עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. הורדתי אתמול Fedora Core 2 מהmirror הראשון באתר fedora.redhat.com וכשאני מנסה להתקין את זה אני בוחר בהתקנה הגרפית וזה מתחיל לפתוח קבצים ואז זה עושה לי הודעה כזאת Uncompressing linux crc error -system halted מה זה אומר? הדיסק שלי דפוק? כי גם כשאני עושה linux mediacheck זה עושה אותו דבר מישהו יכול לעזור לי אולי?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אם יש לכם מדריך או משהו יעזור לי מאוד תודה רבה רבה לעוזרים

3. היי רציתי לדעת איך השירות של איי דגיטל בארץ על מחשבים שמביאים מארצות הברית? וגם רציתי לדעת האם שווה להשקיע הרבה כסף על APPLECARE? וגם האם המחשב נאוד אמין או שיש לו בעיות ?

• 0 תגובות
    • 3.6k צפיות
  4. המרצה הביאה לנו תרגיל : ‫הידור‪ ,‬קישור ובדיקה עצמית‬ ‫‪ -‬יש לקמפל ולהריץ את התוכנית ב ‪ .LINUX‬שימו לב‪ :‬תוכנית‬ ‫שלא תתקמפל במערכת הפעלה ‪ LINUX‬תקבל ציון ‪!0‬‬ ‫‪.2‬‬ ‫בקומפילציה יש להיעזר בדגלים ‪ ,ansi -pedantic-errors –Wall-‬אשר עוזרים לשפר את‬ ‫איכות הקוד‪ .‬שימו לב שכאשר משתמשים בדגל ‪ pedantic-errors-‬ הקומפיילר מחשיב את ה‪-‬‬ ‫‪ warnings‬כ‪ !errors-‬הבדיקה תיעשה בעזרת הדגלים הללו‪ ,‬ולכן על התוכניות שלכן להתקמפל‬ ‫ללא ‪.warnings‬‬ ‫כמו כן‪ ,‬בקומפילציה יש להיעזר בדגל ‪ ,lm-‬שיכלול בתוכניתכם את קובץ הספרייה ‪,math.h‬‬ ‫)אם יהי צורך בכך ( ע"מ שתוכלו להשתמש בפונקציות של הספריה ‪.‬‬ אין לי מושג למה היא מתכוונת יש לי ubntu 12.10 התקנתי בו אקליפס ובאקליפס התקנתי תוס…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכם.. קיבלתי לפני מספר שבועות את המקבוק שלי ! הכל עבד נהדר, אבל לא אהבתי את המערכת הפעלה MAC OS החלטתי שאני רוצה להתקין עליו ויסטה [אני איתה כרגע]. התקנתי הכול הלך טוב ויפה, מחקתי את המאק.. עכשיו אני עם הויסטה הכול עובד טוב אבל.. הרמקולים לא עובדים אני לא יודע מה הבעיה שלו.. האם יש סוג של דרייברים לזה? ויסטה לא מוצא לי כלום.. תודה לעזורים..!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. הבעיה היא בהתקנה של המחיצות שאני מנסה להתקין זה כותב לי את זה could not allocate requested partitions: partitioning faild: could not allocate partitions as primary partitions. עכשיו אחרי שעשיתי בסופו של דבר את המחציות בפרטיישן מגיק (באופן לא מובן) אז באה הבעיה בהתקנה עצמה אחרי שזה מתחיל להתקין הכל כרגיל והכל בסדר פתאום באמצע ההתקנה יש לו בעיה להתקין חבילות מסויימות ואז בכלל הוא לא נתקע כל דקה בגלל שהוא לא מצליח להתקין אותם. מקוה מאוד לעזרתכם! בתודה, -Cyber-Tek-

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ac1240,

אני רוצה להוריד את הלינוקס UBUNTO 7.04 שיצא וזה יהיה הפעם הראשונה שאני מתקין לינוקס כמה זכרון אני צריך בשביל להתקין את מערכת ההפעלה הזו והאם צריך להיות לי כונן חדש בשביל זה או שאני יכול להתקין את הלינוקס עם כונן (לא של הוינדוס)שיש בו משחקים וכל זה ? עוד שאלה הכי חשובה האם אפשר לעשות רשת בין מחשב שיש בו וינדוס ובין מחשב עם לינוקס? האם יש מישהו שמוכן לשבת איתי במסן ולעזור לי בכל מיני בעיות שיהיו לי אני יודה לו מאוד אני יביא לו גם הזמנה לאתר TORRENT-DAMAGE.NET

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  8. שהגיע הזמן לנסות את לינוקס...הסיבה שלא ניסיתי אותה עד עכשיו הוא המשקל של הרצת משחקים, אבל בהתחשב בעובדה שלאט לאט התחום משתפר ושיותר מ60% מהמשחקים שברשותי בSTEAM אמורים לפעול על לינוקס החלטתי שהגיע הזמן לנסות. התוכנית כרגע היא להריץ על מחשב לפטופ ישן (רץ עליו כרגע XP) ולהתנסות במערכת ואז לעבור למחשב הראשי אם אופציה כנראה לDUAL BOOT עם WIN10 אם יהיה צורך בDIRECTX 12 . העניין שאני קורא כבר שבוע בערך (אני יודע שזה לא הרבה זמן..) על מערכות מומלצות לכיוון הGAMING וכל אחד ממליץ על מערכת אחרתועל דיסטורט אחר (שעדיין לא הבנתי מה ההבדל) ומזהיר מאחרת. למשל: Ubuntu Gamepack Sparky Linux Play-Linux Fedora Games Spin אשמח אם תוכלו לעזור בהמלצה עם איזו מערכת ללכת, וכיצד להתחיל את כל התהל…

• 37 תגובות
    • 9.9k צפיות
  9. חיפשתי אך ללא תוצאות. 1.הורדתי mozilla thunderbird, היות ואני רגיל אליה מהXP, ונזכרתי שאני בכלל לא יודע להתקין =\ אז מה בדיוק עושים? 2.כמו כן, ברצוני להוריד את ktorrent אך אינני יודע מה בדיוק להוריד להפצה שלי - ubuntu ktorrent - http://ktorrent.org/index.php?page=downloads ---- 3.היה לי את linux for dummies בPDF לפני שהרסתי את D [שוב ] עם partition magic - הלכו כליל 160GB הספר הנ"ל כתוב לפדורה, האם הסינתקס של פדורה ואובונטו דומים כך שאם אני אקרא את הספר אני אוכל לעבוד באובונטו כמו שצריך? 4.האם Ark תהווה תחליף טוב לwinrar? 5.בנוסף, xpdf - אינני יודע מה להוריד - http://www.foolabs.com/xpdf/download.html --- תודה מראש לכולם, מיספרתי את השאלות בכדי שיהיה יותר נ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום לכולם התקנתי את VMWARE ועליה התקנתי את LINUX SUSE אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט, איך אני מגדיר שהאינטרנט יעבוד לי ב-LINUX יש לי מודם פנימי dimond PCI ADSL עם WIN 2003 SERVER אין לי בעיית היתחברות אני מצליח להיתחבר תודה!!!

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  11. Started by avi k,

ובכן לא מזמן התקנתי על מחשב בעל מערכת הפעלה וינדוז גרסה וירטואלית של לינוקס. מותקן אצלי oracle vm virtualbox עם אובונטו 10.4. הכל עבד יפה עד אתמול שפתאום הפיירפוקס לא עובד לי והוא כותב ל שני הודעות שיצורפו לכאן בתור תמונת מסך. חוץ מזה צץ לי פתאום איקון בין האיקון של הרמקול לבין האיקון של השפה שאומר "מנהל הרשת מכובה", יכול להיות שזו הסיבה לכל הבעיה, אבל אין לי מושג איך להפעיל את זה בחזרה. הנה התמונה הראשונה שבה מופיעה השגיאה הראשונה שהוא אומר לי, יש אפשרות לראות גם את האיקון של מנהל הרשת למעלה. וזו עוד הודעה שהפיירפוקס כותב לי, נראה לי שכל זה בגלל מנהל הרשת הזה. תודה למי שיעזור.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אז כמו שאמרתי, מחר אני רוכב את ה IMAC החדש 20' עם המעבד של אינטל. ראיתי בנתונים שלו שהוא מגיע רק עם 512MB זיכרון ואני מעוניין להוסיף לו עוד סטיק של 1 ג'יגה. השאלה שלי היא האם לרכוש את ה IMAC ואת הזכרון ולהתקין בבית, או שעדיף לתת לחברה מקצועית לעשות לי את העבודה ? אציין שיש לי נסיון רב בפירוק והרכבה של מחשבי PC רגילים אך עם MAC אין לי נסיון בכלל. ראיתי שה IMAC החדש בנוי מבפנים כמעט כמו כל מחשב PC. בכל מקרה, להתקין לבד או לתת לחברה מקצועית ( איזה ? ). תודה.

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. 1. יש לי מכשיר של מדפסת\סורק של סמסונג, האובונטו זיהה לי את המדפסת אך הוא מציג אותה כחסרה cups ולא נותן לי גישה אליה.. הורדתי את ה- cups, אבל אני לא יודעת לשייך אותם. 2. את הסורק במכשיר הוא בכלל לא מזהה, מה לעשות? ד'א, יש לי דרייבר שהורדתי מהאתר יש סמסונג ויש לי גם מה- cd המצורף. 3. איך מגדירים תוכנות שיתוף קבצים, האם זה זהה למה שהיה בחלונות? 4. אני לא יודעת להתקין דברים אם הם לא באים מההסרה\הוספה ביישומים. 5. אם אני רוצה להתקין משהו מההסרה\התקנה, אבל אני מקבלת הודעת התנקשות עם הפנייה למנהל החבילות, איך אני מזהה במנהל החבילות את הבעייה? אני אשמח אם תענו לי בצורה של כיתה א', כי אני ממש בורה בעניין, רק בהחתחלה, גם בשפת גן ילדים אני אקבל בברכה תודה רבה לכל העוזרים שרון[br]פו…

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. שלום, אני מנוי באינטרנט זהב, שלא תומכים בלינוקס. מה שניסיתי לעשות ולא הצלחתי: הורדתי את הסקריפט של החייגן של נטויז'ן, שיניתי את מה שצריך כדי שיתאים לזהב והרצתי. הבעיה: צריך בשלב מסויים לשנות את הקובץ pap-secrets ע"י הפקודה הבאה: echo "<username> cable.netvision.net.il <password>" >> /etc/ppp/pap-secrets וברגע שאני מנסה לעשות זאת (או מריץ את הסקריפט האוטומטי שמנסה לעשות זאת), אובונטו טוענת שאין הרשאות לשנות את הקובץ, ולכן בשורה התחתונה, עדיין אין לי אינטרנט. אני המשתמש היחיד במערכת (ולכן אדמיניסטרטור), וגם ניסיתי לחפש איך לשנות את ההרשאות של הקובץ, ולא מצאתי. מה אפשר לעשות? תודה למי שעוזר...

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  15. http://www.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineT...ost/compile.htm הורדתי אותה והתרתי אותה התחלתי לעשות קונפיגורציה וזה הצליח, ואז קומפליקציה, ואז אני מקבל טעות כזו, אולי מישהו יודע על מה מדובר?. הנה הלוג של הקופליקציה : http://pastebin.com/UQu769m9 נ.ב. - ARWpost.exe זה הקובץ שאמור להופיע לי אם הקומפליקציה היתה מצליחה. אבי.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. התקנתי מנדריק 10 הכל נפלא ונהדר ואני שמח רק שיש בעיה קטנה אחת..... או שניים..... אני לא יודע איך להיתחבר לאינטרנט (יש לי מודם DSL של בזק בינלאומי) ולא יודע איך לעזעזל מתקינים תוכנות או תכנים ישבתי כמה שעות ואני לא מצליח להתקין כלום. יש לי תוכנה שנקראת BSplayer שאני מנסה להתקין. בוינדוס הסיומת היא EXE ומה הסיומת בלינוק? עם השאלה שלי קצת טיפשית אני מיצטער אני פשוט חדש בלינוקס ואני לא יודע איך לישאול נכון. תודה לחברים העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. יש לחבר שלי מק PPC ואנחנו רוצים לדעת מהי המארכת הכי חדישה שאפשר להתקין עליו

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. אני מחפש מקום, רצוי באזור ת"א או ר"ג, בו אוכל לראות ולהתנסות בדגמי MacBook ו-MacBook Pro. אשמח לשמוע אם אתם מכירים על מקומות בהם יש תצוגה שכזו. רוב תדות.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. בבקשה מי שמבין בזה אפילו קצת נא ליצור איתי קשר. תודה.

20. Started by lordgod,

1) מה ז'תומרת שלא צריך אנטי ספייוור , אנטי וירוס ופיירוול בלינוקס? אם אני ישים וירוס בלינוקס , לא יקרה כלום ? ספייוור לא ישפיע ? אי אפשר לפרוץ ? 2)ניסיתים פעם להפעיל תוכנות שהם לא בשביל לינוקס, בלינוקס? 3)למה האובונטו כזה מכוער והאם אשפר לשנות את המראה... אה ועוד משהו... ניסיתי את לינוקס-אובונטו לייב-נחמד ...10 דקות ניסיתי.. את האובונטו לייב אפשר לשים לתמיד?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Konst1988,

מישהו יודע איך ניתן לגרום ל KOPETE לשלוח SMS? או כל אפשרות אחרת לשליחת SMS חינם מלינוקס? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by reviZor,

שלום אנשים לפני יומיים עברתי חלקית ללינוקס ואני שמתי לב שיש לי בעיה קטנה והיא: אני לא מוצא איך אני יכול לשלוט על המאווררים של המארז והכי חשוב של הכרטיס מסך האם מישהוא יכול להגיד לי בעזרת מה אני יכול לעשות זאת? נ.ב גרסת הלינוקס היא Mandriva 2008

• 1 תגובה
    • 949 צפיות
  23. היי חברים אני לא מבין גדול בלינוקס ורוצה לדעת איך לשלוט מרחוק על מחשב מבוסס אובונטו 10.4 ממחשב מרוחק עליו מותקנת חלונות 7 איך עושים זאת בצורה הכי פשוטה ויעילה להדיוטות כמוני ואם אפשר קצת להסביר כיצד תודה רבה לכם

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  24. האם ל-KNOPPIX יש כלי המאפשר שליטה על מחשב אחר שמותקנת בו מערכת ההפעלה Windows XP Professional SP2? אני מחפש כלי במתכונת של NetBus או Back Orifice, אבל לשימוש פרטי עם שם משתמש וססמה שלא יפגע במחשב. יש לי ברשת מקומית מחשב עם Windows XP, ואני מעוניין לשלוט בו באמצעות מחשב אחר ברשת המקומית עם KNOPPIX. אני רוצה כלי שיאפשר לי לבצע פעולות שונות כמו העתקת קבצים מבלי לשתף תיקיות, מעין Client/Server. במידה ול-KNOPPIX אין כלי מתאים, אז האם קיים Distribution אחר של Linux שמאפשר לבצע זאת?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. היי לכולם ברשותי מחשב סלרון ישן (שלא היה בשימוש זמן רב אך עובד) וחשבתי לנסות להכיר דרכו את עולם הלינוקס ותוכנות מקבילות אחרות (אופן אופס למשל) לשם כך חשבתי להתקין עליו אוברנטו (ללא חלונות) מעריכה שתאורטית לא אמורה להיות עם זה בעיה (תקנו אותי אם אני טועה). העניין הוא שאין לי מסך שאוכל לחבר אליו ובכל מקרה עוד מסך לוקח מקום רב שאין ברשותי. לכן חשבתי ליישם דוגמה שראיתי בעבר לשם שליטה ולשלוט הרעיון הוא לחבר אותו לרשת הביתית (דרך ראוטר) ולשלוט עליו דרך מחשב מבוסס XP PRO בדוגמה היה על הדסטופ של המחשב השולט אייקון וברגע שלחצו עליו נפרסה על המסך התצוגה של המחשב הנשלט. הבדלים בין הדוגמה למקרה שלי: בדוגמה היה מדובר ברשת מקצועית בדוגמה שני המחשבים היו מבוססי XP בדוגמה המחשב והמחש…

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים