עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by ExploiT,

שלום כולם הורדתי אתמול מהאתר של מנדרייק את כול 3 הדיסקים הבסיסים להתקנת המנדרייק עם סביבהת עבודה קיצר בהתקנה היתי צריך לסמן איזה דיסקים יש ברשותי היה 1 2 ו3 וגם 4 של kde 3.3 אותו לא סימנתי כי לא היה לי דיסק שכזה יש לי רק 3 דיסקים קיצר הכול בסדר עד לקטע של בחירת החבילות )תחנת עבודה תחנת משחקים וככה) קיצר בחרתי תדברים שלי ובחרתי kde ואז הוא עושה לי שגיאה ! base system packege dont selceted אז הלכתי אחרונה ובחרתי גנום וגם הוא עשה לי את זה בחרתי את שניהם וגם עשה לי את זה קיצר התחלתי הכול מהתחלה ובחרתי תדיסק הרביעי ובחרתי ב kde הגעתי לשלב של בחירת החבליות ואז הוא עושה לי מחפש חבילות חדשות משהו כזה ולאחר שעה הוא חזר שוב לחלון של בחרית החבילות קיצר שוב בחרתי ושוב ככה מה לעש…

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  2. Started by free fraek,

עברתי לקזית.. מערכת קלה ונוחה עם עברית והכל... עכשיו ככה... אני לא מצליח להתקין את פיירפוקס 2 ורציתי לדעת אם יש את ה"בריל" להפצה הזאת.. ועוד שאלה.. איך אני יכול לשמור את ההגדרות? כי אני פועל מהסי.די

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  3. Started by Double_N,

כאשר אמור להפתח חלון הקשור לחלון הפעיל, אני צריך ללחוץ על החלון הפעיל כדי לראות את החלון החדש, הוא לא "קופץ" אוטומטית". ככל הנראה שיניתי בטעות את אחת ההגדרות בBeryl ועכשיו אני לא מוצא איך מסדרים את זה..

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  4. שלום, אני מנסה להוריד את פדורה המותקנת אצלי על כונן E אם אני מפרמט דרך החלונות אז זה דופק לי את ה- MB RECORD.. ואז לא הצלחתי לגשת לחלונות לאחר איתחול.. נאלצתי להתקין מחדש את פדורה באותו האופן.. המטרה הסופית היא לחזור לכונן שמפורמט כ- NTFS לעת עתה בבקשה עזרה

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  5. Started by Tapeworm,

מערכת ההפעלה הזו שפעם הייתה ידועה כ- Lindows קיבלה ציון של 9 מתוך 10 בסקירה זו. זו גם אפשרות למתחילים בלינוקס למרות שהמערכת אינה חינמית. http://www.windowsbeta.net/articles.php?action=show&id=32

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  6. Started by dima1987,

לינוקס אובונטו יכול לשבת על פורמט NTFS ? כי יש לי מלא קבצים בכונן השני ואני לא רוצה להחליף פורמט !!!

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  7. Started by milgy,

שלום, התקנתי UBUNTU על אחד המחשבים, ברצוני להתקין מדפסת X6150 עליו אבל אינני מוצא את הדרייבר, מישהו יכול לעזור??? תודה מראש, שי

8. Started by dids22,

אז ככה התקנתי את המשחק sof2 בעזרת wine. בהתחלה, הסאונד בכלל לא עבד אז נכנסתי ל winecfg ושיניתי שם ל alsa עכשיו הסאונד עובד אבל באיכות גרועה, ממש גרועה :-\ יש הצעות\פתרונות? (אני משתמש ב arch) תודה

• 0 תגובות
    • 741 צפיות
  9. היי אני בתהליך הורדה של לינוקס MANDRAKE דרך האתר LINUXISO.ORG יש שם מספר MIRRORS ורציתי לדעת אם הקבצים שהורדתי, למרות שהם נמצאים באותו מקום, הם מאותה גירסה לאחד רשום COMMUNITY בשם קובץ ולשני 10.1RC1 מדובר באותו קובץ/גירסא? עוד דבר, פעם ראשונה שאני נוגע בלינוקס, אחרי שקראתי פה בפורום ובפינגווין החלטתי לבחון כמה הפצות אבל אני אתחיל עם זו? SMART OR DUMB MOVE? תודה

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  10. Started by MATTAN,

היי יש לי בעיה מתי שאני בא להיתחבר לרשת האלחוטית שלי אז אני רושם את הפקודות בקונסול: iwconfig eth1 mode managed iwconfig eth1 key open ****-****-****-****-****-****-** ping -c 4 www.google.com ואני משוייך לראוטר אבל אין לי אייפי רציתי לדעת עם יש פקודה שבמקשת אייפי ??? הראוטר מוגדר בתור dhcp שאמור לתת כתובות אוטומטית

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  11. שלום, יש לי מערכת הפעלה Kubuntu 6.10 והתקנת עליו את Berly' לצערי אחרי מספר הפעלות סטנדרטיות וללא כל תקלה , כאשר מערכת ההפעלה עולה ונכנסת לחשבון הוא פשוט נתקע ונעצר ואי אפשר לעשות כלום, האם מישהו מכיר את התופעה ויש לו פתרון לבעיה? ובכל מיקרה, איך אני מצליח דרך שורת הפקודה לבטל כל פעם שעולה המערכת לעלות את Berly פעם אחת ולתמיד? במיקרה וזה לא יעזור האם יש פתרון בדמות ניסיון התקנה מחדש של המערכת שתזהה לבד את הבעיה ותדרוס את האופציות הקודמות? תודה.

• 0 תגובות
    • 739 צפיות
  12. Started by Googleness,

בפעם הקודמת שהתקנתי 64 ביט (יש לי מעבד תומך) אכלתי הרבה קש מהFLASH שלא קיים וכל מיני תוכנות... האם בגרסה החדשה אפשרי להתקין את ה64 ביט או לוותר על זה? בכלל מה היתרון ב64 ביט? זה משנה משהו אם כל מה שאני עושה זה עבודה ברשת? אה ועוד דבר.. שאני מתקין הפעם אני רוצה לעשות את המחיצות בעצמי לא שאובנטו יעשה לבד.. אז עם פרטישן מג'יק אני מפנה לא שטח ריק על ההארד דיסק איזה 12/20 ג'יגה יספיק ואז כמה לעשות לכל מחיצה ואיזה צריך? (יש 3 אם אני לא טועה?)

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  13. Started by eladhor7,

חברה התקנתי עכשיו ubuntu 7.10 , ההפצה החדשה וההכי מעודכנת שיצאה, ואני מחפש תוכנה לאובר קלוק לכרטיס המסך של nvidia שיתאים ל ubuntu. מישהו יכול להביא לי קישור להורדה תוכנת אוברקלוק לכרטיס המסך nvidia ל ubunu?, אני בכל אופן לא מצאתי כזאת תוכנה. האם בכלל ה riva tuner מתאימה גם לubuntu 7.10? בתודה אלעד

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  14. שלום! אני צריך לבדוק תוכנה מסויימת כחלק מפרוייקט שאני עובד עליו. הבעיה שהתוכנה פועלת רק בסביבת לינוקס.. יש לי דיסק Knoppix Live CD. הבעיה שב-PC הוא לא עובד לי ובמחשב נייד של IBM עולה מסך טעינה כמו של דוס ובסוף לא קורה כלום. יש אולי מערכת אחרת שאוכל להשתמש בה כדי לבדוק את התוכנה? התוכנה נקראת: Mercury תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  15. 1) תמיכה בעברית - חובה 2) באה עם, או שאפשר יהיה לשלב בה בקלות samba או כל דבר אחר שמאפשר התחברות לDomain, מבוסס חלונות כמובן. 8) 3) מגיעה עם VPN קליינט טוב, או ששוב אפשר לשלב בקלות. 4) בכלליות שאפשר יהיה לשלב בה חבילות בצורה פשוטה כיוון שאני צריך התקנה של חבילה שמאפשרת לדבר עם שרתי RADIUS ועוד כמה דברים. יכולות מולטימדיה אחרות או כל דבר אחר לא מעניין אותי, כי אני אצתרך להסיר אותן בכל מקרה. תמיכה הכי בסיסית בדרייברים שאפשר - צ'יפסטים של INT 8XX/9XX וכרטיסים גראפיים משולבים של אינטל גם. בכלליות כל מה שאמור להיות בLiveCD/USBboot זה FireFox או Opera, קורא PDFים, Open Office וכמה חבילות ספציפיות שאני צריך. שאפשר יהיה בקלות לקנפג לה סקריפטים שממפים כונן רשת בboot וזהו. לNimbleX…

• 0 תגובות
    • 735 צפיות
  16. Started by matanch,

יש פה מישהו שהתקין לינוקס על ps3??

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  17. יש לי UBUNTU, ואני רוצה שבעליית הלינוקס, יפעל לי הNDISWRAPPER וגם אני לא אאלץ לתת סיסמא כל פעם כשאני ניגש למערכות קבצים של הWIN. הבנתי שצריך להכניס פקודות לקרנל עם MODPROBE (?) מישהו יודע איך? תודה

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  18. עאעא בבקשה תעזרו לי! התקנתי MANDRAKE SNF 7.2 שישמש לי כראוטר וההתקנה עברה אחלה אבל אחרי ההתקנה כשהמחשב בא לעשות בוט למערכת הפעלה אני רואה מלא אפסים ואחדים. כשאני מנסה לעשות בוט דרך LILO הוא עושה LOADING LINUX ואז הוא נותן לי ארור. בבקשה תעזרו לי לתקן את הבעיה כי אין לי מושג בגרוש מה לעשות

• 1 תגובה
    • 734 צפיות
  19. Started by bigfoot7375,

אני לא חדש בלינוקס....אבל: הורדתי והתקנתי מנדרייק 9.1 בהגדרות כרטיס המסך שלי הוא נופל (רואים מטושטש ולפעמים נתקע) יש לי: Diamond SpeedStar A90 הוא מבוסס על: S3 Savage4 Pro+ אני צריך לציין שבאותם הגדרות הפצות אחרות עובדות מצויין!! מה עושים? :-\ יש למישהו רעיונות? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  20. Started by asaf556,

היום הפעלתי את לינוקס דרך הדיסק לניסוי עוד לא הקצתי לה מקום ולכן עוד לא התקנתי אותה לפני שאני עושה את זה יש לי מספר שאלות 1)הדיסק הקשיח שלי מחולק לשתי מחיצות שתופסות את כל הנפח של הדיסק ואני לא רוצה לפרמט אף אחת מהמחיצות אם אני אקטין את גודל אחת המחיצות על יד שיחרור זיכרון ממנה האם התוכן של המחיצה יפגע או שלא? 2)שהפעלתי את אובנטו מהדיסק החיבור אינרנט זוהה מיד ויחולתי לגלוש האם כאשר אני אתקין הוא גם יזהה את החיבור אוטומתי? 3)בהפעלה מהדיסק יכולתי לכתוב רק באנגלית אחרי ההתקנה של חבילת השפה אני אוכל לכתוב בעברית? תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  21. Started by aviaderi,

שלום לכולם, לא מזמן התקנתי אובנטו 7.04 והכל עבד סבבה. ראיתי לפני יומיים שיש גרסה חדשה ושדרגתי. מאז השדרוג יש תחושה של כבדות מצד המערכת- היא עולה ונסגרת לאט יותר מאשר לפני השדרוג, תוכנות עולות לאט, והכי מרגיז - הכל זז בפריימים, ממש פריים אחרי פריים. לפי דעתי מדובר באיזשהו דרייבר שנוסף (או חסר) למערכת. אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מה לעשות.

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  22. שלום לכולם. היום התקנתי בדיוק ubuntu 7.10 החדש. ההתקנה הושלמה ההתקנה ללא כל בעיה, ואז כאשר אני ביצעתי ריסט ונכנסתי שוב ל ubuntu אז בדיוק אחרי שנגמרת הטעינה שלו, הוא מכבה לי את המסך(המוניטור מתכבה) וכך אני לא יכול להיכנס לubuntu. אני חוזר, המוניטור של המסך מתכבה, המחשב לא עושב ריסט, למרות שהמוניטור מכובה אני יכול לשמוע את הקול "תופים" הזא בכניסה לנתינת הסיסמא למשתמש. מה לעשות? תודה רבה , אני ממש נואש.

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  23. Started by most,

1.התקנתי את סביבת העבודה KDE על UBUNTU אך היא לא מצאה חן בעיניי... איך אני מוחק אותה עכשיו? 2.איך אני יכול לראות דרך לינוקס את הקבצים שלי בווינדוס? 3.הורדתי קובץ פונטים, איך אני מתקין אותו? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  24. Started by icebreak,

סרטים מהפיתוח של סביבת עבודה בלינוקס, רצים על מערכת לא חזקה במיוחד, איזה אפקטים.. אפילו ב LONGHORN לא יהיו כאלה (חלקם צפויים להיכנס ל WINDOW MANAGERS בעתיד): http://ftp.acc.umu.se/mirror/temp/seth/blog/xshots.html

• 1 תגובה
    • 728 צפיות

דיונים חדשים בפורומים