקנות כרטיס זיכרון Micro SD שהוא High Endurance, רצוי כזה שמבוסס על שבבים בטכנולוגיית ה MLC (ולא ה TLC) לצורך שימוש במצלמת דרך לרכב, כלומר לשימוש רצוף ומחזורי. הבנתי שכרטיסי הזיכרון הכי טובים לשימוש כזה הם הכרטיסים של Transcend (קישור), אבל דיי קשה למצוא אותם והם גם יחסית יקרים. הבנתי גם שכרטיסי ה High Endurance של SanDisk (קישור) הם סבירים אבל קצת פחות מומלצים מ-2 סיבות: יש להם פחות מחזורי כתיבה והם גם (ככל הנראה) מבוססים על שבבי TLC ולא MLC, אולם מצד שני הם יותר זולים... היות ויש הרבה זיופים וכרטיסים לא אמינים, רציתי לבקש את עזרתכם ולשאול האם מישהו מכיר כרטיסי זיכרון חסוג Micro SD שהם משתלמים יותר ושעלותם סבירה יותר? …
-
- 11 תגובות
- 7.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכם, אשמח להתייעץ עימכם בנוגע ל2 שרתים שאני עומד לרכוש. אני מתכוון לרכוש שני שרתים של dell: X5620 *2 R610 16GB Dual Rannked RDIMMs אני נמצא בדלימה בנוגע לאחסון, בהתחלה התכוונתי לרכוש 4 דיסקים 146GB 15K SAS כאשר הם יעבדו במערך רייד 0+1. כעת אני מתחיל לחשוב האם כדאי לי להשקיע במערך SSD, והאם כדאי להשקיע במערך SSD ורייד ולקבל ביצועים עדיפים? האם ניתן לשלב מערך של 2 כונני SSD ברייד 0 ומערך גיבוי עם כונני SATA/SAS פשוטים יחסית? (כך אני חוסך כסף במערך הגיבוי להשקעה במערך העובד) שמתי לב שישנם כונני SSD עם ממשק SATA וישנם עם SAS, לשימושי שרת מי מהם עדיף? (בהתחשב גם במערך הגיבוי) השרת מיועד למאגר נתונים מבוסס mysql עם עד אלפי שאילתות בשניה. אני רוצה לשמור את השרת כמה שיותר ורס…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כמו שמישהו חכם אמר פעם "מה שלא הולך במוח ילך בכוח" (או שזה היה הפוך ??? ) בכל אופן ידוע שמכשירים חשמליים עדינים מאוד ממכות , דבר זה נכון פי כמה כשמדובר בארד-דיסק אשר מכיל מגנטים וחלקים עדינים אחרים . אבל לאחר שכל מה שניסתי לעשות במוח לא עבד , ולא החזיר את הארד-דיסק שלי ואת החומר החשוב שהיה עליו ולאחר שהבעיה הובחנה ככשל של הסיכה שאמורה לקרוא את הנתונים מהדיסק בגלל תקיעה מסוימת שהשמיע אף רעשים נזכרתי בפתגם העתיק הנ"ל ,הוצאתי את הארד-דיסק ממקומו והנחתי עליו שתי מהלומות מתונות בגבו והפלא ופלא הארד-דיסק חזר לפעול ללא בעיות וללא רעשים ( 5 ימים לאחר המקרה ועדיין ללא שום בעיות) וכמובן שהמידע היקר גם כן חזר ;D רציתי לשאול האם גם לכם היו בעיות דומות עם הארד-דיסק שלכם שנפ…
-
- 11 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היי יש לי מארז קטן עם מקום לרק כונן סידירום אחד ואני לא רוצה להתפשר בין צורב לדיוידי. אני רוצה כונן משולב, לאחר התחשבות במחיר ובביצועים, ולפי הביקורת הזאת, ה-LG GCC-4320B נראה דיי נחמד. בתור CDRW הוא 32x10x40. בתור DVD הוא קורא ב-X16 (אם כי בבקירות ניתן לראות שסרט דיוידי עם דיסק שתי שכבות הוא קרא ב-X8). מחירו בסביבות ה-720 ש"ח. מחיר הרבה יותר הגיוני מהפלקסטור (20x10x40 x 12) והריקו (24x10x40 x 12) המתחרים שמציגים ביצועים פחותים יותר ועולים בערך 300 ש"ח יותר. האם מישהו שמע דברים על הכונן או יודע על איזושהן בעיות?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קונה דיסק קשיח חדש SATA2 אבל לא יודע איזה לבחור westrean Digital או Seagate מה יותר כדאי מבין השניים תודה
-
- 11 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום. רכשתי כונן DVD של LG וגיליתי שהוא מרעיש (רעשים דומים לפלופי, טרקטור, מופיעים בעת גישה אליו, בעת העברת טראקים של מוזיקה וכו'). הובטח לי בחנות שאקבל אחד חדש. נתנו לי אפשרות לבחור בין LG ל TOSHIBA. מה עדיף? תודה. נ.ב. אני מניח ששניהם- 16X52
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה לדיסק און קי איכותי, ומהיר (64Gׂׂ) הדבר שהכי חשוב לי הוא שהוא יהיה עשוי ממתכת. אני עובד עם זה המון, וכל פעם כל הפלסטיקים האלו מתחילים להתפרק ולהישבר אחרי זמן מה.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מספיק לי חיבור USB2.0 חשוב שיהיה קטן וקומפקטי, אך אם אפשר מעל 160 ג'יגה זכרון תודה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ובכן, חשובה לי מאוד אמינות ואי התקלקלות, אני לא רוצה לבזבז כסף על משהו שכנראה יכשל בטוח ב3 שנים הקרובות. אז החלטתי להשקיע בצורב של פלקסטור, עכשיו השאלה היא איזה צורב? ובכן יש את אלה עם האחריות לשנתיים, איזה מומלץ? האם יש חברה יותר אמינה באותו טווח?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי פה בפורום על הודעות אחרונות שהתפרסמו אבל לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי אני מעוניין לקנות דיסק קשיח 320 GB SATA 2 אמין ואיכותי היה לי דיסק קשיח של WD 160 GB עבד במשך שנה וחצי החליט שהוא עושה רעשים במסגרת האחריות הוחלף והשאלה שלי היא: איזו חברה מייצרת דיסקים איכותיים עם מעט תקלות האם המקרה שלי עם דיסק קשיח שהתקלקל אחרי שנה וחצי זה מקרה חד פעמי והחברה עצמה מייצרת דיסקים אמינים או שכדאי להחליף לחברה אחרת ולא חזרות חברות שמייצרות דיסקים תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם. בזמן האחרון חלק לא קטן מהדיסקים שלי התחיל להחליף צבע.. המראה לא נעים כל כך אבל מה שעוד יותר לא נעים הוא שחלק מאותם מדיות שהחליפו צבע לא עובדים יותר. אני מחזיק אותם במקום מוצל וקריר, לא כותב עליהם כלום וגם לא משתמש בהם יותר מידי.. פעם בשבוע שבועיים לעיטים אף יותר.. רציתי ליקנות חבילה גדולה של 50 מדיות לפחות לצורכי גיבוי וגם לצורכי צריבה בטוחה (שהדיסקים לא יחליטו איזה צבע מתאים להם יותר..) לכן אני פונה אליכם: על איזה חברה של מדיות לצריבה איכותית ואמינה אתם ממליצים? (רצוי שגם המחיר יהיה סביר) אני מודע לכך שTDK הם בין הטובים אם לא הכי טובים (?) אבל הם גם די יקרים.. מה עם Silver Line וכל השאר? אשמח לישמוע את תגובותיכם בנושא. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! היום קיבלתי מחשב חדש ומחר אני מתכוון להתקין עליו וינדוס 8.1. יש לי SSD 120GB וכונן רגיל 2TB. ברור לי שאתקין את הוינדוס על הSSD ואת שאר הדברים על הכונן הרגיל רק השאלה שלי היא: האם כדאי לי לחלק את הכונן למחיצות, כלומר-מחיצה ראשונה-מדיה (סרטים, תמונות ושירים), מדובר פה על לא מעט תמונות. מחיצה שנייה-משחקים ותוכנות. האם זה יהיה חכם לעשות דבר כזה? ככל שארבה במחיצות מהירות הכונן תרד או שזה לא משנה? שאלות כלליות בקשר לSSD: האם פירמוט פוגע בביצועים שלו? יש דברים שצריך להגדיר לפני ההתקנה של הוינדוס או אחרי ההתקנה? משהו שאני לא צריך לעשות? סליחה על החפירות ותודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
NEC ND-3500A או Pioneer DVR-108 מה לקנות ? לפי הביקורות שקראתי ה-NEC קצת יותר טוב ? מה אתם אומרים ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו שם לינק מאחד האתרים של החברות שמראה שלייט און מוכרת צורבים לסוני, רציתי לדעת אם זה באמת נכון, למרות שאני מאמין שכן לאחר שראיתי את המפרטים של הצורבים, קופי אותו דבר רק שסוני איטי במשהו כמו 0.01 באיזה דבר אחד וגם רציתי לדעת מה עוד לייטאון מוכרת לסוני (צורב DVD?) תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה בצורב דיוידי הזה. הוא כבר לא קורא דיסקים דיוידי שהוא צרב. שאלתי פה בעבר ואמרו לי שזו בעיה ידועה ויש אותה להרבה אנשים. אז מה שאני רוצה לשאול זה אם צריבת עדכון קושחה אחד מאלה יעזור? http://liggydee.cdfreaks.com/page/3540/
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-