עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, אני מתכוון לרכוש SSD של לפחות 2 או 3 טרה עבור עריכת וידיאו ואחסון מדיה. יש לי 500gb 960 evo m2 עליו מותקנת מערכת ההפעלה, ושני Seagate 2.0 TB 64MB Sata 3 Barracuda לאחסון (אחד מהם כנראה נדפק). תוכנת העריכה מותקנת על הEVO M2, אני שוקל לקנות אחד נוסף, אבל אני לא חושב שזה משתלם ואני לא צריך עוד אחד, אני גם לא כזה יודע אם יש לי מקום בלוח אם, יש לי PRIME X370-PRO. התוכנית שלי היא לקנות SSD פנימי (משהו כמו Samsung 860 EVO 2TB SATA III), ולהשתמש בו כאחסון עבור הקבצים שאני עורך. כלומר חומר הגלם ישב על הSSD הרגיל, והתוכנה על הM2. הסיגייט הרגיל יאחסן את קבצי הCache שפרימייר יוצרת, ושאר האחסון שאני לא צריך עבור עריכה. לפי מה שהבנתי, ככל שאני מפריד את התה…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by Kiril,

היי קניתי היום קשיח חדש והוא דגם ה 1TB של סמסונג קצת מידע על המערכת : P35 DS3L WD 2500AAKS חיברתי אותו ובווינדוס נתקלתי בבעיה מוזרה מאוד : http://i39.tinypic.com/31788ee.jpg למישהו יש מושג מה אני עושה עם המצב הזה ? מחובר כרגיל עם חיבור Sata 3G.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by haranza,

שלום וברכה! ברשותי לוח-אם של אינטל מסוג DX38BT, למיטב ידיעתי הוא תומך עד SATA2. אני מניח שעם SSD יורגש הבדל כלשהו, האם הוא יהיה משמעותי? בהנחה שכן אני מכוון לקנות (Samsung EVO (120/250. האם יש SSD אחר שיותאם טוב יותר ללוח אם שלי? תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by oriklo,

מה הssd הטוב ביותר שאני יכול להשיג בתקציב של לא יותר מ500 ש"ח? ראיתי שיש samsong 120gb 850 evo. האם יש המלצות למשהו אחר טוב יותר? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שאלה בכותרת. הלוח אם שלי כולל הדגם נמצא מצד ימין. לצערי מחיפוש שעשיתי ברשת הבנתי שלוח שלי הוא SATA2 ולא -3. רשום לי 3 Gb/s שלפי מה שהבנתי זה אומר 2. השאלה האם בכלל ישתלם לי לשדרג לSSD? השינוי יהיה קריטי עבורי? במחיר של SSD סביר אני יכול להוסיף עוד 1 טרה לזה שקיים. תודה לכולם, אני ישמח לעזרה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. עד לפני זמן מה הרכב הכוננים הקשיחים במחשב שלי היה כך: 80GB IDE- primary master 120GB IDE- primary slave פירמטתי הארד דיסק חדש של 500GB IDE בטעות כ- extended ולכן הוא היה extended ל- 80GB, וגיביתי עליו מידע מה- 120GB, הכולל גם את ההקלטות של הקורס שלי. לאחר שפירמטתי את ה- 120GB והתקנתי עליו מערכת הפעלה והפכתי אותו ל- primary master, ראיתי שהוא לא מזהה את ה- 500GB. לאחר מכן, העלתי את מערכת ההפעלה דרך ההארד דיסק של ה- 80GB, ופירמטתי שוב את ה- 500GB, כ- primary. היה שם מידע שלא הספקתי לגבות כי ה- 80GB היה מאוד איטי ולכן אני חייב תוכנה לשחזור מידע. מכיוון שההארד דיסקים עברו טלטולים רבים, היו על ה- 500GB כמה סקטורים פגומים שלא נקראו (ה- chkdsk הודיע לי על זה) וכנראה יש שם את ספ…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Yarimiz,

הי כולם סרטון חדש עלה לערוץ Yarimiz "SSD vs HDD - האם הוא שווה את הכסף?" הפעם לקחתי שני כונני SSD של סמסונג מסדרת 840EVO והשוויתי את הביצועים שלהם אל מול HDD 1TB של Seagate. אם אהבתם את הסרטון תתנו לייק וסבסקרייב. שבוע מעולה וצפיה מהנה! Yarimiz

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Noririco,

שלום לכם וחג שמח ! לאחרונה חיברתי את הSSD שלי (EVO 500GB) במקום הCDROM. הכונן מזוהה ומפורמט וניתן להעביר אליו קבצים. אמהמאמאהממאמאממממהההה , ברגע שניסיתי להתקין עליו מערכת הפעלה ניתקלתי בסירוב ש"אי אפשר להתקין מערכת הפעלה" (כנראה) על הכונן. ניסיתי לברר בכמה מקומות והגעתי לסברה שכנראה בגללללללל שזה כונן קשיח שני על המחשב אז המחשב לא יודע להתעסק עם עוד דיסק קשיח שעליו מותקנת מערכת הפעלה. מה אתם חושבים ? האם כדאי שפשוט אני אוציא את הדיסק הישן , אתקין מערכת הפעלה ואז אחבר את הישן ואפרמט אותו ? האם יש סיכוי שהSSD לא תומך במערכות הפעלה בכלל ? מה לגבי מבנה הדיסק? GPT או MBR ?? אשמח לעזרה חג שמח אחים שלי!

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Ovid,

אני רוצה לנגן סרטי תלת מימד (אקטיבי) ברזולוציית 1080P במסך בסלון. העניין הוא שהמסך מחובר למיני PC עם מעבד N2820 כך שאני מניח שלסחוב סרטים כאלה הוא לא יוכל. השאלה שלי האם ניתן לנגן את הסרטים ישירות מUSB שיהיה מחובר למסך עצמו? והאם לקחת USB3 או 2 ? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=880465 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=852035 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=20032&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap תודה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אז החלטתי שאני צריך כונן גיבוי בשביל לגבות והתחלתי לבחור מועמדים,בגדול כונן 3.5 מספיק לי ואין לי בעיה עם זה שיהיה לו חיבור חשמל, מה שבאמת חשוב לי הוא שהוא יהיה אמין ועם אחריות כמה שיותר ארוכה, נפח רצוי - 1 TB . כרגע המועמדים הם IOMEGA PRESTIGE 1TB ו - Seagate FreeAgent Desk 1TB. לשניהם יש חיבור USB 2 , הסיגייט מגיע עם 5 (!) שנות אחריות וה- IOMEGA עם 3, מבחינת מחיר ההבדל בינהם לא כזה מפריע לי (סיגייט 460 איומגה 550 ), ההיסתייגות היחידה שיש לי מסיגייט היא הכשל האחרון שהיה להם לא מזמן שקצת מרתיע אותי... אופציה אחרת שחשבתי היא לקנות מארז חיצוני עם חיבור SATA ולשים בו כונן מה שיתן לי חיבור בקצב גבוהה יותר מ-USB ( במקרה כזה הכיוון נוטה לכונן של סמסונג F3 1 TB ). http://www.pcpo…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. והכבלים שמגיעים, האם הם נחוצים לי או שקיימים במחשב כבלים קיימים שאלינם אני מחבר את הצורב? עקרונית ההתלבטות שלי היא האם לקנות חבילת Retail או OEM. תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by SaXtoR,

שלום, יש לי צורב LG DVD+R DL חיפשתי עליו מידע באינטרנט,ומצאתי וכתוב שהוא תומך בDVD-RAM עכשיו,מה הכוונה של זה? למחוק את המידע שאני שם על דיסק רגיל?(CD-ROM שאני צורב למשל.) ואם כן,איך אני מוחק בידיוק? זה לא מחיקה ישירה ,כמו דיסק און קיי וכאלה.. נכון? שנכנסים פשוט לכונן,מסמנים ומחוקים כי זה לא ממש נראה לי בטח יכתוב מוגן שמוגן כל אחד מוזמן לענות בשמחה,מחכה לתגובות שלכם. נ.ב אם זה לא קשור לפה,תעבירו ותייעדו אותי. תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by GMTK,

שלום קניתי סנדיסק באייביי. sandisk ultra 128 G C10 XC1. כאילו הדגם החדש שלהם עבד לי הוצאתי אותו והחזרתי ועכשיו הפלאפון שלי לא מזהה אותו מה אפשר לעשות חוץ מלבקש תכסף בחזרה? כאילו איך אפשר להפעיל אותו כי הוא רושם לי שניכנס כרטיס אבל הוא לא מזהה תמקום את הג'יגה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום, ראיתי שיש עכשיו חיבורי SATA2 וSATA3, השאלה היא האם יש הבדל מהותי בין השניים? ואם אני קונה כונן קשיח חיצוני עם SATA3 איך אני אדע שהוא יתחבר למחשב? אני צריך לבדוק תמיכה בלוח אם??? עכשיו לגבי הכונן, אני מעוניין לקנות כונן קשיח פנימי 2TB וראיתי שיש בפורום המלצה חמה על HD204UI, ושמתי לב שהBuffer זה 32MB בזמן שיש כוננים אחרים במחירים דומים עם 64MB וגם מהירות סיבוב יותר גבוהה (7200rpm) לעומת ה5400 של הכונן אז למה הכונן בדיוק מומלץ? יש את הכונן הקשיח DeskStar 2TB 7200RPM 64MB Sata III ‎ במחיר דומה אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניינים, תודה

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום אני בונה HTPC ?)כך שלרעש יש משמעות יותר מתמיד) הבטתי במומלצים (המעודכנים מאוד) שלכם והבנתי שמה-- SATA השקטים אלו המומלצים: LG GSA-H62N עליו נאמר במפורש שהוא שקט אבל קורא במהירות נמוכה Pioneer DVR-212 - מאחיו הקטן הבנתי שיש לו בעיה עם בעייתי מעט עם מדיות DVD+R.כך שלא אוכל להוסיף אח"כ Samsung SH-S203B שמהכתוב פה חסר חסרונות לחלוטין (האם גם שקט???) כמו כן המומלצים מופיעים ב- HTPC: DVDRW BLACK - SATA - LITEON LH-20A1SX20 DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRANTY וראיתי גם המלצה על: Pioneer DVR-212D 18X SATA Dual Layer BLACK כעת תחת זה שחשוב מאוד השקט, האמינות ושלא יעשה ביעות עם צריבה של מוזיקה וסרטים ברמה גבוהה על איזה צורב הכי כדאי לי ללכת (אשמח א…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. כונן ה-SSD החדש של החברה האמריקאית הוא בין הראשונים שמביאים את בשורת ה-PCI-Express לשוק הביצועים והגיימינג הביתי. סנונית ראשונה לפני הסערה הגדולה? לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9b%d7%a9-ssd-%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%9c-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a7-%d7%94-hyperx-predator-pcie-%d7%a9%d7%9c-%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%93%d7%a8/

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. השאלה בכותרת. הבהרה: נדרשים שני הדברים הבאים: 1. חיבור רשת 2. לפחות אחד מהחיבורים הבאים: USB,FIREWIRE,ESATA וכד' תודה.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Demagh,

לאחר החלפת כונן 2.5 אינצ' בלפטופ ב-SSD, התפנה לי כונן. אני רוצה לקנות Enclosure זול מאיביי בשביל להשתמש בו בתור כונן חיצוני. למישהו יש נסיון עם החלקים הסיניים האלה? הם מספיק טובים (לשימוש לעיתים רחוקות מאוד) או שכדאי לקנות משהו יותר איכותי? אני רוצה לרכוש משהו כזה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Boris_yo,

היתרון יחד שידוע לי לקנות SSD בחו''ל, הוא חיסכון*כספי אבל מספר חסרונות יותר גדול מיתרון: מפחות משמעותי למשמעותי: 1. מימוש אחריות במידה ויש והתעסקות במשלוח, מילוי הצהרה C22 של מכס. וזה במקרה שמתקנים התקן. 2. במידה ומחליפים לחדש, על לקוח לשלם מיסי יבוא עוד פעם. 3. DOA - ישר לשלוח ליצרן על מנת לקבל חדש וכמובן לשלם מיסי יבוא. אם פספסתי משהו, נא השלימו. תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכולם יש ברשותי HDD של SEAGATE 500GB 7200.12 , כבר 3 וחצי שנים עד לא מזמן היה הכל בסדר , הכונן עבד יפה ללא שום בעיות .. עשיתי בדיקה ל HDD לבדוק את מצבו בלי שום קשר לתקלה .. עם HD SENTINEL והופתעתי לגלות שמצבו של הכונן שלי גרוע עד מאוד משהו מוזר קורה שם - הביצועים 100% אבל הHEALTH 13% .. מה לעזאזאל .. אני לא מבין מה הבעיה שלו , עשיתי MHDD מצא לי 111* של 150MS .. השתמשתי גם ב SEATOOLS וגם שם אחרי ה LONG TEST לא נמצאו שום שגיאות עשיתי גם עדכון קושחה ל CC49 גירסה אה כן וכמובן עשיתי CHKDSK /F/R .. לכונן וגם שם לא מצא שום דבר לא תיקן שומדבר - ולא לקח לו גם הרבה זמן ( מה שבדרכ לוקח ..בבדיקה ) הורדתי את ה OC לסטוק ..כי קראתי שגם OC עלול להשפיע על בעיות משו…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. לאחר הנפילה של שני דיסקים לפני שבועיים (ספק כח דפוק) החלטתי לשדרג את יכולת הגיבוי שלי. כיום אני מגבה ישירות לדיסק נשלף חיצוני (חיבור SATA ומתח דרך מגירה) אך לאחר הנזק שנגרם לי כתוצאה מבעיית הספק שהייתה לי אני חושש לאבד את דיסק הגיבוי... כרגע חשבתי על מספר פתרונות: -שימוש בדיסק USB חיצוני עם אספקת חשמל נפרדת. יתרונות: פיתרון קיים ומנוסה, ערוץ ה USB ואספקת החשמל הנפרדת מבודדים את דיסק הגיבוי . חסרונות: יקר, איטי. -המרת הדיסקים החיצוניים לדיסקי USB עם אספקת חשמל נפרדת. יתרונות: שימוש בחומרה קיימת. חסרונות: לא בטוח כי קיים ממיר איכותי מ SATA ל USB (אני לא הולך לסכן את הדיסקים עם חומרה סינית זולה מאליבבה...), צריך למצוא מארז בעל יכולת קירור בסיסית…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. היי בזמנו היתי מגמפר כוננים למאסטר או סלאב , ראיתי שבכונן שלי אין ביכלל גמפר , האם חסר גמפר, או שהיום כבר אין צורך. רוני

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Torian,

שלום, ברשותי מחשב בן 5 שנים עם מעבד core 2 duo ו2 ג׳יגה זכרון. הדיסקים הקשיחים שלו כבר ישנים ומרעישים והמהירות בהתאם, רציתי לשאול האם כונן ssd בעל נפח קטן למטרת מערכת הפעלה ותוכנות יראה שיפור כל שהוא? כמו כן ראיתי המון קינפוגים שאנשים מבצעים למערכת ההפעלה לאחר התקנת כונן ssd, האם זה באמת נחוץ? האם כונן ssd לא יכול להחזיק את ה5 שנים ללא קינפוגים ותחזוקה מיוחדת כמו כונן רגיל? המחשב הוא מחשב עבודה שפועל קבוע ומריץ הרבה חלונות של דפדפן, פוטושופ, לפעמים משחקים וכו.. שאלה אחרונה, כאשר הבקר של הכונן מזהה שהוא מתקרב למספר הכתיבות המקסימלי, האם תהיה לי התראה כל שהיא לפני שהכונן ימות? למשל דיסק קשיח רגיל לרוב עושה רעשים לפני המוות ואז יש זמן לגבות, בתודה, עדי.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by oren99,

מצורפת תמונה של התוצאות מ as ssd החלפתי ל AHCI בביוס firmware מעודכן הלוח תומך ב SATA2 אבל התוצאות צריכות להיות גבוהות יותר, לא?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by jacobgan,

שאלת תם, יש כזה דבר דיסק און קי בנפח של 1 TB ? הזמנתי כזה באפליקציית הקניות WISH (למי שמכיר) זה אמיתי 1 TB ? או שעובדים על אנשים בעיניים? "בזבזתי" עליו 60 ש"ח. נראה לא אמין במיוחד אני יודע... הלכו 60 ש"ח לפח.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.