אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי דיסק קשיח של 500GB של סיגייט מהדגם ST3500320AS, המקום עוד מעט נגמר לי ואני רוצה לקנות עוד HDD של 500GB ולעשות RAID 0 עם הכונן שיש ברשותי. אשמח שתמליצו לי על כונן של 500GB שיהיה מהיר, אמין ושקט, ראיתי בסטיקי כוננים קשיחים שהוספתם דגם של סיגייט ודגם של SAMSUNG אבל WD לא הוספתם, האם יש סיבה מיוחדת לכך? בכללי אני מתלבט בין כמה קשיחים - Samsung 500GB SpinPoint F3, SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ו WD 500GB AAKS WD5000AAKS. אשמח שתגידו לי מה ההבדלים ביניהם ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קודם כל - נתחיל ממתי הצורב אצלי. הוא אצלי מסוף החופש הגדול, ולא צרבתי איתו המון דיסקים (פחות מ20). ליפני חודש בערך היתה הצריבה האחרונה שלי, ובסוף הצריבה (או לקראת הסוף, לא זוכר), נרו הודיע לי משהו עם באפר.. (זאת היתה שגיאה, לא ההודעה שלפעמים כתוב בסוף הצריבה שנמנע זה וזה כך וכך פעמים), אבל הדיסק אני חושב עבד בסדר (זאת היתה צריבה מדיסק לדיסק אגב, אני לא אפרט כאן יותר..) בכל מקרה, היום רציתי לצרוב לחבר שלי תיקיה מהמחשב שלי (אפילו חוקי! ), שמנו את הדיסק שהוא הביא (חברה לא מוכרת, דיסק 16x כתיבה), התחלנו לצרוב.. וב15%, Write Error בנרו. שמנו דיסק שבמקרה היה לי (חשבתי שנגמרו, קניתי עשר והיו לי עוד כמה שקיבלתי עם הצורב) הגיע ל39% (גם דיסק 16X), ועוד פעם, Write Error. …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. אני צריך 1TB חיצוני בתצורת 2.5, ואני מוצא את עצמי, במקום להתרכז במה אני רוצה-אני מתרכז בחשש שלי ליפול על משהו שאני לא מעוניין בו. ןבמה אני לא מעוניין בדיוק? בכונן של SEAGATE. אין לי כוח. שומע רק תלונות ותקלות על הכוננים שלהם, ולהפתעתי הלא נתפשת, הבנתי שבהמון כוננים חיצוניים של כל מיני חברות-מותקן SEAGATE. כלומר, יש מצב שאתה קונה כונן חיצוני שבחוץ כתוב-WD, אבל בפנים מחכה לך כונן של SEAGATE מועד לפורענות. מה הקטע בדיוק עם זה ש-WD זו חברה של דיסקים קשיחים, ובעצם יש שם דיסק של חברה אחרת?- אני לא מבין מה ההיגיון פה......אבל כל מה שאני כן יודע, זה שאני רוצה להתחמק מזה. מה עומד על הפרק? ובכן, נראה לי שהכוננים של iOmega עשויים להוות אלטרנטיבה טובה. 3 שנים אחריות גם: …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי הארד אחד 30 GB ועוד אחד נוסף 120 GB שהוא יותר חדש, שניהם מחוברים על אותה צמה וההארד של ה 30 עליו מותקן הוינדואוס. יש גם צורב DVD וCD רגיל שמחוברים על אותה הצמה איך הכי נכון לחבר את הכוננים ועל איזה מהן נכון להתקין את הוינדואוס ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כונן קשיח חיצוני (לא פנימי עם מגירה, אלא נייד חיצוני) בנפח של 1 טרה, עם ממשק eSATA, תקציב של כ 700-900 ש"ח. חשבתי על זה, מה דעתכם ? Western Digital My Book Home Edition 1000GB WDH1CS10000 http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=599123 תודה !
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני שנה קניתי מחשב מאיזה חברה חאפרית בעיתון חודש אחרי שקיבלתי את המחשב היה לי הפסקת חשמל ומאז הדיסק קשיח לא מגיב! ניסיתי לפרמט אותו עם כל תוכנה ובכל צורה שרק אפשר אבל תמיד המחשב נתקע לי כשאני מנסה לפרמט אותו בקיצור הדיסק קשיח ניזוק באופן רציני זה דיסק קשיח מסוג MAXTOR DIAMOND MAX 10 200 GB ניסיתי לחפש את החברה שממנה קניתי את המחשב אבל לצערי זרקתי את כל הקבלות של המחשב ואין לי מושג איך קראו לחברה שממנה קניתי את המחשב. יש למישהו מושג לאן צריך לשלוח אותו כדי לתקן אותו?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היום אני מתעורר בבוקר עם רצון עז לשחק ב GTA SA שלי. אני מכניס את הדיסק ל DVDROM שלי ומגלה שין AUTORUN דרך כניסה ידנית לדיסק אני מגלה בשגיאה שחסרים קבצים הוצאתי את הדיסק ולמרבה הצער גיליתי שירטות עליו...טוב כבר לא היה מה הפסיד אז התחלתי לעשות בו ניסוים. הניסוי הראשון היה לשים שמן סויה על הדיסק - לא עזר . לקרת זריקת הדיסק לפח אני מגלה לפני את ג'ל הגילוח שלי...טוב נו מה כבר יש להפסיד...שמתי טיפה ג'ל גילוח על הדיסק וניגבתי אותו ביסודיות עם נייר טואלט. ולא האמנתי למראה עיניי הדיסק עובד כמו חדש , ג'ל הגילוח סתם את השריטות שעל הדיסק והדיסק עובד בלי בעיות אולי באופן זמני אבל עדדין הספקתי לעשות לו גיבוי על ה HD שלי .
-
- 12 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
לאחרונה נהרס לי מחשב ישן שבו השתמשתי לשיתוף הטונרטים (גשר דרומי הרוס) וחשבתי על לקנות מחשב אבל זה עסק יקר ואז קראתי על שרתי NAS שהם הרבה יותר זולים וזוללים פחות חשמל דבר שיעזור לי מאוד וקראתי שזה יכול לבצע פעולות האם שרת NAS יתאים לטורנטים אני משתמש בטונרט בכמויות די גדולות ככה שאני קודם בודק כדי לא לקנות סתם
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לו בעיה עם איזה שהוא מדיות? הוא טוב , למישו יש אותו? http://www.netaction.co.il/sale.php?sale=2626839 יש גם את זה מה עדיף יותר? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2126 זה גם צורב של NEC עולה 260 שקל
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך DOK לצורך אחיסון מידע יומי, הDOK יהיה בשימוש הרבה במהלך כל יום ויום ולכן דרוש מהיריות כתיבה וקריאה. רצוי נפח של 16GB מחיר עד 150 ש"ח. לפי כמה שהוא זמן, היה אשכול שהמלצתם על PATRIOT, האם זה עדיין תקף? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח בנפח 500 ג'יגה בייט ואני עדין לא סגור איזה יתן לי את מקסימום הביצועים. הדרישות הבסיסיות שלי מהדיסק הן: מהירות סיבוב = 7,200 סל"ד באפר = 16MB ממשק = SATA 2 Reading Seek time = נמוך ככל האפשר Writing Seek time = נמוך ככל האפשר מהירות העברת נתונים מבאפר לדיסק = גבוהה ככל האפשר Latency Time אני לא יודע מה הוא הפרמטר הזה אבל הבנתי שהוא בעל משמעות רבה המון תודה לעוזרים ! אלכס.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הרשימה באתר הזה: http://www.comp-il.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=1064&Cat2ID=1327 תגידו לי מה הכי טוב מביניהם בבקשה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם ההארד דיסק של 160 ג'יגה עם יכולת של 7200 אר פי אם, 8 מגה, של סאמסונג או כל הארד דיסק אחר יוכל לעבוד עם מערכת מחשב כמו שלי שכוללת : פנטיום 3, 550 מגה הרץ ו320 זיכרון אס די ראמ, אני מעוניין לדעת גם אם יש מצב שהוא יעשה לי בעיות או לא, תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, התחדשתי עם C300 128 ,קשוחה 006 ברשותי 3x HDD 103SJ של 1TB כל אחד. לוח אם ASUS P7P5-E PRO עם ביוס גירסא 0806 (לא הכי חדש)-25/3/2010. מתוך 3 כוננים 2 מהם היו במערך RAID 0 עם הבקר המובנה של הלוח אם. קבלתי את הC300 אתמול וחיברתי אותו לבקר של SATA 3. עשיתי מספר בדיקות וקיבלתי תוצאות שלא התרשמתי מהם. הנה בדיקה שעשיתי אתמול: ACC.TIME בקריאה יצא 0.123 בכל אופן פה התוצאות נראות דיי בסדר,למרות שבכתיבה הרציפה זה דיי נמוך. אבל שבדקתי עם CRYSTALMARK והשוואתי לבין http://hwzone.co.il/reviews/storage/ssd_roundup2011/9 הכונן שהם בדקו C300 שרץ על SATA 2, READ 4K QD32 קיבל תוצאה של 200MB\S בעוד ששלי נתן רק תוצאה של 168MB\S WRITE 4K QD32 תוצאה של 135MB\S בעוד ששלי נתן תוצא…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, השאלה שלי היא כזאת: לאחרונה גליתי שיש המון חומר על הארד דיסק 160 ג'יגה, הבעיה היא שהוא שיש לו רק כניסת IDE (כמו לצורב שלי) אז חיברתי את ה-IDE עליו, והוא עבד. (!) (מיותר לציין שגם הצורב עובד לבד על הכבל IDE?) הבעיה התחילה כשניסתי לחבר את שניהם במקביל - המחשב לא זיהה שום דבר. מישהו יודע איך פותרים את זה? כל פתרון יתקבל בברכה. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא כל-כך סגור על אם הנושא יותר מתאים לפה כי מדובר על כוננים אבל מצד שני זו סוג של שאלה שקשורה לעיבוד וזיכרונות. קצת רקע, אני עובד היום על מחשב שמשמש לעיבוד גרפיקות (דו מימד) מאוד כבדות, קבצים גרפיים שבלא מעט מקרים עוברים את ה 10-20GB לקובץ. מה שקורה היום הוא שכאשר אני פותח קובץ כזה בפוטושופ, הוא אוטומטית גומע את ה32GB ראם שיש למחשב ועובר להשתמש בכונן קשיח משני (מכני) בתור scratch disk, ככה שהמהירות עבודה שלי בעצם מוגבלת ע"י מהירות הכתיבה והקריאה מהכונן הזה, מה שמוביל לעבודה מאוד איטית. שקלתי לרכוש כונן SSD משני שאני אגדיר לתוכנה שתנצל אותו כscratch disk שלה אבל אז שמעתי על אופציה אחרת, הטכנאי שלי סיפר לי שישנה אופציה לחבר כונני SSD כמעין cache מובנה של המח…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
בתור הקדמה, יש אצלי במחשב שלושה כוננים קשיחים שמחולקים לשני מערכים. הרוב ב-RAID5 וחלק קטן ב-RAID0. לפני שבועיים העברתי את מערכת ההפעלה לכונן SSD נפרד. רציתי לשתף אותכם במה שקרה לי בשעה האחרונה. התחלתי לנקות את החדר והזזתי את המחשב (הוא על משטח גלגלים) כדי לנקות מאחוריו ושמעתי ממנו רעש מוזר. הסתכלתי על המסך, הזזתי את העכבר, ראיתי שהכל מגיב כולל הכוננים והמשכתי לנקות. כשסיימתי לנקות הזזתי את המחשב חזרה ושמעתי שוב פעם רעש מוזר, אבל הפעם היתה הודעה בשורת המשימות שלא ניתן לגשת לכונן מסויים. ניסיתי לפתוח חלונות או לעשות ריסט אבל הכל היה חצי תקוע. לחצתי על כפתור הריסט והתפללתי. כהמחשב עלה שמעתי רעש של נקישות SEEK חזקות מאד כל שנייה והמסך של ה-RAID כתב ששני המערכים אצלי במצב FAIL…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אמצעי האחסון המומלץ לגיבוי מידע חשוב ? זה לגיבוי מידע של משרד ליעוץ מס.
-
- 12 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, החלטתי על רכישת כונן חיצוני של 1 TB לגיבוי של המחשב העיקרי ברשת הביתית שלי במחיר הנמוך ביותר האפשרי (קניה בארץ) לפי הדרישות. הפיתרון שחשבתי עליו הוא של מיקום הכונן רחוק מהמחשבים במקום נסתר ומאובטח, ע"מ להבטיח את שלא יגנב או ייפגע במידה וקורה משהו למחשב הראשי. אומנם הדיסק ישמש לגיבוי, אך אני מעדיף שיהיה לו ממשק מהיר באופן משמעותי מ-USB 2.0. הפועל היוצא של הנ"ל הוא שאני זקוק לפתרון של דיסק רשת (NAS) או דיסק בממשק USB 3.0. פתרון של ESATA מוגבל מדי מבחינת אורכו (עד 2 מטרים לכל היותר והכבל עצמו לא זול ולא זמין) כרגע המחשב שלי אינו תומך ב-USB 3.0 ולצורך חיבור כזה אצטרך להוסיף כרטיס מתאים וכבל ארוך מספיק. הראוטר שלי מאפשר תעבורה של 10/100 וכך גם חיבור הרשת של …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי שני כוננים קשיחים באחד מהם שהוא הכונן הראשון שהיה לי במחשב שאני נכנס לקבצים שם כל המחשב נתקע ואני חייב להפעיל מחדש את המחשב לפעמים אני מצליח לגשת לקבצים בלי שזה נתקע רק חסר לי שהלך לי הדיסקק הקשיחחח מישווו יכולל לעזורר לי בבקשההה אני לא יודע מה לעשות =[
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של מקסטור 40GB 7200 ובזמן האחרון שמתי לב שהוא טוען כמו ברגע זה ממש הוא עושה רעשים כאלה מרגיזים כמו מאוורר שלא מחוזק טוב. זה הראד דיסק בטוח. מה אני עושה איתו?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אנשים אני צורב כל דבר החל מ-vcd וmp3 וקבצים תמונות והכל חוץ ממוזיקה למערכת שאני מנסה לצרוב או שלא צורב לי בכלל או שעושה את הבעיה הזאת שבתמונה פה http://photos.walla.co.il/eldada3 ולוקח לו איזה 20 דקות לצרוב או שהוא הורס את הדיסק. יש למישהו מושג למה זה עושה את זה? (עם קבצים אחרים זה תמיד ב100% ב-used read buffer וגם זה 100% ב-buffer level כמה שיותר זה יותר טוב)
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעקבות אירועים אחרונים , הגעתי למסקנה שאני חייב לגבות את הנתונים על המחשב שלי- יש לי 2 מע' הפעלה על 2 HD נפרדים וHD אחד שהוא רק מידע תוכנות שירים ושטויות. מה הדרך הכי מומלצת לגבות את כל המידע? אני ראיתי לדוגמא בHP הנייד כדי לשחזר את המערכת מכניסים דיסק או 2 והוא פשוט עושה ממנו BOOT ומשחזר את כל המערכת כולל פרטישנים התקנות והכל - בדיוק לתצורה בה מקבלים את המחשב מHP. אני רוצה לעשות כזה גיבוי רק מהמערכת שמותקנת אצלי עכשיו... תודה לכל העוזרים ???
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם אני מעוניין לקנות הארד דיסק חיצוני בנפח של 250-320GB. ראיתי שלחברת WD יש כוננים חיצונים מ-2 סדרות. סדרה אחת: MY BOOK ESSENTUAL סדרה שנייה: MY BOOK PREMIUM מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין 2 הסדרות?<מבחינת מחיר הפריום עולה יותר יקר בעוד 150 ש"ח בערך> שאלה נוספת:הבנתי שיש בחלק מהכוננים כפתור ללחיצת גיבוי?מישהו יכול להסביר לי מה זה?האם זה הכרחי?<פשוט הבנתי של-WD אין את זה> בתודה מראש שי נ.ב- יש לי את הלוח אם הזה: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=15&l3=148&model=539&modelmenu=2 איזה הארד דיסק חיצוני הכי יתאים לו? בין 250-320GB ?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-