עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. לקראת סוף ההתקנה הוא רושם לי : RPM -qpl Mandrake/RPMS/*.rpm

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  2. אך אני יכול להחזיר לי את חלון ה- boot log כמו שהיה לי בהתחלה כרגע מערכת ההפעלה xp עולה לי באופן אוטומטי מבלי אפשרות בחירה או גישה ללינוקס תודה

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  3. Started by kornov,

שלום רב לכולם, אני די חדש בעניין linux. אז הבעיה היא כזאת: אני מנסה להתקין את fedora 6 על המחשב שלי. יש לי שני דיסקים קשיחים שאחד שייך להתקנת windows XP שכבר מותקן על המחשב. הוספתי דיסק קשיח שני כדי להתקין fedora. ההתקנה בממשק הגרפי נתקעת לי ולא משנה באיזה רזולוציה אני משתמש, אז עברתי להתקנה בממשק טקסט. ההתקנה עוברת בסדר גמור, אבל לאחר שאני מסיים את ההתקנה ומפעיל מחדש את המחשב עולה windows xp. למרות שאני סימנתי את האפשרות של boot loader וניסיתי להתקין בשני הדרכים שבאחת אני מסמן MBR ובשניה את האפשרות השניה שהboot ימצא על הדיסק הקשיח. שום דבר לא עוזר ה-fedora כאילו לא קיימת. אני ניסיתי להחליף את העדיפות של הדיסקים הקשיחים. פשוט כלום. כשאני מנסה מנסה להעלות רק את הדיסק …

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  4. שלום, אני משתמש בהפצת אחד היציבה האחרונה. יש לי בבית 3 מחשבים (חוץ מהאחד שמריץ לינוקס) המחוברים ברשת, גם מחשב הלינוקס מחובר אליה והגדרתי לו כתובת IP כדי לגלוש באינטרנט וזה עובד יופי. עכשיו, המחשבים האחרים חולקים תקיות ברשת, אני רוצה להכנס לתיקיות האלו עם מחשב הלינוקס שלי וגישה ממחשבי הWIN XP אל תקיות מסוימות על מחשב הלינוקס. איך עושים את זה? (יש גם מדפסת משותפת על אחד ממחשבי הWIN XP ואני רוצה להדפיס ממחשב הלינוקס שלי באמצעותה דרך הרשת) תודה,

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  5. Started by ilanim,

אני מדבר על ממשק הגרפי(בגנום) אז ככה 1) הגדרתי את email בצורה לא נכונה אך אני יוכל להגדיר אותה מחדש 2) אך אני מגדיר כתיבה בעברית לדוגמא אם פתחתי תיקיה חדשה אני רוצה לכתוב את שם שלה בעברית 3)אך אני מגיע למצב של kde אבקש לקבל את הסברים כמו למשל פתח את email גש לתפריט שנמצא למעלה גש לFILE ושם גש וכו... אבקש לקבל הסבר בצורה כזאת בתודה אילן

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  6. שלום אני משתמש חדש בלינוקס אני יודע שיש סוגים רבים של גירסאות בלינוקס אבל שמעתי שהמוצלחות בניהם הם : 1. מנדריבה = MANDRIVA 2. זוסה = SUSE 3. אבונטו = UBUNTU אני רוצה ללמוד עלייהן כצת אבל לא יודע מהיכן להתחיל אשמח אם מישהו יוכל לכתת לי קצת חוות דעת על כל אחד מהמערכות או לפחות ירשום לינק לאתר שיש בו מידע עדקני לגביהן ואשמח גם לדעת מהייכן ניתן להוריד את הגירסא האחרונה של כל אחד מהם תודה מראש לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  7. Started by kobibo,

התקנתי Debian באמצעות CD (גירסה אחרונה) ורציתי לדעת: 1. איך מעדכנים אותה באמצעות האינטרנט מכיוון שההתקנה הייתה בסיסית למדי? 2.בגלל ההתקנה הבסיסית נסיתי כמה מאמרים ולא הצלחתי להפעיל את הממשק ה GUI ..אולי בגלל העדכונים?

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  8. אני רוצה לעבור ללינוקס מווינדוס XP אבל אני לא מבין בלינוקס בכלל ואני יודע שיש כמה הפצות חלק יותר טובות חלק פחות. אני משתמש במחשב בעיקר בגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, מעביר שירים לאיפוד (שתהייה תוכנה נתמכת לאי-טונס), ICQ מסנג'ר, כותב בלוגים, תמונות באינטרנט וכו', משתמש קצת בעיבוד תמונות בקורל וכאלה. לא משחק בכלל, אני רוצה שיהייה לה ממשק גראפי קל, שלא הכל יהייה טקסק לחלוטין. אמרו לי ש ubuntu טובה בשביל זה. איך הגירסא הזאת? יש לי מחשב AMD רגיל 2400 לא ליבה כפולה. על מה אתם ממליצים? תודה

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  9. Started by Darosh015,

סוף החלטתי לבדוק מה כל הרעש עם לינוקס והורדתי את ubuntu דרך האתר שלהם. אז ככה: הארד דיסק שלי מחולק לשתי מחיצות: על אחת מותקן הXP ועל השני פורמט כחדש. (סה"כ 160) צרבתי את הדיסק התקנה של ubuntu והפעלתי מחדש את המחשב. שלב ההתקנה הראשוני עלה אבל ברגע שאני מגיע לשלב של בחירת המחיצות, אני אובד עצות. בחרתי באופציה הידנית ושם בחרתי בחלק שבו הXP שלי לא מותקן אבל אני מקבל הודעת שגיאה של " No Root File System" גם שניסיתי לעשות מחיצה חדשה הוא מקפיץ לי את אותה השגיאה. בקיצור, מה אני אמור לעשות כדי להתקין את הלינוקס על המחיצה הנפרדת מהמחיצה של ה XP? תודה.

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  10. היי מכר קיבל לפטופ ישן ללא HDD ( מגירה נשלפת חסרה ) . הוא ישתמש איתו לניהול קבצים בלבד .. הוא לא יודע הרבה יותר מזה, ומעט אנגלית DOK עם FREEDOS עובד . קורא הCD לא הצליח לקרוא את כל ה CD עם מע' הפעלה שהכנסתי, גם לאחר ניקוי העינית. לכן אני רוצה שה DOK יהיה הHDD שלו. זה מספיק לו. אבל צריך עברית Right of the box אולי מישהו יכול לקמפל בשבילי , אני חלוד מאד עם לינוקס, מספיקה הפצה קטנה בגודל, בסיסית כאמור תודה מראש

11. Started by saariko,

שלום לכולם אני מנסה לבנות מחדש PROFTPD על FEDORA7 עם תמיכה ב SQL משום מה לא מצליח לי כלום. אני מחפש עזרה ON HANDS האם יש מישהו ?

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  12. Started by eyal177,
    • 0 תגובות
    • 676 צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

יש לי דיסק רשת שמחובר ישיברות לראוטר, של חברת ונטק, בosx הייתי צריך להתקין איזה יישום שיתחבר לדיסק דרך הרשת. איך אני עושה את זה דרך הkubuntu?

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  14. שלום, אני מנוי באינטרנט זהב, שלא תומכים בלינוקס. מה שניסיתי לעשות ולא הצלחתי: הורדתי את הסקריפט של החייגן של נטויז'ן, שיניתי את מה שצריך כדי שיתאים לזהב והרצתי. הבעיה: צריך בשלב מסויים לשנות את הקובץ pap-secrets ע"י הפקודה הבאה: echo "<username> cable.netvision.net.il <password>" >> /etc/ppp/pap-secrets וברגע שאני מנסה לעשות זאת (או מריץ את הסקריפט האוטומטי שמנסה לעשות זאת), אובונטו טוענת שאין הרשאות לשנות את הקובץ, ולכן בשורה התחתונה, עדיין אין לי אינטרנט. אני המשתמש היחיד במערכת (ולכן אדמיניסטרטור), וגם ניסיתי לחפש איך לשנות את ההרשאות של הקובץ, ולא מצאתי. מה אפשר לעשות? תודה למי שעוזר...

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  15. Started by Konst1988,

שלום. יש לי כונן בפורמט FAT32, ואני מעוניין למנוע את ההרשאה של ההרצה על כל הכונן. אם אני משנה את ההרשאות בצורה הרגילה, לאחר הפעלה מחדש זה שוב חוזר למצב הישן, כי FAT32 לא שומר הרשאות. לכן אני חושב שהבעיה היא ב FSTAB. השורה נראית כך: UUID=449D-7059 /media/hda5 vfat defaults,utf8,user,uid=1000,noexec 0 1 אפילו שהוספתי את האפשרות NOEXEC, בתקווה שזה יעשה את זה, אין שום שינוי.. מה לשנות בשורה?

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  16. Started by benma,

האם כמו שב- WIN XP גרסת 64 ביט, יש לא מעט תוכנות שלא עובדות, גם באובונטו גרסת 64 ביט יש לא מעט תוכנות שלא עובדות? כלומר, עבור מעבד 64 ביט של אינטל, האם עדיף גרסת 64 ביט או רגילה?

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  17. Started by BlackSheep,

יש לי Athlon 64 4400+ Dual Core ואני רוצה לנסות את הגירסא של ה-64 ביט (פעם שעברה הורדתי 32). שווה לנסות?

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  18. שלום רב, אני רוצה לעבור ללינוקס, אבל כבר בעיה (אני מקווה שזה לא ימשיך ככה). יש לי את ההפצה של מנדריבה ONE 2007, אני מנסה להתקין אותה, הוא טוען לי בהתחלה ואז כאשר הוא עובר מסך המסך LGF700P שמחובר על כרטיס המסך READON 9700 נכבה. אבל מה, בטלויזיה שמחוברת אל ה TVOUT בכרטיס המסך ממשיכים לראות את ההתקנה, זה קורה לפני המסך של בחירת שפה. מה יכולה להיות הבעיה? לפי חיפושים פה ושם הבנתי שיכול להיות שהרזולוציה שהמסך מקבל לא מתאימה ולכן צריך להגדיר על איזה רזולוציה לעבוד, איך עושים את זה? אני נוב בלינוקס. הלוח אם שלי הוא של ASROCK עם צ'יפסט של SIS ועם כרטיס מסך מובנה (יכול להיות שהבעיה נעוצה שמה למרות שאיני משתמש בו?) המעבד הוא AMD 2500, זיכרון של קורסאייר 512 מגה, וכרטיס מסך כפי שציי…

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  19. להפצה Mandriva Linux 2007 יש 3 חבילות והם: 1.Discovery 2.Powerpack 3.Powerpack+ באיזו אחת מהחבילות הנ"ל כדי לי להשתמש? מה ההבדל בין החבילות? תודה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  20. Started by gilad_kvr,

דרוש איש יוניקס לחברה בגבעתים קורות חיים נא לשלוח למייל, gilad_kvr@walla.com

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  21. Started by kornov,

שלום רב חברים. אני מנסה להתקין על המחשב fedora 6. ההתקנה הגרפיץ לא עולה אצלי אז השתמשתי בהתקנת הטקסטית. ההתקנה עוברת בהצלחה אבל לאחר מכן fedora לא עולה לי. כאשר אני מעלה אותו בעזרת הפקודה startx הוא נתקע, אני יכול להזיז את העכבר אבל לא יכול ללחוץ על כלום. יש לי כרטיס מסך 7800gt וידוע על כך שיש בעיה עם הכרטיב הזה ב fedora. האם מישהו הצליח להתגבר על הבעיה או שמע על פתרון איפה שהוא ??? תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  22. האם ניתן להתקין מער' הפעלה ווינדוס 10/ 11 פרו ב Macbook Pro עם המעבדים החדשים של אפל ? סדרות 1M - M 3 ? אם כן השאלה שזה יעבוד בצורה מושלמת עם ב Remote Desktop Protocol (RDP) ּ דרך FortiClient VPN ?

• 0 תגובות
    • 387 צפיות

דיונים חדשים בפורומים